Najbardziej praktyczny statek

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Czekaj, troche zalezy to takze od tego wojennego moda... patrz watek Massive War mod. Skoro sa tam wojny miedzy rasami, moze powinnismy sie tam przeniesc? Sam nie wiem.
Sorry, ze nie na temat.
RedX

Post by RedX »

Witam, przepraszam że nie posiadam znaczka , niestety Levisq mi go świsnął z przed nosa (niestety ojcostwo ma swoje prawa)
Hmm ja sobie latam splicką mambą i się całkiem dobrze sprawuje :D
Jest szybka zwrotna ma dobre dzialka. Tyle że ma słabe tarcze ale jak się ktoś przyzwyczai to potem nie zwraca na to uwagi :D
A póki co sie niczego lepszego nie dorobiłem :(

Pozdrawiam :fg:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Indoctrine wrote:Nie no, spoko :)
Też się zgodzę, że Hydra im nie wyszła, ale jak pisze Ergo, w tym modzie tak poprawiona zaczyna być groźna :)
Jak to nie wyszła? To nie jest statek wojenny, a bardzo szybki i pojemny transportowiec i jak na transportowca - dobrze uzbrojony i opancerzony. Poza tym braki w uzbrojeniu nadrabia groźnym designem :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RedX wrote:Witam, przepraszam że nie posiadam znaczka , niestety Levisq mi go świsnął z przed nosa (niestety ojcostwo ma swoje prawa)
Levisq, co Ty na to?
levisq
x3tc

Post by levisq »

Taaa ... robi grozna mine i juz wszyscy sie jej boja...

:fg:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
RedX

Post by RedX »

A ja wiem ??? czy taka dobra ta hydra jest ja ją załatwiłem bajamonem uzbrojonym w dwa działka jonowe i akceleratory cząsteczkowe beta. Tyle że latałem za nią 30 min bo myślałem że się podda ale nic z tego :D
Last edited by RedX on Tue, 22. Jun 04, 19:42, edited 1 time in total.
[ external image ]
<Grający Jak Mucha w Smole>
levisq
x3tc

Post by levisq »

Sauron11 wrote:
RedX wrote:Witam, przepraszam że nie posiadam znaczka , niestety Levisq mi go świsnął z przed nosa (niestety ojcostwo ma swoje prawa)
Levisq, co Ty na to?
no tak na 3 gre mnie nie stac, narazie, ta druga to RedX dał bratu w prezencie bo by sie dzieciak zaplakal... no i zostalismy tymczasowo z jedna... ale to co mowilem, bezsens by byl jak bym musial dzieciakowi kupywac gre :))
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Proszę o poradę...
Mam zamiar kupić sobie jakis M6. Kasy mam na razie koło 7 mln. i zbieram dalej.
Zastanawiam się nad:
Smok - szybki ale małe tarcze... i tani (6 mln z małym kawałkiem)
Osprey - wolny ale za to mocne tarcze i uzbrojenie (ale koszt prawie 9 mln.)
I teraz tak - ile mniej więcej kasy nalezy dołożyć Smoka i Ospreya aby wymaksowac je (prędkość, zwrotnośc, ładownia itp +max tarcze i broń (Gamma HEPT?))
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
ZeDD
x2

Post by ZeDD »

Ja mam Osprey'a. Wypasiony (tylko ładownia nie na full - 1000 jednostek) - kosztował mnie jakieś 14 baniek z hakiem (tylko jeden komplet uzbrojenia przód i boki GHEPTy i z tyłu BHEPTy).
Do smoka o ile dobrze policzyłem trzeba by dołorzyć jakieś 3 - 3,5 mln.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Jako grający na klawiaturze polecam Ospreya. To latający czołg!!! Potężne uzbrojenie i osłony czynią go praktycznie niezniszaczalnym a dzięki 4xBPSG z przodu i z tyłu wszelkie pojazdy mniejsze niż m6 zostają po kilku sekundach tylko wspomnieniem , a jak latanie się nim znudzi można go pozostawić do obrony sektora w której jest nie do pobicia. O wielkiej ładowni nie wspomnę. Koszt wypasionego na maxa (4xbpsg,4xghept,2xbhept) wacha się w granicach 15-16 mln. ( w warmodzie kosztuje on ok 28 mln ale rozwala sam 20 m3 :lol: i jest szybszy)
ergo
x3tc

Post by ergo »

Osprey !!Osprey !!Osprey !!Osprey !!Osprey !!Osprey !! :D
mozna smialo zaatakowac sektor Xenonow i bez wiekszych problemow go wyczyscic , zwrotny , przy swojej predkosci ponizej 200 jest w stanie toczyc walke z mysliwcem , rownoczesnie ostrzeliwywujac sie z 3(!!) swoich wiezyczek , z czego jedna , tylna ma 2(!!) mointingi , montowalne PSG i GHEPT z przodu, PSG + BHEPT z tylu, po BHEPT w wiezyczkach. 375 MW !! + ogromna ladownia. Ten statek nie ma wad, w pewnym sensie jego powolnosc tez jest zaleta (wiezyczki maja wiecej czasu na ostrzal).

