Też mam wątpliwości co do tego, czy ma on oryginała. Tyle że nie zwykłem jechać po ludziach tylko z powodu moich wątpliwości.SoBeK wrote:Ghostek czy uwazasz, ze ta informacja swiadczy o oryginale? Szczerze w to watpie.
[X3] Poszukiwania wiedzy
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
A nie wystarczy jak ją przyłoży do monitora żeby wszyscy widzieli?Stalovy wrote:Na miejscu _RA zrobiłbym skan lub foto tej płytki i wrzucił tu link do niego, żeby oczyścić się z jakichkolwiek podejrzeń.

Jak by co to popieram pomysł.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
A ja bym nie posądzał innych, dopóki nie udowodni im się winy... Nie naśladujcie Rydzyka, który oskarża, a potem mówi: obroń się sam! Udowodnij, że nie jesteś wielbłądem!
Ja np swojemu bratu pożyczyłem X2 kiedyś i też bez instrukcji, bo okazało się, że instrukcje z kodem zostawiłem u rodzinki i o mały włos nie spłonęła. Na szczęście widząc wcześniej wspaniały pomysł wydawcy, by umieszczać CDKey na tej imitacji instrukcji, zapisałem sobie odpowiednie kody do kompa i tak wręczyłem mu płytkę i kody na karteczce (kody=cdkeye, jakby ktoś się zmylił).
Jak Sauron powiedział, to jest w jego kwestii dociekanie, czy kolega ma oryginał czy też nie.
Ja np swojemu bratu pożyczyłem X2 kiedyś i też bez instrukcji, bo okazało się, że instrukcje z kodem zostawiłem u rodzinki i o mały włos nie spłonęła. Na szczęście widząc wcześniej wspaniały pomysł wydawcy, by umieszczać CDKey na tej imitacji instrukcji, zapisałem sobie odpowiednie kody do kompa i tak wręczyłem mu płytkę i kody na karteczce (kody=cdkeye, jakby ktoś się zmylił).
Jak Sauron powiedział, to jest w jego kwestii dociekanie, czy kolega ma oryginał czy też nie.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Uwierz mi, ja rozróżnię zdjęcie zrobione przez ciebie od zdjęcia z netu. Poza tym napisałem, że na twoim miejscu ja bym tak zrobił, a nie, że musisz tak zrobić..._RA wrote:/.../ A poza tym kto mi uwierzy to i tak nie jest wiarygodne bo moge zdjecie sciagnąc z internetu i dac linka.
PS. Podpowiedź: nie mając skanera ani cyfraka, zawsze można zrobić foto fonem. Jak nie masz ty, to zawsze znajdzie się qmpel, który takie coś posiada

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Najlatwiej komus przypiac latke, posadzic o propagowanie piractwa...
Czy to ze ja nie posiadam instrukcji do X3 tez stawia mnie w kregu podejrzanych?
Przestancie bo jeszcze uwierze ze wszystkie plyty w domu macie oryginalne i nie macie ani jednego pliku MP3 na twardym dysku sciagnietego z Internetu. No chyba ze ktos posiada tylko jedna gre i jest to X3. Zreszta najczesciej jest tak, ze Ci co najwiecej krzycza rzucaja blotkiem w innych, a u siebie winy nie widza. Jak juz tak walczycie z piractwem to pojdzcie po calosci i zacznijcie od siebie...
Czy to ze ja nie posiadam instrukcji do X3 tez stawia mnie w kregu podejrzanych?
Przestancie bo jeszcze uwierze ze wszystkie plyty w domu macie oryginalne i nie macie ani jednego pliku MP3 na twardym dysku sciagnietego z Internetu. No chyba ze ktos posiada tylko jedna gre i jest to X3. Zreszta najczesciej jest tak, ze Ci co najwiecej krzycza rzucaja blotkiem w innych, a u siebie winy nie widza. Jak juz tak walczycie z piractwem to pojdzcie po calosci i zacznijcie od siebie...
Intel Core2 Q6600 QuadCore 2,40 GHz, GeForce 8800 GTX EVGA 768MB, EVGA nForce 680i SLI Mainboard Premium, Kingston HyperX DDR2 4x 2GB 800MHz, 2xSeagate 400 GB Barracuda ES
-
A o czym to jest forum? Mp3? Filmach? Użytkach? Nie, to jest oficjalne polskie forum X'ów, a egosoft nie stworzył go dla pirackich userów.tough_guyPL wrote:Najlatwiej komus przypiac latke, posadzic o propagowanie piractwa...
Nie masz instrukcji? Łuhuhuhu, to bardzo ciekawe, wiesz? :>
-
-
Wiesz w brak MP3 na moim dysku możesz wierzyć nie słucham muzyki (niezależnie od rodzaju) więc mnie ten problem nie dotyczy co do CD glowy nie damtough_guyPL wrote: Przestancie bo jeszcze uwierze ze wszystkie plyty w domu macie oryginalne i nie macie ani jednego pliku MP3 na twardym dysku sciagnietego z Internetu.

