Khaackie Dziala

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

centus
x2

Post by centus »

Znam wszystkie skróty broni na pamieć. Czyli wniosek, że zależy od szczęścia i rangi. Dobra, rozwale parę piratów :lol:
Last edited by centus on Thu, 10. Feb 05, 19:23, edited 2 times in total.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Nie będę zakładał nowego topicu bo moje putanie tez dotyczyczy broni.
W opisach broni na Argonopedi jest coś takiego np przy Alfa PAC:
Energy Lifespan: 5 seconds of life per shot
ktos może mi wytłumaczyc co to oznacza?
Z góry dzięki
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Visconius
x2

Post by Visconius »

Pavlo wrote:...Energy Lifespan: 5 seconds of life per shot...
Szczerze mówiąc tylko się domyślam bo nie mam jak sprawdzić. Jeden strzał oznacza 5 sekund regeneracji w czasie rzeczywistym. Czyli po oddaniu jednego strzału po 5 sekundach energia wróci do maximum. Jednak coś się tu nie zgadza. Przecież statki mają różną moc generatorów. Chyba że moc reaktora przekłada się na pojemność akumulatora (czyli ilość strzałów przed rozładowaniem), a czas regeneracji jest zawsze taki sam.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

hmmm wiesz - o tym nie pomyślałem - a brzmi sensownie :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
centus
x2

Post by centus »

Czas regenaracji moim zdaniem jest ten sam. Tylko że M5 może strzelić np.: 20 razy, a M1 120 razy :D

Mam pytanie od jakiej rangi można kupić informacje o Khaakah??
BQB
x2

Post by BQB »

Właśnie, SAURON, może w tym topicu co są rangi wymienione by dopisać - dzięki tej randze można już kupić informacje o technologii khaak? Może być nawet w spoilerze.

EDIT
Byk wielki :oops:
Last edited by BQB on Fri, 11. Feb 05, 14:18, edited 1 time in total.
Visconius
x2

Post by Visconius »

Było już o tym nie raz. A tu macie post w moim topicu który o tym mówi http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtop ... ht=#706514
Last edited by Visconius on Fri, 11. Feb 05, 23:53, edited 1 time in total.
centus
x2

Post by centus »

Ale tam są gdzieś 2 czy 3 różne informacje, a mi się zdawało, że od Asa Drugiegio Stponia mozna kupic. To jak to w końcu jest??
Last edited by centus on Fri, 11. Feb 05, 22:43, edited 1 time in total.
Visconius
x2

Post by Visconius »

Masz rację! Zdawało Ci się.

Pisze tam wyraźnie. Trzeba mieć przedostatnią rangę u danej rasy u której się kupuje. Można kupić u dowolnej rasy. Tylko trzeba mieć rangę. I to u rasy, a nie bojową.

EDIT: Przecinki mnie nie lubią
Last edited by Visconius on Fri, 11. Feb 05, 23:55, edited 1 time in total.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja chyba jeszcze nigdy nie miałem przedostatniej rangi u żadnej z ras, a kupiłem informacje o Khaak'ach... o ile dobrze pamiętam, to u Boronów.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote: może w tym topicu co są rangi wymienione by dopisać - dzięki tej randze można już kupić informacje o technologii khaak? Może być nawet w spoilerze.
Myślę, że nawet w spoilerze nie powinno się tej informacji publicznie podawać. Taka niewiadoma jest ciekawa, a skoro rangi rosną to w końcu i tak się przekonamy jaka była potrzebna. Ja np. nie wiem i w zasadzie nie chce wiedzieć, by nie psuć sobie przyjemności. :)
A byk nie taki znów wielki :D
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Rangi??? Mi się wydaje że ja kupiłem to dopiero gdy miałem wysoką reputację u argonów, wtedy od nich dopiero mogłem to kupić
Visconius
x2

Post by Visconius »

Rafio nie łap mnie za język. Ludzie z Wrocławia tak sobie nie robia. Warszawiaka można :P , ale nie kogoś od siebie z miasta.

Tak jest. Chodzi o to aby ranga reputacji :) u danej rasy była na przedostatnim poziomie. tutaj link do niezawodnej Argonopedii: http://argonopedia.ppcis.org/mission.php?mission=21

A tutaj trochę odmienne ale jednak podobne stwierdzenie w FAQ Egosoftu:
http://www.egosoft.com/support/faq/faq_ ... &version=4

To da nam specyfikacje statków. Chyba już udowodniłem że mam rację 8)
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

A ja się ostatnio zdziwiłem jak udało mi się przejąć M5 Khaackie w randze kapitana lub starszego kapitana... Myslałem ze trza miec wyższą range... a tu taka niespodzianka :D
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Przejmowanie khaaków chyba nie zależy od rangi. Ja pierwszą m3 przejęłem na bardzo niskiej randze (prawie że bezbronny) przy użyciu os.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Visconius
x2

Post by Visconius »

To znany bug. Kszaki nie powinno się dawać przejąć przed Asem Trzeciego stopnia. Ale to trochę przesadzone. Więc bug jest dobry. tylko że jeszcze nic większego od m5 nie złapałem. A m4 widziałem tylko w Ore Belt podczas pamiętnej misji.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Owszem, można przejąć Khaaków na niskiej randze.Ale bez sprzętu, samą skorupę.Robię fabułę i rangę bojową, bo łapanie pustych statków to strata czasu.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”