[X3 XTM] - mody/skrypty wersje PL - Update 26-04-2008

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Bo będzie w packu razem
No chyba że zdybiemy Dadego za rogiem to może odda :).....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
hanss
x3tc

Post by hanss »

Panowie a co poradzić na brak polskich znaków(tzn. w miejscu wszystkich ś,ł,ó itp. są znaki zapytania)po zainstalowaniu MercenariesGuild-V2[1].81-17.09.2006_PL...po deinstalacji tego skryptu wszystko wraca do normy.
UPDATE:Nie wszystko wróciło do normy w Borońskim sektorze została mi Stocznia Gildi Najemników(oczywiście razem z błędami opisanymi wyżej)...po kliknięciu na nią jest opisana jako Królewska Stocznia Boronów...w której nic nie ma ....ani statków...ani ogłoszeń...ani żywego ducha.Gdzie pogrzebać żeby to wyczyścić?
Deady
x2

Post by Deady »

Pytanie winno byc skierowane bezposrednio do spolszczajacego skrypt ;) Pewnie cosik pomieszal w kodowaniu ? :mrgreen:
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nie mieszałem, pewnie zciągałeś ze strony Cycrowa... Pobierz z naszego tematu o spolszczeniach - brak polskich liter to sprawa Cycrowa.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Mam drobniutkie pytanko ;) co do Heavy Capture Assault Technology

Technologia Przejmowania Statków Dowodzenia
Pozwala przejmować duże statki dowodzenia. Należy zaopatrzyć się w personel wojskowy, zbić tarcze poniżej 20%, kadłub poniżej 80%, utrzymać odległość poniżej 5 km. i teleportować komandosów na przejmowany statek.

Skąd wziąć komandosów, ilu ich potrzeba i czy wejdą na m7? Czy to w ogóle opłaca, bo robie wypady do sektorów xenonuw i w sektorze 597 mogę z łatwością dorwać se jakiś K lub J z dala od innych ;) Czy takie statki przejęte mają cały "eq" (tarcze broń) w jakie był wyekwipowany statek przed przejęciem czy to jak z przejmowaniem myśliwców że wszystko zniszczone i tylko pusta skorupa:P O cenę komandosa się nie pytam ale ilu ich jest potrzebnych do przejęcia np: K lub J. Czekam na odpowiedz Lewar ;P

A i plik spolszczenia skopiować do t ? i przy uruchomieni wybrać mod Plugin manager? i wczytać save? nie mam xtm'a :P i nie chce na razie
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
hanss
x3tc

Post by hanss »

LeWaR wrote:Nie mieszałem, pewnie zciągałeś ze strony Cycrowa... Pobierz z naszego tematu o spolszczeniach - brak polskich liter to sprawa Cycrowa.
Dostosowałem się do zaleceń..wszystko działa..dzięki LeWaRek :D
MrGepard

Link do programu instalującego skrypty.

Post by MrGepard »

Ludzie dajcie jakiś link do programu , który instaluje skrypty. Jestem tu nowy i chciałbym się zaopatrzyć w skrypty , a tu patrze nie da się ściągnąć programiku do ich instalacji :evil: . Pisze mi , że nie ma takiej strony lub jest jakiś błąd :? .

Z góry dzięki.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jak jesteś tu nowy, to się może najpierw ładnie przywitasz z kolegami? ;)
A Ty od razu "dajcie"! Poza tym taka uwaga - na forum nie jest mile widziane używanie kolorów do oznaczania całego posta. Można sobie wyszczególnić słowa albo fragmenty, ale nie cały. Tak na przyszłość.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Chwała ci Sau że grzmisz na nas (jak)z nieba i trochę pilnujesz porządku bo jak nie to byśmy się rozplenili jak ****( bydło, mole, lamy bengalskie, wybierz każdy sobie sam) amen :P

Sau jak możesz to zajrzyj stronę wcześniej (15) bo zadałem tam duuułgie pytanko i nikt nie odpisał bo temat przeskoczył na 16 stronę ;(

i thx że się tak troszczysz o to forum poza tym bo chyba ci za to nie płacą nie? A robisz to z własnej nieprzymuszonej woli (chyba że cię przykuli do krzesła i batowali) ;)

Ps: ale mam ostatnio dojechany humor ;) mam nadzieję że się nikt nie obrazi na takie bredzenie moje ;)
Last edited by MaxDyner on Fri, 21. Dec 07, 22:07, edited 1 time in total.
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

Cześć :)

Tu masz 3 linki. Któryś na pewno działa, kilka dni temu sam ściągałem.

