X Rebirth

Moderator: DJ Die

Earth Ultimatum IV.
x4

Post by Earth Ultimatum IV. »

Warus wrote:Keď im už dávajú ten prívlastok next-gen
Nedávajú... Prívlastok NEXT-GEN sa používa len pri konzolách :)

webik wrote:Jediná věc co mi teď chybí je možnost rozhlížet se po skunkovi :D.
Toto malo byť v 2.0, ale nestihli to dokončiť.
Bude v nasledujúcom patchi!
Warus

Post by Warus »

...no jo...no jo ;)
Rail_Balco
x4

Post by Rail_Balco »

zdravim!
jsem strasne dlouho vahal jestli si x-rebirth poridit, ale nakonec me presvedcila sleva na steamu. Bez ni bych se fakt nerozhoupal, ptz vim jak jsou vsechny X hry bugnuty hned od zacatku a teprve casem se vylepsuji. A musim rict ze po par vecerech hrani se mi fakt libila. Nadherny vizualy, zivejsi vesmir, obri stanice a lode, proste bomba!
ALE..
...zjistil jsem ze pekna je na tom jenom ta grafika... :/
Jak ale ctu tenhle thread tak koukam ze to bylo podstatne horsi. To bych byl asi egosoft pekne omlatil o palici, kdybych si to koupil za tu puvodni cenu 50E...
Nevite jestli je nekde nejaka roadmapa toho co chtej pridat/opravit? Jsem nic nenasel, akorat dotazy jestli nejakou zverejni.
Ptz grafika je sice super, mam to hezky plynuly na 30fps min, padlo mi to mozna dvakrat, takze v tomhle pohoda. Ale hratelnost trpi, a trpi velmi. Neuveritelne mi chybi mikromanagement obchodnich lodi. Ukoristil jsem dve a nemel jsem sanci je nejak rozumne opravit a vyuzit. Tezarska lod sice krasne vytezila hafo ledu, ale neni schopna ho nikde prodat. Kdyz jsem zjistil co bych musel investovat do ty druhy, tak jsem to prestal hrat. Uvedomil jsem si totiz, ze nejsem schopnej prenaset vybaveni z jedny lode do druhy. A zatim jsem nenarazil na nejakou volbu jak jim primo rict aby nakoupil tohle tady a odvezl to tamhle a tam to prodal. Nevim, mozna jsem slepej, mozna fakt jednoduchej, ale proste to tam nevidim. Takze se mi povedlo jenom to ze lode litaj okolo, maj prikaz "free trade" ale to je jediny co delaj. Litaj okolo a cumi. Nemluve o tom ze litaj okolo jedny zony, aniz by je napadlo vypadnout nekam jinam. Boha jeho, tady jsem ztratil nervy a misto Rebirth zapnul Albion Prelude...
Jo nemluvim o tom ze nemam jak dostat stihacku, krome toho ze ji zajmu.
Jo a uz vubec nemluvim o tom ze muzu strilet jenom jednim kanonem najednou. A ze Skunk je lodicka tak akorat pro sardinky. Kdyz uz bych po ni mel chodit, tak bych doufal ze budu moc i jinam, nez jenom do kajuty hned za kokpitem. Taky mi chybi free look.
A jeste porad (i kdyz uz to vim davno) jsem tak nejak neprekousnul ze muzu litat jen se skunkem...
Co jim ale musim fakt nechat je zabirani lodi. To je ted asi o milion procent lepsi nez v jakymkoli X3, takhle jsem to v X vzdycky presne chtel! Uz mi chybi jenom vlitnout na palubu s vysadkovym tymem a strilet do posadky vlastnim kverem, ale to bych chtel asi moc :lol:

Vy vysledku teda zatim zase ujizdim na X3:AP a doufam ze vychladnu natolik abych se vratil k X:R a nejak vic to prozkoumal.
Nevim, mozna jsem taky nekde udelal chyby a obvinuju hru z neceho, co jsem v podstate zapricinil ja z moji hlouposti...
nalim27
x4

Post by nalim27 »

Neco proste v X:R funguje jinak (nelze vsude aplikovat zkusenosti s predchozich serii). Neco tam proste neni a nebude, neco slibuji casem dodelat. Neco pridaji modderi.

