Xenon Invasion Missions

Moderator: DJ Die

Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

taky by se mi hodil vyšší výkon cpu, shodou okolností mám taky AMD A64 3000 (@1800), 2* 512 RAM (@400), NVidia 7900GT 256MB DDR3 :twisted:
ale nevím jak na to, chladič CPU mám Freezer 64Pro

ještě bych se chtěl zeptat, když už jste to tu nakousli, co přesně znamenají jednotlivé položky v "Graphics Settings", páč se v tom nějak neorientuju
konkrétně
Texture Quality - předpokládám kvalita textur
Shader Quality - předpokládám kvalita stínů?
More Dynamic Light Sources
Ship Colour Variations - nejspíš něco s barvami lodí
Automatic Quality Control
Anisotropic Texture Filtering
Glow enabled

a ještě mě pls poraďte s čím je nejlepší manipulovat aby vzrostla plynulost hry a dopad na grafickou stránku by byl co nejmenší ;-)

Thx a lot!
CubiCubi
x3tc

Post by CubiCubi »

2 Peckoslav:

Texture Quality - Trefa,

Shader Quality - Tahle věc umí ovlivnit plynulost docela hodně. V programu RivaTuner se dá nastavit vynucení shaderů 2.0 nebo starší. Zkus 1.3, uvidíš. S 1.3 jsem X3 rozjel i na mým starým kompu, kterej už moc nestíhal. (Barton2500+@2,2,2x512RAM 400MHz,nVidia 5600 325/275@380/340)

More Dynamic Light Sources - Tohle by mohly být dynmické měkké stíny, zapnutím zatížíš trochu víc grafickou kartu (někdy víc, než trochu)

Ship Colour Variations - Trefa,

Automatic Quality Control - Tohle snad ani nemusím překládat, vliv - snižuje náročnost při zapnutí,

Anisotropic Texture Filtering - Vyhlazování hran textur- vliv na grafickou kartu má dost vysoký, podle použitého rozlišení.

Glow enabled - Oslňující záře některých oběktů (třeba hvězd :P )

Jestli se pletu, opravte mě, nejsem vševědoucí :oops:

Jinak sestavu máme podobnou:
DFI Infinity Ultra, AMD 3700+San Diego (až 2,9GHz, ale spíš podtaktovávám na 1,0GHz přes Cool´n´Quite :wink: ),2x512MBy A-DATA 2,5-4-4-8-1T 500MHz, nVidia Leadtek 7900GT 450/660@540/820 (taky na základních taktech, přeci jenom tohle je dost silný i bez taktování a stačí, že vím, že mam trošku rezervu :wink: )

S tim Freezerem na procesoru můžeš býk klidný, ten tuhle "mrchu studenou" uchladí, jak nic. Já mám referenční chladič a při 2,9 GHz po cca 2 hodinách Prime95 teplota 48°C :D Jó grafárna hřeje kapku víc (přetaktovaná na jádře 74°C při 3D), ale to taky nejni špatný, ne?

S tim taktěním, co máš za základní desku? A co snesou RAMky?
Možná by ti stačilo prikůpit další gigo RAMky, to taky dělá hodně.
Moonman
x3

Post by Moonman »

Cirrus CZ wrote:
jo prosím... klidně s taktováním pomohu, není to nic těžkýho. a vyšší výkon cpu lépe nakrmí grafárnu :wink:

Cirrus
Tak za pomoc bych byl vděčný. Jen bych to potřeboval vysvětlit, aby to pochopil i laik (jako já) :wink:
Jinak typ chladiče CPU nevím. Kde to najdu?? Používám prográmek EVEREST, ale stejně sem tam tuto informaci neobjevil.
souky

Post by souky »

mno zjistíš to tak když se mrkneš do bedny ale jestli si ho sám nevyměňoval tak je hodně pravděpodobný že máš boxovanej tzn originál od výrobce naštěstí tendle celkem chladí takže to mírně taktneš já to mám zvedlý o 200MHz a pohodička ale tendle procik by měl jít daleko víc a to nevim jak uchladí já osobně na tomdle CPU mám freezra 64
Moonman
x3

