Mobilny System Wiertniczy
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Manewrowanie TLem jest raczej niewielką przyjemnością, a wywijanie nim hołubców w pobliżu asteroidów... No cóż, można - ale jak mawiali starożytni Rosjanie: "eto sowsiem smieszna i straszna tigra je**t'!". Przytulanie się do asteroidów nie należy do przyjemności, więc ja konwencjonalnie rozbijam je przy pomocy Sępa, a w odwodzie mam pirata do wsparcia przy zbiórce urobku. Swoją drogą planuję zamienić tego pirata na Delfina z wypasioną ładownią - pirat szybko się zapycha i trzeba go odsyłać na TLa.
Zasadniczo w przypadku asteroidów o wydajności powyżej 30, urobek powinny zbierać co najmniej 2 statki jednocześnie - a to dlatego, że odłamki ulegają autodestrukcji po ok. 20 minutach. Trzeba się więc śpieszyć, a jeden statek nie wyzbiera wszystkiego na czas...
Zasadniczo w przypadku asteroidów o wydajności powyżej 30, urobek powinny zbierać co najmniej 2 statki jednocześnie - a to dlatego, że odłamki ulegają autodestrukcji po ok. 20 minutach. Trzeba się więc śpieszyć, a jeden statek nie wyzbiera wszystkiego na czas...
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
Mam pytanie do forumowych górników:
jak się przelicza wartośc asteroidy na ilośc surowców?
np jest asteroida z wartością krzemu 20. Ile z tego bedzie ładunku? Też 20?
I jeszcze jedno. Od jakiej wartości opłaca się budowac kopalnie?
jak się przelicza wartośc asteroidy na ilośc surowców?
np jest asteroida z wartością krzemu 20. Ile z tego bedzie ładunku? Też 20?
I jeszcze jedno. Od jakiej wartości opłaca się budowac kopalnie?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
Jeżeli się myle to niech ktoś mnie poprawi:
Mam asteroide o warości minerału 20. Rozwalam ją i rozsypuje sie ona na 20 kawałków z których każdy ma ładunek pomiędzy 1 a 20 (najczęściej koło 10). Zgadza sie? Sugerowałem się jednym z poradników na http://www.the-commander.com/
Mam asteroide o warości minerału 20. Rozwalam ją i rozsypuje sie ona na 20 kawałków z których każdy ma ładunek pomiędzy 1 a 20 (najczęściej koło 10). Zgadza sie? Sugerowałem się jednym z poradników na http://www.the-commander.com/
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...

-
-
-
-
-
Czyli bezstresowo można czesać przestrzeń z asteroidów bez obawy że zabraknie.
Musze się tym zainteresować.
Mam 1 pętlę z elektrownią, 2 dodatkowe elektrownie i dodatkową kopalnię krzemu.
Jednak nie przynosi to zbyt wielkich zysków.
Przechwytywanie powoli zaczyna mnie nudzić a BBS jest tak uwalony że jestem trochę zniechęcony do niego.
Przechwytywanie powoli zaczyna mnie nudzić a BBS jest tak uwalony że jestem trochę zniechęcony do niego.
-
Elektrownie nie przynoszą Ci zysku? Jak Ci się to udało?Piasecznik wrote:Czyli bezstresowo można czesać przestrzeń z asteroidów bez obawy że zabraknie.
Napisz, proszę więcej, może bedziemy umieli Ci pomóc.
Przyznam że nie spotkałem jeszcze niedochodowej elektrowni. A te trzy powinny trzepać kasę aż miło, w tej grze to najbardziej intatna inwestycja

Zależy to rzecz jasna od paru czynników...
Tylko może umieść to w innym topic'u, bo tutaj jest trochę OT.
Pozdrawiam

Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
-
Z taką ilością fabryk rzeczywiście możesz długo czekać.
Inwestuj, inwestuj, inwestuj... byle mądrze. Już przy kilkunastu dobrze ulokowanych fabrykach zebranie kilku mln. nie jest wyzwaniem, a misje z BBS z czasem również staną się zyskowne, dostawałem już i ponad 1mln. + fanty, np. 4 Barakudy
Poza tym naprawdę fajne zyski możesz uzyskać z drylowania, czy auto trade'u
Pozdrawiam
Inwestuj, inwestuj, inwestuj... byle mądrze. Już przy kilkunastu dobrze ulokowanych fabrykach zebranie kilku mln. nie jest wyzwaniem, a misje z BBS z czasem również staną się zyskowne, dostawałem już i ponad 1mln. + fanty, np. 4 Barakudy

Poza tym naprawdę fajne zyski możesz uzyskać z drylowania, czy auto trade'u
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
-
No więc zacząłem sopbie kopać - w sumie całkiem fajne zajęcie... 
Latam Sępem choć troszkę denerwujące jest to ciągłe obracanie się tyłem do asteroidy
I moge potwierdzić to co pisałem wcześniej - asteroida się rozpada na ilość kawałków równą zasobności minerałów na danej asteroidzie - a każdy kawałek ma wartość pomiędzy jeden a zasobnościa minerału

Latam Sępem choć troszkę denerwujące jest to ciągłe obracanie się tyłem do asteroidy

I moge potwierdzić to co pisałem wcześniej - asteroida się rozpada na ilość kawałków równą zasobności minerałów na danej asteroidzie - a każdy kawałek ma wartość pomiędzy jeden a zasobnościa minerału
i trochę drobnicy...