2 Peckoslav:
Texture Quality - Trefa,
Shader Quality - Tahle věc umí ovlivnit plynulost docela hodně. V programu RivaTuner se dá nastavit vynucení shaderů 2.0 nebo starší. Zkus 1.3, uvidíš. S 1.3 jsem X3 rozjel i na mým starým kompu, kterej už moc nestíhal. (Barton2500+@2,2,2x512RAM 400MHz,nVidia 5600 325/275@380/340)
More Dynamic Light Sources - Tohle by mohly být dynmické měkké stíny, zapnutím zatížíš trochu víc grafickou kartu (někdy víc, než trochu)
Ship Colour Variations - Trefa,
Automatic Quality Control - Tohle snad ani nemusím překládat, vliv - snižuje náročnost při zapnutí,
Anisotropic Texture Filtering - Vyhlazování hran textur- vliv na grafickou kartu má dost vysoký, podle použitého rozlišení.
Glow enabled - Oslňující záře některých oběktů (třeba hvězd

)
Jestli se pletu, opravte mě, nejsem vševědoucí
Jinak sestavu máme podobnou:
DFI Infinity Ultra, AMD 3700+San Diego (až 2,9GHz, ale spíš podtaktovávám na 1,0GHz přes Cool´n´Quite

),2x512MBy A-DATA 2,5-4-4-8-1T 500MHz, nVidia Leadtek 7900GT 450/660@540/820 (taky na základních taktech, přeci jenom tohle je dost silný i bez taktování a stačí, že vím, že mam trošku rezervu

)
S tim Freezerem na procesoru můžeš býk klidný, ten tuhle "mrchu studenou" uchladí, jak nic. Já mám referenční chladič a při 2,9 GHz po cca 2 hodinách Prime95 teplota 48°C

Jó grafárna hřeje kapku víc (přetaktovaná na jádře 74°C při 3D), ale to taky nejni špatný, ne?
S tim taktěním, co máš za základní desku? A co snesou RAMky?
Možná by ti stačilo prikůpit další gigo RAMky, to taky dělá hodně.