Post by Moonman »

No case mám původní, ale vybavení je před rokem měněné včetně základní desky,že. Samozřejmě sem si to neskládal já tož nevím co to má za chladič. Pokusím se juknout jak bude čas, ted' už to nestíhám.
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

CubiCubi wrote:S tim taktěním, co máš za základní desku? A co snesou RAMky?
Možná by ti stačilo prikůpit další gigo RAMky, to taky dělá hodně.
MB - Gigabyte K8VT890-9, K8T890, DualDDR400, SATA, RAID
ta deska má 4 sloty na RAMky, z toho 2 obsazené v dualchannelu, kdybych tam přidal 2*1GB nebo spíš 1*1GB (není moc financí, letos šetřím na dovolenou) možná by to mohlo pomoct...

RAM - jak poznám co snesou RAMky? :wink:
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Peckoslav wrote: MB - Gigabyte K8VT890-9, K8T890, DualDDR400, SATA, RAID
ta deska má 4 sloty na RAMky, z toho 2 obsazené v dualchannelu, kdybych tam přidal 2*1GB nebo spíš 1*1GB (není moc financí, letos šetřím na dovolenou) možná by to mohlo pomoct...

RAM - jak poznám co snesou RAMky? :wink:
Pro plynulost hry rozhodně doporučuji alespoň 1,5GB... sám mám 2x1GB DDR500 a nemohu si stěžovat.

Ramky snesou v závislosi na kusu, ale dle mých zkušeností i DDR 400MHz paměti snesou i bez heatspreaderu skoro 500MHz...!

Kdyby chtěl někdo poradit ohledně taktování, tak ted smolím mail pro Soukyho, takže stačí soukromá zpráva či na icq a můžem to prokonzultovat. Nebo se jiknout na pctuning.cz a tam si to někde vyhledat.

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
syk

Post by syk »

je nesmysl tvrdit, ze 400MHz ramky snesou 500... nektere lepsi ano, vetsina levnejsich rozhodne NE

nicmene ma smysl kupovat pameti tak aby fungoval dual channel kupovat po jedne je blbost

vetsina kompiku ma pouze 1 pametovej radic, takze je lepsi mit pouze 2 ram moduly

pokud mas kompik koupeny v tesco nebo podobnym obchode, tak na nejaky uspesnejsi pretaktovani nejspis ani myslet nemusis, protoze zakladni desky ktere pouzivaji jsou to nejlevnejsi co se da poridit

pokud opradu chces overclockovat, nedriv si neco precti, nebo vyuzij nabidku od Cirruse vypada to ze ví
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Já netvrdim, že to snesou všechny... měl sem kdysi dvakrát po sobě dva moduly od Kingstonu a všechny snesly fakt hodně. Samozřejmě sem je používal na nižších taktech ale přesto :wink: jo a pak sme zkoušeli na spolužákově kompu kde měl 2x512 V-data (prostě uplně největší shit) ramky a dali 450MHz stabilně s většíma latencema :) a jedou mu tak snad ještě dneska.

Jinak s dual-chanelem musim souhlasit, paměťová šířka se v podstatě zdvojnásobí a tím se zlepší i propustnost.

Dobrej chladič a reset Biosu všechno jistí, takže overclockingu se není nutno bát.

