Rady hracum - X3

Moderator: DJ Die

Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

DJ Die wrote:DC podobne jako i SETA jsou jen pro urychleni hry a vetsi pohodli uzivatele a nikdo vas pochopitelne nenuti je pouzivat ale kdyz uz po 20 pristavam rucne tak me nebavi a to uz ani nemluvim o cestovani bez SETA a podobna vec je i Jump Drive ktery take hru znacne urychluje ale za vsechny tyto veci se musi zaplatit a u JD se plati i za kazde pouziti coz jejich uzitecnost vice ci mene vyvazuje
Jo tohle všechno je pravda, ale přeci jenom přistání a zadokování na stanici je zajmavější událost než pouhý let vesmírem :)

ted mě tak napadlo... jak vypadá přistání na M1 či M2, když se pohybují?
EDIT: myslím tim samozřejmě ruční :) já sem totiž nikdy na žádný lodi nepřistával... nemám na ně dost money.

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
souky

Post by souky »

mno myslim že ručně na nich přeistát nejde pokud nepočítám pirátský základny což jsou vlastně mamuti
syk

Post by syk »

popravde receno obcas rucne pristanu, napriklad kdyz DC predam jine lodi a letim si pro jinej...
nejak jsem si navyknul vsem M7, M6, M2, M1 davat plnou vybavu abych se mezi nimi mohl teleportovat, rychle dokovat a pod

nicmene je fakt jedno jestli mas DC nebo ne... pokud je stanice plna... nepristanes
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

ted uz jde pristat jen na M1 a M7 protoze M2 u X3 docky nikdy nemely a M6 o ne ted prisly ale na to je nejaky fix
kazdopadne pokud vim tak se pristava tak ze te to v urcite vzdalenosti od lodi hodi do docku ale musis priletat z urciteho smeru ale nevim jak je to v 2.0 navic jsem na M1 pristaval jen jednou
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ja nevim, ja na vsechny lode davam docking computer a pak jen zmacknu cudlik a je to. Fakt to setri cas.

Ty M6 mi ani tak nevadej, ze na nich nelze pristat. Spis mi vadi, ze ani v TL nelze pristat s TS ci TP (zkratky snad uz znate).

Nicmene misto M1 pouzvam prave TL Elephanta ci Orcu. Jsou dost schopni pri OOS obrane.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

nj TL jsou takove levnejsi varianty M1 a M2 a na vetsinu nepratel staci ale zase pokud uz na to mas tak je lepsi zainvestovat a vrazit penize do M2 ktera ma v pripade silnejsi vlny nepratel daleko vetsi sanci ale v mene nebezpecnych sektorech jsou stejne prakticky neznicitelne tech TS a TP je skoda tam by byly TL daleko vyuzitelnejsi napr jako zasobovaci lodr pro flotilu stacilo by je nalozit munici do MD raketama a E cellama pridat par TS a udelat nejaky script kde by pri zadani prikazu ony TS nabraly zbozi a zacaly ho rozvazet k lodim flotily
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ale jo, ale TL ma vyhodu rychlosti. A fakt v OOS zvladne vsechno vcetne Xenon P.

Treba takovy muj Titan je sice silny, ale tak desne pomaly, ze mu hodne lodi uleti.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

M2 se hodi spis do sektoru ktere hranici se sektory Xenonu tam to TL zvladnout nemusi ale jinak male Xenonske hlidky nebo piraty sunda s prehledem
farmer
x3ap

Post by farmer »

Kdyz pristavate na M1 tak sama zastavi, ale kdyz to stihnete, muzete pristat nez uplne zastavi, ale to je uplne jedno, kdyz se trefite do docku
Zrovna nejsem ve forme (Far Cry)
x3

Post by Torgen »

Tak mě díky DDRS módu, přistávají všechny lodě na všem :D , teda samozřejmě myšleno menší na větší. Příklad: třeba M3 na M6 a ona M6 na M2 i s M3 v doku.:D . Má to samozřejmě pár omezení, jako třeba na M2 jsou jenom tři doky a TS,TP nebo M6 se tam vejde jenom jedno.

Jinak přistávání na M2,M1 ale i M6 je u mě celkem standartní záležitost. Vyžádat si povolení k přistání samozřejmě člověk nemusí, protože je loď jeho, ale úplně manuálně to taky nejde. Musím zadat klasicky v comand conzoli na co má loď přistát a ta pak díky počítači přistane automaticky. ( taková ta klasika, rozsvítí se zelená světla, loď na které chci zadokovat zastaví a např. stíhač, který momentálně ovládám si to namíří do doku, až je uvnitř pohled se automaticky přepne do ovládání lodě, na které jsem přistál)

Jinak ale sem vyznavačem Docking computeru, protože když člověk přistává opravdu co pět minut, tak ať už je zastáncem ručního přistávání sebevíc, poleze mu to za chvíli na nervy :wink:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

to omezeni M6 na jeden dock atd. je dano primo ve hre a vic jich tam uz nedas pokud nepredelas hru v XTM modu jsme zkouseli dat na M6 2docky ale proste to neslo hra to nedovolila
farmer
x3ap

Post by farmer »

A kdy uz bude XTM 0.7? Konec ctvrtleti se blizi a na thexuniverse.com zadny zminky
Zrovna nejsem ve forme (Far Cry)
x4

Post by DJ Die »

ted se dela prvni RC verze takze tak do dvou tydnu by melo byt hotove ale za nic nerucim mame na starosti i jine veci nez XTM :wink:
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Zdravím... mám big problem... ted sem se snažil dál čistit xenon sector 347. Ale v průběhu boje jsem nějak pomačkal nastavení nebo prostě nevim co se stalo, ale najednou mi ve hře nefunguje klávesnice ani joystick... jediné co funguje je myš.

