Yacek wrote:
Nie zauważyłem różnicy w tych misjach między patchem 2.0a a 2.1.
IMHO -jest różnica, ale na korzyść - poprawili kilka usterek np. statki eskortujące już nie atakują eskortowanego, co czasami się zdarzało, a jak na dodatek dały blowkilla, to misja przepadała. BTW - te misje są bardzo opłacalne - można np.z takiego patrolu, obrony stacji, czy "zamachu" odstawić do stoczni ze 2-3 zdobyte korwety z całkiem dobrym sprzętem. Ręczny remont i wpada z 11 milionów np. za takiego Rybołowa. Warto je brać szczególnie w zewnętrznych sektorach - zwykle większych i gdzie żaden nadpobudliwy patrol nie popsuje abordażu. Poza tym, oprócz korwet może wpaść też coś większego - np. Akuma - ciężko ją przejąć, bo ma ze 20 najemników zwykle na pokładzie, ale wyszkoleni w walce, paranidiańscy marines nawet w liczbie 5-u tylko mogą dać sobie radę, jeśli trafią na żółtodziobów. A dlaczego paranidiańscy ? Bo ich teksty podczas walki - coś w stylu: "Moje świetliste stopy zaszczyciły pokład tego statku, by uświęcić jego jednostkę centralną" po prostu rozwalają ))
Po instalacji poprawki wywalił mi sie skrypt salvage. Na 2.0 działał pięknie i w ciągu jednego dnia dorobiłem się hyperiona, 4 centaurow i 4 rybolowow (chce sobie stworzyc małą armadę :). Teraz wyskakuje mi taki komunikat: Neutralna rasa Salvaged Pir. Rybołów i lipa. Co zrobić, żeby znów było dobre jak dawniej ?
Nadpisałeś patchem 2.1 pliki 08.cat/dat stworzone przez instalatora przy instalacji skryptu SCS. Zobacz do tego tematu: Patch 2.1
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy instalacja skryptów od nowa coś pomoże ? Przy okazji w wykazie towarów w opcji handel zniknęły nazwy towarów a pozostały puste pola i ceny obok. Zanim zacznę coś kombinować na własną rękę wole się zapytać zanim stracę dorobek.
Pierwsze co zrób, to spróbuj tego co napisałem w tamtym temacie: uruchom instalatora i zamknij przyciskiem EXIT. Zobacz w katalogu głównym czy pojawił się kolejny zestaw plików .cat i .dat (pewnie powinny być u Ciebie 09.cat/.dat). Instalator czasem się wiesza więc jeśli się nie pojawiły za pierwszym razem, to może za kolejnym. Jeśli to nie pomoże, to kiepsko, zainstalowanie ponownie skryptów pomoże, ale puste towary w stacjach pozostaną.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Ja tylko nie mogę znaleźć tych nowych misji ;p
Ktoś mi powie jakie mają one oznaczenie??
Domyślam się że żaróweczkę ;p ale głowy nie daje...póki co nie zaobserwowałem
odstawić do stoczni ze 2-3 zdobyte korwety z całkiem dobrym sprzętem
No to mi proszę rozwiń chociażby na PM bo nawet TLS wypchanym Jonami ;p
nie daje rady pozbyć się sprzętu na pokładzie żeby nawet M7 abordaż zrobić ;(
PS. Próbował ktoś przejąć khackie Korwety ?? w nowym patchu da radę?? ;p
O super Dziękuje bardzo
Szkoda tylko że nie wprowadzili czegoś dla właścicieli pokaźnych flot... no i nadal brak możliwości zakupu sektora :/ Chociażby tak dla satysfakcji.
Nie wiem czy było to przed patchem 2.1 czy nie ale coraz więcej mam nietypowych piratów, jak nie pir.Hydra (Heavy), to się pojawił ostatnio
pir. Dragon. Aż bać się strach co jeszcze się pojawi
Mi w Legend's Home oprócz drobnicy wyskoczył piracki niszczyciel Akuma. Razem z moją ledwo co uzbieraną flotą nakazałem taktyczny odwrót na drugi koniec sektora. Próba zaatatkowania tego czegoś skończyła się mniej więcej tak: lecę Hyperionem uzbrojonym po zęby z tarczami 5 x 200 MJ więc co mi się może stać..., 3 km do celu, poleciał Kafar, (jeden, przecież nie chcę zniszczyć niszczyciela tylko go przejąć :), naciskam spust walę ze wszystkiego co mam ... coś błysnęło, nie wiem co ... jakieś dziwne dźwięki, na ekranie biało, koniec ataku ... koniec gry ...
