Tajne Bazy i inne dziwne miejsca SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Post by Deleted User »

Sauron11 wrote:... to nie ma za dużo opcji jak ich uniknąć.

W pewnym sensie można ich uniknąć , ale trzeba ogromnego refleksu.
Siedząc w śluzie ma się troszkę miejsca na strafe'y , ale tylko pegazem , bo jest najmniejszy. Trochę to trudne , ale trzeba troche treningu , no i jakiegoś innego pegaza co by uwage drobnicy odwrócił (ja tak robiłem , i działało :D ).
Visconius
x2

Post by Visconius »

Czy nmi sie wydaje czy topic o sposobach niszczenia stacji jest gdzie indziej?

Nawracam więc was na kurs. W końcu zakończyłem zwiedzanie galaktyki i odwiedziłem pewien nieznany sektor (na razie uznaje że nieistotne który). Jest tam zniszczona brama. Chciałem podlecieć i ja sobie obejrzeć, skoro jest zniszczona to aktywacja autopilota powinna mnie tam skierować. Jednak zdziwko :!: Statek ustawia się na sprawną bramę i ukazuje się komenda leć sektor. Sprawdzam więc który w konsoli poleceń :arrow: Kingdom End.

Wielce ciekawe. Teraz więc sprawdzę co następuje:
A) Czy w Kingdom End również jest gdzieś uszkodzona brama.
:idea: To jakieś już nieaktualne połączenie z inną częścią wszechświata, tylko kto to przemodelował :? UFO :?:
B) Czy pozostałe zniszczone bramy również prowadzą do jakichś sektorów.
:idea: Istnieje bogata sieć połączeń, a rekonfiguracja objawia się zniszczeniem jednych wrót, a zestrojeniem innych.

No i jeszcze jedna dziwna rzecz, gdy jestem znudzony, a wypatrzę klaster to ścigam go na autopilocie. W momencie gdy się rozpada tracę cel, a autopilot kieruje mnie do bramy :arrow: :idea: Do następnego klastra, czy do jakiegoś kszakowego systemu :?:
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Visconius wrote: No i jeszcze jedna dziwna rzecz, gdy jestem znudzony, a wypatrzę klaster to ścigam go na autopilocie. W momencie gdy się rozpada tracę cel, a autopilot kieruje mnie do bramy :arrow: :idea: Do następnego klastra, czy do jakiegoś kszakowego systemu :?:
Ani do nastepnego Klastka ani do Khaackiego sektora tylko do najblizszej (w zasiegu widzenia) bramy i nie ma zadnego znaczenia co sie za nia znajduje.

BTW. Do Khaackich sektorów nie prowadza zadne bramy

Na pozostale pytania nie potrafie odpowiedziec bo temat bram (ich pochodzenia, historii i technologii dzialania) jest owiany tajemnica w tym uniwersum.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Wiem, że to troszke nie na temat, ale co się stanie kiedy wlecimy do sektora krzaków, a braknie nam energii na powrót? :D
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Prawdopodobnie siedzimy w nim do samej śmierci. Na pocieszenie powiem, że Żniwiarz przychodzi baaardzo szybko. A tak na serio to chyba jak się tam ogniwa skończą, to nigdzie nie zalecimy. Bez paliwa zostajemy "uziemieni".
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

no problem, wystarczy sobie przysłać jakieś wsparcie (jesli mamy) a jeśli nie mamy.... to zawsze są skrypty :P
:)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Enzo wrote: A tak na serio to chyba jak się tam ogniwa skończą, to nigdzie nie zalecimy. Bez paliwa zostajemy "uziemieni".
Zakładając, że posiadamy na pokładzie urządzenie transportowe możemy wezwać inny nasz szybki statek, aby się do nas "warpnął" i przywiózł nam ogniwka, szybkie przepakowanie, odsyłamy go z powrotem i skaczemy za nim. Chyba, że Khaaki dadzą radę wcześniej go wykończyć.

Zdaje się, że komputer warpuje nas do środka sektora, lub w okolice stacji khaaków, więc powinniśmy chyba tam się z nim umówić. Sam nie sprawdzałem, więc to tylko teoria. Ja zawsze planuję opcję powrotną :wink:

Edit: GT był szybszy :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Post by Deleted User »

Ciekawe , bo ja tam zawsze do kaczek wyskakiwałem (przed skolonizowaniem) odysem z Ts'em z paliwkiem , i paroma gratami na wymiane i problemów nie było. :D
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Sauron, według moich doświadczeń komputer "wrzuca" wszystkie statki do centrum sektora niezależnie od stacji.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Adam kiedyś o tym mówił, jeśli w skryptach, ustawiamy skok do jakiegoś sektora, i NIE podajemy do której bramy, to wyskakujemy w centrum. U kachaków bram nie ma, tak więc lodujemy w centrum, bez używania skryptów.
:)
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

