x2

Moderator: DJ Die

plynak
x3tc

Post by plynak »

No vyhodou to je kazdopadne, nutnosti v 90% pripadu. Koukni se na jakoukoliv nabidku slusne placeneho zamestnani. Bez ciziho jazyka to proste nejde. Nemluve o tom, ze pokud chces studovat vysokou skolu, tak tam se bez ciziho jazyka tuplem neobejdes (pokud teda nestudujes ucitelstvi kombinace CJ a dejepis). Nevim kolik ti je let, ale jestli ma dnes vetsina mladych lidi nazor jako ty, tak potes koste.

Mimochodem Patriot s velkym P je americky protiletadlovy raketovy system. Jsem detailista.

Jinak Horus ci Heru vychazi z jazyka. Rekove je nazyvali jinak nez Egyptani (jako faraon Cheops v rectine a Chufev v egyptstine jsou jeden a ten samy manik). To nevysvetluje, proc ma cestina druhy pad Dia.

A to vis, ze mikroskop je cesky drobnohled? A ze jód se mel cesky jmenovat řasík? Jeste ze to neproslo.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Marcus_de_Tycho
x3tc

Post by Marcus_de_Tycho »

plynak wrote:To Tycho: Ja to cetl, ale to neomlouva to, ze to trvalo dva roky. X3 uz mam davno dohrane a ted uz si jen tak obcas litam. Takze cestina bude zase s krizkem po funuse podle mne. Ale koupil bych to, kdyby za a) nepouzili v Cechah Starforce (fakt men nebavi mit porad DVDcko v drivu), za b) dali rozumnou cenu a za c) sla tam aktivovat anglictina :) A jak pises, ze distributor dostane lepsi cenu za ceskou verzi. To je sice hezke, ale proc to teda proboha stoji devet stovek? Pochybuju, ze dostaneme nejake vyjadreni. museli by napsat, ze na tom chtej vytriskat, co se da.
Nerikam, ze je to omluva, ale vysvetleni. Nestezuj si tady a mne. Stezuji si na email do Hypermaxu. X3 vsude v evrope pouziva StarForce a ani CR nebude vyjimkou. Jazyk se zmenit da. Viz forum Jak zmenit jazyk v X2 a X3.
plynak wrote:To Chariot: Ty jsi mi nejaky patriot (cesky vlastenec). Cestina je dle meho jeden z nejblbejsich a nejtezsich jazyku. Spusta pravidel, vyjimek a nelogicnosti. Dodnes mi napriklad nikdo nevysvetlil, proc je Zeus a druhy pad Dia. Tak to ignoruju a pouzivam koho, ceho Zeuse. Coz mi pripomina, jak je to v X2 CZ? Tam je Paranid Zeus. Ma to tam nekde druhy pad? Jestli jo, tak to musi vypadat ujete. A jen tak mimochodem, pise se vtipna a ne ftipna :)
Ja jsem taky vlastnec a cestinu mam rad. Za opravdu tezky jazyk povazuji treba finstinu (kterou slysim denne uz mesic a stejne neumim ani slovo) a madarstinu. Zeus se urcite preklada jako bez Dia. Pokud tomu tak neni, jedna se o chybu, ktera bude opravena v dalsi verzi cestiny.
plynak wrote:A jak tak koukam, tak dost zmatku udela i preklad sektoru. Takovy Brenanuv triumf, ci jak to Kovi prelozil, fakt na zadnych mapach k X2 nenajdes.
Bohuzel, jeho ukolem bylo kompletni pocesteni hry a to s sebou prinasi tyto problemy. Proto vzniknul projekt semifat, ktery bohuzel nebyl umisten na CD s ceskou verzi X2, avsak jiz brzy bude zverejnen. Minimalne na tomto foru.
