[X2] WIELU GRACZY, JEDEN SEJW - wspolna rozgrywka na bazie MWM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Cześć!

Kurde, kusicie mnie Koledzy-Najemnicy, oj kusicie! Mogę się podłączyć pod sejwa, ale dopiero pod koniec przyszłego tygodnia (w sobotę kolos z matmy się szykuje :o ). Może być :)

JA - sprawdzałem PDF-A na Smoku i cienko wypadły. Podobnie, jak K-B są wyraźnie słabsze od WMP-G. Fakt, mają większy zasięg, ale jakie to ma znaczenie, skoro statek, który obrywa i tak od razu zmienia tor lotu, zręcznie omijając salwę. Jak będę miał już na czym zamontować PDF-G, to zapewne WMP-G powędrują do hangaru, jednak dla Smoka IMHO nie ma niczego lepszego od WMP-G.
Oczywiście zaznaczam, że mówię tu tylko i wyłącznie o sile broni - zasięg czy szybkość lotu pocisków mnie nie interesuje, bo i tak walka zwykle odbywa się w odległości rzędu setek metrów.
Mimo wszystko jednak polecam wypróbować różne typy uzbrojenia samemu - tylko wtedy będziecie w pełni zadowoleni z dokonanego zakupu! :lol:

Sauron - Zgadzam się w 100%: Rybołów to latający czołg... mój wymarzony latający czołg! :twisted: Tak... 2xGFU-B na przodzie, z tyłu, do tego plazmy-G :shock: 3x125MW osłon... klima, aludysze na silnikach, skóra, białe zegary (sic!), słowem - full-tuning-opcja... o jejku! :D
Na razie z moich fabryk mogę ściągnąć ponad 14 baniek haraczu (nie czyściłem kont już od jakiegoś czasu), czyli dozbierać jeszcze ze 12 (żeby na jakieś giwery i osłony stykło) i będzie RZEŹ! Wreszcie odpłacę się tym fioletowym debilom z bzzzzyczącymi latarkami i to w ich własnych sektorach. Powybijam skubańców (dla tych, co nie próbowali: Rybołów MOŻE zniszczyć KM1/KM2)! :twisted:
Schodząc na ziemię, przyznaję - Rybołów jest mniej finezyjny od innych M6, ale wg mnie nie ma nic lepszego od zaparkowania bryki w środku pola walki i wyskoczenia bez obaw na tyły statku celem zaparzenia kawki, tudzież herbatki. Rybołów daje luksus, którego we Wszechświecie bardzo mało. Tym luksusem jest bezpieczeństwo pilota, rzecz najważniejsza, niemal święta... :D
Jeszcze kilka godzin, może dni i już nie będzie "Split now give you death"... będzie "Split won't make you sh*t" :lol:

Aaaaa, byłbym zapomniał - cieszę się, że topic nie jest "zamknięty". :)

-Pozdrowienia z Paranid Prime!
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Jones Abrahams wrote:Hehe, Stalovy - Przyjaciel Mięczaków :fg:
:lol: Że to niby do mnie ma być z tymi "mięczakami"? :D

-Pozdro,
-Piquś
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Eeee, no chyba nie,. Jak ktoś ma w awatarze obrazek jakby "żywcem" wyjęty z FALLOUTA nie może być mięczakiem 8)
Może chodzi o jakieś borońskie powiązania?? :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

DRACOOL wrote:Eeee, no chyba nie,. Jak ktoś ma w awatarze obrazek jakby "żywcem" wyjęty z FALLOUTA nie może być mięczakiem 8)
Może chodzi o jakieś borońskie powiązania?? :roll:
Dokładnie! Zastosowałem tu "w domyśle Lenin" :D , a odnisiłem się do tekstu Salovego z Dzienników WK. Zaraz to poprawię :)

