Różne sprawy Off-topic

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Sauron, może masz rację, ale wydaje mi się że nie. A nie ma czegoś na tem temat w historii świata X?

Jones, oczywiście, że Boroni mają płeć. To, że wyewulowali z morskich kalmarów a nie z małp to nie znaczy, że muszą być tej przyjemności pozbawieni :)
Natomiast naprawdę nie jestem pewien Paranidów. Podejrzewam, że są to hermafrodyci........ :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

A może z Paranidami jest po prostu jak z krasnoludami? Ich kobiet jest mało i nie pokazują się publicznie?
Indoctrine, jeśli jesteś zupełnie pewien płciowości Boronów (ja bym nadal obstawał przy ślimakach), to może wiesz ile tych płci oni mają? :D
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Usul
x2

Post by Usul »

Zapomnieliśmy o Xenonach. No bo jeśli każdy robot ma świadomość, i jeżeli byli stworzeni prze ludzi, to mogą mieć jakiś podział na płeć , wynikający choć by z tego że we flocie terraformerów musiały być roboty o różnym przeznaczeniu, jedne gotowały smar i śrubki a inne pracowały w polu. A jeżeli świadomość istnieje tylko w superkompach na dużych statkach a reszta jest zdalnie sterowana, to też może być soft męski i żeński, wystarczyło że pierwotnie miały różne systemy zainstalowane, przecie wysyłali je na przestrzeni wielu lat. Coś w każdym razie być musi, bo przecie bunt i ewolucja nie wystąpiłyby tylko przez zły update, musiały być między nimi jakieś różnice, dzięki czemu powstawało coś zupełnie nowego.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Jones, to u Splitów kobiety są trzymane pod kluczem.
U Paranidów nie mam pojęcia, ale obstawiałbym na hermafrodytyzm albo coś jeszcze innego :D

U Boronów jest podział na płeć i mają do wyboru taki sam zestaw jak ludzie :)

Usul, tworzenie na siłę płciowości w maszynie to trochę bez sensu. Tak naprawdę nie ma żadnych bardzo specyficznych cech psychologicznych przynależnych konkretnej płci, większość różnic to kultura, stereotypy itp...
Po kiego robotom płeć? Znaczy się możesz tak okreslić, że te programy co zajmowały się czyszczeniem systemu, albo roboty dbające o właściwe naoliwienie podzespołów to samice a programy bojowe w statkach to samce, ale to będzie podział sztuczny, oparty na ludzkim spojrzeniu na świat, i to szowinistycznym spojrzeniu :D
ergo
x3tc

Post by ergo »

Indoctrine wrote:Jones, to u Splitów kobiety są trzymane pod kluczem.

hehe, i wlasnie dlatego tak lubie splitow, wszystkie rzeczy sa u niech na wlasciwym miejscu :twisted:
Indoctrine wrote: U Paranidów nie mam pojęcia, ale obstawiałbym na hermafrodytyzm albo coś jeszcze innego :D

mysle ze podobnie jak u splitow :)
Indoctrine wrote: U Boronów jest podział na płeć i mają do wyboru taki sam zestaw jak ludzie :)

u boronow jak to u boronow, wszystkie 3 płcie sa miekkie i oslizgle
Indoctrine wrote: Usul, tworzenie na siłę płciowości w maszynie to trochę bez sensu. Tak naprawdę nie ma żadnych bardzo specyficznych cech psychologicznych przynależnych konkretnej płci, większość różnic to kultura, stereotypy itp...
Po kiego robotom płeć? Znaczy się możesz tak okreslić, że te programy co zajmowały się czyszczeniem systemu, albo roboty dbające o właściwe naoliwienie podzespołów to samice a programy bojowe w statkach to samce, ale to będzie podział sztuczny, oparty na ludzkim spojrzeniu na świat, i to szowinistycznym spojrzeniu :D
tu sie zgodze ... tu nawet nie ma osobnikow , co najwyzej procesy i watki glownego programu ... windowsa :twisted:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Indoctrine, szastasz tym szowinizmem na lewo i prawo :D
Jako typowa Męska Szowinistyczna Świnia, w dodatku niepostępowa i nie polit-poprawna czuję się zobowiązany wyjaśnić Ci, że Splici są po prostu szarmanccy w stosunku do swoich kobiet i nie wystawiają ich bezmyślnie na niebezpieczeństwo :wink:
Co do robotów, zauważyliście może, że już dawno, w literaturze i pochodnych, zarzucono stosowanie praw robotyki Asimova? Były genialne w swej prostocie i skutecznie zapobiegały wszelkim buntom maszyn. Sądzę, że dlatego zostały zapomniane; SF stała się bardziej fiction i bardziej komercyjna, a wojna z robotami to kasowy temat.
Pozdrawiam
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Ja obstaję, że Paranidzi jednak to inaczej rozwiązali, ale pewnie się nie dowiemy...