EDIT: MaxDyner -> Odpowiem na to co wiem. Marines można znaleźć o ile dobrze pamiętam w Arg. Akademii Wojskowej w Home of Light i w Głównej Siedzibie Konsorcjum Otas w Akeela's Beacon (nie jestem pewien czy druga pozycja nie była dołączona do XTM). Z tego co wiem to ich ilość zależna jest od statku który atakujesz. A pliki językowe zgrać do katalogu t :)

Reszty jeszcze nie przetestowałem :(
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

MaxDyner wrote:Czekam na odpowiedz Lewar ;P
Pytaj Sobka, ja tego nie używałem, ale kpujesz pewnie gdzieś na stacjach, ew. szukasz transportów wojskowych i od nich kupujesz...
MaxDyner wrote: A i plik spolszczenia skopiować do t ? i przy uruchomieni wybrać mod Plugin manager? i wczytać save? nie mam xtm'a :P i nie chce na razie
Z t to standardowo. Wybieraj standardowa gra, nie Plugin Manager.
XTC+XRM | Albion Prelude
MaxDyner

Post by MaxDyner »

thx mam lipe bo ich znaleźć nie moge gram bez xtm'a ;( ale się nie poddam i będę szukał :P
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Adrian_Wir
x3tc

Post by Adrian_Wir »

2 posty wyżej pisałem gdzie są :) Poszukaj w Home of Light albo użyj mapy by Scorp :)
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

W czystym X3 niema możliwości wykorzystania marines.
Tak że, kupić ich też nie da rady. Tylko XTM lub jakiś skrypt (jak jest).

Pozdrawiam

Edit: No jest HCAT. Tylko pewnie nikt go nie używa.
Edit2: Może tu coś znajdziesz:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 78#1437178
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Do wyjaśniania co jak działa załóżcie osobny wątek. Nie śmiećcie tutaj prosze....
XTC+XRM | Albion Prelude
Remx

Post by Remx »

Witam
A ja mam takie pytanko...
Jak ta migracja Xenonów wygląda bo nie wiem czy u mnie to działa czy nie :)
no i mam kilka innych skryptow które tez chyba nie działają :( lub działaja tak ze nie widzę tego...

I jeszcze pytanko do skryptu dodajacego konkuręnciję czy ci nowi NPC-gracze mają kolory (nickow-nazwy) wyświetlane w kolorze żółtym,granatowym... ?
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Co do HCAT:

Gram bez XTM i mam w Bala Gi's Joy stacje o nazwie Military Barracks i personel wojskowy tam do kupienia za ponad 19000cr. Wiec na to wyglada, ze personel wojskowy mozna miec takze bez XTM. Na razie nie stac mnie na HCAT, wiec nie wiem czy to dziala w grze.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
Remx

Post by Remx »

Witam

używa ktoś z was ten skrypt ?

29.Group Combat Hotkeys - Przypisuje Grupom klawisze (wybor grupy, wybor dzialania dla grupy)
Group Combat Hotkeys PL - Jak wyzej - dodano 23.02.2007 .spk
------------------------------------------------------------------------
Mam zadokowane statki i rozkazuje im osłaniać mnie albo inne komendy atak itp i nie działają a dokładniej statki z danej grupy nie wydokowują :(
jak je recznie powyrzucam z ładowni (są w przestrzeni) tokomendy bez problemu działaja :(

nawet ściągnąłem nowszy skrypt v2.3 na forum jest 2.2 i dalej to samo :(
tak jagby ten kto to pisał zapomniał dopisać warunku:
If dock then udock;
eh :(

a moze jest cos o czym nie wiem ?
aha statki mam w M7 2x Elicpsa
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A nie ma go przypadkiem w najnowszym BP ??
XTC+XRM | Albion Prelude
Remx

Post by Remx »

najnowszy BP to x3_bonus_package_3.1.07 ??
bo włąsnie taki mam zainstalowany...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”