Rady hracum - X3

Moderator: DJ Die

FVZ

Post by FVZ »

s.Merlin wrote:mam jeste jeden dotazek :-)
Koupil jsem si soft na ovládnutí sektoru u pirátů.. na co to je a jak to funguje ?
Když s někym bojuješ a on ti přenechá loď (vyskočí z ní), musíš vylést ze svý a bejt vdálenej něco kolem 30metrů a pak si jí můžes přivlastnit. S timhle softwarem nemusíš vylejzat, stačí na tu vzdálenost doletět s lodí a zabrat jí. Problém softwaru je, že je nelegální. Tzn. že tě nikde nebudou mít rádi, když tě s nim chytěj. Zase existuje script, kterej přidává jinej software, kterej funguje na větší vzdálenost a neni nelegální. Ale jestli nechceš scripty ....
Nevim, proč je nechceš, ale jak si zjistil např s ochranou UT ne věchny věci jsou ve hře dořešený a scripty je řešej. Egosoft pravidelně vydává bonuspacky, který jsou od toho, ale ve skutečnosti je to jenom výběr scriptů. Jestli se bojíš instalace, tak neni vůbec složitá, prostě si nainstaluj script instaler (je to normální program) a ten ti bude scripty instalovat sám. Nemusíš se bát, že by ti to narušilo hru. To bys scriptů musel mít haldu a některý by se museli vzájemně rušit, ale i pak by to ovlivnilo jenom funkce scriptu. Nemusíš se bát ani toho, že je to zásah do hry. Egosoft do hry přidal konzoly jenom pro to, aby si lidi mohli dělat scripty a chyby hry (to neni uplně to přesný slovo, ale jiný mě nenapadlo) vychytali za ně.
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Aha. Díky moc. No... jak tak hraju, mám další otázky a zádrhely se kterýma bych potřeboval poradit.

Mimochodem. Pořád mám klasickou instalaci hry s updatama a bonuspackem, tak rady prosím podle toho. Scripty zatím žádné nemám.

1. Zatím se mi nepodařilo zajmout žádnou khackou lod. Je to v pořádku nebo mám prostě jenom smůlu ???

2. Jdou zajímat jenom lodě m5,m4,m3, a m3+ nebo se dá nějak zajmout i transporter nebo m6, TL, ..... (bez scriptu)

3. Ják přesně se vytvářejí skupiny lodí přes příkazy? Nějak jsem tomu zatím nepřišel na kloub. (prosím o podrobný popis)

4. Chtěl jsem aby mi loď s doprovodem hlídkovala jenom v jednom sektoru. Zadal jsem příkaz, žačal vybírat místa odkud kam má lítat, ale dál jsem se nedostal. Hlídkovat nezačala. Co dělám špatně a jak bych to měl dělat ???

5. Kde se dá kopit ten nabourávač štítů? Ještě jsem ho nenašel.

To bude zatím vše. Předem díky za odpovědi
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

1) khackou loď se mi podařilo zajmout jen jednou jedinkrát (bez použití scriptu) takže to je velká náhoda
2) transportní loď se mi zajmout nikdy nepodařilo max. odhodí náklad
3) ???
4) zadáš tuším BOJ - HLÍDKOVAT V SEKTORU - a musíš vybrat 4 místa jako referenční body kudy bude lítat
5) nabourávač štítů jsem nikdy nehledal tudíš netuším
s.Merlin

Post by s.Merlin »

diky za odpovědi. Takže m6 a vyšší bez scriptu nezajmu jo?
To vytvoření skupiny je v příkazech ve složce speciální.
Možná někdo jiný bude znát odpověd
syk

Post by syk »

ohledne toho hlidkovani...
vyberes lod, ktera bude velitel letky a v commands ji zapnes ze je wingman...
ostatnim, pouze zadas prikaz follow a zvolis wingmana, lode ho budou nasledovat, a delat to co urci on (pokud se on rozhodne zautocit, poleti v letce s nim a nasledne zautoci)
wingmanovi reknes patrol single sector a vyberes 4 mista kudy ma litat (pokud chces aby lital treba jen mezi dvema body, zvolis napr jizni brana, severni brana, jizni brana, severni brana)
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
s.Merlin

