Mam kilka pytan na ktore nie moge znalezc odpowiedz przez szukaj

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

galthar wrote:Wkurza mnie losowość w dokach i stacjach handlowych.

Probowalem wyczaic np co ile minut, godzin przybywa krysztalow w stacji.
Raz bylo 2h,potem kolejno za godz sie pojawily, potem kolejno pojawily sie za 1:30 h czasu w grze.

Tak samo jest z statkami klasy L. Na poczatku mojej infrastruktury zmuszony bylem kupowac najtańsze TS manty S... Ale teraz chce kupowac L ki niestety musze kupowac fuksem... nie ma do tego zadnej reguły???
Jaka losowosc? Chyba nie doceniasz gry...
Krysztaly podlegaja takim samym prawom popytu i podazy, jak Twoje produkty. Tyle ze popyt jest na nie zawsze ogromny, o wiele wiekszy niz podaz - i jest tak w calym wszechswiecie. Dlatego tak trudno je dostac w stacjach handlowych. Krysztaly nie "pojawiaja sie" w stacjach, tylko sa skupowane przez transportert tychze stacji. Gdybys poobserwowal trasy statkow nalezacych do tych stacji, widzialbys, jak dlugo poszukuja krysztalow, czesto w promieniu kilku, kilkanastu sektorow.
Wystepowanie statkow w wersji L jest z kolei uzaleznione od dostaw tarcz 25MW od Splitow. Dlatego wszystko jest tak plynne... jak na gieldzie.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Jones Abrahams wrote:Klarix, a może mógłbys to przetłumaczyć? :D :roll:
Tłumaczenie byłoby conajmniej tak samo długie ;-)
Każdy gracz streścił, co w swoich 10u godzinach robił, co obserwował, co odkrył, czym się zajmował, co kupił, albo zdobył i co zbudował. Każdy miał też swój własny statek, który zaparkowany gdzieś w jakiejś stacji czekał, aż znowu kolej na gracza przyjdzie.

Do tego spis wszystkich properties (jak po polsku?) po każdej grze. Tak że każdy zainteresowany widział zawsze aktualny stan gry. Dla niektórych ten protokół był pomocą, dla innych ciekawą lektórą. Dziś to historyczny dokument, jak można się bawić [ external image ]

klarix [ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

No musze przyznac ze ten pomysl z przekazywaniem sejwa brzmi calkiem fajnie Klarix :)

Jak radziliscie sobie z przekazywaniem go w sporym jednak gronie ? mam na mysli to, czy inne osoby nie byly niecierpliwe ze musza czekac wiele godzin a czasem pare dni na swoja kolej grania ? :o :?

Tak strasznie brakuje w swiecie X opcji multi player, chocby i dla 4 osob po lanie, nawet jesli nie mozna by bylo z przyczyn technicznych widziec innych graczy, to chociaz zeby mozna bylo latac w tym samym wszechswiecie, synchronizujacym sie z innymi albo po prostu w dedykowanym, na serwerze .... widziec stacje innych graczy i ew moc do nich postrzelac :) :) :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

hellmut wrote:Ja mam taką konfigurację: X2 > X2Update14PL > AL_script_update>x2-plugins_v1.03.03 >TOP GUN V1.5 i też mam problem z READ TXT... dodam, że podczas instalacji bonuspacka miałem do wyboru opcję pl. .
Z pewnością problem z read text załatwiłoby pełne przetłumaczenie kilku stron tekstu do tej nowej wersji pluginów i załatwienie z Ego nowej polskiej wersji BP..

Ale na razie PoLocTeam zawiesił wszelkie tłumaczenia dla Egosoftu, do czasu wyjaśnienia ważnego problemu natury ogólnej. :twisted:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Sau, a mógłbyś naświetlić bliżej sprawę, czy też znów to jest tajne przez poufne?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote:Sau, a mógłbyś naświetlić bliżej sprawę, czy też znów to jest tajne przez poufne?
Niestety nie mogę niczego ujawnić.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

ergo wrote:Jak radziliscie sobie z przekazywaniem go w sporym jednak gronie ? mam na mysli to, czy inne osoby nie byly niecierpliwe ze musza czekac wiele godzin a czasem pare dni na swoja kolej grania ? :o :?
Każdy grał 10 godzin czasu X. Pomyśl, że zagrasz wieczorem kilka godzin, co w czasie X wyjdzie może na jedną godzine (myśmy grali, a nie czekali przy SETA. Często przyciskałeś przerwe, żeby pomyśleć, co najrozsadniej zrobić jako następne). I w nie każdy dzień można zagrać. Więc na te 10 godzin czasu X schodziło nam po kilka lub kilkanaście dni (zobacz w statystyce).

Przy kilkunastu graczach możesz przeliczyć, że czasem czekałeś 2 miesiące, albo dłużej na twoją kolej. Ale to było każdemu jasne i frajda grania i zobaczenia co inni od ostatniego razu zrobili wynagradzała czekanie :-)

klarix
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Moim zdaniem to fajny patent i wart kontynuowania.

Ponawiam pytanie; jest ktoś chętny do takiej zabawy z modem WMW, albo MWM, jak kto woli?

Marcyś, co z Tobą? Nie chciałbyś, jeśli zagrasz po mnie, zobaczyć świata wolnego od Boronów? :twisted:
Żartuję, w końcu jesteśmy poważnymi ludźmi :roll:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

To teraz z trochę innej beczki, ale nadal w temacie:
Jak robicie takie cóś, że zamiast linka pisze u was"link", lub"tu" itp...
Może jestem za głupi, ale nie qumam jak to się robi.
ja jak 'wstawiam" do posta "link", to mam cały adres, a to przecież nieestetyczne i wogule 8)
Pozdro :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Przy pisaniu nowego posta najedź na URL. Wyświetli się opis wstawiania adresu - tam pod tymi kolorami. Widzisz? Idzie tak:
tekst adresu

Edit: Funkcja "extra szukaj" od dłuższego czasu, zdaje się, leży, a jej trup juz mocno śmierdzi. Nekromanta potrzebny...
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”