Ja to vidim tak jeste pul roku pockat s vaznejsim hranim, a na prvni vyroci narozenin to zkusit znova.
Mine rig - X4 ready :-) Windows 10 64b
CPU: AMD Ryzen 2700X (stock clocks 3.7GHz + 4.3GHz boost), 32GB DDR4 3200MHz CL14 RAM,
GPU: AMD Vega64 8 GB HBM, played on 2569x1440, Freesync2
SSD: Samsung 970 EVO 1TB M.2 PCI-ex

CPU before 1.7.2018: Intel Xeon E5450@3.6GHz, 8GB DDR2 800MHz RAM,
plynak
x3tc

Post by plynak »

Rail_Balco wrote:zdravim!
jsem strasne dlouho vahal jestli si x-rebirth poridit, ale nakonec me presvedcila sleva na steamu. Bez ni bych se fakt nerozhoupal, ptz vim jak jsou vsechny X hry bugnuty hned od zacatku a teprve casem se vylepsuji. A musim rict ze po par vecerech hrani se mi fakt libila. Nadherny vizualy, zivejsi vesmir, obri stanice a lode, proste bomba!
ALE..
...zjistil jsem ze pekna je na tom jenom ta grafika... :/
Jak ale ctu tenhle thread tak koukam ze to bylo podstatne horsi. To bych byl asi egosoft pekne omlatil o palici, kdybych si to koupil za tu puvodni cenu 50E...
Nevite jestli je nekde nejaka roadmapa toho co chtej pridat/opravit? Jsem nic nenasel, akorat dotazy jestli nejakou zverejni.
Ptz grafika je sice super, mam to hezky plynuly na 30fps min, padlo mi to mozna dvakrat, takze v tomhle pohoda. Ale hratelnost trpi, a trpi velmi. Neuveritelne mi chybi mikromanagement obchodnich lodi. Ukoristil jsem dve a nemel jsem sanci je nejak rozumne opravit a vyuzit. Tezarska lod sice krasne vytezila hafo ledu, ale neni schopna ho nikde prodat. Kdyz jsem zjistil co bych musel investovat do ty druhy, tak jsem to prestal hrat. Uvedomil jsem si totiz, ze nejsem schopnej prenaset vybaveni z jedny lode do druhy. A zatim jsem nenarazil na nejakou volbu jak jim primo rict aby nakoupil tohle tady a odvezl to tamhle a tam to prodal. Nevim, mozna jsem slepej, mozna fakt jednoduchej, ale proste to tam nevidim. Takze se mi povedlo jenom to ze lode litaj okolo, maj prikaz "free trade" ale to je jediny co delaj. Litaj okolo a cumi. Nemluve o tom ze litaj okolo jedny zony, aniz by je napadlo vypadnout nekam jinam. Boha jeho, tady jsem ztratil nervy a misto Rebirth zapnul Albion Prelude...
Jo nemluvim o tom ze nemam jak dostat stihacku, krome toho ze ji zajmu.
Jo a uz vubec nemluvim o tom ze muzu strilet jenom jednim kanonem najednou. A ze Skunk je lodicka tak akorat pro sardinky. Kdyz uz bych po ni mel chodit, tak bych doufal ze budu moc i jinam, nez jenom do kajuty hned za kokpitem. Taky mi chybi free look.
A jeste porad (i kdyz uz to vim davno) jsem tak nejak neprekousnul ze muzu litat jen se skunkem...
Co jim ale musim fakt nechat je zabirani lodi. To je ted asi o milion procent lepsi nez v jakymkoli X3, takhle jsem to v X vzdycky presne chtel! Uz mi chybi jenom vlitnout na palubu s vysadkovym tymem a strilet do posadky vlastnim kverem, ale to bych chtel asi moc :lol:

Vy vysledku teda zatim zase ujizdim na X3:AP a doufam ze vychladnu natolik abych se vratil k X:R a nejak vic to prozkoumal.
Nevim, mozna jsem taky nekde udelal chyby a obvinuju hru z neceho, co jsem v podstate zapricinil ja z moji hlouposti...
Koukam, ze dalsi podraz Egosoftu na hrace vysel. Udelat par kosmetickych zmen, placnout na to 2.0, dat tridenni slevu a cekat. Nevim, co ti na to rict. Stacilo si precist ruzne recenze a nazory, zejmena na Steam foru, kde mas spoustu prispevku o tom, ze je to porad stejna sragora jako na zacatku. Nebo sledovat Steam charts, jak to vyletelo nahoru a ted to zase pada do bezednych hlubin...

http://steamcharts.com/app/2870#3m

A prosim, ignoruj ty, co ti rikaji, ze to bude lepsi, ze to modderi dodelaji a jine nesmysly. To je jejich argument uz od vydani. A jak sam vydis, skutek utek. Lepsi to opravdu nebude, protoze by museli predelat samotne zaklady te hry. A modderi nad tim uz davno zlomili hul. Tak bud rad, ze jsi vyhodil jen 25 ecek misto 50. Ja pockam, az to bude tak za 5 ecek a zkusim to ciste ze zvedavosti, abych videl, jak se PC hra nema delat.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Rail_Balco
x4

Post by Rail_Balco »

tak ja docela jeste verim ze to dodelaj vyvojari a ne modderi.

