X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

tomala tm
x3tc

Post by tomala tm »

A ja się ciągle łamię czy to kupić czy położyć lagę :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Kup, jest fajne, jest inne...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

A dodatkowo, przecież będzie XTM pod TC, więc będzie więcej, fajniej, lepiej niż na łysym TC lub X3R+XTM :)
ergo
x3tc

Post by ergo »

Yacek wrote:No i tu się różnimy w podejściu do tych spraw. Wg mnie każdy powinien wykazać minimum własnej inicjatywy przed zadaniem pytania na forum (...)
zupełnie nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się RAFIO :wink: więcej "peace & love" yacek :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

ergo wrote:zupełnie nie wiem dlaczego, ale przypomniał mi się RAFIO :wink: więcej "peace & love" yacek :)
Jeśli chcesz za kogoś wertować instrukcję, aby znaleźć coś co on sam powinien odszukać, to Twoja sprawa. Ja będę albo ignorował takie posty, albo pisał: znajdziesz w instrukcji na stronie...
I nie wyjeżdżaj mi z przegraną ideologią. Life is brutal and full of zasadzkas.
Last edited by Yacek on Mon, 4. May 09, 12:35, edited 1 time in total.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

mr.WHO wrote:A dodatkowo, przecież będzie XTM pod TC, więc będzie więcej, fajniej, lepiej niż na łysym TC lub X3R+XTM :)
Byłoby to conajmniej dziwne. Rozumiem, że XTM wyszło jako fanowski dodatek do X3 Reunion i pokazało nieudolność (brak nowych pomysłów) programistów Egosoftu, ale jeśli założyć, że ludzie, którzy stworzyli XTM, zostali zwerbowani aby pomóc w projekcie zwanym Terran Conflict, jaki sens miałoby teraz robienie XTM dla TC. I kto miałby to robić, ci sami twórcy, których Egosoft zwerbowało do projektu TC? Czemu XTM'a nie zaimplementowano od razu do TC? Marketingowcy spod znaku Ego znów będą wymyślać niestworzone historie :wink:.

Btw. pisało się: Life is brutal and full of zasadzkas. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

2 x racja.
I co do XTM-a i cytatu.
Last edited by Yacek on Mon, 4. May 09, 14:06, edited 1 time in total.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

Yacek wrote:I nie wyjeżdżaj mi z przegraną ideologią. Life is brutal and full of zasadzkas.
- żadna ideologia - życzę tylko więcej luzu i uśmiechu na co dzień, pozdrawiam :)
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

A we wiosce zwanej Wrocławiem TC dalej nigdzie nie ma :(
Wrocław to takie zadupie, czy może Poznań jest wyróżniony ?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

U mnie także "kiszka"... :evil: .
Jeszczę trochę i kupię przez "net-a"....choćby w sklepie CENEGI...
Ale ja akurat bardzo liczyłem na SATURN w Katowicach, a tu taka wioska...

PS. może by tak w tym temacie pociągnąć wątek obecności/nieobecności tytułu w poszczególnych miastach ...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A może zamiast czekać napiszecie (albo zadzwonicie) do działu zamówień w CENEDZE i spytacie, które sklepy na Waszym terenie mają z CENEGĄ podpisaną umowę na dystrybucję, tudzież do których firm/sklepów gra ma dotrzeć i kiedy, bo macie taki a taki problem :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Rzuciłem okiem na strony internetowe Saturna MM i Empik, i jedynie w tym ostatnim jest jakaś wzmianka o TC (i wielkimi literami - Produkt niedostępny).

Coś mi się wydaje, że ta wiadomość o TC w Poznańskim Saturnie to jakaś prowokacja, albo samowolka tego sklepu :/
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Normalnie mnie zaraz zdenerwujecie, macie neta to szukać chyba umiecie. Byłem w zeszłym tygodniu i tak jak pisałem babka przy mnie wyciągała gierkę z kartona. Jeśli nie wierzycie to poczytajcie gazetkę promocyjną SATURNA , i o dziwo gierka też tam jest.
[ external image ]
:evil: :twisted: :evil:
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Zawsze myślałem, że Saturn jest jak McDonald's - gdy coś jest w jednym sklepie, to jest we wszystkich - dlatego mi się to wydaje dziwne.

Edit: Rzeczywiście, w tej broszurce jest TC, a nad nią (broszurą) napis:
"ważna od 7 do 11 maja 2009 lub do wyczerpania zapasów", wiec chyba można spokojnie założyć, że normalnym trybem TC powinno być dostępne najpóźniej 7-mego - dobre chociaż to.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

W saturnie akurat byłem osobiście, i nie było. (Z resztą pracownik sprawdzał stany w kompie).
A gazetka obowiązuje od 07 maja, więc mają czas dostarczyć... 8).
Ja sobie daje czas do piątku...wcześniej niż w weekend i tak by czasu nie było... 8) .
Pozdro.
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Manigx
x4

Post by Manigx »

Z wirtus.pl dostałem taką wiadomość:
Przepraszamy za opóźnienie w realizacji zamówienia nr xxxxx.
Zmiana daty premiery wynikła z powodów nie zależnych od sklepu.
Produkt, którego zmiana dotyczy: X3 - Konflikt Terrański
Nowa data premiery to: 2009-05-07 12:00:00

Na stronie Cenegi cały czas 30.04. :? :headbang:
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

No to fajnie TC 7 maja, kiedy mi się zaczyna największy pier****k przedsesyjny, potem sesja, a po sesji wakacje więc czasu na TC będzie niewiele :(

EDIT: Według mnie X-y są świetnymi grami na długie jesienne i zimowe wieczory, nie wspominając już o tym, że czarny kosmos na monitorze jest źle widoczny gdy ci pełne słońce wali na monitor z za okna (nie wspominając, że słoneczna pogoda nie zachęca do przesiadywania przed kompem).
GURU500

Post by GURU500 »

Witam
Ja zamowilem u Cenegi w styczniu jeszcze po starej cenie i dotarlo 24 w ( marcu <- pomylilem sie ) kwietniu ! - ostatnio bylem w saturnie w sobote chcialem kupic druga bo nie da sie grac bez plyty ;/ a chcemy grac z Ojcem jednoczesnie :p
Goscio w saturnie ( w zlotych tarasach w Wawie ) powiedzial ze gra bedzie dostepna od 6 maja i cena w sumie niezla jak widze w gazetce

EDIT:
Mnie tam sloneczna pogoda w niczym nie przeszkadza :) moge siedziec caly czas i gdyby nie praca to bym naginal ale na szczescie sa weekendy ;p
Last edited by GURU500 on Wed, 6. May 09, 08:19, edited 1 time in total.
[PC1]: C2D E6550, Asus P5N32-E SLI plus, MSI 8800 GT OC , Asus Xonar ,2x2Gb Corsair 800 MHz CL4, LCD: HP w2007v
[PC2] A64 X2 4200+EE, Asus M2N-E, GF Asus 9600GT Glaciator, A2, 4x512MB 533Mhz , LCD: LG193ST
macca44
x4

Post by macca44 »

dostałeś XTC w marcu??
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Falstart w Poznaniu, teraz "marcowa dostawa", normalnie tu działa jakiś Układ :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”