Czy to musi być produkt nVidii? Bo ja polecałbym Tobie raczej jakąś kartę Ati, np. RADEON 9800 Pro... Jeżeli jednak GF, to od razu mówię, że FX to badziew (niepełna obsługa DX9) - dlatego dołóż te 300 zł i kup GF6800. Jak znajdę tą stronkę, to wrzucę link. Acha, jeszcze jedno - musi być to sprzęt ze sklepu, czy może być z aukcji (oczywiście z fakturą/rachunkiem i gwarancją)?Sau11 wrote:Przymierzam się do wymiany karty Albatron GeForce FX5200 128 MB na mocniejszą, tzw. przyszłościową. Szukam czegoś o korzystnym stosunku wydajności/mocy/osiągów do ceny, może GeForce 6600 GT (8xAGP), albo coś podobnie szybkie w cenie do ok.900 zł. brutto.
Chodziłaby z Athlonem XP2400+, 1024 MB RAM, płyta MSI KT4V.
Możecie coś polecić w tej cenie? Koniecznie 8AGP i GeForce, no i jakiś sklep w Warszawie gdzie możnaby to niedrogo kupić, a najlepiej po znajomości .
PS. I jeszcze jedno: nie ma większej różnicy w wydajności pomiędzy AGPx4, a AGPx8. Sam sprawdzałem, bo nie wierzyłem - wydajność na AGPx4 była u mnie taka sama, lub nieznacznie gorsza (zależy od testu) od wydajności na AGPx8.
EDIT: Dołączam sznurki:
Radeon 9800
Radeon 9800 Pro
Drugi R9800Pro
Trzeci R9800Pro
Czwarty R9800Pro
GF6800LE
GF6800