Post by s.Merlin »

Zdravim. Dotaz.. Máte někdo nějaký nápad nebo typ, ve kterém sekterů nebo oblastí se nejlépe a nejrychleji školí ST na UT ???
Dolfi
x3tc

Post by Dolfi »

s.Merlin wrote:Zdravim. Dotaz.. Máte někdo nějaký nápad nebo typ, ve kterém sekterů nebo oblastí se nejlépe a nejrychleji školí ST na UT ???
Já je školím v sektorech, kde je více elektráren - Rudný pás, Podíl ze zisku, Rodina Whi, Hranice císařství. Od každé rasy jsem ti napsal jeden sektor.
syk

Post by syk »

jakykoliv sektor, kde je hodne tovaren, nicmene... dolfi ma pravdu... kazda stanice potrebuje energii
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Berkys
x4

Post by Berkys »

Mám taky jeden dotaz - ST fungujou bez problému, ale UT ani nehnou... Pořád jsou jen ve stavu pohotovosti. Kdyz je nahodim ve stanici, sou ve stanici, kdyz ve volnym prostoru, tak ve volnym prostoru. Maji lvl 10, max stit, beze zbrani, vsechno vybavení, nastavenou domovskou základnu. Už se mi podařilo jednoho ukecat, aby něco nakoupil, ale nevím jak. Teď je zase jen v pohotovosti. Mám pokročilý družice od Argon Prime na 10 sektorů do všech směrů.
Mám verzi 2.0.02, bonuspack 3.1.7 (nebo kolik to je), XTM a par scriptů (turret control, sector takeover, pár guild).
Zrovna to chci zkusit vyřešit scriptem, co sem někde našel - nějaká ekonomická přeprava,nebo tak něco.
Nemáte někdo ponětí, čím to může být?
A ještě - na zajmutí M6 potřebuju salvage claim software, že jo?
s.Merlin

Post by s.Merlin »

S těma UT se mi to stává i když je lvl 25. Hold prostě nemůže sehnat nikde práci tak čeká a ono ty továrny v sektorech jsou dost tak nevyvážené. Na lvlu 10 myslím ještě neumí jump drive tak čeká až se něco oběví v daném sektoru. Zkus ho přesunout nějak jinam. Nemusíš tam mít ani satelity

No bez modu nebo scriptu navíc M6 zajmout nejde kromě Hyperionu a to je quest
Berkys
x4

Post by Berkys »

s.Merlin wrote:S těma UT se mi to stává i když je lvl 25. Hold prostě nemůže sehnat nikde práci tak čeká a ono ty továrny v sektorech jsou dost tak nevyvážené. Na lvlu 10 myslím ještě neumí jump drive tak čeká až se něco oběví v daném sektoru. Zkus ho přesunout nějak jinam. Nemusíš tam mít ani satelity

No bez modu nebo scriptu navíc M6 zajmout nejde kromě Hyperionu a to je quest
No tak s tim si mel pravdu... obcas si vsimnu ze se pohnou... ale jen obcas... jinak zkusil sem ten script - economic trader. Resp. nezkusil, protoze chce patch 2.5, ale ceskej se mu nelibi... takze sem UT zrusil, poridil si XL slunecni elektrarnu bez potreby SPP a je to :)
Jinak ani Hyperion nejde zajmout - jen ho dostanes :)
A navic se mi zadna M6 nevzdala - a ze uz sem jich neco sundal... zato M5 a M4 se vzdavaj jak blby, ale nez zmodra tak stejne dostane salvu z vezi, takze obcas akorat M3...

