Chyba tak. Ja tez nie wykonalem tej pierwszej misji i jak dotad nie uwidzialem zadnego Krzaka a mam wylatane jakies 30-40 h gry.Sauron11 wrote:NieeeTo na pewne było EXTREME
.
Może Kha'ak pojawiają się po pierwszej wykonanej misji? Ja jej nawet nie liznąłem. Może dlatego się dotąd nie pojawiły?
[X3] Pierwsze/kolejne wrazenia z Polskiej wersji X3
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Jeśli chodzi o porównanie menu z X2 to musze stwierdzić, że było mi ciężko nauczyć się jego obsługi. W X3 wydaje mi się, że jest lepiej pomyślane, ale sądzę, że jego wydajność będę mógł ocenić, kedy rozwinę flotę.
A ja widziałem UFO!!! (ale mi uciekło)
Mani: Kupuj w ciemno. Za taką cenę to chociaż dla grafiki warto:).
A ja widziałem UFO!!! (ale mi uciekło)

Mani: Kupuj w ciemno. Za taką cenę to chociaż dla grafiki warto:).
-
Nie wiem czy mnie sie czasem nie wydaje, ale bardzo zdynamizowali walkę, teraz w zasadzie pare sekund trzymania spustu i prawie każdy statek rozlatuje się na kawałki (moj też
) i to strzelając z 4 AC alfa. Dobre to jest
. No może jesli chodzi o m5/4/3, bo rozwaliłem Hermesa paranidów w misji zemsty i rozwalałem go przez jakies 15 minut xD. Dobrze ze miał jeno PPC (czy jak tam to jest w pl) i rakiety bo inaczej byłoby ciężko ;d.

Ba, gra mimo oczywistych strasznych zaniedbań (często nawet irracjonalnych - jak to intro, bez sensu zrobili takiego potwora, już mozna było zrobić intro na engine gry - jakąs walke w kosmosie jak to było w x2, zachęcające) jest jednak niepowtarzalna, ładna i tania (chyba za fabułę tak obniżyli cenę xD).flymar wrote: Mani: Kupuj w ciemno. Za taką cenę to chociaż dla grafiki warto:).
Peace and order will be restored in our universe
-
-
co do niszczenia statków to Myszołowem(M4) rozwaliłem M6 Xenonów i to w miare szybko, bo ok 1 min, zaraz potem rozwaliłem 2 M3 i jednego przejąłem z 2 tarczami 25MJ na stanie
, szkoda że nie mam jeszcze u Splitów licencji policyjnej
- moja ranga porucznik
nie podoba mi się to - to mają być tarcze silniejsze? 125 na M6 i momentalnie pada? to jaki sens kupować silniejsze statki skoro zwykłe głupie M4 mnie może rozwalić

nie podoba mi się to - to mają być tarcze silniejsze? 125 na M6 i momentalnie pada? to jaki sens kupować silniejsze statki skoro zwykłe głupie M4 mnie może rozwalić
-
-
Koputer nie umie tak dobrze walczyć jak człowiek, dlatego skoro udało ci się rozwalić m6 (m6 xenonów jest ogólnie dość łatwy do rozwalenia bo nie ma wieżyczek) siedząc w m4, to spokojnie uda ci się rozwalić m4 siedząc w m6Kajdorf wrote:co do niszczenia statków to Myszołowem(M4) rozwaliłem M6 Xenonów i to w miare szybko, bo ok 1 min, zaraz potem rozwaliłem 2 M3 i jednego przejąłem z 2 tarczami 25MJ na stanie, szkoda że nie mam jeszcze u Splitów licencji policyjnej
- moja ranga porucznik

-
-
-
-
Patrząc na to założenie, jako programista, muszę powiedzieć że fakt dodanie przez jednego programistę do menu tej pozycji oraz fakt dodania kontenerów przez drugiego, lub np przez tego samego ( miał to zrobić kiedy wróci z kubkiem kawy z kuchni , ale w międzyczasie wpadł na genialny pomysł pozwalający coś zoptymalizować ) ... khmmm, w skrócie - niekoniecznie musi tak byćStalovy wrote:Ilość znalezionych ukrytych kontenerów figuruje w statystyce jako pozycja, więc gdzieś, u licha, one są... tylko gdzie??

