SH nie jest tania... 40 milionow...już się nie mogę doczekać aż postawię swoją stację handlową
patch 1.4
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Jestem przekonany, że nasze stacje będą dotowane. Trzeba będzie tylko wypełnić kilka formularzy... 

Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
-
Podobno ceny można ustalać dla każdego towaru, problem tylko z tym, że dla każdego towaru jest tylko jedna cena sprzedaży/zakupu. Więc na prostym pasywnym handlu nie bardzo można zarobić.
Coś mi się wydaje, że te sacje i doki zostały udostępnione, bo gracze kombinowali żeby je mieć a tak na prawdę to nie mają one większego sensu, po prostu kolejny gażet, który można sobie kupić za górę kasy, no ale w końcu to jest gra, nie musimy robić tego co racjonalne
Coś mi się wydaje, że te sacje i doki zostały udostępnione, bo gracze kombinowali żeby je mieć a tak na prawdę to nie mają one większego sensu, po prostu kolejny gażet, który można sobie kupić za górę kasy, no ale w końcu to jest gra, nie musimy robić tego co racjonalne

-
-
-
Ja jeszcze o zarabianiu przez stację - przecież wystarczy że do niej będziemy sprowadzać dobra kupowane gdzie indziej (a nawet produkowane w naszych fabrykach) po cenie niższej niż uśredniona w stacji - i już, gdy ktoś przyleci i będzie je kupował, to teoretycznie zarabiamy - nie ta pojedyncza stacja ale ogólnie jesteśmy "do przodu". Mam rację?
Tylko że wydaje mi się że to dodanie tylko dodatkowego ogniwa w łańcuchu handlowym, i kokosów nam nie przyniesie - przecież jeśli dostrzeżemy jakieś różnice w cenach, możemy pohandlować i bez tej stacji handlowej.
Wydaje mi się, że rację ma adam00 - stacje będą wprowadzone, żeby ktoś mógł je sobie kupić bo po prostu chce mieć stację, i tyle. Fortuny na tym się chyba nie zrobi (zwłaszcza że przy tej cenie znalazłoby się kilka innych, bardziej opłacających inwestycji
)
Tylko że wydaje mi się że to dodanie tylko dodatkowego ogniwa w łańcuchu handlowym, i kokosów nam nie przyniesie - przecież jeśli dostrzeżemy jakieś różnice w cenach, możemy pohandlować i bez tej stacji handlowej.
Wydaje mi się, że rację ma adam00 - stacje będą wprowadzone, żeby ktoś mógł je sobie kupić bo po prostu chce mieć stację, i tyle. Fortuny na tym się chyba nie zrobi (zwłaszcza że przy tej cenie znalazłoby się kilka innych, bardziej opłacających inwestycji

-
a probowaliscie kiedys wyposazyc M2 w komplet tarcz i uzbrojenia ? 
stacja handlowa czy tez zaopatrzeniowa moze byc swietnym magazynem skupujacym drogi trudno dostepny sprzet do pozniejszego wykorzystania
PS: adam00, moze masz ochote napisac skrypt dla statku ktory latalby po calej galaktyce np jakis TL ze statkami pomocniczymi i kupowalby zadany towar, jak np tarcze 125 MW i ciezkie dziala plazmowe, czy tez GFU ?

stacja handlowa czy tez zaopatrzeniowa moze byc swietnym magazynem skupujacym drogi trudno dostepny sprzet do pozniejszego wykorzystania

PS: adam00, moze masz ochote napisac skrypt dla statku ktory latalby po calej galaktyce np jakis TL ze statkami pomocniczymi i kupowalby zadany towar, jak np tarcze 125 MW i ciezkie dziala plazmowe, czy tez GFU ?
-
Napisał. Zajrzyj do topica, opisującego skrypty Adama.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
-
-
Trzeba poczekać na Elite4 ma wyjść gdzieś ok. 2006 
Zainteresowany kieruje: http://frontiernews.alioth.net/index.ph ... =Elite%204

Zainteresowany kieruje: http://frontiernews.alioth.net/index.ph ... =Elite%204
Last edited by AcidWeb on Wed, 28. Jul 04, 13:56, edited 1 time in total.
-
-
Off-topic
Nic dziwnego, nie chcą aby X2 przyćmiła ich "dzieło" albo boją się, że E4 będzie do niej zbyt podobnaAcidWeb wrote:Trzeba poczekać na Elite4 ma wyjść gdzieś ok. 2006

A wcześniej to wyjdzie pewnie X3

PS. zrobiło się offtopicznie.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Re: Off-topic
Nawet X6 nie będzie dorastać do pięt E4Sauron11 wrote:Nic dziwnego, nie chcą aby X2 przyćmiła ich "dzieło" albo boją się, że E4 będzie do niej zbyt podobna![]()
A wcześniej to wyjdzie pewnie X3![]()

-
Re: Off-topic
no coz, jak do tej pory gry z seri elite wyznaczaly nowe horyzonty dla gier typu space sim. Z tym , ze to jednak jest mimo wszystko troszke inny gatunek: x2 jest polaczeniem symulatora i handlowki z budowa imperium, podczas gdy we frontierze raczej chodzilo o eksploracje kosmosu w roli samotnego strzelcaAcidWeb wrote: Nawet X6 nie będzie dorastać do pięt E4![]()
![]()
![]()
![]()

grunt zeby obie byly dobre i dawaly mnostwo satysfakcji

-
bobafett76 wrote:Jestes Tu w koncu moj Panie i Wladco !Sauron, wybacz pytanie, mi skromnemu sludze, niesmialo i z uchylona glowa pytam, jak postepy nad patchem ?

Powiem tak - gdyby nie Play, już byśmy grali

A jak jest w 1.3 każdy widzi i dlatego jesteśmy gdzieś w połowie

Nowe 1.4 łatwo przerobić ale stare 1.3 jest b. czasochłonne i skomplikowane. Dość powiedzieć, że pomaga nam sztab specjalistów od czarnej roboty z samego Egosoftu

Grunt, że idziemy do przodu.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.