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Aaaaaaaaaa, misja z księżniczką....i wszystko jasne :D :D :lol:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Na razie z moich fabryk mogę ściągnąć ponad 14 baniek haraczu (nie czyściłem kont już od jakiegoś czasu), czyli dozbierać jeszcze ze 12 (żeby na jakieś giwery i osłony stykło) i będzie RZEŹ! Wreszcie odpłacę się tym fioletowym debilom z bzzzzyczącymi latarkami i to w ich własnych sektorach.
NIE CHCIAŁBYM CIĘ MARTWIĆ
Ale w MWM ceny Rybołowa "nieco" wzrosły i oscylują w granicach 25 "baniek", dodatkowa dostaje się wersję OEM :D
Na dodatkowe osłony + proponowane uzbrojenie troche kaszanki jeszcze zejdzie
Pozdro :lol:
EDIT
Jeżeli ktoś chciałby się pobawić, to mogę mu wysłać mailem mapę do maiwa(regular war map) z dodanymi stacjami handlowymi/dokami zaopatrzeniowymi, w sektorze Argon prime.
Nie wiem, czy jest sposób na to, aby pijawiły się w "starych"sejwach, ale na pewno po rozpoczęciu nowej gry sie pojawiają.
Może komuś się uda. :lol:
[ external image ]
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

DRACOOL wrote: NIE CHCIAŁBYM CIĘ MARTWIĆ
Ale w MWM ceny Rybołowa "nieco" wzrosły i oscylują w granicach 25 "baniek", dodatkowa dostaje się wersję OEM :D
Wiem, dlatego właśnie muszę nazbierać jeszcze przynajmniej 10-12 baniek (będę miał 24-26 baniek), żeby było w miarę git. A gwoli ścisłości, jasssszczury wołają trochę ponad 22 bańki za ten wózek. :D
DRACOOL wrote: EDIT
Jeżeli ktoś chciałby się pobawić, to mogę mu wysłać mailem mapę do maiwa(regular war map) z dodanymi stacjami handlowymi/dokami zaopatrzeniowymi, w sektorze Argon prime.
Nie wiem, czy jest sposób na to, aby pijawiły się w "starych"sejwach, ale na pewno po rozpoczęciu nowej gry sie pojawiają.
Może komuś się uda. :lol:
Hmmm, w sumie kiedyś wypróbowałem (w czystym X2 1.4) Stacje Handlowe i jakoś mi nie podeszły. Nie bardzo generowały zysssski, chociaż muszę przyznać, że postawiłem je bardziej z ciekawości i sprawa zarobku odeszła na drugi plan. :) Sam nie wiem, czy bym się w to bawił. :D
Ale ale! Możliwe, że dałoby się napisać skrypcik, który dodawałby owe stacje do list sprzedaży w Stoczniach (oczywiście mówię tu o MWM). Zainteresowani? Jeśli tak, to mogę się pobawić - a nóż/widelec coś z tego wyjdzie. :)

JA - buahahahaha, "pomógł borońskiej narkomance... znaczy księżniczce i obściskiwał się z oślizgłymi" - OGROMNY :lol: :D

BTW (OT) Odnośnie avatarów - oczywiście Drakula ma rację (mój jest z Fallout'a 2, świetna gierka, kilka razy skończyłem! :) ), jednak skąd wziąłeś swojego? Bo ten "pyszczek" coś mi podchodzi pod gościa z gry Blood... :roll:
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Jeżeli pytasz o mój ,to jest Alucard z mangi HELLSING.
Broń boże nie mylic z VanHelsingiem :twisted:
[ external image ]
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

DRACOOL wrote:Jeżeli pytasz o mój ,to jest Alucard z mangi HELLSING.
Broń boże nie mylic z VanHelsingiem :twisted:
Tak, chodziło mi o Twojego avatara. W prawdzie się pomyliłem, co do jego pochodzenia, to i tak mam wrażenie, ze obaj ci goście są spokrewnieni. :D Punkt dla Ciebie. ;)
Nu, styknie tego off-topica, bo zaraz "Siły wyższe" ingerują. :D