-
-
Kajdorf wrote:SpoilerShowpo walce z Xenonami znalazłem : niezidentyfikowany obiekt, moge go sprzedać za 80.256 - wie ktoś co to jest?
Spoiler
Show
Ponoć jakaś wrednie mocna rakieta.
Kajdorf wrote:SpoilerShowsektor Getsu Fune, ci którzy tam byli to znają opis - mogę prosić o wprowadzenie do nazwy? jak sie nie myle to był statek Sayi, ale nie jestem pewien
Spoiler
Show
Statek Sayi to chyba Nikonofune
-
-
A ja cały czas poluje na nie bo jak na razie to nie umiem na nie wpaść (hmmm podobnie było z X2 też trafiłem na nie tylko 3 razy)
ale przynajmniej kupiłem superfrachtowca dzięki zwiedzaniu Wszechświata 

X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć
)
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć

-
Ja pierwszego superfrachtowca dorobilem przechwytujac Paranidzkiego TS na terytorium Argonów. Statsy mi spadly u Paranidian, u Argonów wzrosły, a ja cieszę się, że mam superfrachtowiecWiencek14 wrote:A ja cały czas poluje na nie bo jak na razie to nie umiem na nie wpaść (hmmm podobnie było z X2 też trafiłem na nie tylko 3 razy)ale przynajmniej kupiłem superfrachtowca dzięki zwiedzaniu Wszechświata

Pozdrawiam
-
Potwierdzam, ukryte kontenery występują...znajduje się je tak jak te "darmowe" statki, tzn "leżą" sobie spokojnie gdzieś w ustronnych miejscach w sektorach...znalazłem tak kontener z kredytami, i już mam 1 w pozycji "znalezione ukryte kontenery"ergo wrote:Patrząc na to założenie, jako programista, muszę powiedzieć że fakt dodanie przez jednego programistę do menu tej pozycji oraz fakt dodania kontenerów przez drugiego, lub np przez tego samego ( miał to zrobić kiedy wróci z kubkiem kawy z kuchni , ale w międzyczasie wpadł na genialny pomysł pozwalający coś zoptymalizować ) ... khmmm, w skrócie - niekoniecznie musi tak byćStalovy wrote:Ilość znalezionych ukrytych kontenerów figuruje w statystyce jako pozycja, więc gdzieś, u licha, one są... tylko gdzie??
znalezionw w
Spoiler
Show
Ore Belt
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
Alo,
Wlasnie bylzech w mediaM i podziwiolzech polskie 'wydanie' X3.
Mo to aby wydrukowano instrukcja???
Pudelko badziewne strasznie. No i jeszcze brak klucza... Bylo za 44.90, dolozylzech 5 zyli i kupil Gothic Saga... Niby tez poloki to wydali, ale wyglado konkretnie (ino instrukcja i poradnik jest cz-b).
Szczesliwy posiadacz zachodniej wersji, kaj o klienta dbajom - 110 stron kolorowyj instrukcji, zajefajne male pudelko otwierane, klucz. Nie zebych byl malkontent abo co, miolzech cufala, ze mi kuzyn z raichu ichnio wersja przywiozl...
Wlasnie bylzech w mediaM i podziwiolzech polskie 'wydanie' X3.
Mo to aby wydrukowano instrukcja???
Pudelko badziewne strasznie. No i jeszcze brak klucza... Bylo za 44.90, dolozylzech 5 zyli i kupil Gothic Saga... Niby tez poloki to wydali, ale wyglado konkretnie (ino instrukcja i poradnik jest cz-b).
Szczesliwy posiadacz zachodniej wersji, kaj o klienta dbajom - 110 stron kolorowyj instrukcji, zajefajne male pudelko otwierane, klucz. Nie zebych byl malkontent abo co, miolzech cufala, ze mi kuzyn z raichu ichnio wersja przywiozl...
Shit happens, ppl die. Usually when I'm around.
-