[X3] Czy da sie odpolszczyc X3 ?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Heh, czyli kryminalista ze mnie
Nie dość, że bezwstydnie kupiłem grę (nie tylko X3, ale i HL2 - z tym, że HL2 kupione w kraju ale i tak 'sprowadzone' z netu) za granicą, to jeszcze wielokrotnie (po reinstalce systemu trza w końcu wszystko instalować od nowa, a Steam jakoś niechętnie odnosi się do 'kopii zapasowych' pozostawionych na dysku
) sprowadzałem ją do kraju (kablem bo kablem, ale jednak!) 
A tak na serio to już się lekko o paranoję ociera, na szczęście wątpię, by to ktokolwiek kontrolował

A tak na serio to już się lekko o paranoję ociera, na szczęście wątpię, by to ktokolwiek kontrolował

-
Mamy też (obowiązujące, bo nigdy nie wycofane) prawo z dawnych czasów, mówiące o tym, że do 16 roku życia nie możesz legalnie dokonywać zwykłych zakupów w normalnym sklepie i twoi opiekunowie mogą towar zakupiony przez ciebie zwrócić do sklepu (sprzedawca MUSI w tym przypadku przyjąć ten towar i oddać kasę), a do bodajże 12 roku życia nie masz prawa posiadać przy sobie pieniędzy... 

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
cześć, dość ciekawą dyskusję nawiązaliście ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o prawo to:
Posiadacz oryginalnej polskiej wersji ma prawo do zakupienia angielskiej nieważne gdzie. Bo posiada już licencję na polskojęzyczną wersję oprogramowania zakupioną w Polsce. A z tego co pamiętam język oprogramowania można dowolnie zmieniać (chyba że jest gdzieś w EULA zaznaczone że jest inaczej w większości nie ma)
"dobrym" przykładem może tu być Microsoft gdzie nie ma znaczenia wersja językowa oprogramowania tzn można ją dowolnie zmieniać jeśli tylko posiada się odpowiedni nośnik instalacyjny.
(Jeśli się mylę to proszę o korektę
najlepiej z paragrafami w polskim prawie które mówią inaczej ^^ bo chętnie bym to w razie czego zweryfikował)
Posiadacz oryginalnej polskiej wersji ma prawo do zakupienia angielskiej nieważne gdzie. Bo posiada już licencję na polskojęzyczną wersję oprogramowania zakupioną w Polsce. A z tego co pamiętam język oprogramowania można dowolnie zmieniać (chyba że jest gdzieś w EULA zaznaczone że jest inaczej w większości nie ma)

(Jeśli się mylę to proszę o korektę