Nie oczekuj, że Egosoft przetłumaczy instrukcje na polski.Yacek wrote:[...]tylko brak chęci
Dowiem się jak i co. Do tego czasu proszę zostawić ten temat.
klarix
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Nie oczekuję, wszak instrukcja jest przetłumaczona. Trzeba tylko otrzymać ją od wydawcy lokalnego.klarix wrote:Nie oczekuj, że Egosoft przetłumaczy instrukcje na polski.
Dowiem się jak i co. Do tego czasu proszę zostawić ten temat.
A napisz jeszcze kto z kim rozmawiał na górze, że się dowiedział, że nie ma pozwolenia? W sensie, czy ktoś w Ego zadał sobie trud aby spytać kogoś w Koch/Deep, a ten ktoś pytał następnie u polskiego wydawcy, bo zdaje się taka jest procedura zapytań. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, znając podejście Ego do tak mało ważnych spraw, że ktokolwiek, kogokolwiek o cokolwiek w tej sprawie pytał na górzeklarix wrote:Po rozmowach taka jest sytuacja: Egosoft mógłby zaoferować polską instrukcje X3TC do pobrania, ale nie ma tej instrukcji jako PDF, ani nie ma pozwolenia na takie rozpowszechnienie.
Najlepszym kandydatem do obsługi tej sprawy byłby moderator forum polskiegoklarix wrote:Jeśli ktoś jest w kontakcie z lokalnym wydawcą, to można by poprosić o minute czasu. Potrzebna jest email do Egosoft (michael@egosoft.com), która zawiera polską instrukcje do X3TC w formie PDF i oficjalne pozwolenie rozpowszechnienia w formie download ze strony Egosoft.
Możesz znacznie więcej, trzeba tylko chcieć więcejklarix wrote:W tym momencie nikt z Egosoft się tym nie zajmie. Jedyne, co ja mógłbym jeszcze zrobić, to przetłumaczyć maila do Egosoft na niemiecki.
Jak to sobie wyobrażasz, że to użytkownicy będą pisać maile do wydawcy w imieniu producenta??? To chyba producent powinien o to zadbać sam a nie odwrotnie.....klarix wrote:Rozmowy się odbyły i droga została wskazana. Opisałem. W tym momencie nikt z Egosoft się tym nie zajmie.
Jedyne, co ja mógłbym jeszcze zrobić, to przetłumaczyć maila do Egosoft na niemiecki.
klarix [ external image ]
Wydaje mi się, ze w porównaniu z zachodnim rynkiem, u nas gra sprzedaje się w tak małym nakładzie że producent średnio przejmuje się losem zarówno instrukcji, jak też community ... ( patrz sprawa z zamknięciem forum na parę miesięcy )LeWaR wrote: To chyba producent powinien o to zadbać sam a nie odwrotnie.....
Nie rozumiem o jaki ból chodzi. Jakich rzeczy miałbym nie zrozumieć?klarix wrote:Niektórych rzeczy widocznie do dziś nie zrozumiałeś, a tyle Ci przed laty tłumaczyłem. Rozumiem Twój ból, ale tu nie miejsce i to nie droga, by go wyleczyć.
Dokładnie, zgadzam się z przedpiszcą co do tego punktu. Ani producent, ani wydawca, ani moderatorzyergo wrote:Moim skromnym zdaniem, klarix chce nam delikatnie powiedzieć, że jeśli zależy nam na umieszczeniu instrukcji na stronie powinniśmy sami o to zadbać w ramach własnej akcji, bo producent czy wydawca nie kiwną palcem.