Szacuneczek! Nowy jestem! Siemanko i do rzeczy

Od dechy do dechy przeczytałem. Ufleee!i!i!i!i!i
Przez niektóre kawałki myślałem że nie przejde!
1-Pamiętacie XBTF po wlocie do stacjii był filmik dokowania, tu w X2 są pseudo filmiki jak otwierasz owiewke swojego statku, wychodzisz w swoim niestandardowym uniformie (pozdrowionka SAYA), i lecisz/spadasz sprawdzić o co chodzi z tą gwniarom Susie która wlecze się za tobą od stacjii do stacjii i zawsze gubi się w kasynie. A poważnie pierwasze odwiedzinyw terracorp i widze kontener. Ale nauczony XBTF`em myśle że to taki element dekoracji, ale dałem ciała. Teraz jak wiem jak szukać ukrytych przysmaków to się nie dam!
2-Bez szczegółów:rozwalam stacje Kwachów i pojawia się nic!
Tyle że ma kształt kontenera. Ba! Moge to zebrać! W Ładowni wygląda jak ramie/statyw z monitorkim (coś jak XBTF system nawigacyjny). Jest bezcenne (teladianin powiedział by "nie wiem ile ci za to dać bo żal tym gwoździe wbijać a tak wogule to nikt by odemnie drożej nie kupił").
Nie ma doków gonerów stacji baz ukrytych czy czego kolwiek. Co ja u diaska znalazłe|oj sprostowanie - znajduje bo pojawia się ze 100%frekwencją||||||nie mam żadnego patch`a.
3-gdyby był sposób na wyłączenie tła to może dało by się coś wypatrzeć, albo zrobić białe tło, kąpiej w mleku, jeśli obiekt jest czorny
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:lol:
Witaj ziomalu, zazdrosze swiezego podejscia do sprawy. Pograsz jeszcze troche, zwlaszcza porobisz oficjalne misje, to jeszcze szczena Ci opadnie z roznych wrazen :D Jak bedzie Bonus Pack PL to sobie dodaj, takich ficzerow nie bylo w XBTF. Pozdro
Gargoil
x2

Post by Gargoil »

świerze podejście, o tak zdecydowanie. Pamiętam jak kupiłem sobie amige (12 lat temu) i pierwszą oryginalną grąjaką sobie kupiłem był Frontier. Ach co to były za wspaniałe czasy. Ale na szczęście mamy postęp i sprzętu i grafiki i wątku zpoczątkowanego przez D. Braben`a i I. Bel`a. Zrobiłem chyba wszystko co mógł człowiek z Frontierem 2.
Symutatorów kosmosu było wiele(ale żade nie śmiał zagrać przy Jankielu :D) tylko że żaden jakoś nie umie wytworzyć tego klimatu w którym gra się (i kombinuje) z takim smaczkiem!

A teraz do kompów i grać i odkrywać

PS.Wiadomo może jak wyłączać tło lub zmieniać jego kolor na np. biały
Ciekawy jestem czy faktycznie nie ma czegoś daleko
PS2. W brame do ziemi 2,5 tys. km od zniszczonej bramy podobnie jak w garbate anioły nie wierze ale coś gdzieś musi być!
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Po pierwsze, chciałem się przywitać, gdyż już dawno tu nie zaglądałem :oops:...

Po drugie, tak a'propos (czy jakoś tak ;) ) tego systemu, uznanego nieprawidłowo za Układ Słoneczny... On naprawdę istnieje, lecz faktycznie nie jest on tym najbliższym naszym sercom i oczom... I tu:
- Po pierwsze - Ziemia nie ma 2-óch Księżyców, lecz (uwaga) trzy: jeden zwykły i dwa pyłowe.
- Po drugie - el_tzar[us] - w tym sektorze nie ma ani jednego tak dobrego dla wydobycia asteroidy. A za zniszczoną bramą, nawet "daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleko za zniszczoną bramą i standardową siatką sektora" nie ma nic! Sprawdzałem nawet specjalnie edytorem wszechświata (nie ten włączany podczas lotu). Odnalazłem sektor i nawet powiem gdzie :D
Spoiler
Show
Lecąc od Xenońskiego sektora 534 na Zachód.
Musi coś grzebałeś, el_tzar[us] ;).
Visconius wrote:Statek ustawia się na sprawną bramę i ukazuje się komenda leć sektor. Sprawdzam więc który w konsoli poleceń :arrow: Kingdom End.
Heh... wiem, o jakim sektorze mówisz 8). To fakt, ciut dziwne, że kieruje mnie do Kingdom End :o, ale cóż...

- Pozdro,
- Neiklot
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”