A tak na serio, od "niepewnych" użytkowników mamy moderatora (a nawet kilku) więc proszę odłóżcie te pochodnie i widły.

To tyle w tym temacie wg mnie.
-
-
Cóż, skoro dysusja zabrnęła tak daleko, musze prosić Cię o dowód legalności X3, którą użytkujesz. Jak to zrobisz (skanerem, aparatem, komórką, fotką z sieci), to już pozostawiam Twej inwencji. Ja chcę zobaczyć albo fotkę płyty albo dowód zakupu gry ze sklepu lub internetu (jeśli to np. wersja angielska GOTY2007). Gdy przedstawisz dowód, nie będzie więcej problemu i zostaniesz ciepło przez nas przyjęty, jak inni legalni użytkownicy na forum._RA wrote:Tak moglbym ale...
Po pierwsze musze miec skaner
Po drugie musze miec aparat
Takich rzeczy nie posiadam.
A poza tym kto mi uwierzy to i tak nie jest wiarygodne bo moge zdjecie sciagnąc z internetu i dac linka.
Fotkę/dowód prześlij mi na majla (podany w profilu).
Pozdrawiam
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
A takie pytanie Sauron, a jak ktoś, kto ściągnął grę poprzez STEAM może udowodnić legalność swojej wersji?
-
-
Ja właśnie chce napisać wiadomość do jakiegoś kompetentnego przedstawiciela Ego na forum w tej kwestii.
Po pierwsze:
Niektóre wydawane wersje gry (np. w Polsce) nie mają klucza rejestracyjnego na forum, więc dlaczego mają cierpieć użytkownicy jakieś czasem bezsensowne prześladowania o udowadnianie, czy ktoś nie jest wielbłądem? A także dlaczego, jak ktoś się nie zarejestruje, to licznik postów mu nie działa ? Takie bzdury to tylko tutaj mogą się dziać... A ja chcę się zapytać, dlaczego.
Po drugie:
Właśnie co do udowadniania legalności. Jeżeli X3 już dostępne jest na Steamie, to co w tej kwestii? Gdzie są wytyczne dla moderatorów odpowiednich forów, jak powinni działać w takim przypadku?
Jak mi się będzie chciało, to przetłumaczę to sobie na anglik i wyśle do oficjeli
Po pierwsze:
Niektóre wydawane wersje gry (np. w Polsce) nie mają klucza rejestracyjnego na forum, więc dlaczego mają cierpieć użytkownicy jakieś czasem bezsensowne prześladowania o udowadnianie, czy ktoś nie jest wielbłądem? A także dlaczego, jak ktoś się nie zarejestruje, to licznik postów mu nie działa ? Takie bzdury to tylko tutaj mogą się dziać... A ja chcę się zapytać, dlaczego.
Po drugie:
Właśnie co do udowadniania legalności. Jeżeli X3 już dostępne jest na Steamie, to co w tej kwestii? Gdzie są wytyczne dla moderatorów odpowiednich forów, jak powinni działać w takim przypadku?
Jak mi się będzie chciało, to przetłumaczę to sobie na anglik i wyśle do oficjeli

-
Jak ktoś pytany o dowód legalności odpowie, że grę pobrał na Steamie takiego dnia i takiej godziny, to odpowiednio będziemy to sprawdzać. Do tego czasu nie będę się tym kłopotał
.

