To się nazywa "totalne zorientowanie na handel w X2". Jedni latają i zwiedzają wszechświat (Sauron), inni tłuką innych pilotów, jeszcze inni handlują, sami przewożąc towary, a ty po prostu siedzisz w stacji i zawiadujesz swoją firmą... nice!Powtarzam : nie ruszam sie ze stacji
Poddaję się... Parę pytań.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
No tak. Jednak aby postawić jedną durną fabrykę BoGazu na jakimś zadupiu trzeba osobiście sie tam pofatygować. Kompletny bezsens. Tak pewnie też siedziałbym godzinami w jakiejś stacji.Stalovy wrote: Jedni latają i zwiedzają wszechświat (Sauron), inni tłuką innych pilotów, jeszcze inni handlują, sami przewożąc towary, a ty po prostu siedzisz w stacji i zawiadujesz swoją firmą... nice!
-
-
Chyba TLFenek wrote:Przecież kiedyś się ma własnego TP, i nie trzeba latać i wynajmować cudzych prawda?

Tak tylko że komenda "ustaw stację" jest nieaktywna gdy nie ma nas osobiście w sektorze gdzie chcemy postawić fabrykę. Obojętnie czy TL wynajęty, czy nasz, trzeba tam skoczyć Novą, Odysem, czy czymkolwiek.
-
-
Mir[ON] wrote: Tak tylko że komenda "ustaw stację" jest nieaktywna gdy nie ma nas osobiście w sektorze gdzie chcemy postawić fabrykę. Obojętnie czy TL wynajęty, czy nasz, trzeba tam skoczyć Novą, Odysem, czy czymkolwiek.
Masz rację. Toteż kiedy ze skacji wyskakuję by stacje budować , ilość wyswietlanych klatek spada do 0/sec. Ale i tak mozna sobie poradzic pamiętając kombo klawiszy

Zapomniałem wspomnieć że gram na (TYLKO) MWM. Kasuje wszystko i zaczynam z terradine'em . Bo woooolna akcja w czystym X2 mi sie znudziła
-
-
-
Teraz będziemy bez problemu
Po prostu część osób chce pomocy mimo że na to nie zasługuje mając pirata więc wybacz nam nasze uprzedzenia 
No i witamy już pełnoprawnego członka forum. Pamiętaj że sporo odpowiedzi na pytania znajdziesz w starych topicach + FAQ [wejście do niego masz w Contol Panelu po prawej stronie, tam też opcja Extra szukaj]

No i witamy już pełnoprawnego członka forum. Pamiętaj że sporo odpowiedzi na pytania znajdziesz w starych topicach + FAQ [wejście do niego masz w Contol Panelu po prawej stronie, tam też opcja Extra szukaj]
rufcio wrote:Helooooł witam ponownie. Widzę, że się nieźle rozpisaliście w moim topicu
.
Bo topic przydatny jak prawie żaden inny.
rufcio wrote:Witam teraz wszystkich serdecznie (...)
No i witamy na forum

Teraz odpowiedzi:
Musisz ustawiać się w wyznaczonych przez Bana Dannę punktach (tak samo jak Saya i Bret) i kilka chwil poczekać , pojawi sie animacja i cała zabawa z ustawianiem od nowa. Po jakimś czasie ojczunia Ban Danna zabiera a khacki M0 wybucha. I najlepiej będzie jak wejdziesz tam jakimś szybkim i mobilnym statkiem np. w moim przypadku zdobyty w quescie z MWM Xshuttle (cud , bo argon discovery shuttle named czy jak to tam było , eXperimental ship itd. tyle że zawczasu miałem kiepski sprzęt i ledwo ów wessel przetrwał ostrzał mimo osłony 125 MW możliwej do wstawienia weń statek dopiero po instalce moda Top Gun , ale najpierw spytam o pozwolenie Gamera a potem sie zobaczy1. Doszedłem już prawie do końca części fabularnej X2. Ostatnia misja w Omicron Lyrae. I mam wielki problem. Po rozwaleniu wszystkich małych Khaków dostaje info od szefa że muszę (chyba) przechwycić mojego staruszka (pokazuje mi mały punkt w centralnej częśći MS. Problem w tym, że ten punkt cały czas się obraca wokół matki. No i jeszcze moja kochana Saya tam lata . No i nie wiem co mam zrobic. Zawsze pakuje się tam moim Argon Centaur'em, podczas gdy ok 50 statków typu Nova L lub Mamba L robią kaszanę z każdym malutkim Khakiem. Pytanie jest takie: co mam zrobić? Czym wlecieć(jakim statkiem, może Centaur jest za duży?), jak wlecieć, gdzie wlecieć, w co strzelać?? Przewertowałem całe forum, nie ma nic o tym.

