[X3 TC] Łapanie przemytników - bug?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Chcesz wielkie pieniądze? Ja najwięcej zarabiam na sprzedaży wyremontowanych zdobycznych statków. To jest bizness jak się patrzy :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
neoezn
x3tc

Post by neoezn »

No właśnie coraz wyraźniej widzę, że na wojnie można nieźle zarobić :)

Za wymęczone 2,6 mln kupiłem sobie Barracudę Raidera u Boronów, wyposażyłem w trzy działka, strzelające na zielono ;), do tego tarcza 25MW i ... aż przetarłem oczy z wrażenia kiedy M5, którymi nie tak dawno latałem stały się celem na trzy strzały :) W dodatku z M4 i M3 nie mam problemów - tym bardziej, że mój M3, którym fruwałem na początku teraz mi pomaga i strzela lepiej niż ja kiedy nim latałem.

A na wojnie nie dość, że reputacja leci bardzo szybko to jeszcze czasem pirat wyskoczy ze statku albo z czegoś wypadnie rakieta / głowica za 20-30 tysięcy. Przed chwilą wykonałem "Very Hard" patrol na 3 sektory - no i gra nabrała nowego rumieńca - w końcu nie jestem "one shot".
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

No i o to chodzi :)
Zwróć też uwagę na statki z pomarańczowym znakiem centa, ich piloci chcą je sprzedać, taniej niż w stoczni bo są uszkodzone. Kupujemy taki statek za grosz, remontujemy Laserem naprawczym za darmo i sprzedajemy w stoczni z zyskiem.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
neoezn
x3tc

Post by neoezn »

O ja głupi :) Takich statków to sporo już widziałem ale ignorowałem.

A jeszcze przed chwilą udało mi się ze statku M3 wyrzucić pirata, naprawiłem jego M3, zadowolony wsiadłem do Barracudy i łup - walnąłem we właśnie naprawionego M3, który rozpadł się na kawałki... #$@!@

Return to “Polskie / Polish X-Forum”