[X3] Czy da sie odpolszczyc X3 ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Nie Ghostek, ale ja o tym prawie napisałem. Gdzieś, w jakiejś dyskusji przeczytałem, że można w ten sposób interpretować prawo...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Heh, czyli kryminalista ze mnie ;) Nie dość, że bezwstydnie kupiłem grę (nie tylko X3, ale i HL2 - z tym, że HL2 kupione w kraju ale i tak 'sprowadzone' z netu) za granicą, to jeszcze wielokrotnie (po reinstalce systemu trza w końcu wszystko instalować od nowa, a Steam jakoś niechętnie odnosi się do 'kopii zapasowych' pozostawionych na dysku ;)) sprowadzałem ją do kraju (kablem bo kablem, ale jednak!) :D

A tak na serio to już się lekko o paranoję ociera, na szczęście wątpię, by to ktokolwiek kontrolował ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Mamy też (obowiązujące, bo nigdy nie wycofane) prawo z dawnych czasów, mówiące o tym, że do 16 roku życia nie możesz legalnie dokonywać zwykłych zakupów w normalnym sklepie i twoi opiekunowie mogą towar zakupiony przez ciebie zwrócić do sklepu (sprzedawca MUSI w tym przypadku przyjąć ten towar i oddać kasę), a do bodajże 12 roku życia nie masz prawa posiadać przy sobie pieniędzy... :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
jacekkotynski

Post by jacekkotynski »

cześć, dość ciekawą dyskusję nawiązaliście ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o prawo to:
Posiadacz oryginalnej polskiej wersji ma prawo do zakupienia angielskiej nieważne gdzie. Bo posiada już licencję na polskojęzyczną wersję oprogramowania zakupioną w Polsce. A z tego co pamiętam język oprogramowania można dowolnie zmieniać (chyba że jest gdzieś w EULA zaznaczone że jest inaczej w większości nie ma) ;) "dobrym" przykładem może tu być Microsoft gdzie nie ma znaczenia wersja językowa oprogramowania tzn można ją dowolnie zmieniać jeśli tylko posiada się odpowiedni nośnik instalacyjny.

(Jeśli się mylę to proszę o korektę ;) najlepiej z paragrafami w polskim prawie które mówią inaczej ^^ bo chętnie bym to w razie czego zweryfikował)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”