[X3] Kompleks Żywieniowy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No nie powiem, bardzo mi się spodobał :) Chyba go ściągnę.

:EDIT:
Jest tu dostępny:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=191617
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Made in Hell
x3tc

Post by Made in Hell »

Tak tylko powiem, ostatecznie stwierdziłem ze kompleks żywieniowy to shit (choć co prawda dowaliłem jeszcze 3 smażalnie steków, kilka hodowli agonianikiego bydła, farm delaxianskiej przenicybyły wcześniej i 2 kupców wszechświatowych [jeden w borońskim superfrachtowcu a drugi w merkurym] i przynosiło toto całkiem niezły zysk) ostatecznie postanowiłem że dowalę tam jeszcze elektrownię słoneczną (lub dwie, narazie mam jedną m) i dwie fabryki tarcz 1mg (potem może więcej) i co...

Zysk podskoczył kilkukrotnie ;) (mam ustawioną sprzedaż wytwarzanych surowców) nadal jestem w szoku bo myślałem że to kompletnie nie wypali :D
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Made in Hell wrote:kilka hodowli agonianikiego bydła...
Jakiego bydła? :)
Made in Hell
x3tc

Post by Made in Hell »

RAFIO wrote:
Made in Hell wrote:kilka hodowli agonianikiego bydła...
Jakiego bydła? :)
Argoniakiego nie znasz? :) a tak serio to argoniańskiego, literówka, co prawda według kalkulatora taki kompleks przynosi zysk około 84 kredytów na sekundę ale to jak na moje obecne potrzeby w sam raz.

O mam nowe pytanie, jaki sektor polecacie na ustawienie HQ w niezmodyfikowanej wersjii X3 (wiem że temat już jest ale tam są zazwyczaj miejsca z XTM)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Made in Hell wrote:Argoniakiego nie znasz? :) a tak serio to argoniańskiego
Nie znam ani tego, ani drugiego ;)

Znam za to Argońskie ;)
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Ja na siedzibe HQ bralem pod uwage tylko Savage Spur i Avarice. Wybralem w koncu Avarice z roznych powodow (opisanych w innym temacie), ale musisz do niego miec skrypt Asteroid Relocator lub Asteroid Creator (ten akurat tworzy asteroidy o wybranym zlozu za gotowke - ale to juz za duze uproszczenie bo strasznie niskie ceny za bogate asteroidy), chyba ze ci nie przeszkadzalby brak jakichkolwiek asteroid.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
Urban
x4

Post by Urban »

Z Savage Spur ostrzegam, że to nie jest sektor do którego po skończonej budowie będzie chciał ktoś wracać. Ku przestrodze co się działo jak zrobiłem wyprzedaż w kompleksie produkującym części okrętów. screen
Gdybym miał monitoring na cały sektor pewnie by to jeszcze lepiej wyglądało. Jeden taki sektor to jak 10 zwykłych sektorów w czystym Xsie biorąc pod uwagę ilość obiektów :wink:
Made in Hell
x3tc

Post by Made in Hell »

RAFIO wrote:
Made in Hell wrote:Argoniakiego nie znasz? :) a tak serio to argoniańskiego
Nie znam ani tego, ani drugiego ;)

Znam za to Argońskie ;)
he he a bo mi sie myli :D
Z Savage Spur ostrzegam, że to nie jest sektor do którego po skończonej budowie będzie chciał ktoś wracać. Ku przestrodze co się działo jak zrobiłem wyprzedaż w kompleksie produkującym części okrętów. screen
ujmę to tak: :O !!!!!

Wolał bym się tam nie znaleźć "cieleśnie" mój komputer mógł by tego nie przetrwać ^^ Ciekaw jestem ile statków się wzajemnie staranowało...
Urban
x4

Post by Urban »

Pytanie ile rozbiło się na asteroidach... 8) Ale najlepiej leci sie "tyłem" do wszelkich zabudowań w tym sektorze. Nawet jeżeli nie ma tam ruchu NPCów.
euzebiusz3
x2

Post by euzebiusz3 »

Przemieszczanie asteroid ... to pewne oszustwo ... no ale kto co lubi ...

Ja tam wolę grać bez skryptów które nazbyt ułatwiają grę ... - jeśli już jakieś instalować to takie, które mają logiczne uzasadnienie lub komplikują grę ...

W X3 gram po raz pierwszy ... zacząłem od poziomu X-Tream bez skryptów i udogodnień...

Ładowanie kasy w fabryki jedzenia ... średnio się opłaca przynajmniej u Argonów. Jeśli u nich inwestować to w bardziej zaawansowane technologie lub kopalnie ... Efektywność każdej fabryki można zwiększyć przez odpowiednio dobrane transportowce ... ja postawiłem na Kajmany :D

Jednak najefektywniejsze wydaje mi się stosowanie kupców ... - też oparłem ich działanie o Kajmany ... tym razem Superfrachtowce :D

Niezła kasa leci tez z przejmowania statków ... np. ostatnio w jakieś niecałe 10min udało mi się przechwycić 2 Sokoły pirackie ... czy jakoś tak ... poszły za ok. 800.000 ... ;) Raz Novą w sektorze ksenonów ... przejąłem jakiegoś m3 ... ale z tym bym nie przesadzał ... nie wiem jak to jest na innych poziomach trudności ... wszystko szło dobrze do czasu ... kiedy nawet wiórki po mnie nie zostały ... po bohaterskiej walce ... Nova kontra 2-3 M6, 4-5 M3 i trochę M4 ... ale była walka :twisted:
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Przemiescilem asteroidy tylko dlatego, ze nie ma w grze odpowiedniego dla mnie sektora na zalozenie Kwatery Glownej i kompleksu produkcyjnego. Najbardziej mi odpowiadal Avarice, ale pusty jest (wiec musialem cos z tym zrobic). Savage Spur ma mnostwo asteroid (moze nawet za duzo), ale strasznie ciemny - nic tam nie bylo widac, oprocz czasem refleksow swiatla na moim Jachcie; bylem tam 3 razy i oblecialem caly sektore i jak do tej pory tam nie wrocilem (ciemny, ciasny i "zimny" sektor).
Jak bede mial lepszy komputer, to wgram XTM i do jego mapy doloze sobie wymarzony sektor. Bedzie jasny (co nie znaczy przejrzysty, bo mysle o duzej ilosci nebul), bardzo bogaty w zloza, duzy (od bramy do bramy ok. 150km). Bawilem sie edytorem galaktyki bez XTM i osiagnalem fajne efekty, ale zaniechalem prac, bo doszedlem do wniosku, ze po co mam sie jeszcze raz meczyc z tworzeniem sektora, gdy bede mial XTM (lepiej dopiero wtedy zajac sie tym).
Bestią jestem, by się bestią nie stać

Return to “Polskie / Polish X-Forum”