Cenega przegięła - czas wysłać donos do Egosoft??

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

ergo
x3tc

Post by ergo »

A może po prostu nie opłaca im się specjalnie śpieszyć i ta gra ma niski priorytet u wydawcy - biorąc pod uwagę niszowość gry, zapewne wyniki sprzedaży wersji PL nie będą jakieś powalające :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Zarobią jeszcze mniej, jak będą się ociągać, kto ma kasę kupi anglika i przerobi na pl i polskiej juz nie kupi, o tym też Cenega powinna już wiedzieć :). Poprzednie gry sprzedały się w ilości kilku tysięcy sztuk, myślę, że tak poniżej 10 tys., zawsze to jakiś grosz :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
ergo
x3tc

Post by ergo »

Sauron11 wrote:Poprzednie gry sprzedały się w ilości kilku tysięcy sztuk, myślę, że tak poniżej 10 tys., zawsze to jakiś grosz :).
To całkiem ciekawa sprawa o której wspomniałeś - czy ok 10 000 sprzedanych sztuk to dobry wynik ? - na oko wydaje się być przyzwoity ...? , Interesuje mnie, jak to się ma do sprzedaży hitów w Polsce ( no może poza Wiedźminem - znam bardzo wiele osób które kupiły grę w odruchu solidarności z tą Polską produkcją ale z braku czasu nawet nigdy jej nie zainstalowały )
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jak wiemy to produkty niszowe. Nikt ich nie reklamuje, nie zachęca specjalnie w mediach kampaniami. Więc i zainteresowanie adekwatne :). Nie sądzę, żeby było "ok. 10.000", tylko poniżej 10.000, tak z 7-8 tys. szt. finalnie po roku od rozpoczęcia sprzedaży, może więcej. Jako podstawę założenia mam X2: The Threat i X3: Reunion, obie ponoć miały tak do 5-6 tys. w pewnym momencie, ale potem przestałem się interesować, a gry te się przecież nadal sprzedają.
Ja na odruchy solidarności nie daję się łapać, pieniądz to pieniądz i łatwo nie przychodzi. Już parę razy utopiłem kaskę w niepewne produkcje, jak choćby w Turoka, więc Wiedźmina też nie kupiłem do dziś i nie zamierzam. Widziałem gierkę w mediach i nie pasi mi i już :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
xanth
x3tc

Post by xanth »

Cenega przez te opoznienie wyjdzie jak Zablocki na nocnikach. Kto mial kupic TC, ten kupil. Kto chcial po polsku, ten zaaplikowal patcha 2.0. Niech Cenega sie buja, na mnie nie zarobią. Zarobil Steam.

X.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Nie zapominaj dodac sporej grupy ludzi, ktorzy znuzeni brakiem dystrybucji najzwyczajniej pobrali gre z sieci. Cenega sie obsrala.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Jak tylko Egosoft zniesie zabezpieczenia, a gry jeszcze nie bedzie, to Cenega straci jaka polowe swoich potencjalnych klientow, wiec niech lepiej sie spiesza z wydaniem gry.
Bestią jestem, by się bestią nie stać

Return to “Polskie / Polish X-Forum”