Rady hracum - X3

Moderator: DJ Die

DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

flak je zkratka pro nemecke oznaceni protiletadloveho dela obecne(stejne jako je anglicky AAA) a bylo nekolik typu flaku napr nejznamejsi Flak 18/38 raze 88mm ale flaky raze 20,30 a dokonce 105mm
v X3 je flak opravdu nejlepsi proti stihacum protoze ma masivni damage ale dostrel jen 1.5km s i jeden AFlak dokaze Novu znicit behem par vterin
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

když jsme u toho vybavení - existuje v X3 loď, která využije 10 GJ štíty?
Buď se špatně dívám, a nebo ne...
souky

Post by souky »

mno mamut určitě pokud si dobře pamatuju takže asi lodě typu TP
lapi
x3

Post by lapi »

Peckoslav wrote:když jsme u toho vybavení - existuje v X3 loď, která využije 10 GJ štíty?
Buď se špatně dívám, a nebo ne...
Já našel jenom jednu a to Teladskej Phoenix... :P
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

jj v normalni hre jen Phoenix v XTM jsou M0 ktere je pouzivaji
souky

Post by souky »

sry teď sem trošku přemejšlel :lol: a zjistil sem že mamut má nejspíš jen 6*125Mj
chjo už sem dlouho nehrál
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no nevim jak jsi na to prisel ze TL ma 10GJ stitu :lol:
Cruiser47
x3

Post by Cruiser47 »

mam takovej malej problem...nevim jak vydelat "prachy".ne ze bychom nemel nic nebo neco, ale mam 5 milionu kreditu a 5 tovarni a stejne nevim co dela mam asi 8-10 lodi a to:1xM4 a ostatny TS, 2 UT ale stale to nic neni, kdyz se koukam na ostatnich jak delaji 100miliony jsem trochu znechuteny
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

být Tebou, tak bych investoval prachy do sector/universe traderů - nemusíš se o ně téměř starat a prachy generují velmi slušné - jako lodě vybírej dobrý poměr cargo/rychlost, mě se osvědčily paranid demetery nebo split caimany, všem kup jumpdrive a plné štíty aby vydržely případný pirátský útok

osobně jsem obchodoval v paranidských sektorech s TS, kupoval jsem soja beans za 14 (např. sektor Emperors Mines) a prodával kolem 40 za kus (např. sektor Preachers Void) tj. zisk 26 na kuse * 10.000 cargo a v kombinaci s jumpdrivem se peníze jen sypou. Vybírej sektory, kde je více Soyfarm a kde je více Soyery, tak pak zaměř svoji pozornost, ze soyery můžeš brát soja husk a ten prodávat např. paranid trading station.

jakmile budeš mít slušný příjem z UT, tak si vyber sektor a začni stavět komplex továren - jsou z toho slušné zisky - třeba ze začátku se mi osvědčily komplex na space fuel a spaceweed, mám 4 takové megakomplexy a vydělávají fakt nehorázně a to nepatřím zdaleka mezi nejbohatší zde v CZ/SK foru :lol:
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Cruiser47 wrote:mam takovej malej problem...nevim jak vydelat "prachy".ne ze bychom nemel nic nebo neco, ale mam 5 milionu kreditu a 5 tovarni a stejne nevim co dela mam asi 8-10 lodi a to:1xM4 a ostatny TS, 2 UT ale stale to nic neni, kdyz se koukam na ostatnich jak delaji 100miliony jsem trochu znechuteny
Jo mít hodně UT se fakt vyplatí, jsem v podstatě taky začátečník, ale bojem a obchodováním (mám asi 25x UT) už mi to vydělává dost (už mám 35mega a spoustu bojovejch lodí). Začal sem stavět továrny i complexy - mám 4 doly na Ore, 2 na silicon a dva complexy ( jeden na space fuel/silicon a druhý na del.wheat/silicon). stav tam, kde je v okolí největší odbytiště. Energy u Argon Prime, wheat v Herrons nebula, ore v cloudbase south east, ore/silicon v Preachers refuge a spacefuel snad všude, všichni si rádi daj lahvinku :D :wink:

Jen by mě zajímalo, zda space Fuel necháváte volně prodávat nebo ho rozvážíte... já ho rozvážim jednim TS za cenu 1250 za lahev :) ostatní complexy taky musim rozvážet, jinak by to za ty ceny nikdo nebral :roll:

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Cirrus CZ wrote: Jen by mě zajímalo, zda space Fuel necháváte volně prodávat nebo ho rozvážíte... já ho rozvážim jednim TS za cenu 1250 za lahev :) ostatní complexy taky musim rozvážet, jinak by to za ty ceny nikdo nebral :roll:

Cirrus
Nerozvážím bo je v tý fabrica tak narváno, že se tam nedá přistát... je o to strašná rvačka. :D
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Sir_Thomas wrote:
Cirrus CZ wrote: Jen by mě zajímalo, zda space Fuel necháváte volně prodávat nebo ho rozvážíte... já ho rozvážim jednim TS za cenu 1250 za lahev :) ostatní complexy taky musim rozvážet, jinak by to za ty ceny nikdo nebral :roll:

Cirrus
Nerozvážím bo je v tý fabrica tak narváno, že se tam nedá přistát... je o to strašná rvačka. :D
Tak to je drsný... za jakou cenu to prodáváš a kde ti ten complex leží???

