[X3] Czy kupisz polską wersję?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Czy zamierzasz nabyć X3 PL?

Czekam i na pewno kupię!
66
83%
Czekam i prawdopodobnie kupię.
14
18%

Total votes: 80

RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

hmmmm, to chyba muszę szybko kończyć tego Sajuuka jeszcze do X2, i schować go gdzieś u Xenonów. Wtedy wystarczy tylko do niego dolecieć w jednym kawałku ;)
Namenloss
x4

Post by Namenloss »

Budu, kupiu.

Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie zadnych klopotow z supportem wersji PL. W najgorszym razie zostaje angielska :wink:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A ja właśnie ściągam sobie grywalne demko X3. Chcę nie zobaczyć, a poczuć jak to jest z lataniem w X3 :D
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Grywalne demko jest niezłe. 10 minut siedziałem i tylko podziwiałem otoczenie...
X3 mam zamówione w 2 egzemplarzach :)
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

Ja na bank kupie!

BTW: Jeżeli wiem, że kupie sobie polską wersje płacąc producentowi i wydawcy to mogę sobie sciągnąć ENG z torrenta na czas tłumaczenia??? :lol:
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
boto
x3tc

Post by boto »

SzaYbuS wrote:BTW: Jeżeli wiem, że kupie sobie polską wersje płacąc producentowi i wydawcy to mogę sobie sciągnąć ENG z torrenta na czas tłumaczenia???
oczywiście że... nie, to tak jakbyś komuś ukradł rower mówiąc mu że później kupisz sobie swój.

A co do tematu to oczywiście że kupie :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Hm, jak to się stało, że tak późno zauważyłem tą ankietę...? :gruebel:
X3PL kupię, niech tylko S&M ukończą tłumaczenie... ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

SzaYbuS wrote:BTW: Jeżeli wiem, że kupie sobie polską wersje płacąc producentowi i wydawcy to mogę sobie sciągnąć ENG z torrenta na czas tłumaczenia??? :lol:
To rzecz jasna pytanie retoryczne, ale... :wink: .... pisząc to powodujesz, że Twoje przyszłe wypowiedzi w temacie gry w X3 będą wiązane z podejrzeniem użytkowania przez Ciebie nielegalnej wersji i odtąd juz czujne oczy moderatorów będą śledzić Twoje poczynania :twisted: .

Stalovy: tłumaczenie jest już ukończone, teraz jest korekta. :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SzaYbuS
x2

Post by SzaYbuS »

oczywiście że... nie, to tak jakbyś komuś ukradł rower mówiąc mu że później kupisz sobie swój.

Ja myślę, że to raczej jakbym pożyczył sobie od kogoś 50 zł. Ale może masz troche racji.
.... pisząc to powodujesz, że Twoje przyszłe wypowiedzi w temacie gry w X3 będą wiązane z podejrzeniem użytkowania przez Ciebie nielegalnej wersji i odtąd juz czujne oczy moderatorów będą śledzić Twoje poczynania

Mam nadzieję, że odpowienia ikonka pod moim nickiem przyniesie kres podobnym podejrzeniom.

Tak żeby być do końca szczerym. Chęć zassania pełnej wersji była spowodowana moimi wątpliwościami co do prędkości działania gry na moim sprzęcie... Roling demo i playable demo dawały skrajnie sprzeczne wyniki. Teraz mam potężny dylemat czy wybulić te pare zł na gre która momentalnie wyląduje na półce i będzie czekać lepszych czasów. W związku z tym zwracam się z prośbą do ludzi którzy mieli styczność z playable demo i pełną wesją o komentarz (choćby na pm) co do płynności działania.

Mam jeszcze jedno pytanko, które, mam nadzieję nie wywoła reakcji alergicznej - czy posiadając legalną polską wersję moge używać execa ze zdjętym starforcem który NIE ZOSTAŁ zamieszczony przez ego? Wiem że na zachodzie nikt sie nie czepia do tego ale ostatnio zrobiłem się jakiś legalny (Winda i Office w ramach MSDN, x2, guild wars i jeszcze pare innych) i chce być w porządku, a na zawiłościach cywilno prawnych się nie znam.

