[X3] Uzbrojenie dla statków

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

_RA
x4

Post by _RA »

Ja uwazam ze Dj są całkowicie zepsute z tym że uszkadzają sąsiednie statki. działa są kompletnie nie przydatne.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

RA: tu się mylisz... to nie jest broń, która strzela w punkt. Zalicza się ją do broni obszarowych, tak samo jak GFU. Na GFU też można pluć, że wali po innych statkach....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
maagyar

Post by maagyar »

Witam
Mam pytanie:
gdzie można kupić emiter kyonowy gamma?
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

Domyślam się że albo nie idzie go kupić, albo tylko w stacjach Khaak'ów :P
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

W Xtended da się go kupić czasem w habitatach pirackich :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
art.pl

Post by art.pl »

A co polecicie na uzbrojenie wiezyczek w rybolowie?
WMP beta nie nadaja sie , za wolne:(
C2D 2800 mhz /2Gb Ram /x1950Pro /Tagan 480W
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Przecież masz cały wybór w dół słabszych ale szybszych broni które on obsługuje.
Natomiast zadaj sobie pytanie do czego chcesz używać osprey'a, ta maszyna to już nie przelewki i drobne walki opisywane w tym wątku nie są dla rybołowa.
pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Gram Bala Gi (bez moda XTM).
Właśnie przywlokłem zaginiony statek do stoczni.To mój pierwszy M7.
Jakie polecacie uzbrojenie na M7,bo ma same WMP alfa i beta.Ciut za długo przytrzymam palec na spuście i nie ma już energii.(z przodu ma 6 WMP beta)?
Miłego grania.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

WMP to bardzo fajna broń. Ludzie narzekać mogą tylko na nią, jeżeli:
a) nie umieją się nią CAłKOWICIE posługiwać i narzekają, że za wolna, że za mało celna itp... Jest to podobna sytuacja do tej, że niektórym Pogromcą nie udało się Novy zdobyć.
b) Umieszczać 6 WMP beta z przodu to zdecydowanie za dużo. Zmniejsz ich ilość do max 3, siła ognia będzie zabójcza, a energia akumulatora nie będzie ci tak szybko spadać.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
art.pl

Post by art.pl »

stareprawo wrote:Przecież masz cały wybór w dół słabszych ale szybszych broni które on obsługuje.
Natomiast zadaj sobie pytanie do czego chcesz używać osprey'a, ta maszyna to już nie przelewki i drobne walki opisywane w tym wątku nie są dla rybołowa.
pozdrawiam
Faktycznie troche zaszalalem:)
Chcialem oczyscic sektory pirackie , momet mnie zalatwili-za duza ilosc statkow
Hmm pojawil sie problemik , czemu nie moge wystrzelic torpedy pozoga z rybolowa??
Urban
x4

Post by Urban »

Coś mi się zdaje że wszystkie torpedy można wystrzelić tylko z okrętów M3/M3+, radze sprawdzić w opisie okrętu tam jest napisane jakie rakiety/torpedy okręt może montować.
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Ja na Jachcie mam same WMP (alfa i beta), ale nie mam problemow z nimi. Sa tylko nieliczne sytuacje, w ktorych szybko zuzywa sie energia:
a) gdy bronie sektorow przed inwazjami (glownie piratow) z GuildPacka, gdyz wiezyczki strzelaja jak oszalale i zzeraja takze energie z moich glownych dzial,
b) gdy walcze z duzym okretem - dlugi czas walki jest powodem braku energii.
Mimo tego zestaw samych WMP mi sie bardzo podoba (zawsze strzelam seriami, a nie ogniem ciaglym i dzieki w wiekszosci przypadkow mam duzo energii do konca walki), gdyz sila ognia jest naprawde olbrzymia - czasem mi sie udaje Nova zdmuchnac 1-2 boltami, strzalami (czy jak to nazwac taki pojedynczy wystrzal z 1 dziala).
Bestią jestem, by się bestią nie stać
art.pl

Post by art.pl »

Ale ja sadzilem , ze wiezyczki sa po to zeby odpedzaly i zwalczaly szybkie statki
Rybolow jest dosc malo zwrotny , po to ma wiezyczki zeby zdejmowaly wrogow a niestety nie sprawdza sie w tym za bardzo

