WyX-TREMEuj swoje wlasne ja - czyli wlasne misje!
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
-
Moze ktos kto ma wlasna stacje handlowa powie czy mozna w niej przechowywac niewolników jako towar?Marcybiskup wrote:Mozesz rozwinac te dwa punkty? Bo jak gromadzic wiezniow? Chyba na jakims TLu? Bo handlowac chyba nie wolno, right?LongOne wrote: 5) Stworzyć w3asny sektor więzienny i zgromadzić w nim co najmniej 1000 więźniów (wskazana kreatywność ocenie podlega bezpieczeństwo i styl).
...
7) Każdy pirat opuszczający swój statek musi zostać aresztowany.

Co do pomyslów to proponuje zestrzelenie statkiem typu M5 jakiegos M2

-
Lobo, powiadaszStalovy wrote:To może misja "LOBO"? Exterminacja wszystkiego co się rusza, aż do oczyszczenia wszechświata z wszystkich przejawów życia. Proste, okrutne
, krwawe
.
I nudne, jak już zostanie dokonane.
PS. To mój drugi post, w który nie wierzę, że go napisałem

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Wow! To super idea! Oczywiscie dla tych, ktorym przyjemnosc sprawia bycie Splitem. Ustawiam ta misje w kolejce swoich. Zaraz po pacyfikacji Splitow, gdy ustanowie nowy porzadek, utworze nowa rodzine.RAFIO wrote:A ja mam inny pomys3
Za3ożyć w3asną rodzinę splicką!!! Musisz mieć jednego S3onia (każda rodzinka ma takiego jedneg) Stacje handlowe i sektor. I statki splitów. Sam Za3oży3em w3asną organizację paramilitarną. Vagyr...
Niezle, robi sie jak w Diunie, rodziny, korporacje, koterie, tajne ugrupowania...
EDIT:
Tak dla przypomnienia i uporzadkowania (sam tego potrzebuje):
1) Glownym moim celem w grze jest rozwoj CRYSTAL UNIVERSE Corporation, ktora dba o rozwoje wytworni krysztalow w calym wszechswiecie. Jest oczywiscie nastawiona na zyssssssk, ale nie ma charakteru agresywnego, raczej pomaga wszystkim rasom - jak wiadomo, w kazdym sektorze jest deficyt krysztalow, a co za tym idzie, zyciodajnej energii potrzebnej wszystkim rasom. Stawiam wiec wszedzie KRYSZTALY C.U. Corp oraz wszelkie fabryki, ktore pomagaja im utrzymac produkcje. Rasy sa wdzieczne za takie inicjatywy, rosnie moje poparcie.
2) Drugi cel to gospodarcze - a potem polityczne - uniezaleznienie sie od Dynastii Splitow. Jest to zwiazane ze scislym sojuszem argonsko-boronskim oraz wspolpraca z wywiadem Federacji i Krolestwa Boronow. Wymaga zwinnej dyplomacji i wykupienia patentow (i fabryk), ktore dostarczaja na rynek splickie technologie obronne i militarne. Jednoczesnie trzeba dbac, by Splici kupowali produkty, ktore sam wyprodukuje. Jak na razie eksperyment udal sie z fabryka oslon 25MW - fabryka stoi w splickim sektorze, dostarcza tarcze moim statkom niezaleznie od Splitow, jednoczesnie Splici kupuja je czesto u mnie. Zwinna dyplomacja pozostawia ich nieswiadomymi celu, do jakiego daze... ale to juz tajemnica. Nadszedl czas na fabryke WMP Gamma...