Niech dobrym przykladem potegi tego statku bedzie fakt ze wystarczy spokojnie stanac kolo bazy pirackiej i zaczac ja atakowac, wiezyczki same zrobia reszte, wykoncza cala obrone stacji. Osprey daje przedsmak M2 , tak jak TL jest M1 dla ubogich :D
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Skłaniam sie ku Ospreyowi - wole coś mocniejszego niz szybszego... No to jeszcze musze "troszke" kasy zarobić... :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

RedX wrote:Witam, przepraszam że nie posiadam znaczka , niestety Levisq mi go świsną3 z przed nosa (niestety ojcostwo ma swoje prawa)
Hmm ja sobie latam splicką mambą i się ca3kiem dobrze sprawuje :D
Jest szybka zwrotna ma dobre dzialka. Tyle że ma s3abe tarcze ale jak się ktoś przyzwyczai to potem nie zwraca na to uwagi :D
A póki co sie niczego lepszego nie dorobi3em :(
No prosze - nowy, mlody, a juz gada do rzeczy! Gratulacje levisq! :D Masz racje bracie, Mamba jest urocza na maksa, tak sie dopasowuje do pilota, ze szybko przestaje smierdziec Splitem :twisted: Zwinna jak wiewiorka, mocne zeby i swietny widok - sama przyjemnosc latac. Zadnych bzdetow, sam konkret. Latam nia caly czas, gdy tylko wysiadam z TL, a M6 akurat pilnuja sektorow. A jedna tarcza zmusza do myslenia, bo nie sprzyja prymitywnym atakom typu "zderzenia czolowe".
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

ergo wrote:Osprey !!Osprey !!Osprey !!Osprey !!Osprey !!Osprey !! :D

Niech dobrym przykladem potegi tego statku bedzie fakt ze wystarczy spokojnie stanac kolo bazy pirackiej i zaczac ja atakowac, wiezyczki same zrobia reszte, wykoncza cala obrone stacji. Osprey daje przedsmak M2 , tak jak TL jest M1 dla ubogich :D
Potwierdzam, takoż uczyniłem, tylko... to głupio tak, przy rozwalaniu bazy pirackiej żadnych emocji...
A z Khaaczkami radziłem sobie tak, że wlatywałem między nich i wyłączałem silniki, wtedy byłem nawet w stanie złapać takiego gnojka w celownik, jedno dotknięcie spustu i następny proszę... Ale i tak większość zdjmowały wieżyczki...
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:Masz racje bracie, Mamba jest urocza na maksa, tak sie dopasowuje do pilota, ze szybko przestaje smierdziec Splitem :twisted: Zwinna jak wiewiorka, mocne zeby i swietny widok - sama przyjemnosc latac. Zadnych bzdetow, sam konkret. Latam nia caly czas, gdy tylko wysiadam z TL, a M6 akurat pilnuja sektorow. A jedna tarcza zmusza do myslenia, bo nie sprzyja prymitywnym atakom typu "zderzenia czolowe".
Taak, tylko ma małą ładownię i zapasowe beczki pilota nie wejdą :fg:
Marcy, zauważyłem coś dziwnego; jesteś wręcz zafascynowany splicką technologią, Smok, Mamba... U mnie natomiast lata kilkadziesiąt Mant, a walkę bez jonów trudno mi sobie wyobrazić. Jacyś perwersyjni jesteśmy, czy co?
A jeśli chodzi o najpraktyczniejszy statek to rencami i nogami podpisuję się pod tym, co napisał Ergo wołając; Osprey! Osprey! Osprey! Osprey! Osprey! :lol:
Pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jones Abrahams wrote:Jacyś perwersyjni jesteśmy, czy co?
A jeśli chodzi o najpraktyczniejszy statek to rencami i nogami podpisuję się pod tym, co napisa3 Ergo
Zadna perwersja, po prostu jest co podkradac i o co walczyc :D To bylby fajny ficzer w X - zmuszac fabryki do poddania sie. Wtedy moznaby zdobywac wlasna fabryke oslon 25MW, nie zwazajac na spadek rankigow. Gralem w pewna gre typu Elita na Macintosha, tam mozna bylo zdobywac stacje. Trwalo to b. dlugo, trzeba bylo pokonac mnostwo mysliwcow z obrony itd. Ale jak sie udalo, to stacja przechodzila na wlasnosc. Brakuje mi tego. Konflikty miedzy rasami nabralyby nowego wymiaru... :twisted:
Co do Ospreya, to tez podpisuje sie boronskim atramentem :D Ale czekam, az go uzyje w MWM hi hi
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote: Zadna perwersja, po prostu jest co podkradac i o co walczyc :D To bylby fajny ficzer w X - zmuszac fabryki do poddania sie. Wtedy moznaby zdobywac wlasna fabryke oslon 25MW, nie zwazajac na spadek rankigow. Gralem w pewna gre typu Elita na Macintosha, tam mozna bylo zdobywac stacje. Trwalo to b. dlugo, trzeba bylo pokonac mnostwo mysliwcow z obrony itd. Ale jak sie udalo, to stacja przechodzila na wlasnosc. Brakuje mi tego. Konflikty miedzy rasami nabralyby nowego wymiaru... :twisted:
Co do Ospreya, to tez podpisuje sie boronskim atramentem :D Ale czekam, az go uzyje w MWM hi hi
Pomysł znakomity, żeby jeszcze można było dźwigniętą fabrykę zapakować na TL'a i odwieźć do bazpiecznego sektora...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”