Podsumowanie: Tarcze Akumy (jak się okazało 6 GJ) po mojej potężnej salwie (aż do wyczerpania energii) spadły o 1 kratkę. W sektorze zniknęło parę stacji i zanim skończył się atak przekształcił się w cmentarzysko statków i stacji. A misja była średnio trudna...
To co przyleci na misji bardzo trudnej ?
giby wrote:Mi w Legend's Home oprócz drobnicy wyskoczył piracki niszczyciel Akuma.
Mnie wczoraj w patrolu przeciw Xenonom w Scale Plate Green wyskoczyła drobnica z K. Drobnice wybiłem, przymierzam się do bicia K, a kawałek dalej pojawia się kolejny. Po zażartej walce mojego Aegira z K, wybuch xenońskiego statku zakończył na moment walkę. Jedynie na chwilę bo do lecącej na mnie M2 dołączyła się drobnica M5, M4, M3, oraz jakieś nowoprzybyłe skrzydło M6. Znowu odciągnięcie i wybicie drobnicy i przymierzenie się do drugiego K i co ... pojawia się trzecie. Po długich walkach, gdy dokańczałem trzeciego M2, na radarze pojawia się czwarte z ochroną ... Gdy spojrzałemna zapłatę za zniszczone statki, to za 3xK, 15xM6 + drobnica, miałem dostac ok. 3,5kk. W tym momencie przeszło mi przez myśl, jaka płaca taka praca i zostawiłem Xenki by zrobiły porządek z moimi mocodawcami. Po jakimś czasie przyszło podziękowanie za udaną misję i przelew na ok. 4 miliony kredytów.
Płacą podwójnie. Jak masz Licencję Policyjną to za każdy statek dostajesz kasę w momencie zniszczenie. Po zakończeniu misji dostajesz kasę za misję plus premia za każdy zniszczony statek.
Nie wiem czy to miało miejsce wcześniej bo raczej tego nie pamiętam ale jak potraktowałem przypadkiem bramę salwą dostałem ostrzeżenie że: zostałem ostrzeżony ;p i teraz będą mnie ścigać piraci
to ma jakiś związek z patchem 2.1 czy z bankrutem zabójcą to ja nie wiem ale chyba komuś się pomyliły przynależności bram i widocznie piraci są ich właścicielami czyli notabene kontrolują cały wszechświat...a to ci nowinka ;P
A oczywiście ostrzelałeś bramę nie w sektorze pirackim?
Reconet wrote:Ore Belt jest sektorem pirackim ?? ;p
No nie jest, ale wcześniej tego nie napisałeś, więc chciałem się upewnić.
Tak mysle od pewnego czasu, czego mi brakuje od dawna - jest to mianowicie pauza taktyczna, aktywna (taka z RTS-ow).
Czesto w ferworze walki bardzo trudno jest wydawac rozkazy swoim jednostkom, mimo hotkey'ow, wiec chcailbym, aby mozna bylo spauzowac gre i wydac rozkazy swoim jednostkom, a nastepnie odpauzowac, przynajmniej w obrebie biezacego sektora.
Chcialbym cos takiego w nastepnym patchu, znacznie ulatwiloby dowodzenie duza flota podczas duzych bitew.
A mi się marzy kolejka rozkazów
Pełna kontrola
Leć tu,zakup 24rakietki, uzupełnij paliwko (za najlepszą cenę ;p ) poleć tu zaatakuj to zbierz graty, wróć, zamelduj, zrób frytki... to by mi wystarczyło na bitwę ...albo, uporządkować wszystkie skrypty żeby w końcu działały tak jak powinny a nie z każdym patchem tworzyły nowe problemy
Kurde to skrypt a nie jakieś wygórowane na maxa SI..
Jest coś takiego: [SCRIPT] Command Queuing V1.21 : 26/05/2009. Jednak u mnie nie chciało działać, może gryzło się z jakimś innym skryptem, nie wnikałem więcej, jakoś nie mam aż tak wielkiej potrzeby.