[X3] Dziwne zdobywanie reputacji

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

_RA
x4

Post by _RA »

Ja do dziś jak trafię TS-em do elektrowni i są w niej ogniwa po 12 to kupuję pełną ładownie i potem szukam stacji gdzie mogę sprzedać po 19.
No Ba też tak robiłem podstawowa zasada jak coś jest tanio to brać do pełna a potem latać tak długo aż sprzedasz wszystko za dobrą cene.

Edit:
Powiadasz Tuby Kwantowe? A na co komu takie trąby?
Nieważne. Właśnie uruchomiłem mały kompleks do produkcji ogniw, ale jak zbiorę kasę to zobaczymy z tymi Tubami, może od razu drzwi nie będę zakładał skoro mówisz klienci się pchają.
Tyy ja sie zawsze zastanawiałem czemu ich nigdy nie mogłem dostać po dobrej cenie zawsze były pustki w fabrykach.
Last edited by _RA on Thu, 23. Aug 07, 15:12, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Zastanawiam się, po co cytowałeś to samo dwa razy w jednym poście? :wink:

Edit: post poprawiony przez użytkownika.
Last edited by Sauron11 on Thu, 23. Aug 07, 15:41, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

_RA wrote:Tyy ja sie zawsze zastanawiałem czemu ich nigdy nie mogłem dostać po dobrej cenie zawsze były pustki w fabrykach.
Pewnie zawsze dokowałeś zaraz po mojej wizycie :-).

A tak poważnie to jest kilka elektrowni słonecznych (nie koniecznie XL), które mają prawie non stop full ogniw.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
_RA
x4

Post by _RA »

Zastanawiam się, po co cytowałeś to samo dwa razy w jednym poście?
Sorki pomyliło mi się już poprawiłem.
Pewnie zawsze dokowałeś zaraz po mojej wizycie .
Możliwe.

Mówisz, że są takie elektrownie hmm a gdzie chetnie się zapoznam w których sektorach :D

Tak na marginesie może zmienie nazwe tematu :P :) bo o czym piszemy nie ma nic wspulnego z tym co w temacie?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Masz chyba porostawiane po sektorach satelity? Ja w kazdym sektorze zostawiam za sobą satelitę i to wcale nie gdzieś wysoko tylko w miarę w centrum skupiska fabryk, lekko z boczku szlaków komunikacyjnych, aby ktoś przelatując nie zawadził. Dlaczego tak? Bo jak dostanę wiadomość że ktoś zniszczył mi satelitę to wiem że w danym sektorze coś się dzieje (Piraci, Klaster) i wiem że warto się tam wybrać.
Co do elektrowni to poszukaj sektorów gdzie jest ich kilka, szczególnie jesli jest jedna XL i kilka mniejszych. Zauważyłem że większość statków dokuje wtedy do XL bo produkcja u niej duża i szybko rośnie ilość ogniw, natomiast mniejsze elektromnie nie są tak popularne i większa szansa na trafienie na pełny magazyn. Oczywiście są wyjątki od reguły.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
_RA
x4

Post by _RA »

Narazie mam mało kasy i nie rozrzucam wszędzie Satelit tylko tam gdzie mnie intersują sektory. Bo wydatki są spore a narazie niewiele zarabiam.

Musze troche GW sprzedawać odrazu bedzie weselej i wiecej w portwelu :D
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

RAFIO wrote:a jesli jestescie zasobniejsi, sprobojcie postawic kompleks produkujacy tuby kwantowe. Transport mozecie sobie odliczyc, bo klientela bedzie walic drzwiami oknami :]
Racja. Dostawiłem fabrykę Tub Kwantowych do mojego kompleksu. Może drzwiami to nie walą, ale jak tylko ilość Tub osiągnie pewien pułap to natychmiast znikają. Kasa wtedy gwałtownie rośnie i jest OK. Dobry pomysł z tymi Tubami, dzięki RAFIO.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”