X3: Terran Conflict - PREMIERA 2009

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

arturlublin

Post by arturlublin »

...wiec tak jak by ktoś był na tyle niecierpliwy i nie potrafił docenić wysiłków naszej kochanej cenegi to podaję sposób jak zagrać w tc w polskiej wersji językowej....:instalujemy wersję EN 1.1 potem patch 1,1 do 1,4 potem polski patch 2,0a .... a następnie w głównym katalogu gry zmieniamy treść pliku lang.dat z 44 na 48 .... odpalamy i gotowe. A co do panów z cenegi to teraz dla mnie mogą wydać swoją grę i w lipcu .... zmieniając 20 razy termin premiery...żenada.....pozdrawiam wszystkich
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Czy sejwy z wersji angielskiej będą kompatybilne ??
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Wpierw to w ogole trzeba miec jakakolwiek wersje gry, aby podmienic plik jezykowy.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
jb24
x3tc

Post by jb24 »

puściłem do nich takiego maila na razie raczej spokojnie zobaczymy co odpisza a jak dalej będą sciemniać to będe tak sobie pisal i pisał w sumie to nic nie kosztuje a może komuś nerwy puszczą i w końcu zrobią co do nich należy

"Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda aktualna sytuacja z grą X3 Konflikt Terrański zamówiłem ją w styczniu jak do tej pory nie została opublikowana a premiera jest cały czas przesuwna, widzę również, że jest dostępny patch 2.0 w wersji PL, więc chciałbym się zorientować, na czym polega problem wydania gry skoro wersja angielska została wypuszczona 17 października 2008 natomiast patch w wersji PL jest dostępny od początku kwietnia 2009 z tego, co się orientuje wiele osób zastanawia się nad tą sytuacją, dlaczego tak to wygląda? nie zachęca to kupujących do ponownych zakupów ponad to wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach, kiedy szerzy się piractwo powinno się dbać o klienta, który wydaje pieniądze i chce się cieszyć z tego, że miał możliwość wsparcia rynku gier komputerowych a ciągłe przesuwanie premiery na pewno niektóre osoby do tego nie przekonuje. Nawet, jeśli jest jakiś powód takiej sytuacje ludzie na pewno mieli by lepsze podejście, kiedy czas premiery byłby jednoznaczenie określony a nieprzesuwany, co jakiś czas o kolejne 4 -10 dni a potem znów i znów byłbym bardzo wdzięczny za rzetelną odpowiedź.

Pozdrawiam."
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Bardzo dobrze napisany mail. Teraz czekac na odpowiedz, choc to watpliwe, a nawet jak odpisza to pewnie wymijajaco.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
arturlublin

Post by arturlublin »

nerwowe przesuwanie premiery o kilka dni przypomina zachowanie 14 latka który pożyczył 10 zł od mamy i obiecuje na początku tygodnia że odda pod koniec, a nie firmy która mieni się gigantem wydawniczym, na zachodzie taka sytuacja nie miała by miejsca, a to co robi cenega to drwina z klienta
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

arturlublin wrote:instalujemy wersję EN 1.1 potem patch 1,1 do 1,4 potem polski patch 2,0a .... a następnie w głównym katalogu gry zmieniamy treść pliku lang.dat z 44 na 48
A po co taka kombinacja z patchami? Wystarczy zainstalować patch 1.1->2.0a on zawiera wszystko to co wcześniejsze patche zawierały.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
arturlublin

Post by arturlublin »

ja zrobiłem w taki sposób jak opisałem i...działa, skoro można zrobić jak napisał kolega yacek to ok
jb24
x3tc

Post by jb24 »

Cenega jak do tej pory nie odpowiedziała na mojego maila, więc napisałem sobie do federacji ochrony praw konsumenta z opisem całej sytuacji no i ciekaw jestem, jakie zdanie mają na ten temat fachowcy oby tylko odpisali :wink:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

rolnik_pl wrote:Czy sejwy z wersji angielskiej będą kompatybilne ??
Są. Jak najbardziej, zmienia się tylko nazewnictwo, Scabbard zmienia się w Pochwę :)
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
xanth
x3tc

Post by xanth »

arturlublin wrote:ja zrobiłem w taki sposób jak opisałem i...działa, skoro można zrobić jak napisał kolega yacek to ok
Jeszcze jakbyscie podali przepis, by w launcherze byly jakiekolwiek teksty (niekoniecznie polskie), to bylbym wdzieczny. Teraz mam wszedzie =TextIdNotFound= :)

X.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Chodzi ci o to pierwsze menu po kliknięciu na exeka?
Wejdź do katalogu gry, do podfolderu T i usuń z niego wszystkie pliki (zrób sobie backup plików) 0002-Lxx.yyy, gdzie xx to dwucyfrowy numer wersji językowej (44, 39 itp.), a yyy to rodzaj pliku (powinny to być pliki .pck lub .xml).
[ external image ]
xanth
x3tc

Post by xanth »

Dzieki, dziala :)

X.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Też postanowiłem sobie skombinować tymczasowo wersję zagraniczną od kumpla, ale mimo wszystko planuję kupić polskie wydanie gdy już wreszcie wyjdzie bo seria X to jedna z niewielu serii wartych każdej wydanej na nią złotówki:
- nie jest ani za krótka, ani za długa (słynne, wkurzające mnie schorzenie 10h rozgrywki),
- nie jest ani za trudna ani za łatwa (sam sobie wybierasz kim chcesz być)
- no i najważniejsze - podatna na modyfikacje (czyli się szybko nie zestarzeje).

Mimo grzechów Cenegi, Egosoft zasługuje by moja skromna osoba podbiła im wyniki sprzedaży o jedną sztukę.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Konflikt Terrański nie jest wart 99 zł. Oczywiście dla mnie, kto inny może uważać inaczej. Oceniam grę pod wieloma względami, ale ponieważ to nie jest stricte samodzielna gra, a jakby nie było rozbudowany dodatek, to gra powinna kosztować u nas nie więcej niż 50-60 zł.
Dlatego ja nie kupię KT jeśli będzie kosztował więcej niż 60 zeta :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Ja mam nadzieję, że w będzie gdzieś z okolicach 79zł w MM lub Saturnie, albo jeszcze taniej z powodu opóźnień.
xanth
x3tc

Post by xanth »

A ja chrzanie Cenege, niech sie bujają. Kupilem przez Steama, zaaplikowalem patcha 2.0 i mam po polsku.

X.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie chrzań, tylko podziękuj Cenedze, że masz grę po polsku :lol: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
galthar
x3tc

Post by galthar »

Czy ktos kojarzy nazwisko Adam Wróbel?

Kolo sprzedawał gre przez allegro. W ogóle się nie odzywa, nie odpowiada na emaile.

A propo cenegi. Chrzanie ją też. Za GTA IV i X3
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
macca44
x4

Post by macca44 »

Z tego co wiem zwolnił się.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”