musisz zmniejszyć w opcjach ilość bonusów graficznych najlepiej nic nie zostawiając włączonym . a sprzęt masz niezły w powównaniu do mojego2.Kiedy zblizam się do środka matki ilość FPS-ów maleje do 2-3/sek :/. Czy to dlatego, że w systemie znajduje sie ok 50 moich statków? GF 4 MX 64MB
Tak. Na obu statkach musisz mieć urządzenie transportowe (do kupienia w swiątyni gonerów) Ja dokładniej tego nie sprawdzałem bo zawsze używam stacji do przezucania , ale pewnie jest opcja do przenoszenia w konsoli poleceń.3. Czy możliwe jest przerzucanie rzeczy z jednego statku na drugi? I jeśli tak to jak? Ja zawsze wyrzucam jako cargo i podnoszę drugim statkiem
Jasne. Musisz wejść w konsole poleceń danego statku , i jak ma odpowiednią ilość ogniwek wejdz do poleceń nawigacyjnych i na samym dole jest use dżampdrajf czy jak to tam. I musisz mieć oprogramowanie nawigacyjne , MK1 i MK24. Czy możliwe jest używanie Dżampdrajwa na statkach, w których się nie znajdujemy? Jeśli tak to jak to robić?
No probklemoThx

-
Wiem że ten post jest troche w złym temecie ale nie chce zaczynać nowego na jedno pytanie:
Otóż nie mogę zainstalować patcha 1.4PL do mojego X2.
Patch jakby wogle nieznajdywał instalacji gry na dysku ponieważ w ścieżce dostępu gdzie ma się rozpakować podaje domyślnie dysk z windowsem, a gierkę mam zainstalowanom na innym dysku. Ustaliłem ręcznie od powiednią ścieżkę dostępu ale to nic nie daje, po odpaleniu gry wciąż jest wersja 1.3.
help! Co robić???
Otóż nie mogę zainstalować patcha 1.4PL do mojego X2.

help! Co robić???
-
-
Nie bardzo kumam sensu tego, znaczy sie zainstalowales gre na dysku bez windowsa?Mogget wrote:Patch jakby wogle nieznajdywał instalacji gry na dysku ponieważ w ścieżce dostępu gdzie ma się rozpakować podaje domyślnie dysk z windowsem, a gierkę mam zainstalowaną na innym dysku. Ustaliłem ręcznie odpowiednią ścieżkę dostępu ale to nic nie daje, po odpaleniu gry wciąż jest wersja 1.3.

Jeśli gra byłaby zainstalowana w katalogu domyślnym i patch też w katalogu domyślnym, to wszystko powinno chodzić bez zarzutu.
Według Admina Maniek usunął swój profil i dlatego posty jego wyglądają jak wyglądają. Z tego tez powodu nie może on juz pisać na forum, chyba że założy nowy profil. Maniek jest aktualnie czyms w rodzaju duchaBQB wrote:Maniek aka Manfred - Może byś tak się zarejestrował co![]()

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Chodzi o to że grę ma na partycji d, a windowsa na c. Gra jest zainstalowana według domyślnej ścieżki z tą tylko różnicą że zmieniłem "C" na "D".Nie bardzo kumam sensu tego, znaczy sie zainstalowales gre na dysku bez windowsa?![]()
Jeśli gra byłaby zainstalowana w katalogu domyślnym i patch też w katalogu domyślnym, to wszystko powinno chodzić bez zarzutu.
ściągnołem patcha jeszcze raz i problem jest ten sam, przeinstalowałem grę jeszcze raz i spróbowałem z nowo ściągniętym patchem znów ten sam problem. Ten patch jakby nie widział tej gry poprostu.
help me, co robić???
-
-