-Pozdro,
-Piquś
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No to w temacie.
Może napisałbyś skrypcik powodujący prawidłowe wyświetlanie mapy w massiwie, bo mapa napisana jest dobrze.
Można to sprawdzić instalując sobie Terradine i wgrywając mapę z massiwa-wtedy mapa pokazuje wszystkie sektory prawidłowo.
Ja jestem za cienki do tego :(
Założyłem topic na ten temat, ale nie było dotąd żadnego odzewu....
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mogget: Marcy dzwonił do mnie z pytaniem czy przesłałeś sejwa. Nie wie czy ma szukać kafejki internetowej w Wawie i ściągać plik czy dać sobie spokój i poczekać do jutra :)

Jeśli przesłałeś daj Marcy'emu pilnie znać smsem - 692 477 882. Poza tym wpisz gdzieś nr swojej komórki (np. pole ICQ) dla łatwiejszej komunikacji.
Edit: Marcy też mógłby u siebie wpisać :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Mogget, w sob. 26.11. o 7.49 PM, wrote:Sejw zaraz pójdzie do ciebie Marcy...
Ten sejw to już prawie 24h leżakuje :roll:

Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Dobra dobra, juz mam. Gdyby Mogget wyslal mi smsa, ze wyslal, odebralbym sejwa wczesniej.
Wiem, zacofany jestem, nie mam netu w domu... :roll:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:Dobra dobra, juz mam. Gdyby Mogget wyslal mi smsa, ze wyslal, odebralbym sejwa wczesniej.
Wiem, zacofany jestem, nie mam netu w domu... :roll:
I nr-u telefonu w profilu... :mrgreen:
Ale i tak Cię lubimy :)

Pozdrawiam
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Marcy, przepraszam za to, że nie wysłałem ci sms o wysłaniu sejwa :oops: , ale mieszkam spory kawałek od najbliższego eee(jak to się nazywa :? ) nadajnika zasięgu jakiejkolwiek sieci, tak, że czasami przez pare dni niemogę złapać w domu zasięgu (i nadworze też :evil: ).
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

DRACOOL wrote:No to w temacie.
Może napisałbyś skrypcik powodujący prawidłowe wyświetlanie mapy w massiwie, bo mapa napisana jest dobrze. [...]
Łoooo, no taki dobry to nie jestem. Ja tylko Smoki posprzątałem, bo ich dużo latało i mi kompa zwalniało. :D Na 99.99999% nie ma szans, żebym to napisał... :(

-3m cie się,
-Piquś
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mogget wrote:Marcy, przepraszam za to, że nie wysłałem ci sms o wysłaniu sejwa :oops: , ale mieszkam spory kawałek od najbliższego eee(jak to się nazywa :? ) nadajnika zasięgu jakiejkolwiek sieci...
Spoko, spoko 8) Marcy zaufał intuicji i poszukał jednak jakiejś kafejki. Musi zaryzykował i opłaciło się :D
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Tak a'propos "skrypciku" wymuszjącego poprawne wyświetlanie mapy w MWM: może założymy osobny topic, jak w przypadku panów S & M i ich spolszczenia...? :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Cześć!

Stalovy - czemu nie, ale kto napisze taki sktypt? A raczej nie tylko skrypt, bo to raczej nie wystarczy - wydaje mi się, że trzeba by "przebudować" MWM...

A teraz powiedzcie mi, jakie dodatkowe mody macie poinstalowane (poza MWM)? Jeśli miałbym dołączyć do wspólnej rozgrywki, to fajnie by było już z tymi modami poćwiczyć. A i podajcie proszę do nich jakieś sznurki. :)

-Pozdro,
-Piquś
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

-->Piquś: Tu jest post startowy:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 24#1142424
Na to wrzucili Bounty Huntera, który już funkcjonuje w PL, więc ktoś na pewno ci prześle.
Mody w linkach posta startowego mają wersje zaktualizowane.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”