Właśnie. Brak w X2 możliwości zostania prawdziwym piratem. Można co prawda przechwytywać inne statki, bawić się w niszczenie transportowców i zbieranie towaru, ale jednak to nie to samo (pamiętacie Frontier'a?). U piratów ranga nie rośnie... buu. Ja to bym czasem chciał przyłączyć się do takiego małego stada Orinoko i razem z nimi polować na stateczki. Hmm... marzenie. Może w X3 dadzą nam wolną rękę w wyborze drogi kariery...j77jack wrote:/ciach/...taka mała piracka flota![]()
Ekonomia/M6 - Obserwacje [Spoiler]
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Rób jak uważasz, gdybym był na twoim miejscu to zamiast khackiego m2, wziąłbym tytana, płaszczke czy coś, i reszte tak samo jak wymieniłeś tylko zamiast skryptować dorobiłbym się tego.
Wiecie czego najbardziej mi brakuje? Otóż pewnego odczucia że otaczają cię żywe istoty. Ot choćby istnienie jakiś organizacji, sekt czy czegoś do czego można by należeć, albo głupiego "cześć co słychać, jak dolecieć do Argon Prime". Wszystko jest zautomatyzowane, sztuczne idealne. Nawet we frontierze sprzed ilu lat, obok menu komunikacyjnego pojawiało się zdjęcie jakiejś osoby. W X2 pustka, nawet skafander uciekiniera po abordażu zestrzeliwuje jakbym niszczył opiekacz do grzanek. Nie mogęsię wczuć w tę grę "na słowo". Dlatego odwiedziłem to forum. Zobaczyłem jakąś debatę Marcego na temat piękności rasy boronów i ochydności rasy splitów. Gdy brakuje mi wyobraźni wystarczy poczytać historie które chłopaki wymyślają, ot choćby ostatnio Stalovy i jego historia o Sussie. W X2 wyraźnie widać naturę informatyków. Zgodnie z jakimś artykułem informatycy to najbardziej nietowarzyska, samotna i zamknięta w sobie grupa ludzi. Ale to nas nie dotyczy
Pozdrawiam
Wiecie czego najbardziej mi brakuje? Otóż pewnego odczucia że otaczają cię żywe istoty. Ot choćby istnienie jakiś organizacji, sekt czy czegoś do czego można by należeć, albo głupiego "cześć co słychać, jak dolecieć do Argon Prime". Wszystko jest zautomatyzowane, sztuczne idealne. Nawet we frontierze sprzed ilu lat, obok menu komunikacyjnego pojawiało się zdjęcie jakiejś osoby. W X2 pustka, nawet skafander uciekiniera po abordażu zestrzeliwuje jakbym niszczył opiekacz do grzanek. Nie mogęsię wczuć w tę grę "na słowo". Dlatego odwiedziłem to forum. Zobaczyłem jakąś debatę Marcego na temat piękności rasy boronów i ochydności rasy splitów. Gdy brakuje mi wyobraźni wystarczy poczytać historie które chłopaki wymyślają, ot choćby ostatnio Stalovy i jego historia o Sussie. W X2 wyraźnie widać naturę informatyków. Zgodnie z jakimś artykułem informatycy to najbardziej nietowarzyska, samotna i zamknięta w sobie grupa ludzi. Ale to nas nie dotyczy

Pozdrawiam
Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
-
-
Gargoil moze nie doczytałesGargoil wrote:Rób jak uważasz, gdybym był na twoim miejscu to zamiast khackiego m2, wziąłbym tytana, płaszczke czy coś, i reszte tak samo jak wymieniłeś tylko zamiast skryptować dorobiłbym się tego.
Pozdrawiam

-
He, BQB, widzisz... pożyczyłem samochód, przyjechałem do Sztumu na łikęt (qmpel z Anglii wpadł na tydzień, więc...), sprawdziłem nowe posty i odpisałem. Tak, że sytuacja się nie zmieniła - nadal nie mam i-netu w domu. BTW, w drodze powrotnej jechałem przez Elbląg i w pewnym momencie miałem do Gronowa tylko 4 km, ale jechałem z kobietą i raczej nie mogłem zboczyć z trasy. Szkoda.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Ja na pierwsze M6 wybrałem (a śmiejcie się!) Argońskiego Centaura.
Wciąż jestem pełny szacunku dla tego statku. Ma najbardziej wyśrodkawane parametry i mi to odpowiadało. Pancerz i szybkość pozwalała odstawić khaaka m3 i rozwalić m5, potem przednie działka robiły z m3 miał. Nigdy mnie nie zawiódł, a po przejściu na smoka zmiana dała w kość. Jeśli nie masz sprecyzowanych potrzeb, to Centaur jest dla ciebie. Pozatym jest świetnym statkiem na pierwsze m6. Gdy jusz zobaczysz, czego dokładnie w m6 szukasz, zmień go na jakiś inny.
To tyle odemnie
Buuuuuu, Betty, gdzie się podziałaś?
Wciąż jestem pełny szacunku dla tego statku. Ma najbardziej wyśrodkawane parametry i mi to odpowiadało. Pancerz i szybkość pozwalała odstawić khaaka m3 i rozwalić m5, potem przednie działka robiły z m3 miał. Nigdy mnie nie zawiódł, a po przejściu na smoka zmiana dała w kość. Jeśli nie masz sprecyzowanych potrzeb, to Centaur jest dla ciebie. Pozatym jest świetnym statkiem na pierwsze m6. Gdy jusz zobaczysz, czego dokładnie w m6 szukasz, zmień go na jakiś inny.
To tyle odemnie

Buuuuuu, Betty, gdzie się podziałaś?