Problem se zasobovanim Player HQ

Moderator: DJ Die

Jsem jedinej kdo ma s PHQ jen starosti?

Ano
4
36%
Ne
7
64%

Total votes: 11

Marien
x3tc

Post by Marien »

Ted jsem se dozvěděl od mého kamaráda co tuto perlu mastí už druhým rokem, že je dobré hned zkraje hry jak má člověk vydělány nějaký prachy, zavčasu všude nacpát vylepšený satelity a jakmile se někde objeví Khakský průzkumník, okamžitě zajistit aby se nevrátil ke svým. Údajně je to nastavený tak, že průzkumnící zkoumají různý sektory a pokud se pravidelně neléčí kanóny a lasery, má to za následek pozdější invazi. Takže cpát satelity do těch sektorů, na kterých nám záleží a průzkumníky sundávat. Osobně to ovšem nemůžu nijak potvrdit.
First Elite2 Frontier on Amiga, now X3 on i5-3.4GHz, 8GB DDR3 1600, 1TB Seagate HDD with SSD, Ati HD6870 1GB, Samsung 24" 1920x1080
syk

Post by syk »

2 marien: mno mozna to tak opravdu je, nicmene je nemozne vycistit cely vesmir od pruzkumniku kha'ak, spawnuji nahodne a pomerne rychle i kdyby si osobne skakal po sektorech a cistil, nikdy nevycistis...
je dobre aby nektere sektory mely patrolu nejen od mistnich ras, ale musis jim trosku pomoci napriklad v sektorech ktere hranici s xenony nebo kha'ak... na scout kha'ak hlidka zareaguje pokud ho vidi a ponevadz se vetsinou pohybuji spis u okraje, satelit opravdu muze pomoci...

nicmene existuje script myslim ze se jmenuje khaak hunterkterej ti po aktivaci vypise do zpravy kompletni obsazeni kha'ak po vesmiru...
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
souky

Post by souky »

lidi našel jsem falchion a chtěl sem ho zajmout jenže ouha nějak to nejde...von má něco s příběhem nebo mi to jen blbne?
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

syk wrote: 2 sir thomas: hele covece... ja ti teda nic spatnyho nepreju, ale da se na to odpovedet "prozatim"
Po roce hraní se mi tam neobjevili, možná haluz čert ví. Ale když by se mi tam teď objevili tak je sfouknu jako svíčku. :D Několik desítek titánů je posvačí jako nic. :wink:
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
Berkys
x4

Post by Berkys »

syk wrote: 2 sir thomas: hele covece... ja ti teda nic spatnyho nepreju, ale da se na to odpovedet "prozatim"
jednou jsem cetl o tom jak si nekdo cele sve imperium postavil v ore belt, pul roku mozna rok prace... jak to dopadlo je asi jasny...

2 berkys tady to nejdes http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=184943 i s navodem nekde dal
1. Souhlasim, i kdyz uz to nebude hrozba
2. To sem taky cetl... Stovky tovaren, vic nez pul roku prace... Jenze tatar nedelal zadnou ochranu, tak mu to sfoukli... A me napadlo, ze ten kluk je trochu hnup. Ja bych si v takovym pripade jednu M2 nacheatoval... Ja cheaty nesnasim, ale v takovym pripade...
3. Diky, hned se lita o neco lip...
Eskymak

Post by Eskymak »

No já mega komplexy nedělam, jen si mam několik komplexů různě po vesmíru, jen ty xenoni a piráti zatracený, ted byla taková vlna útoků všelijaký havěti že mam dva kentary a jednoho hyperiona. 4 komplexy a tuny nákladních lodí. Jak to uhlídam to nevim.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Eskymak wrote:No já mega komplexy nedělam, jen si mam několik komplexů různě po vesmíru, jen ty xenoni a piráti zatracený, ted byla taková vlna útoků všelijaký havěti že mam dva kentary a jednoho hyperiona. 4 komplexy a tuny nákladních lodí. Jak to uhlídam to nevim.
A proto dělám megakomplexy, které se si vystačí samy. Kdo to má hlídat, že. :D
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
syk

Post by syk »

mno v puvodni X3 bez modifikaci jsem se dostal do stadia, ze jsem nevedel co s penezi... tak jsem si uminil, ze budu mit v kazdem sektoru kriznik nebo vic (v tech mensich, klidnejsich alespon M6 +20 stihacu M3) dotahl jsem to do stadia cca 50% sektoru pod absolutni kontrolou, hlavne krizovatky a hranice... potom se objevil extended mod, tomu se nedalo odolat, potom uz jsem tolik nesilel, ale ta absolutni kontrola me laka porad... proste sledovat 2-3 hyperiony jak si to davaji s letkou Xenon (P a nejakej ten bordel okolo) je zaprve pastva pro oci a za druhy lode v sektoru nepotrebuji zadnou vlastni ochranu (driv sem delal ke kazde TS 3x M3 coz se pozdeji ukazalo jako nesmysl, zabezpecit sektor je jednodussi)
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
Berkys
x4