Proto me hlavne zajima ta roadmapa. Existuje vubec neco takovyho?
plynak
x3tc

Post by plynak »

Rail_Balco wrote:tak ja docela jeste verim ze to dodelaj vyvojari a ne modderi.

Proto me hlavne zajima ta roadmapa. Existuje vubec neco takovyho?
Po sedmi letech vyvoje a pul roce od vydani? No, komu neni rady...
A samozrejme, ze neexistuje.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Rail_Balco
x4

Post by Rail_Balco »

tak kdyz uz jsem si vesele zaplatil... :D

nemluvě o tom že žádná hra od egosoftu nebyla od začátku úplně v cajku.
Warus

Post by Warus »

....Plynaka si nevšímaj. To je starý pesimista ohľadom nášho X Rebirth. Niekedy mi príde, že skôr trolluje. xD Rebirth nie je až tak zlá hra. Čo sa týka vesmírnej simulácie, nič nové lepšie na trhu nieje...a potom uvidíme. Elite Dangerous vyzerá nádejne...a Star Citizen ....no uvidíme...veľké sny...realita bude iná...ale uvidíme ;) Mňa osobne Rebirth baví...Egosoft sa snaží napraviť čo ich management donútil spackať...ale jedno je isté...pre tých, ktorí milujú vesmírne simulátory...prichádzajú lepšie časy. Netreba sa dať znechutiť komunitou a médiami. Doba je taká, že je strašne "In" byť hráčom, ktorý opovrhuje "mainstreamom"...ale paradoxom je...že v dnešnej dobe vlastne komunita, ktorá hrá Dotu, Minecraft a indie hry hádam väčšia ako komunita, ktorá sa k bežným komerčným hrám poctivo hlási. Čo vlastne znamená, že mainstreamom sú ľudia, ktorí opovrhujú mainstreamom :D Každý nadáva na nového Thiefa alebo na Watch Dogs....ale keby tie hry mali pred 10 rokmi...nemali takto vymyté hlavy...krochkali by blahom. Ja hrávam hry od ich zrodu...o prvých Space Invaders či Asteroids. Pamätám si časy, keď slová ako checkpoint alebo save nám nič nehovorili....takže sa môžem pokladať za " hardcore" hráča. Hry ako Dark Souls 2 mi nepripadajú také ťažké a tak super hardcore ako pre mladšie generácie hráčov. A práve preto na mňa neplatí ani tento trend...za každú cenu sa nechať niesť nejakou novou vlnou...kde sa mi snažia herné weby ako napríklad Games.cz nahovoriť fakt, aké sú nezávislé hry úžasné. Pre mňa to tu všetko už raz bolo. No a práve táto skutočnosť, na nové hry ako X Rebirth, ktoré urobia chybu, má takýto zlý dopad. Videl som x-y hier, vytvorené takzvanými "nezávislými" štúdiami, ktoré boli do slova a do písmena odfláknuté...a hráči ich podporovali a hrali. Že jupí... A keď som im napísal, prečo podporujú tie nedorobky...ich reakcia bola takmer rovnaká. Sú to len malé štúdia...robili to len dvaja vývojári...tak je to, že to nieje "dokonalé" OK. Chyba! Zlá hra ako zlá hra...nie? Ale títo hráči to nevidia. Ja by som nechcel...aby sa vývoj hier uberal týmto smerom...ja nechcem Dotu na X spôsobov. Ja mám rád hlavne kvalitný singleplayer....ako napríklad Wolfenstein The New Order...alebo aj Shadow Warrior. Aj keď je pravda...že kvalitný cooperative je fajn. Napríklad: Borderlands 2, Dead Space 3...alebo Diablo 3 Reaper of Souls. Ale čo už....uvidíme..čo čas prinesie ;)
Rail_Balco
x4

Post by Rail_Balco »

:D
v pohodě, tak já plynaka ho vnímám jako člověka jehož posty mi tu docela pomohly, když jsem začínal s X3 Reunion :D
Ales_CZ
x4

Post by Ales_CZ »

