.: Gdzie Jak i z czego :.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
pewnie
Macie chyba racje. Coz... samo posiadanie wielu fabryk i stateczkow paletajacych sie wszedzie nie jest jako tako problemem. Gorzej ze trzeba by je pilnowac. Coz.. latwo wydac jakies 200Kk a po 5 min jakis przyrdzewialy khak mi je sprzatnie w imie im znanych tylko celow.
A ze nie stac az na taka ochrone.. coz. Pomalu trza sie piac.. w handlu i w zbrojeniach. Jak maja latac.. to niech ich ktos pilnuje.
Pozdrawiam.
A ze nie stac az na taka ochrone.. coz. Pomalu trza sie piac.. w handlu i w zbrojeniach. Jak maja latac.. to niech ich ktos pilnuje.
Pozdrawiam.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
-
Zamiast expresa Kupiłem borońską mante speed jakieś 210ms ładownia od początku 1000 cena jakieś 150'000 mam elektrownie merkury bawi się w akwizytora ;P a manta w tirolota :] szuka kryształki mam jeszcze pytanie na ile skoków ustawiać po kryształy i to na samym dole co tam jest
PoczątQjący / Zafascynowany
-
-
-
-
Dzieki bardzo za instrukcje.
Czy jak kupie jakiegos TLa to musze jego hangar wypelnic jakimis mniejszymi statkami abym mogl cos przewiez?? Czy wystarczy od razu jeszcze raz zadokowac i "robic zakupy" ??
Czy jak kupie jakiegos TLa to musze jego hangar wypelnic jakimis mniejszymi statkami abym mogl cos przewiez?? Czy wystarczy od razu jeszcze raz zadokowac i "robic zakupy" ??
[ external image ]
[*]AMD Barton XP 2800+ -> Thermaltake SilentTower 4 in 1
[*]EPOX 8RDA3+
[*]TwinMOS DDR 1024MB PC3200 CL2,5 - 2x512 Dual DDR
[*]HIS Radeon 9800 -> Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3
[*]Chieftec 420W PFC
[*]AMD Barton XP 2800+ -> Thermaltake SilentTower 4 in 1
[*]EPOX 8RDA3+
[*]TwinMOS DDR 1024MB PC3200 CL2,5 - 2x512 Dual DDR
[*]HIS Radeon 9800 -> Arctic Cooling VGA Silencer Rev.3
[*]Chieftec 420W PFC
-
Im mniej innych rzeczy zapakujesz na TL'a tym więcej fabryk Ci wejdzie, aczkolwiek nie jestem pewien czy zaparkowane statki mają na to wpływ.
Zastanów się tylko do czego chcesz używać ten statek? Ja mam na ten przykład na pokładzie zestaw pojazdów do różnych celów od Pegaza do Delfina. Latam sobie po Wszechświecie i szukam misji, dobieram odp. statek i już. A jak mi się znudzi zabieram się za kopanie. Używanie TL'a tylko do stawiania fabryk uważam za marnotrawienie jego możliwości. Koledzy doradzali Ci Orkę, ale tylko z jednego powodu - oni są Boronami
Resztę sam sobie dopowiedz.
Ja, oczywiście, będę bardziej obiektywny i powiem Słoń lub Herkules. To takie tanie lotniskowce. A jeśli chcesz wozić dużo fabryk - Mamut.
Wybór należy do Ciebie
Pozdrawiam
Zastanów się tylko do czego chcesz używać ten statek? Ja mam na ten przykład na pokładzie zestaw pojazdów do różnych celów od Pegaza do Delfina. Latam sobie po Wszechświecie i szukam misji, dobieram odp. statek i już. A jak mi się znudzi zabieram się za kopanie. Używanie TL'a tylko do stawiania fabryk uważam za marnotrawienie jego możliwości. Koledzy doradzali Ci Orkę, ale tylko z jednego powodu - oni są Boronami

Resztę sam sobie dopowiedz.

Ja, oczywiście, będę bardziej obiektywny i powiem Słoń lub Herkules. To takie tanie lotniskowce. A jeśli chcesz wozić dużo fabryk - Mamut.
Wybór należy do Ciebie

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Podobnie jak kolega Jones, TLa traktuję jako ruchomą kwaterę główną - spełnia rolę podobną do scyzoryka szwajcarskiego
Po prostu wszystko co potrzeba jest na pokładzie. Górnictwo, misje, łapanie statków, transport fabryk - to wszystko jest dużo łatwiejsze z TLem.
Ja mam dla Ciebie jedną radę - Herkules.
Jeśli to Ci nie wystarczy, to na pewno docenisz przyjemność wynikającą z taranowania całego klastra Khaków (strata na osłonach - parę procent).
Udanych zakupów i uważaj na "maluczkich" !

Ja mam dla Ciebie jedną radę - Herkules.
Jeśli to Ci nie wystarczy, to na pewno docenisz przyjemność wynikającą z taranowania całego klastra Khaków (strata na osłonach - parę procent).

Udanych zakupów i uważaj na "maluczkich" !

"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."
-
Statki zajmują przestrzeń hangarową ale nie magazynowąJones Abrahams wrote:Im mniej innych rzeczy zapakujesz na TL'a tym więcej fabryk Ci wejdzie, aczkolwiek nie jestem pewien czy zaparkowane statki mają na to wpływ.

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
Mam już zebrane około 15M na TL 
Ale, dlaczego tak słyszę o tym Herkulesie czy Słoniu.
Słoń rozumiem, że prędkość, Herkules osłony. Ale w sumie nie są niczym nadzwyczajnym.. Ilość statków? Tylko czy to aż tak się przydaje? 10 statków to chyba wystarczy
Eh, Marcy, kupuje Orkę

Ale, dlaczego tak słyszę o tym Herkulesie czy Słoniu.
Słoń rozumiem, że prędkość, Herkules osłony. Ale w sumie nie są niczym nadzwyczajnym.. Ilość statków? Tylko czy to aż tak się przydaje? 10 statków to chyba wystarczy

Eh, Marcy, kupuje Orkę

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
Indoctrine, jest jeszcze kwestia ceny...
10 statków to absolutne minimum w/g. mnie. Osobiście mam ich na pokładzie więcej...
Pozdrawiam
10 statków to absolutne minimum w/g. mnie. Osobiście mam ich na pokładzie więcej...
Pozdrawiam
-
-
Podstawowa konfigoracja OK. Tylko ja mam 2TP, 3-4M3 i planuję dokupienie Kajmanów bo Delfiny strasznie powolnie zbierają urobek. A małych też warto mieć więcej.
-
-
Widzisz, Herkules czy Słoń świetnie nadają się do operacji "wydobywczych"
w sektorach tzw. pirackich, które to systemy zazwyczaj opuszczam z ładownią pełną minerałów i hangarem wypełnionym zdobycznymi statkami 

"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."