Post by Berkys »

No, ono v podstate staci "uzarit" piratsky a xenonsky sektory, a pak uz je relativne klid... Popripade letku hyperionu s jumpdrivem pro to co se kde spawne a je to... A nebo pred kazdou branu postavit dve M2 a hlidat :D
syk

Post by syk »

mno... ne tak docela...
napriklad pirati nakupuji i u teladi a yaki a to docela ve velkem, tim se zase rozsiruje pocet sektoru ktere je nutno osefovat...
a v modifikacich je vetsi pocet lodenic...
Eskymak

Post by Eskymak »

no já taky se snažim všechno zabezpečit ale ted dou prachy do komplexů. Jinak osobně hraniční sektory hlídam. Ale co mě docela překvapilo, kolik nákladních lodí patří pirátům. To jsem jednou skenoval všechny lodě co prolítavali mojim sektorem a nakupovali u mě. (nic jinýho tam neni) a hlavně Teladský lodě se po proskenování změnili na pirátský. Takže je zničim a zboží odvezu zpátky do komplexu :lol:
Vždycky sem si říkal že to skenování je jen na nelegální náklad ale tohle je pro mě opravdu novina a to nehraju tejden. :)
Berkys
x4

Post by Berkys »

Eskymak wrote: To jsem jednou skenoval všechny lodě co prolítavali mojim sektorem a nakupovali u mě. (nic jinýho tam neni) a hlavně Teladský lodě se po proskenování změnili na pirátský. Takže je zničim a zboží odvezu zpátky do komplexu :lol:
Vždycky sem si říkal že to skenování je jen na nelegální náklad ale tohle je pro mě opravdu novina a to nehraju tejden. :)
To sem taky netusil, hned letim nejakou proklepnout :twisted:
Eskymak

Post by Eskymak »

tak příjemnej lov :twisted:
syk

Post by syk »

ani ja jsem to netusil...
ale je to logicky... je to stejny, jako kdyz vezes naklad osobne...
jakmile te proklepne hlidka, dostanes pravdepodobne tez statut pirata, pokud naklad na pozadani neodhodis, jdou po tobe...
a v modifikacich se o to nestaraji jen hlidky ras, ale i civilisti...
Berkys
x4

Post by Berkys »

syk wrote:ani ja jsem to netusil...
ale je to logicky... je to stejny, jako kdyz vezes naklad osobne...
jakmile te proklepne hlidka, dostanes pravdepodobne tez statut pirata, pokud naklad na pozadani neodhodis, jdou po tobe...
a v modifikacich se o to nestaraji jen hlidky ras, ale i civilisti...
No jestli se ale nepletu, tak Eskymak ma na mysli lode BEZ nelegalniho nakladu...
Eskymak

Post by Eskymak »

jo, většina těch lodí veze obyčejný náklad typu olej, řízky a podobně (páč to nakupujou za levno ode mě :lol: )
Skenoval jsem je u sebe v xenonským sektoru
syk

Post by syk »

mno jeste me napada, ze nekde vadi pokud mas "chnapku na mouchy" a "piratske zabavovadlo lodi" v extended to urcite vadi, v zakladni hre uz nevim
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

syk wrote:mno jeste me napada, ze nekde vadi pokud mas "chnapku na mouchy" a "piratske zabavovadlo lodi" v extended to urcite vadi, v zakladni hre uz nevim
V základní hře vadí lapadlo na mušinec jenom nějaké rasa, snad Teladům...
Berkys
x4

Post by Berkys »

No ja si myslim ze teladum prave ze ne, tem nevadi nic, ale ostatnim rasam vadi vsechno... stejne jako to zajimani lodi... ale ja mam script, nevim jak se jmenuje, a ten navadi nikomu, takze pohoda... ale lod se mi porad na pirata nezmenila ani jedna... Thomasi, pouzivas XTM nebo ne? Ja jo, tak si rikam jestli to nemuze byt tim...
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Berkys wrote:No ja si myslim ze teladum prave ze ne, tem nevadi nic, ale ostatnim rasam vadi vsechno... stejne jako to zajimani lodi... ale ja mam script, nevim jak se jmenuje, a ten navadi nikomu, takze pohoda... ale lod se mi porad na pirata nezmenila ani jedna... Thomasi, pouzivas XTM nebo ne? Ja jo, tak si rikam jestli to nemuze byt tim...
Základní hru bez XTM a někomu to lapadlo určitě vadí, myslím že je to napsáno i někde v manuálu...

Return to “Česky / Czech X-Forum”