3) Trzeci cel jest juz moja scisle tajna dzialalnoscia - dlatego ja tego nie napisalem, a Wy tego nie przeczytaliscie. Daze do tego, by miec wszystkie fabryki broni, w ktora potem bede wyposazal swoje niszczyciele, lotniskowce i mysliwce. Oczywiscie nie moge takich fabryk stawiac bez uwzglednienia dostaw i sprzedazy tych produktow innym rasom i korporacjom. To najtrudniejsza i najbardziej wymagajaca czesc moich planow. Wymaga uniezaleznienia sie od dostaw z zewnatrz (lancuchy produkcyjne) i jednoczesnie zadbania o rynek zbytu. Wazne sa tu wiec lokalizacje.
4) Czwarty cel ma charakter czysto militarny. Kiedy nadejdzie czas, Splici zostana zaznaczeni na mapach kosmicznych jako wrogowie. A poniewaz nie lubie tej atmosfery napiecia, gdy mijam wrogi statek, rozpocznie sie krucjata, w ktorej atakowane beda wszystkie sily militarne Splitow. Piloci beda naklaniani do poddania sie - dostana szanse osiedlenia sie w sektorach-rezerwatach pod jurysdykcja argonsko-boronska. Czesc sektorow wroci w granice Krolewstwa Boronow, czesc prawdopodobnie zostanie kolonia argonska. Wtedy oba rzady przy wspolpracy moich korporacji pomoga odbudowac Splitom ich nowe, lepsze panstwo. Lagodnie zostana potraktowane jedynie rodziny wspolpracujace i milujace pokoj, ktorych wbrew powszechnym opiniom o Splitach jest calkiem sporo.
5) Wlasnie wtedy pojawi sie w splickich sektorach nowa rodzina, ktorej nazwiska jeszcze nie wymyslilem...

6) Moje stacje handlowe i doki zaopatrzeniowe beda swiadczyly o tym, ile sektorow kontroluje

-
-
Bardzo przepraszamy! Ja już piszę... donos do prokuraturyMarcybiskup wrote:Wrrr... wyzewnetrznilem sie nie po to, zebyscie nic od siebie nie napisali...

Pozdrawiam
ps. nie kasuj tego jeszcze, dobrze? Jeszcze nie wszystko przepisałem...
-
-
Ambitne planisko! Ja mam nieco mniejsze i skormniejsze cele. Pierwszym z nich jest założenie tajnej bazy wypadowej w w skład której będą wchodziły wszelkie fabryki potrzebne do obługi mej grupy uderzeniowej M1 + 2 M2 (te grupa to drugi z moich celów) , która to dzięki szybkim atakom na sektory borońskie i paranidzkie spowoduje , że moja TerrorCorp
zyska na obszarach tych ras całkowity monopol na produkcję ogniw energetycznych i kryształów <- cel trzeci oraz w daaaalekiej przyszłości zmonopolizowanie całego przemysłu enegetycznego w całym wszechświecie. Celem dodatkowym jest uzyskanie wyłączności na produkcję wszelkich rzeczy nielegalnych i legalizacja ich sprzedaży
.
Spoiler
Show
sektorze położonym za xenońskim sektorem nad Getsu Fune

-
Stalovy --> Nikt niewinny na tym nie ucierpi
(pssst! przeciez jak bede miliarderem, to nie moge udawac zwyklego pilota - ciulacza...
ale to chyba dopiero za dwa lata)
Jones --> Do jakiej prokuratury? Splickiej? To juz nie wystarczy, ze mam wzmacniacze obrazu na statku? Od razu mozesz mnie scigac za szpiegostwo! I zrobic egzekucje na jakims wycieczkowcu! Niech no tylko zobacze Twoj statek poza splickimi granicami...
A Ty co? Tak latasz bez planu?
Black-Templar --> Wreszcie cos, co ma rece i nogi!
Zatem jestes moim naturalnym wrogiem - chyba ze bedziesz kupowac ode mnie krysztaly... ale Boronow Ci nie daruje!
Gdzie jest X-Online???!!!???

Jones --> Do jakiej prokuratury? Splickiej? To juz nie wystarczy, ze mam wzmacniacze obrazu na statku? Od razu mozesz mnie scigac za szpiegostwo! I zrobic egzekucje na jakims wycieczkowcu! Niech no tylko zobacze Twoj statek poza splickimi granicami...