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
Hmmm, ciekawe, życzę oczywiście powodzenia w dochodzeniu prawdy na Steamie
. Myślisz Sauron, że Steam poda ci szczegółowe dane, kto i kiedy kupił daną grę ? To by podchodziło pod kilka paragrafów
Ale dobra, co tam, czekam na czas, kiedy mi się będzie chciało przetłumaczyć te moje petycje, może oni udzielą jakichś sensownych odpowiedzi

Ale dobra, co tam, czekam na czas, kiedy mi się będzie chciało przetłumaczyć te moje petycje, może oni udzielą jakichś sensownych odpowiedzi

-
Ja akurat posluguje sie anglojezyczna wersja X3 2.01 od razu z Bala Gi Research. A instrukcji nie posiadam poniewaz kupilem uzywana gre w Xtra Vision i po prostu juz jej nie bylo 
Zreszta nie ma co sie oklamywac, co do polskich realiow, dopoki koszt zakupu nowej gry bedzie stanowil spora czesc wyplaty to bedzie kwitlo piractwo.

Zreszta nie ma co sie oklamywac, co do polskich realiow, dopoki koszt zakupu nowej gry bedzie stanowil spora czesc wyplaty to bedzie kwitlo piractwo.
Intel Core2 Q6600 QuadCore 2,40 GHz, GeForce 8800 GTX EVGA 768MB, EVGA nForce 680i SLI Mainboard Premium, Kingston HyperX DDR2 4x 2GB 800MHz, 2xSeagate 400 GB Barracuda ES
-
ummm...Mani_Hc wrote:Hmmm, ciekawe, życzę oczywiście powodzenia w dochodzeniu prawdy na Steamie. Myślisz Sauron, że Steam poda ci szczegółowe dane, kto i kiedy kupił daną grę ? To by podchodziło pod kilka paragrafów
"Hello, I'm official polish Egosofts community boards moderator. Im wounder if any user using blablabla@blablalba.pl mail have bought an X3: the return in your shop?
Greetings, Sauron11"
"Hello
You arent allowed to access those data.
Greeting, Steam Sales Office"
A po ludzku:
Wszystko to reguluje umowa, jaką ego podpisał ze Steamem, jednak sam Steam z bardzo poważnie traktuje sprawdę dostępu do swojej bazy klientów, i możliwe jest, że ego będzie miało tylko dostęp do ilości sprzedanych kopii miesięcznie, i tylko po to, aby mogli sie rozliczać.
Gdy kupuję grę w sklepie, nie muszę podawać żadnych swoich danych. Steam trzyma się tego modelu, i tylko najwięksi ich przydusili aby otrzymać do nich dostęp, ale wszystko co ze steama wyciągneli, to dokładniejsze statystyki sprzedaży. Wyjątkiem jest tutaj valve, ale wątpie by steam zrobił to samo dla ego

-
Wyczuwam pewne trudności ze zdobyciem takich informacji przez użytkownika - nawet jeśli Steam je gdzieś trzyma, to przecież może się zdarzyć, że ktoś po kupieniu gry z jakiegoś powodu musiał np. przeinstalować system i zainstalować Steama od nowa. Wtedy mógłby już co najwyżej dowiedzieć się, kiedy ściągnął grę ponownieSauron11 wrote:Jak ktoś pytany o dowód legalności odpowie, że grę pobrał na Steamie takiego dnia i takiej godziny, to odpowiednio będziemy to sprawdzać. Do tego czasu nie będę się tym kłopotał.

Osobiście radziłbym, żeby dać temu po prostu spokój. Nie, żebym popierał piractwo, ale skoro nawet Ego ma głęboko w (_!_) legalność użytkowników forum, to niby czemu my mamy stawać na rzęsach by jakoś próbować ją jednak udowadniać