Je to fakt divný protože při jiných savenutých pozicích to funguje, jen u tohohle ne :( už sem fakt zoufalej. Je to savenutý po hodině boje v xenon sectoru kde jsem zničil 3xJ a 2xK a opakovat to je o zdraví :(

Nevíte někdo čím to je??? Díky za případné rady.

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
gomecz
x3

Post by gomecz »

Cirrus CZ wrote:Zdravím... mám big problem... ted sem se snažil dál čistit xenon sector 347. Ale v průběhu boje jsem nějak pomačkal nastavení nebo prostě nevim co se stalo, ale najednou mi ve hře nefunguje klávesnice ani joystick... jediné co funguje je myš.

Je to fakt divný protože při jiných savenutých pozicích to funguje, jen u tohohle ne ...
tak predne mi tady v evrope rikame proste 'l big problem' a pivo cepejeme do sklenice, ne do nejakyho papirovyho kelimku...

takovy ty veci jako vypnout zapnout pocitat si predpokladam zkousel?

je to skutecne zvlastni, protoze konfigurace ovladani je vec globalni a na konkretni save se nevztahuje, ale pro jistotu se koukni do options -> controls (nastaveni -> ovladani) a tam se podivej co mas a nemas nastaveny.

mysi se tam dostanes nasledovne:
kliknes na sipecku '^' v prave spodni casti obrazovky a vyjede vzhuru nekolik ikonek, ta posledni by mala byt options, ktera otevre load save atp. zde se nachazi ikona controls, ale to asi vis, kdyz jsi dokazal nahrat jine pojisteni :)
souky

Post by souky »

já soi myslim že se ti to možná nějakým způsobem potentovalo asi bych použil save a ještě tě trovho pozlobim: já sejmu 2*jnebo 2*k za cca 5 minut taknevim co tam vyvádíš staí tam vlítnout s hiperionem(teď nevim jestli tam emám hrubku :lol: )
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

2GOMECZ:
Tak nepomohlo ani restart ani porovnání nastavení her.. mám to to samý... jinak abych ještě popsal, co se mi začalo dít před timhle zamrznutím, tak se mi začánal sám zapínat autipilot, přitom jsem ho vůbec použít nechtěl... vždy v boji.

Vypadá to jakoby myš získala prioritu nad ostatními ovladači :( ale tohle nastavení tam taky neni :(

2SOUKY:
Co sem tam dělal? No nedrtil jsem jich tam jen 2xJ a 2xK ale víc.. plus to všechno ostatní, jako P a L, M.

Fakt hodina intenzivního boje s ústupy.

Cirrus
gomecz
x3

Post by gomecz »

Cirrus CZ wrote:2GOMECZ:
Tak nepomohlo ani restart ani porovnání nastavení her.. mám to to samý... jinak abych ještě popsal, co se mi začalo dít před timhle zamrznutím, tak se mi začánal sám zapínat autipilot, přitom jsem ho vůbec použít nechtěl... vždy v boji.

Vypadá to jakoby myš získala prioritu nad ostatními ovladači :( ale tohle nastavení tam taky neni :(
to mi pripomina takovej obcasnej bug (kterej jsem uz dlouho nezazil, ale stava se to)... zaseknuta klavesa. nejcasteji to delaji shift ctrl a alt. proste se zaseknou (softwarove) a museji se nekolikrat zmacknout aby se jejich vliv ukoncil. ovsem to by resil restart pocitace.

popis jakou konfiguraci mas (pluginy mody verzi atp) a treba se najde nekdo, kdo Tvuj poskozeny save zkusi opravit u sebe.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

gomecz wrote:popis jakou konfiguraci mas (pluginy mody verzi atp) a treba se najde nekdo, kdo Tvuj poskozeny save zkusi opravit u sebe.
Mám verzi 2.0.2. s oficial Cockpit modem, Scripty: Taxi software, Sector TakeOver, Home Base Manager a pár přidaných lodí (ale žádná z nich koupena...) jen dodám, že tohle jsem měl nainstalováno trochu dýl.

Ach jo... myslim, že s timhle už mi asi nikdo neporadí, zkoušim hrát dál... jen je divný, že v jinejch savech to jede v pohodě, ale možná tim líp... díky Gomeczy.

P.S.: jak se zálohujou savy? nikde jsem je nenašel.. thx.

Cirrus
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

savy hledej v dokumentech mela by to bys slozka Egosoft

Return to “Česky / Czech X-Forum”