Co do
wszystkie rzeczy sa u niech na wlasciwym miejscu
, to powiedz to swojej kobiecie, ciekawe czy szybko na forum się pojawisz po tym :D
Skądżeś wytrzasnął trzecią płeć u nich?

A Xenoni... Nie wiem czy porónanie do windy jest jednak trafne, w końcu te statki nawet jako tako latają :D
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

ergo wrote:
Ha, wiedziałem :lol: wiedziałem! Cieszę się Ergo, że mnie oświeciłeś, wywody Indoctrine'a od początku wydawały mi się podejrzane. Teraz już wiem co ukrywał :D
Ale czego tu się wstydzić, to ile mają płci jest ich problemem. Dla mnie nie są z tego powodu gorsi, jak i z siedzenia za sterami w beczkach z deszczówką :wink:
Usul
x2

Post by Usul »

Indoctrine wrote: Po kiego robotom płeć? Znaczy się możesz tak okreslić, że te programy co zajmowały się czyszczeniem systemu, albo roboty dbające o właściwe naoliwienie podzespołów to samice a programy bojowe w statkach to samce, ale to będzie podział sztuczny, oparty na ludzkim spojrzeniu na świat, i to szowinistycznym spojrzeniu :D
Co masz przeciwko szowinizmowi??? :? Ludzka rzecz.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Szowinizm RULEZ! Baby do garów i dzieci chować!!! ;) :P :lol:
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Więc panowie szowiniści? :D
No tak, teraz wszystko łączy się w jedną całość, ten dziwny pociąg do Splitów u niektórych.... Nie myślcie jednak, że to Wam coś da. Split nigdy nie doceni kogoś spoza swojej rasy...

I skąd się Wam wzięła trzecia płeć u Boronów? :?
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Piquś wrote:Szowinizm RULEZ! Baby do garów i dzieci chować!!! ;) :P :lol:
Zobaczymy co powiesz za kilka lat :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

ludzie mają cztery płcie:

1) Męszczyźni (najważniejsi :twisted: :twisted: )
2) Kobiety
3) Obojniacy
4) Tranwestyci

jest to podzielone na wskutek wyglądu, a jeśli chodzi o zachowanie to morzna dorzucić jeszcze homoseksualistów
:)
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

KajtomatO wrote:1) Męszczyźni
auć to boli... :D:D:D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Oj, KatomatO, to
1) Męszczyźni
było dobre :D Wiem, wiem, dysleksja itp..

Ale wiesz? Czy tak bardzo najważniejsi? Jak radziłem ergo, powiedz to swojej kobiecie to zobaczysz :D
Ja tam jestem za w miarę jako taką równością.. :) No, ale nie mam w sobie splickiej krwi, to może dlatego :D
xor
x2

Post by xor »

Piquś wrote:Szowinizm RULEZ! Baby do garów i dzieci chować!!! ;) :P :lol:
Oj, mlodys, niedoswiadczony... Przyjdzie czas, kiedy 'baby' beda nr 1 w Twoim zyciu :D :wink:

A Splici nie maja kobiet. Rozmnazaja sie przez p?czkowanie... No, chyba ze wszyscy Splici ktorych widzielismy to samice, mezczyzni sa o 1/3 mniejsi od nich - a po stosunku zostaja przez samice zjedzeni... Dlatego ich nie widac - po pierwsze jest ich malo (z wiadomych wzgledow :P ), a po drugie nie siegaja czubkiem glowy do kokpitu :wink:
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Nie, Splici jednak mają kobiety ale trzymają je pewnie gdzieś w komórkach... Popatrz na przykład na opis sektora Getsu Fune :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Indoctrine wrote:Nie, Splici jednak mają kobiety ale trzymają je pewnie gdzieś w komórkach... Popatrz na przykład na opis sektora Getsu Fune :)
Te opisy zostały stworzone przez frakcję argońsko-borońską i nie można brać ich poważnie :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Indoctrine wrote:Sauron, może masz rację, ale wydaje mi się że nie. A nie ma czegoś na tem temat w historii świata X?
A myślisz, że skąd ja czerpię moją pewność co do Teladianek? Właśnie stamtąd :D
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Sauron, to jak tak, to masz rację, nie będę się upierał :)

Jones, Boroni i Argoni piszą historię w sposób obiektywny, to nie Splici ze swoimi mafijnymi porachunkami rodzinnymi ani Paranidzi dopasowujący wszystko do swoich świętych ksiąg :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”