[X3] Pierwsze/kolejne wrazenia z Polskiej wersji X3

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

bufi
x4

Post by bufi »

Sauron11 wrote:Nieee :D To na pewne było EXTREME 8) .
Może Kha'ak pojawiają się po pierwszej wykonanej misji? Ja jej nawet nie liznąłem. Może dlatego się dotąd nie pojawiły? :gruebel:
Chyba tak. Ja tez nie wykonalem tej pierwszej misji i jak dotad nie uwidzialem zadnego Krzaka a mam wylatane jakies 30-40 h gry.
flymar
x4

Post by flymar »

Jeśli chodzi o porównanie menu z X2 to musze stwierdzić, że było mi ciężko nauczyć się jego obsługi. W X3 wydaje mi się, że jest lepiej pomyślane, ale sądzę, że jego wydajność będę mógł ocenić, kedy rozwinę flotę.
A ja widziałem UFO!!! (ale mi uciekło) :)

Mani: Kupuj w ciemno. Za taką cenę to chociaż dla grafiki warto:).
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Nie wiem czy mnie sie czasem nie wydaje, ale bardzo zdynamizowali walkę, teraz w zasadzie pare sekund trzymania spustu i prawie każdy statek rozlatuje się na kawałki (moj też ;) ) i to strzelając z 4 AC alfa. Dobre to jest ;). No może jesli chodzi o m5/4/3, bo rozwaliłem Hermesa paranidów w misji zemsty i rozwalałem go przez jakies 15 minut xD. Dobrze ze miał jeno PPC (czy jak tam to jest w pl) i rakiety bo inaczej byłoby ciężko ;d.
flymar wrote: Mani: Kupuj w ciemno. Za taką cenę to chociaż dla grafiki warto:).
Ba, gra mimo oczywistych strasznych zaniedbań (często nawet irracjonalnych - jak to intro, bez sensu zrobili takiego potwora, już mozna było zrobić intro na engine gry - jakąs walke w kosmosie jak to było w x2, zachęcające) jest jednak niepowtarzalna, ładna i tania (chyba za fabułę tak obniżyli cenę xD).
Peace and order will be restored in our universe
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Widział już ktoś jak wygląda strzał z GFU? Pytam, bo jestem ciekaw - to chyba najładniej strzelająca broń z X2...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

co do niszczenia statków to Myszołowem(M4) rozwaliłem M6 Xenonów i to w miare szybko, bo ok 1 min, zaraz potem rozwaliłem 2 M3 i jednego przejąłem z 2 tarczami 25MJ na stanie :D, szkoda że nie mam jeszcze u Splitów licencji policyjnej :( - moja ranga porucznik
nie podoba mi się to - to mają być tarcze silniejsze? 125 na M6 i momentalnie pada? to jaki sens kupować silniejsze statki skoro zwykłe głupie M4 mnie może rozwalić
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Stalovy wrote:Widział już ktoś jak wygląda strzał z GFU? Pytam, bo jestem ciekaw - to chyba najładniej strzelająca broń z X2...
Tak samo jak w x2 ;), jeno troche mniej je widać.
Peace and order will be restored in our universe
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Kajdorf wrote:co do niszczenia statków to Myszołowem(M4) rozwaliłem M6 Xenonów i to w miare szybko, bo ok 1 min, zaraz potem rozwaliłem 2 M3 i jednego przejąłem z 2 tarczami 25MJ na stanie :D, szkoda że nie mam jeszcze u Splitów licencji policyjnej :( - moja ranga porucznik
nie podoba mi się to - to mają być tarcze silniejsze? 125 na M6 i momentalnie pada? to jaki sens kupować silniejsze statki skoro zwykłe głupie M4 mnie może rozwalić
Koputer nie umie tak dobrze walczyć jak człowiek, dlatego skoro udało ci się rozwalić m6 (m6 xenonów jest ogólnie dość łatwy do rozwalenia bo nie ma wieżyczek) siedząc w m4, to spokojnie uda ci się rozwalić m4 siedząc w m6 ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Czy wiecie, gdzie są ukryte kontenery? W X2 były wewnątrz stacji, ale w X3 dokuje się na zewnątrz, więc...
dark64
x3tc

Post by dark64 »

Stalovy-co do GFU,to są bardzo podobne jak w X2,tylko jakby podrasowane.
Alfy niszczą słabiej ,a na kupno innych jeszcze ranga mi nie pozwala.