A Ty co? Tak latasz bez planu?

Black-Templar --> Wreszcie cos, co ma rece i nogi!

Gdzie jest X-Online???!!!???

-
Nie, nie do splickiej.Marcybiskup wrote:...Jones --> Do jakiej prokuratury? Splickiej? To juz nie wystarczy, ze mam wzmacniacze obrazu na statku? Od razu mozesz mnie scigac za szpiegostwo! I zrobic egzekucje na jakims wycieczkowcu! Niech no tylko zobacze Twoj statek poza splickimi granicami...![]()
A Ty co? Tak latasz bez planu?...
Jaki mam plan? Hmm, cieszyć się każdą chwilą przeżytą w Kosmosie, być szczęśliwym, że PRZEŻYŁEM kolejną chwilę w Kosmosie. I to chyba wszystko. To jest dla mnie najważniejsze. No, może jeszcze to, że latam po stacjach i czytam biuletyny licząc, że może wreszcie znajdę zlecenie na Krysztalowego Rekina lub na prezesa CRYSTAL UNIVERSE

Chyba uruchomiły się ze trzy szare komórki zapłonione Waszymi ideami.
Zaraz, to było tak:
Dawno, dawno temu, w czasach tak zamierzchłych, że sam ich dobrze nie pamiętam, w szkole średniej pan zapytał kim chcielibyśmy zostać w przyszłości. Padały przeróżne odpowiedzi, aż przyszła chwila gdy nieubłagany palec pana został wycelowany w moją stronę. Po upewnieniu się, że na pewno o mnie chodzi (niestety nikt za mną nie siedział) zacząłem gorączkowo drapać się w czuprynę (słusznie zgadujecie, wtedy miałem jeszcze czuprynę) próbując dociec co, tak naprawdę, chciałbym robić w przyszłości.
- Ja zostanę Cesarzem Świata, panie profesorze - odrzekłem, gdyż była to jedyna funkcja jaką chciałbym piastować.
Ale jak dojść do tego celu? Najpierw muszę uzbierać na M2, następnie przejąć Khaackie M2. A potem wszystkim po kolei przedstawię swoje ultimatum. Że co? Że jedyną formą dyplomacji w X2 jest coś o poddawaniu i wyrzucaniu ładunku? Ale to już nie moja wina. Po prostu będę miał troszkę więcej roboty... Zastanawiam się tylko skąd zacząć?...
Właśnieoraz Marcy wrote:...Gdzie jest X-Online???!!!???;)

edit: Dzięki uprzejmości pewnego pirata, mogę pokazać jak mniej więcej wyobrażam sobie początek...
http://yoghurt.pl/~ergo/images/10946771 ... reen65.jpg
tylko co zrobić z biednym rozbitkiem?
Last edited by Jones Abrahams on Fri, 24. Sep 04, 18:52, edited 1 time in total.
-
-
Jones Abrahams wrote:http://yoghurt.pl/~ergo/images/10946771 ... reen65.jpg
tylko co zrobić z biednym rozbitkiem?

-
-
Hmm... nie wiem co powiedzieć? Twórcze? No, w każdym razie nie grasz bez celu
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
-
Mi marzy się taki scenariusz. Ogromna bitwa w jakimś pustym sektorze. Argoni, Teladianie i Boroni kontra Splici, Paranidianie i Xenoni
Strona "Argońska" miałaby słabsze wyposażenie, bo dobro przecież z reguły jest gorzej uzbrojone (patrz star treki i te inne gwiezdne wojny
)
W walce uczestniczyłoby masa M4, brak M3, troche M6 i po 3,4 niszczyciele. Wiem jedno, że z tego byłaby niezła zadyma

W walce uczestniczyłoby masa M4, brak M3, troche M6 i po 3,4 niszczyciele. Wiem jedno, że z tego byłaby niezła zadyma