X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
...wiec tak jak by ktoś był na tyle niecierpliwy i nie potrafił docenić wysiłków naszej kochanej cenegi to podaję sposób jak zagrać w tc w polskiej wersji językowej....:instalujemy wersję EN 1.1 potem patch 1,1 do 1,4 potem polski patch 2,0a .... a następnie w głównym katalogu gry zmieniamy treść pliku lang.dat z 44 na 48 .... odpalamy i gotowe. A co do panów z cenegi to teraz dla mnie mogą wydać swoją grę i w lipcu .... zmieniając 20 razy termin premiery...żenada.....pozdrawiam wszystkich
-
-
-
puściłem do nich takiego maila na razie raczej spokojnie zobaczymy co odpisza a jak dalej będą sciemniać to będe tak sobie pisal i pisał w sumie to nic nie kosztuje a może komuś nerwy puszczą i w końcu zrobią co do nich należy
"Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda aktualna sytuacja z grą X3 Konflikt Terrański zamówiłem ją w styczniu jak do tej pory nie została opublikowana a premiera jest cały czas przesuwna, widzę również, że jest dostępny patch 2.0 w wersji PL, więc chciałbym się zorientować, na czym polega problem wydania gry skoro wersja angielska została wypuszczona 17 października 2008 natomiast patch w wersji PL jest dostępny od początku kwietnia 2009 z tego, co się orientuje wiele osób zastanawia się nad tą sytuacją, dlaczego tak to wygląda? nie zachęca to kupujących do ponownych zakupów ponad to wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach, kiedy szerzy się piractwo powinno się dbać o klienta, który wydaje pieniądze i chce się cieszyć z tego, że miał możliwość wsparcia rynku gier komputerowych a ciągłe przesuwanie premiery na pewno niektóre osoby do tego nie przekonuje. Nawet, jeśli jest jakiś powód takiej sytuacje ludzie na pewno mieli by lepsze podejście, kiedy czas premiery byłby jednoznaczenie określony a nieprzesuwany, co jakiś czas o kolejne 4 -10 dni a potem znów i znów byłbym bardzo wdzięczny za rzetelną odpowiedź.
Pozdrawiam."
"Witam
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda aktualna sytuacja z grą X3 Konflikt Terrański zamówiłem ją w styczniu jak do tej pory nie została opublikowana a premiera jest cały czas przesuwna, widzę również, że jest dostępny patch 2.0 w wersji PL, więc chciałbym się zorientować, na czym polega problem wydania gry skoro wersja angielska została wypuszczona 17 października 2008 natomiast patch w wersji PL jest dostępny od początku kwietnia 2009 z tego, co się orientuje wiele osób zastanawia się nad tą sytuacją, dlaczego tak to wygląda? nie zachęca to kupujących do ponownych zakupów ponad to wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach, kiedy szerzy się piractwo powinno się dbać o klienta, który wydaje pieniądze i chce się cieszyć z tego, że miał możliwość wsparcia rynku gier komputerowych a ciągłe przesuwanie premiery na pewno niektóre osoby do tego nie przekonuje. Nawet, jeśli jest jakiś powód takiej sytuacje ludzie na pewno mieli by lepsze podejście, kiedy czas premiery byłby jednoznaczenie określony a nieprzesuwany, co jakiś czas o kolejne 4 -10 dni a potem znów i znów byłbym bardzo wdzięczny za rzetelną odpowiedź.
Pozdrawiam."
-
-
-
A po co taka kombinacja z patchami? Wystarczy zainstalować patch 1.1->2.0a on zawiera wszystko to co wcześniejsze patche zawierały.arturlublin wrote:instalujemy wersję EN 1.1 potem patch 1,1 do 1,4 potem polski patch 2,0a .... a następnie w głównym katalogu gry zmieniamy treść pliku lang.dat z 44 na 48
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
-
Są. Jak najbardziej, zmienia się tylko nazewnictwo, Scabbard zmienia się w Pochwęrolnik_pl wrote:Czy sejwy z wersji angielskiej będą kompatybilne ??

[ external image ]
[ external image ]
-
-
Chodzi ci o to pierwsze menu po kliknięciu na exeka?
Wejdź do katalogu gry, do podfolderu T i usuń z niego wszystkie pliki (zrób sobie backup plików) 0002-Lxx.yyy, gdzie xx to dwucyfrowy numer wersji językowej (44, 39 itp.), a yyy to rodzaj pliku (powinny to być pliki .pck lub .xml).
Wejdź do katalogu gry, do podfolderu T i usuń z niego wszystkie pliki (zrób sobie backup plików) 0002-Lxx.yyy, gdzie xx to dwucyfrowy numer wersji językowej (44, 39 itp.), a yyy to rodzaj pliku (powinny to być pliki .pck lub .xml).
[ external image ]
[ external image ]
-
Też postanowiłem sobie skombinować tymczasowo wersję zagraniczną od kumpla, ale mimo wszystko planuję kupić polskie wydanie gdy już wreszcie wyjdzie bo seria X to jedna z niewielu serii wartych każdej wydanej na nią złotówki:
- nie jest ani za krótka, ani za długa (słynne, wkurzające mnie schorzenie 10h rozgrywki),
- nie jest ani za trudna ani za łatwa (sam sobie wybierasz kim chcesz być)
- no i najważniejsze - podatna na modyfikacje (czyli się szybko nie zestarzeje).
Mimo grzechów Cenegi, Egosoft zasługuje by moja skromna osoba podbiła im wyniki sprzedaży o jedną sztukę.
- nie jest ani za krótka, ani za długa (słynne, wkurzające mnie schorzenie 10h rozgrywki),
- nie jest ani za trudna ani za łatwa (sam sobie wybierasz kim chcesz być)
- no i najważniejsze - podatna na modyfikacje (czyli się szybko nie zestarzeje).
Mimo grzechów Cenegi, Egosoft zasługuje by moja skromna osoba podbiła im wyniki sprzedaży o jedną sztukę.
-
Konflikt Terrański nie jest wart 99 zł. Oczywiście dla mnie, kto inny może uważać inaczej. Oceniam grę pod wieloma względami, ale ponieważ to nie jest stricte samodzielna gra, a jakby nie było rozbudowany dodatek, to gra powinna kosztować u nas nie więcej niż 50-60 zł.
Dlatego ja nie kupię KT jeśli będzie kosztował więcej niż 60 zeta
.
Dlatego ja nie kupię KT jeśli będzie kosztował więcej niż 60 zeta

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
-
-
Czy ktos kojarzy nazwisko Adam Wróbel?
Kolo sprzedawał gre przez allegro. W ogóle się nie odzywa, nie odpowiada na emaile.
A propo cenegi. Chrzanie ją też. Za GTA IV i X3
Kolo sprzedawał gre przez allegro. W ogóle się nie odzywa, nie odpowiada na emaile.
A propo cenegi. Chrzanie ją też. Za GTA IV i X3
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz
Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB