Jakie macie wrażenia po wgraniu patch-a v1.4

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jakie są wasze wrażenia po wgraniu łatki v1.4

Poll ended at Mon, 20. Sep 04, 13:42

Gra się o niebo lepiej !!!
24
92%
W małym stopniu poprawiła się grywalność
2
8%
Chyba powrócę do v1.3
0
No votes
Zdecydowany powrót do wersji 1.3 !!!! Nie da się grać
0
No votes
Nic się nie zmieniło
0
No votes

Total votes: 26

Loziu
x2

Post by Loziu »

Gram krótko jak narazie dorobiłem się Centaura i dwóch elektrowni oraz potrzebnego transportu w wersi 1,3 ale wyszła łatka 1.4 i zaczołem od początku.czyli kasu kasu save.Pierwsze i nie zapomniane wrażenie, ukulałem kase na Ekspresa a tu zaskoczenie cenowe :o , ooo chyba bedzie trzeba poczytać co zmienili. Więc po miłej lektórze :) zabrałem się za granie, osobiście jestem za tak z małym ale, ktoś zapomniał chyba podkręcić troche prędkości Sepowi(Vulture) bo reszta TS ma większą .

A tak przy okazji może ktoś dokładniej mi powie jak zostały ulepszone laser towers ?
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Loziu wrote:A tak przy okazji może ktoś dokładniej mi powie jak zostały ulepszone laser towers ?
No więc zadają one naprawdę dużo większy damege. Teraz jak się leci prosto na towerka to trzeba uwarzać żeby się nie usmażyć
Visconius
x2

Post by Visconius »

Mnie spodobały się nowe możlwości. W końcu kasjer, filtry statków. Tylko poziom trudności z niewymagającego stałe się niemal absurdalny. W 1.3 gromiłem piractwo wedle humoru. Bałem się tylko dużych ilości przeciwników (zwłaszcza khaków). A teraz po zainstalowaniu 1.4. Uch. Zacząłem jeszcze w 1.3 eXtreme, no i jakoś szło. Uzbirałem na M4 i a to sie pirata ustrzeliło, a to przechwyciło. Jakoś szło. A potem 1.4 i ...
Pierwszy piracki statek przechwyciłem, myślę było trudniej ale jest teraz wymagająco. No to patrzę a tu następny. A ten zasolił mi plazmą i palnął rakietą. :evil: To chyba był szerszeń, bo po uniku i ucieczce celem odnowienia tarcz rozerwało mnie na strzępy. :cry: I pół godziny grania w plecy.
Vill
x2

Post by Vill »

Stalovy wrote: Zanim wpadli na pomysł żeby okrążyć bramę i zaatakować ten dziwny stateczek prujący im pancerzyki, było po nich - większość padła (a tylko w dużej grupie Khaczki mogą podziobać). Resztki dobiłem plazmą. Może powinienem dać to w spoiler? :twisted:
Uch, może, ale takie zalatwianie sprawy... ja niestety za pierwszym razem zastosowalem moja metode "na husarię" - hurrrahhh i przez środek, co bylo dalej, napisalem. Teraz terz sie przesiadlem na Peseusza z GFU (pare minut zajelo nauczenie sie obslugi tego chorestwa). Ale twoje rozwiazzanie Stalovy... jest jakieś takie :gruebel: ... nie fair :D Zaraz je zastosuje :twisted:

Do topicu: fajnie że można teraz korwety łapać... szkoda że jest to takie koszmarnie utrudnione :rant:
Temporalily suspended in a time lapse...
Visconius
x2

Post by Visconius »

No i jeszcze coś. Trade Command Software3 nie działa. Zainstalowałem, zrobiłem przeróbki i jak było tak jest. Ale Sector trader działa, tylko zamiast universe mam read text. Może cos źle robię??? [zmiana nazwy pliku w katalogu t, i zmiana language id na 48]

Poprawka: znlazłem wystarczy zrobić tak jak napisałem, ale edycję przeprowadzamy WordPadem. Mój błąd polegał na tym że miałem w Notatniku włączone zawijanie wierszy. Tak być nie może.

:) I dobra wiadomośc jestem bliski spłodzenia polskiej wersji. Tylko chcę jeszcze dograć parę rzeczy. Zgłaszać maile na które mam wysyłać wersję beta.
Last edited by Visconius on Fri, 17. Sep 04, 11:31, edited 1 time in total.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Chciałem zobaczyć jak wygląda "pierwszy raz" z clusterkiem. Zrobiłem save, poleciałem na klastra (large!) moim Perseuszem z 2xGFUa i 1xGFUb. tak go smażyłem, że w końcu wybuchły wszystkie M5 na raz :D
Oczywiście miałem slide show :) Potem został tylko M3, ale to był już mały problem :D Ogólnie walka jest teraz duuużo lepiej rozwiązna, bo przedtem można było zderzać się ze statkami i osłony spadały do 50% i przeciwnik się rozwalał (chodzi mi o walkę M3 vs M3). Teraz już nie ma lekko, ogniwka po 16,50 :lol:
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Jak dla mnie patch wymiata :) Po instalacji wsiadam w swego Slave II full wypas exlusiv wersion i biore misje BBS, ok, jakis gosc, cos ukradl, trza go w morde lac, jak mowia w reklamie :P zaczyna sie w tym samym sektorze co jestem, podlatuje, namierzam, i lo matko 4,5 korwet ?! o dzizes, zaczyna sie taniec, bum bum, dwie odpadly, no i nagle patrze a tarcze mojego statku zaczynaja byc na poziomie moralnosci seryjnego mordercy, probuja szybki manewr unikowy, klapa od ladowni mruga ! ol mamo ! ja nie chce ! bylem dobrym chlopcem ! BUM. Echh.. kocham Save game :D
Vill
x2

Post by Vill »

Jest coś jeszcze - autorzy łaty chwalili się, że będzie mniej komunikatów pt. "twój statek jest atakowany...". No i jest ich mniej. Problem w tym, że nie ma ich prawie wcale i teraz nie wiem jush kiedy jakiś durak mi TIRy czyści - tak się wczoraj przypadkiem zoriętowałem, że wcięło moje dwa delfiny sprzedające ogniwa - z jednej elektrowni, :evil:
Mismoni
x2

Post by Mismoni »

Co trzeba zrobić żeby mi transportowce latały same automatycznie np z farmy pszenicy do elektrowni tej samej non stop gdy tylko brakuje ogniw ??
Last edited by Mismoni on Sun, 19. Sep 04, 15:29, edited 1 time in total.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Jeśli to nie jest Twoja elektrownia - nie da rady, każdorazowo musisz im wskazać miejsce zakupu. Albo pozwolić im kupować gdzie chcą, w określonym ilością skoków obszarze do określonej ceny. Jeśli to Twoja elektrownia, proponuję skrypt Adama do obsługi kompleksów fabryk, lub ustawienie zakazu handlu z innymi rasami i niskiej ceny w elektrowni (najlepiej minimalnej), oraz fabryce nakazać kupować po takiej właśnie cenie ogniwa i ilość skoków taką, aby w zasięgu znalazła się wzmiankowana elektrownia.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Wreszcie zagrałem!!!
Trudno mi jeszcze coś rzec o pracy wykonanej przez naszych kolegów, natychmiast wziąłem misję kilerską. Nova + 4 Centaury kontra Perseusz. Nic nie przejąłem :oops: . Khaczek jeszcze nie spotkałem... Ale wygląda to obiecująco. :D

Pozdrawiam
levisq
x3tc

Post by levisq »

Wrażenia bardzo mile... wgrałem patcha i... na tym sie narazie skonczylo... :evil: :evil: :evil: ludzieeee ma ktos może do odstąpienia toche wolnego czasu?

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
BQB
x2

Post by BQB »

No moje wrazenia to, lece sobie nova z jonami i plazma i widze klasterek, to ja po garach wale w niego, on sie rozpada i we mnie wali i zostaly 3 statki, ale mnie juz nie bylo :-(, trzeba potrenowac. :khaak: strzelaja znacznie szybciej i celniej i pewnie tez mocniej.
PD12972
x2

Post by PD12972 »

BQB wrote:No moje wrazenia to, lece sobie nova z jonami i plazma i widze klasterek, to ja po garach wale w niego, on sie rozpada i we mnie wali i zostaly 3 statki, ale mnie juz nie bylo :-(, trzeba potrenowac. :khaak: strzelaja znacznie szybciej i celniej i pewnie tez mocniej.
A próbowałeś podlecieć b.blisko i od tylca ? w 1.3 po ropoczęciu ognia zostawał tylko lider a i to ze zdjętymi tarczami. Nie wiem jak to jest w 1.4 zacząłem grę od początku.
BQB
x2

Post by BQB »

Sproboje :twisted: , w 1.3 przewaznie klaster przewaznie zdazyl sie rozlozyc, zanim moja nova sie doczlapala, ale w 1.3 bylo latwo.
PD12972
x2

Post by PD12972 »

Oczywiście metoda była dobra ale (zawsze jest jakieś ale :( ) nie do tych największych klastrów.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

PD12972 wrote:A próbowałeś podlecieć b.blisko i od tylca ? w 1.3 po ropoczęciu ognia zostawał tylko lider a i to ze zdjętymi tarczami. Nie wiem jak to jest w 1.4 zacząłem grę od początku.
Zgadzam się, że metoda na tylca :wink: jest najlepsza i w 1.4, z tym, że do rozdzielenia grupy ja używam jednego Szerszenia, wystrzelonego z bliskiej odległości. Jak grupa się rozdzieli, atakuję najpierw M3, żeby nie zdążył się odwrócić i wycelować, a potem mniejsze M5 - laserem bez namierzania, a te namierzone jednocześnie - Osami :wink: Sprawdza się na te duże (podwójne) grupy Khaaków.
M3 w 1.4 wydaje się pruć ogniem ciągłym, w 1.3 miałem wrażenie, że co jakiś czas przeładowuje dając jakąś szansę, a tu juz nie :twisted:
Last edited by Sauron11 on Mon, 4. Oct 04, 14:17, edited 1 time in total.
Vill
x2

Post by Vill »

Hmm, tak się zastanawiam, czy u innych tyż tak jest. Mianowicie w misjach kilerskich gdzie trza sprać jakiego Splita, praktycznie wszystkie Mamby poddają się błyskawicznie i w świetnym stanie (no o ile ktoś ma jeszcze na tyle niska range bojową, że mu M3 wyskkują :oops: ). Na jakieś 30 Mamb które spotkalem poddało mi się 26 i 90% z nich mialo po 80% kadłuba!!! Z innymi statkami jest jak było - różnie :)
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Nie wiem czy bylo tak w wer. 1.3 gdyz nie mialem tam niszczyciela. Teraz gdy mam juz tego typu statki mam wielki problem, mianowicie czesto gdy przemieszczam sie po systemach wpadaja na mnie frachtowce i gina, po jednym dniu takiego latania rangi u wiekszosci ras polecialy na morde, pomozcie, co robic ? W zapowiedziach patcha bylo ze statki AI maja lepiej unikac kolizji, tym czasem goscie nawet nie prubuja czasami unikac zderzenia z niszczycielem a jak juz sie obudza to robia to 100 metrow przed dziobem :(
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Po rozprasowaniu moim Słoniem kilku nieostrożnych delikwentów, przyjąłem następującą taktykę; po przekroczeniu bramy wolant do sieeeebieee i świecą w górę a potem dopiero przemieszczam się po sektorze. Albo po prostu wydaję komendę z konsoli poleceń i pokazuje gdzie ma lecieć. A swoją drogą dziwię się, tym spadającym rangom (osobiście nie zwracałem na to uwagi), wydawało mi się, że w przestrzeni obowiązuje prawo morskie :wink:

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”