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Cirrus CZ wrote:Já netvrdim, že to snesou všechny... měl sem kdysi dvakrát po sobě dva moduly od Kingstonu a všechny snesly fakt hodně.
Cirrus
Taky Kingston jsou ty lepší pamětí a mimochodem z produkce intelu což se skoro neví. Jdou přetaktovávat hodně vysoko. Apropo teď jsem nacpal do compu Core 2 Duo E6600 2,40GHz/1066MHz 4MBL2 a jentak jsem trochu přikrmil v biosu FSB a jede na 2,5GHz. Teď je z toho nechutný dělo. :D
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Sir_Thomas wrote:Taky Kingston jsou ty lepší pamětí a mimochodem z produkce intelu což se skoro neví. Jdou přetaktovávat hodně vysoko
Jo taky v době, kdy jsem je kupoval jsem je měl za nejlepší... taky byly tehdy dost mastný :roll:
Sir_Thomas wrote:Apropo teď jsem nacpal do compu Core 2 Duo E6600 2,40GHz/1066MHz 4MBL2 a jentak jsem trochu přikrmil v biosu FSB a jede na 2,5GHz. Teď je z toho nechutný dělo :D
Jooo, tak procáček ti závidim (i když si myslim, že dvoujádra jsou dnes ještě plně nevyužitelný) ... a co máš vůbec za grafiku?

Cirrus
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Cirrus CZ wrote: Jooo, tak procáček ti závidim (i když si myslim, že dvoujádra jsou dnes ještě plně nevyužitelný) ... a co máš vůbec za grafiku?

Cirrus
X3 2 jádra nevyužije, ale Supreme Commander už ano, zkoušel jsem demo a běhá to jako z praku.

Grafiku mám GF 7600GT 256DDR3 samozřejmě přetaktovanou s pasivním chadičem, teplota nepřeleze 50 stupňů. :)
Cruiser47
x3

Post by Cruiser47 »

jeste otazka:
jake lode nejcasteji pouzivate pri XIM a co je hyperion a kde ho najdu.thx
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Cruiser47 wrote:jeste otazka:
jake lode nejcasteji pouzivate pri XIM a co je hyperion a kde ho najdu.thx
XIM, všechno co je po ruce dle obtížnosti. Hyperion je nová loď a musíš projet Bala Gi Research Missions a Hyperiona získáš během těchto misích. :wink:
Cruiser47
x3

Post by Cruiser47 »

Mam 1 M3 Novu Sentinel s 8 A-HEPT plne stity a vsetko. Podle Vas sa mozem pustit do XIM? protoze to co som ochotny obetovat je tohle, nemam žádnej super majetok, a nechci mega stráty. protože mám ještě ten Argon Buster, ale tenhle nemá pilota a já se nebudu spoléhat na stupidní AI už tak slabé lodě. Tedy ptám se: Mužu se pustit sólově do XIM mise pri ranku Fighter nebo Master Chief, s jedinou M3?
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Cruiser47 wrote:Mam 1 M3 Novu Sentinel s 8 A-HEPT plne stity a vsetko. Podle Vas sa mozem pustit do XIM? protoze to co som ochotny obetovat je tohle, nemam žádnej super majetok, a nechci mega stráty. protože mám ještě ten Argon Buster, ale tenhle nemá pilota a já se nebudu spoléhat na stupidní AI už tak slabé lodě. Tedy ptám se: Mužu se pustit sólově do XIM mise pri ranku Fighter nebo Master Chief, s jedinou M3?
Myslím, že v pohodě můžeš, Hlavně si to ulož než ji přijmeš. Pokud si netroufáš, můžeš poletovat okolo než přijdou posily. Potom se Xenoni zaměří na ně a ty je sestřeluješ jako hrušky. :wink:
Cruiser47
x3

Post by Cruiser47 »

ďakujem. hneď to aj skusim :)
Cruiser47
x3

Post by Cruiser47 »

Jak si mužu naverbovat pilota aby mi pomáhal napr. v Busteru nebo v nejaké jiné lodi? protože když mám mít někoho, kdo mi bude krejt záda, tak nechci aby to bylo AI :D tak se ptám:kde si mužu sehnat nejakou Osobu aby pro mne pracovala jako bojovník?
Vomit
x3

Post by Vomit »

zatim mam prvni misi XIM za sebou v xenon XL a co se dalo jsem sundal.i to jedno xenon K ,ktere tam bylo.dohromady 14 lodi..
Cruiser47
x3

Post by Cruiser47 »

a koľko si zarobil?

Return to “Česky / Czech X-Forum”