BTW: w oparciu o zachodnie poradniki do x3 powoli w bólach rodzi sie program do planowania kompleksów stacji (zapotrzebowanie/produkcja/rozmieszczenie itp). Jak mi się go uda skończyć to z pewnością go zamieszcze gdzieś - a nuż się komuś przyda.
Kolejne starcie z wrogiem, szpachelka w dłoń. Po <cenzura> im ten fioletowy lakier.
- - -
Athlon64 2800+ Newcastle
Asus K8V SE Deluxe
512 MB DDR 400 Kingston
Asus GeForce FX5700 128MB
Windows XP + Service Pack 2
- - -
Jeśli na tym nie chodzi płynnie to znaczy, że masz epilepsje.
BQB
x2

Post by BQB »

SzaYbuS wrote: BTW: w oparciu o zachodnie poradniki do x3 powoli w bólach rodzi sie program do planowania kompleksów stacji (zapotrzebowanie/produkcja/rozmieszczenie itp). Jak mi się go uda skończyć to z pewnością go zamieszcze gdzieś - a nuż się komuś przyda.
Oby tylko ten program nie skończył jak model statku :P
Andrzej Girsa
x2

Post by Andrzej Girsa »

Czekam cierpliwie i napewno kupię :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

SzaYbuS wrote:Mam nadzieję, że odpowienia ikonka pod moim nickiem przyniesie kres podobnym podejrzeniom.
Prawdopodobnie nie będzie już rejestracji X3 pl na forum, a więc nie będzie osobnych ikonek dla X3. Trzeba więc będzie baczniej zwracać uwagę na to, co kto pisze o warezach. :wink:
SzaYbuS wrote:W związku z tym zwracam się z prośbą do ludzi którzy mieli styczność z playable demo i pełną wesją o komentarz (choćby na pm) co do płynności działania.
Mogę się wypowiedzieć o płynności samej gry (nie dema) na moim sprzęcie. Gra w wersji upaczowanej na max. Otóż gra się bardzo przyjemnie na GF6600GT, 1 GB RAM, Athlon2400+ i WinXP Pro (czysty - bez service packów) przy takiej konfiguracji grafiki. Spodziewałem się znacznie gorszej płynności po pełnych obaw zapowiedziach. Wprawdzie Twój system ma trochę gorsze parametry ale myślę, że będzie się dało przyjemnie pograć po wyłączeniu graficznych bajerów. Z drugiej strony warto może zainwestować trochę w kartę i RAM.
SzaYbuS wrote: czy posiadając legalną polską wersję moge używać execa ze zdjętym starforcem który NIE ZOSTAŁ zamieszczony przez ego?.
Ciężko odpowiedzieć. Skąd weźmiesz tego execa ze zdjętym Starforcem? Bardzo możliwe, że polska wersja nie będzie zabezpieczona starforcem, więc ta operacja chyba będzie wtedy niepotrzebna? :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Sauron11 wrote:Bardzo możliwe, że polska wersja nie będzie zabezpieczona starforcem, więc ta operacja chyba będzie wtedy niepotrzebna? :)
Dobże by było przynajmniej nie trzeba by czekać na sprawdzenie płyty. :)
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
LongOne
x2

Post by LongOne »

LOL :) Czy kupię polską wersję X3? Zgadnijcie :) Czekam już tyle czasu, że ho ho...
SamSabat
x3tc

Post by SamSabat »

Ankieta się skończyła , ale ja kupię, ba nawet już mam zamówione i zapłacone w play. :)
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Ja kupię raczej przez steam, ile w końcu można czekać :roll:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Spróbuję przedłużyć ankietę na następne 2 tygodnie :) .
Pacos
x4

Post by Pacos »

Witam
Dawno mnie tu nie bylo :)
Jak dozyje to kupie na 100%
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nowe screeny z X3PL!

Zobacz!
Dagus