Natomiast co do kontenerów,to też mnie to zastanawiało-czyżby kopia z X2.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ilość znalezionych ukrytych kontenerów figuruje w statystyce jako pozycja, więc gdzieś, u licha, one są... tylko gdzie??
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

W X2 były poukrywane wenątrz stacji. A w X3 pewnie gdzieś blisko takich stacji ;)
ergo
x3tc

Post by ergo »

Stalovy wrote:Ilość znalezionych ukrytych kontenerów figuruje w statystyce jako pozycja, więc gdzieś, u licha, one są... tylko gdzie??
Patrząc na to założenie, jako programista, muszę powiedzieć że fakt dodanie przez jednego programistę do menu tej pozycji oraz fakt dodania kontenerów przez drugiego, lub np przez tego samego ( miał to zrobić kiedy wróci z kubkiem kawy z kuchni , ale w międzyczasie wpadł na genialny pomysł pozwalający coś zoptymalizować ) ... khmmm, w skrócie - niekoniecznie musi tak być :D
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

mam dwa pytania:
Spoiler
Show
po walce z Xenonami znalazłem : niezidentyfikowany obiekt, moge go sprzedać za 80.256 - wie ktoś co to jest?
sektor Getsu Fune, ci którzy tam byli to znają opis - mogę prosić o wprowadzenie do nazwy? jak sie nie myle to był statek Sayi, ale nie jestem pewien :)
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

Kajdorf wrote:
Spoiler
Show
po walce z Xenonami znalazłem : niezidentyfikowany obiekt, moge go sprzedać za 80.256 - wie ktoś co to jest?
Spoiler
Show
Ponoć jakaś wrednie mocna rakieta.
Kajdorf wrote:
Spoiler
Show
sektor Getsu Fune, ci którzy tam byli to znają opis - mogę prosić o wprowadzenie do nazwy? jak sie nie myle to był statek Sayi, ale nie jestem pewien :)
Spoiler
Show
Statek Sayi to chyba Nikonofune
boto
x3tc

Post by boto »

Zawiodłem się na inwazjach xenonów ;( rozwaliłem 19 ich statków i dostałem tylko jeden milion ;(
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

A ja cały czas poluje na nie bo jak na razie to nie umiem na nie wpaść (hmmm podobnie było z X2 też trafiłem na nie tylko 3 razy) :cry: ale przynajmniej kupiłem superfrachtowca dzięki zwiedzaniu Wszechświata :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
bufi
x4

Post by bufi »

Wiencek14 wrote:A ja cały czas poluje na nie bo jak na razie to nie umiem na nie wpaść (hmmm podobnie było z X2 też trafiłem na nie tylko 3 razy) :cry: ale przynajmniej kupiłem superfrachtowca dzięki zwiedzaniu Wszechświata :D
Ja pierwszego superfrachtowca dorobilem przechwytujac Paranidzkiego TS na terytorium Argonów. Statsy mi spadly u Paranidian, u Argonów wzrosły, a ja cieszę się, że mam superfrachtowiec :) Na poziomie Xtreme trudno by sie takiego dorobic. W tej chwili mam 2 Universe Traderow, 1 Sector Tradera i jakies 2 mln. na koncie. A sam latam nadal tym przechwyconym TSem ;)
Pozdrawiam
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

ergo wrote:
Stalovy wrote:Ilość znalezionych ukrytych kontenerów figuruje w statystyce jako pozycja, więc gdzieś, u licha, one są... tylko gdzie??
Patrząc na to założenie, jako programista, muszę powiedzieć że fakt dodanie przez jednego programistę do menu tej pozycji oraz fakt dodania kontenerów przez drugiego, lub np przez tego samego ( miał to zrobić kiedy wróci z kubkiem kawy z kuchni , ale w międzyczasie wpadł na genialny pomysł pozwalający coś zoptymalizować ) ... khmmm, w skrócie - niekoniecznie musi tak być :D
Potwierdzam, ukryte kontenery występują...znajduje się je tak jak te "darmowe" statki, tzn "leżą" sobie spokojnie gdzieś w ustronnych miejscach w sektorach...znalazłem tak kontener z kredytami, i już mam 1 w pozycji "znalezione ukryte kontenery"
znalezionw w
Spoiler
Show
Ore Belt
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
sepa
x4

Post by sepa »

Alo,

Wlasnie bylzech w mediaM i podziwiolzech polskie 'wydanie' X3.

Mo to aby wydrukowano instrukcja???

Pudelko badziewne strasznie. No i jeszcze brak klucza... Bylo za 44.90, dolozylzech 5 zyli i kupil Gothic Saga... Niby tez poloki to wydali, ale wyglado konkretnie (ino instrukcja i poradnik jest cz-b).

Szczesliwy posiadacz zachodniej wersji, kaj o klienta dbajom - 110 stron kolorowyj instrukcji, zajefajne male pudelko otwierane, klucz. Nie zebych byl malkontent abo co, miolzech cufala, ze mi kuzyn z raichu ichnio wersja przywiozl...
Shit happens, ppl die. Usually when I'm around.
bufi
x4

Post by bufi »

sepa wrote: Szczesliwy posiadacz zachodniej wersji, kaj o klienta dbajom - 110 stron kolorowyj instrukcji, zajefajne male pudelko otwierane, klucz. Nie zebych byl malkontent abo co, miolzech cufala, ze mi kuzyn z raichu ichnio wersja przywiozl...
Cieńko coś ;) Polska instrukcja ma 116 stron ;)

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”