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
Peckoslav
x3ap

Post by Peckoslav »

mám 4 megakomplexy na space fuel + spaceweed - všechny jsou soběstačné
1. herrons nebula - 2*space fuel L + 1* space fuel M + 2* spaceweed L
2. cho´s defeat - 3* fuel L + 3* weed L
3. elena´s fortune - 2*fuel L + 2* weed L
4. spring of believe - 3* fuel L + 3* weed L

prodává se to samo za avg cenu -1, do toho prvního musím občas dovézt silicon, protože důl nestíhá (omylem jsem tam postavil jednu crystal fabriku navíc :wink: ) a fakt brutálně prodávaj

další super komplex mám v antigone memorial - vyrábí štíty od 5MJ až po 1GJ + navíc 6 fabrik na MD ammo - prodávám to pomocí jednoho obchodního zástupce, dřív mi to vydělávalo brutální prachy (naposledy jsem se díval a agent mi vydělal 43M) ale teď už 5MJ, 25MJ a 125MJ neprodává a nechávám si je pro svojí rostoucí flotilu (už v HQ vyrábím Eclipse a začal jsem rozebírat Hyperiona - ještě mi chybí 16hodin :-/ ), takže už prachy tak negeneruje, ale to MD samo o sobě vydělává dost.

teď jsem začal pokrývat potřeby továren druhotnými surovinami
1. nesoběstačný komplex v Preacher´s Void
4 soyfarm L
1 stott mixery L
1 plankton farm L
1 flower farm L
1 sun oil refinery L

vozím tam EC z jednoho komplexu, který jich má přebytek a vydělává taky slušně - celkem nestíhá a budu ho rozšiřovat - navíc není ani moc nákladný. Něco podobného mám ve Family Njy

1 soyfarm L
1 soyery L
1 teledianium foundryL
1 flower farm L
1 sun oil refinery L

taky je zralý na rozšíření - teledianium a ostatní suroviny se tam ani neohřejí - prodávám pomocí commercial agenta

Pro stavbu továren se podívej do mapy a tam kde uvidíš, že je něčeho výrazný nedostatek + v nejbližším okoli, tak jdi do toho, navíc když nasytíš produktem nejbližší okolí a máš vytrénovaného agenta, tak ti bude obchodovat i ve vzdálenějším universu :wink:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Cirrus CZ wrote:Nerozvážím bo je v tý fabrica tak narváno, že se tam nedá přistát... je o to strašná rvačka. :D
Tak to je drsný... za jakou cenu to prodáváš a kde ti ten complex leží???

Cirrus[/quote]

Elenino Blaho -> 709
Elfik
x3

Tovarny

Post by Elfik »

V teto hre se zabyvam hlavne obchodovanim ale zatim jsem nezjistil za jakych podminek z krachuje konkurencni tovarna take by mne zajimalo za jak dlouho zmizi kostra tovarny po autodestrukci nebo jestli jde necim rozstrilet.
syk

Post by syk »

mno uplne jistej si nejsem, kdy zmizi tobe, ale me zmizi jakmile opustim sektor... pri dalsim navratu uz tam neni...
zrejme tedy asi pri reloadu sektoru...
netyka se to pokud uz ve hre vrak byl (napr presidents end)
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
solxiger
x4

Post by solxiger »

a] Ako narvem do Kentaura M5ku - pri jeho kupe to hovorili /skusil som vsetko, prikaz nieje a ako cargo ho tam nenarvem/
b] Da sa niekde zohnat maskovacie zariadenie?
Dík
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/
gomecz
x3

Post by gomecz »

solxiger wrote:a] Ako narvem do Kentaura M5ku - pri jeho kupe to hovorili /skusil som vsetko, prikaz nieje a ako cargo ho tam nenarvem/
b] Da sa niekde zohnat maskovacie zariadenie?
Dík
a, ve verzi 2.0.x byly imho dost vyrazne zmeneny pocty hangaru ve vsech vetsich lodich, no a m6ky o prisli o hangary uplne. ovsem pokud mas m7ku, tak Te to trapit nemusi... tahle jachta je dost ultimativni pro vlastni pouziti, dokovaci pozice ma dve (skoda ze se zadokovane lede nedaji pozuit jako turret, kdyz uz jsou ty docky venkovni). a M6 + M5 je pri hlidce pro M5 sebevrazda.
b, bez scriptu nikoliv. v zakldani hre pouziva maskovaci zarizeni TerraCorp pro navigacni druzice v sektoru BlackHoleSun (tusim) rozmistene okolo jejich zakladny zkoumajici Xenony (rasu, ne svetla). tyto druzice delaji okolo teto zakladny mlhovinu.
solxiger
x4

Post by solxiger »

Nie na hliadky ale skacem s Kentaurom po sektoroch a M5 /Objavitel utocnik/ som chcel pouzivat na rychle prezretie sektoru /ma prieskumny soft/.
Takze v 2002 Kentaur-M6 nema dok na M5ku?
AB.INSOMNI.NON.CVSTODITA.DRACONE.
http://www.databaze-her.cz/uzivatele/sxg/
gomecz
x3

Post by gomecz »

solxiger wrote:Nie na hliadky ale skacem s Kentaurom po sektoroch a M5 /Objavitel utocnik/ som chcel pouzivat na rychle prezretie sektoru /ma prieskumny soft/.
Takze v 2002 Kentaur-M6 nema dok na M5ku?
edit:
myslim ze ne. koukni se do menu lode -> zakotvene lode... nahore ve stavovem radku menu by melo byt n/m kde n je aktualni pocet zadokovanych lodi a m je pocet doku.
Last edited by gomecz on Fri, 2. Mar 07, 13:23, edited 1 time in total.

Return to “Česky / Czech X-Forum”