X3-názory a reakce

Moderator: DJ Die

Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Jasně, to je pochopitelný. Já bych na něj sám taky neměl. Ale byl jsem minulý rok extrémně hodný :D a tak mě Ježíšek obdaroval i Saitek pedály... no a ted tu přede mnou stojí můj milovaný, černostříbrný milááššééék
:lol:

Cirrus
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
GiordannoG
x4

Post by GiordannoG »

Mno, ja hral dosud na X52, ted me ale technické problémy donutily prejit na kombo mys+klavesnice a svete div se, ovlada se to taky dobre... :wink:
Verum, sine mendacio, certum et verissimum: Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius. HT
CubiCubi
x3tc

Post by CubiCubi »

No, bez Joystiku to jde hůř. Když potřebuješ letět s něčim větším, tak si ušoupeš ruku (i s myší).
Pro ostatní: nekupujte Logitech. Já ho mam (attack 3) a dopadl jsem nějak takhle: http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s ... =369001437
Ale oprava se zdařila, funguje dobře (chtěl jenom vyčistit od toho svinsta od výrobce a naolejovat něčim rozumným, třeba konkorem) :)
FVZ

Post by FVZ »

CubiCubi wrote:No, bez Joystiku to jde hůř. Když potřebuješ letět s něčim větším, tak si ušoupeš ruku (i s myší).
Pro ostatní: nekupujte Logitech. Já ho mam (attack 3) a dopadl jsem nějak takhle: http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s ... =369001437
Ale oprava se zdařila, funguje dobře (chtěl jenom vyčistit od toho svinsta od výrobce a naolejovat něčim rozumným, třeba konkorem) :)
Zrovna ten attack3 sem si chtěl koupit, může mi prosím někdo aspoň ve zkratce říct o co v odkazu jde?
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
Moonman
x3

Post by Moonman »

CubiCubi wrote:Pro ostatní: nekupujte Logitech. Já ho mam (attack 3)
No nevím zda to nebyla náhoda, ale já mám Logitech 3D pro cca asi za 1200Kč. Mám jej poměrně dlouho a nalítal jsem na něm v X3 statisíce KM. A nejen v X3 :wink:
FVZ

Post by FVZ »

Fajn, koupil sem si logitech attack3. Dá se "plyn" nastavit tak, aby když ho budu pomalu posouvat nahoru, tak aby loď pomalu přidávala a naopak? Tak jak to ve hře je, tak rychlost 0 je uprostřed rozsahu plynu, když ho posunu kousek nahoru tak neustále pomalu přidává, dokuď nedojde maxima, čim víc ho posunu nahoru, tim rychleji přidává. Když chci udržet rychlost (např. 75%) musim prostě sledovat rychlost lodi a ve správnou chvíli ho zase posunout do prostřed na 0.
Nevim estli mě pochopíte, je to napsaný fakt divně.

A druhej dotaz, nastavil sem si setu na jedno tlačítko, ale když jí chci zapnout okamžitě se vypne, jako bych zároveň něčím hýbal (u myšli se mi to stávalo), to samý teď dělá i klávesnice.
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
CubiCubi
x3tc

Post by CubiCubi »

To FVZ:
O tom Joyovi je v tom článku napsáno, že po určitý době u většiny Logitechů dojde ke stavu, kdy nedrží prostředek (musí se pak nastavit mrtvý rozsah, kdy ještě Joy nereaguje), to způsobí při hře nechtěný zatáčení, špatnej rozsah u plynový páky (nelze dát plnej knedlík), nemožnost zkalibrovat ku spokojenosti. V článku píšou co to způsobuje (nějakej divnej sajrajt, kterým to výrobce napouští, asi aby nevydržel tak dlouho - viz výraz "kurvítko") a jak to napravit (rozmontovat, vyčistit od sajrajtu, namazat něčim normálním a zase složit).

K tomu Joyovi, máš ho zkalibrovanej? pokud ne, tak věz, že KAŽDEJ pohyb vypíná SETu, i změna rychlosti. K plynu - posunutí by mělo přednastavit požadovanou rychlost. V zaměřovači máš svojí rychlost vypsanou. Všimni si, že je tam i takovej posuvník, kterej je ovládanej právě tou páčkou na joyi. to je přednastavování rychlosti. Nastavíš a loď zrychluje (zpomaluje) až do určený rychlosti. Zrychlení to určitě nebude, protože každá loď ho mám předem určený.
FVZ wrote:Když chci udržet rychlost (např. 75%) musim prostě sledovat rychlost lodi a ve správnou chvíli ho zase posunout do prostřed na 0.
Tohle nechápu. Při vrácení páčky by měla loď zastavit, při posunutí dolu couvat cca 10 m/s.