Taky me napadlo, jestli jde polozit ekonomika Universe - pouzivam Mercenaries script, a byvaji tam questy na zniceni tovaren, dolu atd. Takze kdybych si vybiral jen questy na zniceni Slunecnich elektraren, tak by pak treba nikde nebyly...a tim padem by to cely spadlo... a ja mohl mit monopol :twisted:
s.Merlin

Post by s.Merlin »

UT jsou hodně důležíté pro začínající ekonomiku. Proto by sis měl pořídit aspoň 15 kusů. Já je vybavím skoro vším co jde(jump drive, všechny softvery, full stity, popřípadě i zbraně), vyškolím je na lvl 8, spustím UT a už se o ně vůbec nestarám. Jedině když píšou že jsou napadeni. Jedu bez scrpriptů a modu.

Trochu mě ale štve zajímání lodí. Stane se mi, že jich sundám i 20-25 a vzdá se mi max 1 nebo 2. Jsem s toho trochu zoufalý.

Jinak pokud chceš vydělávát na komplexech, dám ti můj typ.
Postavil jsem si SPP XXL v argon prime, přidal jsem k tomu 6x továrnu na space fuel, 3x továrnu na trávu, k tomu všechno co potřebujou. Dovážím jenom krystaly a peníze se sypou víc než s UT :lol:
Berkys
x4

Post by Berkys »

s.Merlin wrote:UT jsou hodně důležíté pro začínající ekonomiku. Proto by sis měl pořídit aspoň 15 kusů. Já je vybavím skoro vším co jde(jump drive, všechny softvery, full stity, popřípadě i zbraně), vyškolím je na lvl 8, spustím UT a už se o ně vůbec nestarám. Jedině když píšou že jsou napadeni. Jedu bez scrpriptů a modu.

Trochu mě ale štve zajímání lodí. Stane se mi, že jich sundám i 20-25 a vzdá se mi max 1 nebo 2. Jsem s toho trochu zoufalý.

Jinak pokud chceš vydělávát na komplexech, dám ti můj typ.
Postavil jsem si SPP XXL v argon prime, přidal jsem k tomu 6x továrnu na space fuel, 3x továrnu na trávu, k tomu všechno co potřebujou. Dovážím jenom krystaly a peníze se sypou víc než s UT :lol:
A mas nastaveny ceny dole, aby to kupovaly ostatni, nebo to rozvazeji tvoje lode?

Co se tyce zajimani, je to ruzny. Kdyz sem zacinal a lital sem s M4, nevzdal se mi skoro nikdo, jen obcas M5. Pak sem presedlal do M3, a obcas se vzdala i M4, vyjimecne M3. Ted litam s Hyperionem, mam vysokou hodnost, a docela se vzdavaji. Ale mam jinej problem - 90% tech, co se vzdaji, stejne rozstrilim. Protoze veze pali, dokud nezmodra, no a kdyz zmodra, tak ta salva, co je na ceste, vetsinou dilo dokona. Ted mam na mysli M3 a M3+, protoze M5 nemaj sanci a M4 vyjimecne, ale s tema se neparam a nicim je sam, je za ne kulovy. Ale jinak vim, ze obcas se mi vzda treba Nova s hull na max a zbytkem stitu, ale ve finale do lodenice jede vrak, co sotva drzi po kupe. Na druhou stranu obcas ziskam M4 i se stitem :)
Kdyz to dam do cisel:
Plnim misi, kde mam zabranit invazi (script Mercenaries guild) - cca 20xM5, 20xM4 a 15xM3 se snazi proletet skrz sektor.
M5 - neresim, bud z nich nic nezbyde, nebo proleti.
M4 - vzda se jich tak 10, ale pouzitelny zustanou tak 2-3.
M3 - to je ruzny, zalezi na "stesti" a na tom co leti. Ze zkusenosti vim, ze takova Nova je peknej srab, Sokol docela taky. Ale treba Eclipse nebo Blastclaw (M3+, z XTM - asi neznas) se mi podarilo ukoristit jen vyjimecne - asi 3 kousky od kazdyho za celou hru. Ale prumerne se mi vzdavaj dost, zhruba 6-8 kousku, vetsinou to pulka prezije. A obcas i v pouzitelnym stavu.
Jinak koukal sem do statistik a za hru sem ukoristil 183 lodi...
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

zbrane UT NIKDY!!! nedavej protoze v pripade napadeni se budou branit misto uteku a pokud je nenapadne retardovany pirat v M5 tak prohrajou a muzes kupovat novy a taky ho znovu cvicit...
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Berkys
x4