Powiedzcie czemu wydajac polecenia bojowe , patrlowania kilku sektoro lub pojedynczego, statek nie reaguje na moje polecenia?
Mam zainstalowane plecenie bojowe MK 1 ,MK2 i polecenie specjalne Mk 1
Zadnej reakcji:(
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Na początek chciałem powiedzieć że wiem jak używać WMP.-krótkie celne serie-.
W swoim pierwszym M7 (gram Bala Gi bez moda XTM) zastosowałem WMP z tym że z przodu mam 3 WMP beta+2 AC beta+3AC alfa.
Istne piekło z przodu.Huragan ognia.
Trafiłem na 2 duże klastry Krzaczków blisko siebie.Rozdzieliły się jednocześnie.Mimo że moje wieżyczki nasuwały bez przerwy nie brakowało mi mocy dla przodu.Mogłem pociągnąć naprawdę dłuuuuuugą serię.Poleciałem do sektora granicznego z Xsenon 101, a tam czerwonego wszelakiej maści kupa.Zrobiłem im piekło.Chodzi mi o to że mimo dużego natężenia ognia nie brakuje mocy.W jednym nalocie rozwaliłem Słonia z obstawą.Gdy jest dużo M5,M4 zaczołem stosować do wieżyczek GFU.
To według mnie najlepsza (narazie)konfiguracja.
Wiezyczki WMP zamiennie (jak dużo M5,M4) z GFU,a z przodu 3xWMP beta+2xAC beta+3AC alfa.
Miłego grania.
art.pl

Post by art.pl »

Dzieki za podpowiedz:)
Ale co z tymi bojowymi poleceniami , czemu nie chca patrlowac??
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Co do wydania komendy patrolowania postaram się odpowiedzieć.
Wiadomo,trzeba mieć bojowe MK1,MK2 i chyba specjalne(piszę z pamięci).
Najpierw wejdź w menu statku-polecenia.
Idź do pozycji -Slot1,Slot2-no tam gdzie wydajesz komendę obrony przeciwrakietowej moskito.
Otwierasz tą pozycję i tam oprócz tych koment obrony moskito też znajduje się komenda -dodaj/usuń sektor-dokładnie nie pamietam,ale tam jest.
Wybierasz tą komendę i enter.Wyświetli ci się mapa.Wybierasz sektor do patrolu i enter.Nastepnie znowu ta komenda-dodaj/usuń i enter,wybierasz sektor i enter.I tak dalej.
Wybranie ponownie tego samego sektora usuwa go z listy patrolu.
Pamietać trzeba że liczy się kolejność wyboru sektorów do patrolu.
Więc nie dawaj odległe od siebie,bo bezczynnie będzie przelatywał przez sektory które nie ma na liście.
Na koniec idziesz do komend chyba bojowych lub specjalnych i wybierasz
-patrol wielosektorowy i enter.Nasz statek zacznie patrol.
Po wydaniu tej komendy w twoich wiadomościach pojawi się informacja ,że taki a taki statek rozpoczoł patrol i lista w jakiej kolejności będzie patrolował sektory.
Co do patrolu jednosektorowego(zastrzegam mogę się mylić)wybieramy
komendę -patrol jednosektorowy-wyswietli się nam mapa,wybieramy sektor,wyswietli się mapa sektora,i ustawiamy 4 punkty nawigacyjne zatwierdzając każdy klawiszem enter.I chyba to wszystko.
Miłego grania.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Co sadzicie o dziale jonowym ? Wlosnie sobie wrzucilem na jeden slot do mojego m4 mako. Na male stateczki sie sprawdza bo razi wszystkie cele jednoczenie gdzie przy polaczeniu z dwoma PAC beta sprawdza sie dobrze. Natomiast na lepiej chronione statki (np. piracki) kompletnie sie nie przydaje bo szybciej da sie pozbawic statku tarcz strzelajac do niego z "laserow".
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Mi sie dobrze go uzywalo na piratow, dopoki blyskawica nie objela jakiegos statku sil zbrojnych sektora - wtedy mialem caly sektor przeciwko sobie i musialem robic load'a. Wiec go sobie darowalem, ale nie pozbylem sie go - gdy przenosilem sie na Jacht to go zabralem ze soba, ale nie uzywam go.
Bestią jestem, by się bestią nie stać

Return to “Polskie / Polish X-Forum”