Zkus tu kalibraci. Mělo by se to vyřešit. Kalibruje se v ovládacích panelech, herní zařízení.

To Moonman:
Mám Attack 3 asi tak 2 roky. Po cca jednom roce se docela rozladil a nešel zkalibrovat, tak jsem trochu hledal a našel důvod, opravil a teď je zase na nějakou chvíli pokoj. Doufám.
Moonman
x3

Post by Moonman »

CubiCubi wrote:To Moonman:
Mám Attack 3 asi tak 2 roky. Po cca jednom roce se docela rozladil a nešel zkalibrovat, tak jsem trochu hledal a našel důvod, opravil a teď je zase na nějakou chvíli pokoj. Doufám.
No já ho mám asi taky tak dlouho. Je fakt,že se mi v poslední době párkrát stalo,že lodi sám od sebe začal padat čumák aniž bych pákou hýbl dopředu. Ale to mi udělal opravdu jen párkrát a až ted¨nedávno. Jinak sem to měl vždy v poho. Pokud mi to bude blbnout tak mi asi taky nezbyde než jej rozebrat vyčistit a zase složit. Uvidíme... :roll:
FVZ

Post by FVZ »

Jak ho mam nakalibrovat, vim, že ta možnost ve woknech je, ale nemůže se k ní dostat. Když dám vlastnosti, tak tam skočí program od logitechu a tam kalibrace neni.

EDIT: logitech program odinstalován, nakalibrováno, seta funguje, jenom když letim na autopilota, jinak dělá pořát to samý.

To "kolečko" co řídí plyn prostě musim mít uprostřed a čim víc ho posunu tim rychleji rychlost stoupá až k limitu (219 nebo -10), tlačítka 8 a 9 nemaj fci, asi jim přiřadim rychlost jako je na klávesnici. Je to jednoduší, než tim plynem.

Jestli tobě funguje jinak, možná mam něco špatně nastavený, kde se to nastavuje? (mám anglickou verzi hry)
CubiCubi
x3tc

Post by CubiCubi »

To FVZ:
Nic jsem neinstaloval, ani nenastavoval, nechával jsem autodetect a fungoval dobře. Nastavit to jde přímo ve hře (enter, options, controls ...), tam si nastavíš i přiřazení kláves a volných knoflíků na joyi a je tam i možnost "throttle" tu mam nastavenou na "ship speed" (rychlost). Nastav sobě dle libosti :wink:
Last edited by CubiCubi on Wed, 6. Jun 07, 17:14, edited 1 time in total.
FVZ

Post by FVZ »

CubiCubi wrote:To FVZ:
Nic jsem neinstaloval, ani nenastavoval, nechával jsem autodetect a fungoval dobře. Nastavit to jde přímo ve hře (enter, options, controls ...), tam si nastavíš i přiřazení kláves a volných knoflíků na joyi a je tam i možnost "throttle" tu mam nastavenou na "speed" (rychlost). Nastav sobě dle libosti :wink:
Nepomohlo, pořád funguje jenom jako + a -.
CubiCubi
x3tc

Post by CubiCubi »

FVZ wrote:
Nepomohlo, pořád funguje jenom jako + a -.
Bohužel, víc možností neznám. :oops: Třeba poradí někdo další.
FVZ

Post by FVZ »

To už nějak vyřešim, hlavně potřebuju vyřešit ten problém se setou. Hejbal sem s nastavením mrtvý zóny (či jak se to jmenuje) ale nepomohlo to, prostě nemůžu setu při letu bez autopilota zapnout a to je strašný.
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Mě to dělá u mýho joye to, že když neni nastavena hodnota přesně, tzn. když se mi mění nastavení plynu třeba jen o +/-1m/s tak to SETA zapnu,ale hned se kvuli tomu skakani plynu vypne... musim to zapinat jen na maximálním tahu,kdy to neskáče. Nebo proste najít polohu plynový páky,aby se tohle neprojevilo...
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
FVZ

Post by FVZ »

Cirrus CZ wrote:Mě to dělá u mýho joye to, že když neni nastavena hodnota přesně, tzn. když se mi mění nastavení plynu třeba jen o +/-1m/s tak to SETA zapnu,ale hned se kvuli tomu skakani plynu vypne... musim to zapinat jen na maximálním tahu,kdy to neskáče. Nebo proste najít polohu plynový páky,aby se tohle neprojevilo...
I když je "plyn" na nule, seta nejde spustit. Ale když sem ten ovladač v options vypnul, seta funguje! Díky, zachránil si tomu joysticku život, už sem přemejšlel nad tim, že ho vrátim.

Return to “Česky / Czech X-Forum”