Když jsem to poprvé spustil, tak mi to připadalo, že nehraji sérii X. Mě to trochu připadá, jako by to byla úplně jiná hra, a že to bude asi jako se sérií X3. Na začátku málo lodí málo sektorů atd. Další díly to budou zvětšovat. Příběh je takový zvláštní až neobviklý. Už tu není to původní rozdělení ras jako v sérii X3. Já čekal, že to bude na to navazovat, ale upraví se to tak, že budeš moc chodit po lodi. Hraji to pár dnů, ale co mi vadí, že se nemůžu rozhlížet v kabině, že se to nedrží původní koncepce hry - hodně ras a sektorů, hodně lodí. Co se mi líbí, že je tu vymodelovaný kokpit, ale nevím kolik lidí vůbec můžu jako hráč ovládat. Já nevím, proč nejsou schopní tady na stránkách zveřejnit mapu celého vesmíru, celý seznam lodí a veškerou výbavu. Jediný, co mi vadilo v X3: TC a AB, tak bylo to, že nešli koupit úplně všechny lodě, např deca.def, nebo ty pirátské úpravy lodí. Nevím, proč nepřidaj do hry některé věci z modifikací, jednou jsem narazil v nějakém módu na sportku, ale nevím co to bylo za mód. Já jim trochu věřím, že to nějakou budoucí aktualizací dodělaj a bude z toho velmi dobrá hra.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

to je prave ten problem...rozhodli se tu hru komplet predelat se vsim vsudy a tam kde to meli vyladene po nekolika hrach jako to bylo u X3 to ted musi teprve doladit....
uvidime jak se s tim hosi poperou :twisted:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
plynak
x3tc

Post by plynak »

Poperou? Oni se s nicim prat nebudou. Prectete si posledni interview s Berndem.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=368731

Ten clovek je totalne mimo realitu. On proste neni schopny pochopit, ze na tu jeho vizi a skvele zlepsovaky neni a nikdy nebyl nikdo zvedavy.

Mne osobne dostala veta

“It’s a pity that… It’s always sad if some customers are unhappy and there definitely were some.

Jasne, hraji to necela 4% tech, co si to koupili, ale jen par lidi je unhappy. Sorry, ale s takovym pristupem to muzou rovnou zabalit. A uprimne to je to, co je ceka. Jejich druhy podvod na hrace s jejich slavnou verzi 2.0 evidente nevysel. Diky bohu, lidi jeste nejsou uplne blbi aby jim na to skocili. A vsimli jste si, jak hned po vydani 2.0 vratili na Steam pocitadlo aktualnich hracu a jen co to zase zacalo padat do bezednych hloubek to odstranili? Proste looseri nejvetsiho kalibru. A na zaver opet porovnani.

http://steamcharts.com/app/2870#All

A jen pro srovnani, data pro Farming Simulator

http://www.steamcharts.com/app/220260#All
Warus

Post by Warus »

...zdravím ťa Plynak :D
R8antik
x3

Post by R8antik »

Zdravím
1. Je nějaká možnost jak se dostat na určité koordináty(x,y,z), je to kvůli opuštěným lodím
2. Po dálkovém skenování jsem přletěl k nějaké bedně ale není tu žádna možnost co s ní,co je zač
3. Jak přesunu drona ze Skunka na Rahanas

? ? ?
plynak
x3tc

Post by plynak »

R8antik wrote:Zdravím
1. Je nějaká možnost jak se dostat na určité koordináty(x,y,z), je to kvůli opuštěným lodím
2. Po dálkovém skenování jsem přletěl k nějaké bedně ale není tu žádna možnost co s ní,co je zač
3. Jak přesunu drona ze Skunka na Rahanas

? ? ?
1) Ne
2) Bug?
3) Nijak

Vitej v genialnim svete Rebirth.
Warus wrote:...zdravím ťa Plynak :D
Nazdarek Warusi :)

Na tohle prece neni potreba double post.....DJ
ACEBot_cz

Post by ACEBot_cz »

Bude na to někdy čeština ?
Warus

Post by Warus »

...robí sa Slovenský preklad....a môžeš si ho, ako betu, teda neúplný preklad už aj teraz nainštalovať.
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

Warus wrote:...robí sa Slovenský preklad....a môžeš si ho, ako betu, teda neúplný preklad už aj teraz nainštalovať.
A kde se dá sehnat?
Warus

Post by Warus »

Preklad SK: http://www.nexusmods.com/xrebirth/mods/370/?

peter143 je zaňho zodpovedný...poďakuj jemu ;)

Return to “Česky / Czech X-Forum”