Nieco spóźniona uwaga, tutaj to było wyjaśnioneAndrew2 wrote:Apropo patcha, gdzieś czytałem że patch 2.0.02 nie jest ostatecznym więc egosoft chyba szykuje jeszcze jakąś łatke.

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Nieco spóźniona uwaga, tutaj to było wyjaśnioneAndrew2 wrote:Apropo patcha, gdzieś czytałem że patch 2.0.02 nie jest ostatecznym więc egosoft chyba szykuje jeszcze jakąś łatke.
Troszkę bardziej rozbudowany (więcej opcji dialogowych, więcej statków po obu stronach - Federacji i Imperium, więcej Thargoidów, współddziałanie NPCowych pilotów np. podczas zaatakowania któregoś przez piratów, więcej materiałów którymi można handlować) Frontier z grafą X3 i żadna inna gra może nie istniećDeady wrote:Jak dla mnie mogliby sie dogadac co do produktu Brabena " Frontier". Przy nowych mozliwosciach - dokladnie ten sam co byl "Frontier" + opcje z x-3 i Xtm = miodzio. Ale to piesn przyszlosci stety badz nie.
1.nie,nie...nieeeeeee....chcę lodować na planetach tak jak latam po kosmosie, chce stocznie naziemne i takie tez jednostki...Yzbuzz wrote:Mnie wystarczyłyby planety. To największa bolączka tego typu gier.
Bądźmy szczerzy - to wyznacznik i bardzo wysoko postawiona poprzeczka przez Frontiera, potraktowania poważnie przez Privateera i po macoszemu przez Freelancera.
X3 jest bez wątpienia bardzo dobrą grą. Ale świetny nie jest. Po jakimś czasie ma się wrażenie latania po atrakcyjnych bitmapach/wallpaperach z ładnymi stacjami. To wzmaga poczucie klaustrofobii i maleńkości Wielkiego Kosmosu. Planety... to byłoby to. Ale oznacza to też spore nakłady finansowe i ograniczenia. Ja byłbym nawet za symbolicznym ukazaniem lecącego stateczku w kierunku planetki, a potem otwarciu się małej bitmapki z obrazem ogólnym powierzchni plus tabelki kupuj/sprzedaj/modernizuj/wybierz misje/odlatuj itp. Resztę zdziałałaby już wyobraźnia. I po co więcej?
Pięknie wyglądające planety na których nie mogę wylądować powodują moją zrozumiałą frustrację. Powiem po samczemu - to jak oglądanie ładnego biustu, którego nie można dotknąć. Lizanie cukierków przez szybkę. Głaskanie nowego Ferrari... a raczej jego zdjęcia w katalogu. To FRUSTRUJĄCE!
szczerze mówiąc to w X2 były, szkoda, że brakuje ich w X3.starjacker0 wrote: burze sloneczne niszczace oslony itp.
trochę?RAFIO wrote:trochę modelowania + skrypty, i tak :]sonen wrote:lądowanie na planetach i całą ich infrastrukturę - niestety już nie
Trzeba wymodelowac planety, dodac je do wszechswiata, oskryptowac, aby przyciagaly do siebie niektore obiekty ponizej pewnego dystansu. Potem stworzyc planetarne wersje stacji, i oskryptcic, aby mozna je bylo budowac jedynie blisko planet, i ustawiac tak, aby byly zwrocone do srodka tejze planety.sonen wrote:
EDIT: RAFIO --->> napisz nam jeszcze ile tej roboty jest, w ilu ludzi można by było zrobić jakiś dodatek na miarę XTM w kontekście lądowania na planetach