Post by Berkys »

DJ Die wrote:zbrane UT NIKDY!!! nedavej protoze v pripade napadeni se budou branit misto uteku a pokud je nenapadne retardovany pirat v M5 tak prohrajou a muzes kupovat novy a taky ho znovu cvicit...
To mas recht, to sem chtel taky rict, ale zapomel sem na to... A nekde sem cetl, ze pokud jim das ty brejle na priblizeni, tak nepouzivaji skokovy pohon...
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

o tech brejlich to nevim ale to je stejne fuk protoze jim jsou k nicemu takze nevim na co bys jim je daval :wink:
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Berkys
x4

Post by Berkys »

DJ Die wrote:o tech brejlich to nevim ale to je stejne fuk protoze jim jsou k nicemu takze nevim na co bys jim je daval :wink:
Coz to jo, ale jak nekdo psal, ze jim dava vsechno, tak aby nedaval...
Berkys
x4

Post by Berkys »

s.Merlin wrote:Jinak pokud chceš vydělávát na komplexech, dám ti můj typ.
Pockej, ja myslel ze nejvetsi je XL? Jinak dík za tip, SPP XL uz tam stoji a sype, stejne tak jednou Palirna a Skleník na trávu, zrovna vcera sem tam poslal dalsi Mamuty aby rozsirili výrobu... A chechtaky se mnozi geometrickou radou... proste parada, dik za tip!
syk

Post by syk »

tady jsem narazil na jednu stranku, kde jsou modely lodi pro x3
http://www.blackpanthergroup.de/
muze se nekomu hodit
Marien
x3tc

Post by Marien »

Zdar piloti/obchodníci!
Ted jsem chvíli laboroval se softwarem na ovládnutí systému, páč mi nějak nešla do hlavy jeho funkce, když Cycrow musel napsat skript na další. Co jsem zjistil?

Pirátský soft na ovl. systému - cena 650k ( k tomu připočítejte 900k za měnič soft podpisu aby to u vás fízli nenašli), jeho jedinou funkcí je možnost obsadit lod bez nutnosti vylézt do vesmíru osobně, lze uplatnit jen u lodí velikosti do M3+

Pirátský soft na ovl. systému MK2 - cena 6,3mega, nejsem si jistej, ale měl by sloužit k nabourávání se do systému na základnách a měnit informace v jejich databázích (například ke zcizení zboží nebo přesvědčení základny, že jste již zaplatili a tak) pokud se pletu, opravte mě.

Legální soft na ovl. systému od Cycrowa - cena 6,3mega (přidaný skript), s tímto softem opradu zabavíte cokoliv, co stojí ve vesmíru bez pilota. Ovšem ne přes cíl/zabavit lod, ale pře příkazovou konzoli lod/povely/pirátsví/zaber lod. Funguje do vzd. 5km (tento soft je nutnost, pokud hrajete s mody NH2,0 apod., jinak si svůj zadek nikdy nesvezete v opuštěných M6, M1 apod.)

Z výše uvedeného vyplývá, že pir. soft za 600k z měničem podpisu jsou zbytečně vyhozené peníze....
First Elite2 Frontier on Amiga, now X3 on i5-3.4GHz, 8GB DDR3 1600, 1TB Seagate HDD with SSD, Ati HD6870 1GB, Samsung 24" 1920x1080

Return to “Česky / Czech X-Forum”