plynak wrote:No ale co se budeme rozcilovat. Lenosi se tu anglictinu stejne nenauci a pak na to dojedou az budou hledat zamestnani. No a my ostatni si to budeme hrat v originale.
Nedojedou. Jako nezamestnani budou brat podporu, chlastat a hrat nelegalni kopie v cestine :D Vivat nas socialni system.
plynak wrote:A to vis, ze mikroskop je cesky drobnohled? A ze jód se mel cesky jmenovat řasík? Jeste ze to neproslo.
Co se nekterych slov tyce, jedna se o zvyk. Stejne tak se neuchytil klapkobrinkostroj a nosocistoplena. Vse zavisi na obyvatelstvu, co prijme za sve. Jako napriklad prazaci prosadili upravu pravospisu a naprosto v poradku je ted nechutnost typu "Před večeří musejí zajít nakoupit.'
Last edited by Marcus_de_Tycho on Mon, 9. Jan 06, 11:37, edited 1 time in total.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Nerikam, ze je to omluva, ale vysvetleni. Nestezuj si tady a mne. Stezuji si na email do Hypermaxu. X3 vsude v evrope pouziva StarForce a ani CR nebude vyjimkou. Jazyk se zmenit da. Viz forum Jak zmenit jazyk v X2 a X3.
To uz jsou moje vyjadrovaci schopnosti tak male? Porad mi vkladate do ust neco, co jsem nerekl. Nejdriv mi Chariot vlozi do ust, ze jsem rekl ze je preklad X2 spatne udelany a ted ty, ze si na tebe stezuji. Ja si na tebe prece nestezuji ani jsem to nikde nenapsal. No a jelikoz Star Force uz mam jednou, tak neni duvod ji mit znovu. Ach jo.
Ja jsem taky vlastnec a cestinu mam rad. Za opravdu tezky jazyk povazuji treba finstinu (kterou slysim denne uz mesic a stejne neumim ani slovo) a madarstinu. Zeus se urcite preklada jako bez Dia. Pokud tomu tak neni, jedna se o chybu, ktera bude opravena v dalsi verzi cestiny.
Jen tak ze zvedavosti, kolik her si Finove prekladaji a kolik hraji v originale? A kolik Finu zastava nazor, ze jim Finstina staci? Jen se ptam, neb jsem tam nikdy nebyl. A zase. Ja nerekl, ze to tam je spatne prelozene, ja tu cestinu nemam. Ja se jen ptal, JAK je to tam prelozene. To se vazne vyjadruju tak spatne?
Nedojedou. Jako nezamestnani budou brat podporu, chlastat a hrat nelegalni kopie v cestine Vivat nas socialni system.
Jo to je fakt. Ale od toho jsou letos volby, treba se to zmeni (pochybuju, ale jeden nikdy nevi).
Co se nekterych slov tyce, jedna se o zvyk. Stejne tak se neuchytil klapkobrinkostroj a nosocistoplena. Vse zavisi na obyvatelstvu, co prijme za sve. Jako napriklad prazaci prosadili upravu pravospisu a naprosto v poradku je ted nechutnost typu "Před večeří musejí zajít nakoupit.'
Ja jsem z Kladna (do Prahy je temer videt, 30 min busem na Dejvickou) a to museji bych nahradil musi. Jinak mi ta veta neprijde nechutna. Pominu-li fakt, ze ja bych se nejdriv najedl a pak sel na nakup :lol:
Last edited by plynak on Mon, 9. Jan 06, 11:42, edited 1 time in total.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Marcus_de_Tycho
x3tc

plynak wrote:Jen tak ze zvedavosti, kolik her si Finove prekladaji a kolik hraji v originale? A kolik Finu zastava nazor, ze jim Finstina staci? Jen se ptam, neb jsem tam nikdy nebyl.
Zhruba polovina her obsahuje finstinu jako volitelny jazyk. Ale neco jako neoficialni cestiny v meritku v jakem jsou v CR je na svete rarita.
Vsechny DVD prodavane ve Finsku MUSI mit finske titulky. Finsky dabing se nachazi vyhradne u her a filmu pro male deti.

X2 ani X3 jsem tu jeste nevidel prodavat. Ale je faktem, ze jsem jeste nenasel zadny solidni vetsi obchod s hrami, jen takove ty "mame od kazdeho trochu".
Chariot
x3

Post by Chariot »

To plyanak: ze by Flame? 8)

Pokud se ptas na muj vek tak ti rad odpovim ucil jsm se i na stredni rustinu :)

To Tycho: pokud vim tak Svedove maji taky velice slusnou scialni podporu. Taky je potkavam v Mmorpg docela dost :) a vetsinou nezamestnani. Jo bohemskej zivot. :) To bych bral.
plynak
x3tc

Post by plynak »

To plyanak: ze by Flame?
Co to? Jakej zase flame? Ja neflamuju. A rustina je dobra, vezmu-li v potaz, co dobrych her ted vydavaji.
Zhruba polovina her obsahuje finstinu jako volitelny jazyk. Ale neco jako neoficialni cestiny v meritku v jakem jsou v CR je na svete rarita.
Vsechny DVD prodavane ve Finsku MUSI mit finske titulky. Finsky dabing se nachazi vyhradne u her a filmu pro male deti.
Jo presne. Volitelny. Bohuzel u nas, kdyz je neco CZ, tak si navolim tak akorat houbeles. Nejhorsi je to pak u her, co se u nas nedaji sehnat v AJ :(
No a u filmu je to jasne, tam zase mame dabing spickovy a v 99% pripadu si to muzu pustit v jakem chci jazyce (treba film Wasabi ve francouzstine je super, az na to, ze jim nerozumim :) Tam CJ vitam.
To Tycho: pokud vim tak Svedove maji taky velice slusnou scialni podporu. Taky je potkavam v Mmorpg docela dost a vetsinou nezamestnani. Jo bohemskej zivot. To bych bral.
No ja nevim, bracha tam kdysi dva roky pracoval a nic nerikal, ze by se tam lidi flakali. No a druha vec je asi to, ze Svedsko si ten socialni system muze dovolit. My ne. U nas to speje k jednomu velkemu krachu, ktereho se bohuzel dozijeme vsichni. Ale to uz jsme nekde jinde.

Takze to shrneme. Cestina mi nevadi, pokud si mohu vybrat i anglickou verzi hry. Coz ne vzdy je pravidlem. Vadi mi lide, co stale vsude vykrikuji, ze chteji cestinu. Proc si to proboha kupuji, kdyz tomu nerozumi! A nebo to nemaji zrovna koupene, ze? Vadi mi, kdyz distributor hru kvuli cestine odlozi. V pripade X2 jsou ty dva roky asi fakt souhra nestastnych nahod a je to extrem. Ale i tak se vetsinou na vydani hry u nas musi kvuli cestine cekat. Skvele to bylo s X3, ktere u nas je/bylo k dostani hned v AJ.
gomecz
x3

Post by gomecz »

zadam pritomne flamery aby se presunuli do tohoto fora.

dekuji
Marcus_de_Tycho
x3tc

plynak wrote:
Takze to shrneme. Cestina mi nevadi, pokud si mohu vybrat i anglickou verzi hry. Coz ne vzdy je pravidlem. Vadi mi lide, co stale vsude vykrikuji, ze chteji cestinu. Proc si to proboha kupuji, kdyz tomu nerozumi! A nebo to nemaji zrovna koupene, ze? Vadi mi, kdyz distributor hru kvuli cestine odlozi. V pripade X2 jsou ty dva roky asi fakt souhra nestastnych nahod a je to extrem. Ale i tak se vetsinou na vydani hry u nas musi kvuli cestine cekat. Skvele to bylo s X3, ktere u nas je/bylo k dostani hned v AJ.
Pekne shrnuti. Takze ode mne taky posledni komentar.
Lide si ty hry kupuji, protoze je chteji hrat. A nejvice vykriku a zadosti o cestinu je stejne od uzivatelu nelegalni kopie (pirat je dle mne, kdo to siri dal). Viz zadosti o cestiny do her, ktere u nas vysly rovnou cesky.
X3 je u nas k dostani ihned v anglictine, jen ne ve vsech obchodech. Ale gameexpress a dalsi ti to jiste radi sezenou, jako mne sehnali americkou verzi Sid Meier's Pirates! Collector's DVD Edition za rozumnou cenu.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no pekny flame tu je
jinak ja jsem se taky anglicky naucil pri hrani her a muzu rict ze spousta mladych za to fakt nemuzu jak jsou na tom s ang spatne protoze ty ucitelky co ji vetsinou uci jsou bud preucene rustinarky nebo to skoro neumi vim to moc dobre ve skole jsem se anglicky nenaucil skoro nic!!!
jinak taky davam prednost hram v anglictine a cesky je vetsinou hraju jen pokud jsou puvodne ceske protoze z anglictiny se celkem spatne preklada a hledat ty spravne vyrazy je obcas dost tvrdy orisek
chapu lidi kteri chteji cestinu treba pro RPG ale pro strategie jako CaC nebo strilecku typu Serious Sam to je primo hrich tam ani rozumet nemusis a hlasky jednotek prelozene z ang do CZ zni fakt smesne.......
Split now give you...AAARRRRGGGHH!

Return to “Česky / Czech X-Forum”