[X3] Handel
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Hehehart.pl wrote:dzieki za pomoc
Zauwazylem pewna przypadlosc wsrod handlowca wszech.-mianowicie czasami handlowiec sie zapycha prosi mnie o pomoc , ze niby nie moze sprzedac towaru , troche to dziwne jakis ulomny czy co:)

aby sie coś takiego zdarzyło. Wszyscy moi handlarze
13 UT i 4 LUT (Lokalny Wszechświatowy Handlarz
ze skryptu MK3 Local Trader) latają i trzepią diengi.
Nawet po dłuższym czasie gry nie mam problemu z piratami, ksenonami i kaczyńskimi.
Pozdro
-
Eee bufi, mnie zawsze kupcy do około poziomu 9 proszą o pomoc. Nie było takiego przypadku jeszcze, by nie prosił. A miałem gdzieś z 10 kupców
.
Miałem, bo w przeciwieństwie do ciebie, nie wykupiełem sobie jakiejś ochrony od piratów
. Ty pewnie poszedłeś z nimi na jakąś ugodę, mnie niestety tylko wkurzają i jak napotkam jakiegoś, od razu wchodzimy sobie w drogę wojenną 

Miałem, bo w przeciwieństwie do ciebie, nie wykupiełem sobie jakiejś ochrony od piratów

http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
U mnie nie. Kupuje statek + wyposażenie, MK3Mani_Hc wrote:Eee bufi, mnie zawsze kupcy do około poziomu 9 proszą o pomoc. Nie było takiego przypadku jeszcze, by nie prosił. A miałem gdzieś z 10 kupców.
komenda: uruchom handlarza sektorowego i zapominam o takim delikwencie.
Zaglądam tylko jak jest już czas na kupca wszechświatowego.
[edit]
A może masz przy ich statkach ustawioną komenðę
'melduj o wykonanych rozkazach' czy jakoś tak?
[edit2]
Aha przypomnialo mi sie

Ja swoich kupców szkolę w sektorze który nazywam
'maszynką do robienia UTków'
Ten sektor to Shore Of Infinity.
Praktycznie wszystkie moje UT wyszły z tego sektora. A w samym sektorze jest tyle okazji handlowych, że taki początkujący utek nie ma prawa
się nudzić, więc może dlatego nigdy nie spotkałem się z sytuacją braku zajęcia.
Ja tam im w droge nie wchodzę. Niech se latają.Miałem, bo w przeciwieństwie do ciebie, nie wykupiełem sobie jakiejś ochrony od piratów![]()
. Ty pewnie poszedłeś z nimi na jakąś ugodę, mnie niestety tylko wkurzają i jak napotkam jakiegoś, od razu wchodzimy sobie w drogę wojenną
To oni mi też nie wadzą.
Pozdro
-
Hmm spróbuję ten sektor obadać
.
Jeszcze dziś puszczę tam handlowca. Dzięki za propozycję.
A i powiem najszybciej jak można, czy będzie się takiemu delikwentowi nudziło, czy też nie
.

Jeszcze dziś puszczę tam handlowca. Dzięki za propozycję.
A i powiem najszybciej jak można, czy będzie się takiemu delikwentowi nudziło, czy też nie

-
-
-
Właśnie mnie w
handlowiec źle działał. Coś tam nasprzedawał, nakupował i się dużo razy zacinał
.
Spoiler
Show
Empire's Edge

Spoiler
Show
Ja najczęściej szkole swoich w okolicach Argon Prime. Herron's Nebula czy The Wall. W miare ładnie zdobywają tam doświadczenie
.

-
A można jakoś ustalić zasięg najlepszego sprzedawania i kupywania ?? a nie ze leci mi pol galaktyki zeby cos sprzedal a na koncu jeszcze okaze sie ze nie sprzedal...
i 2 pytanie gdzie kupic oprogramowanie handlowe 3 (problem taki ze mam poczatkowy etap gry x3 konflikt teranski jestem w etapie dostarczenai 200 theranium <- tez tego kupic nigdzie nie idzie) wiem weim nobowskie pytania ale prosze o pomoc
i 2 pytanie gdzie kupic oprogramowanie handlowe 3 (problem taki ze mam poczatkowy etap gry x3 konflikt teranski jestem w etapie dostarczenai 200 theranium <- tez tego kupic nigdzie nie idzie) wiem weim nobowskie pytania ale prosze o pomoc
-
1. Ogólnie w dokach zaopatrzeniowych Teladian.
2. Zobacz sobie do Encyklopedii w grze, jeśli będziesz miał w niej ten towar, to będziesz miał podane gdzie kupić.
3. Pomocna może być też mapa Scorpa, ale nie każdy lubi takie ułatwiacze.
4. Teladianum kupisz w tym samym sektorze, gdzie otrzymałeś info że musisz mieć 200 sztuk tego towaru. Są tam 2-3 fabryki z tym towarem.
2. Zobacz sobie do Encyklopedii w grze, jeśli będziesz miał w niej ten towar, to będziesz miał podane gdzie kupić.
3. Pomocna może być też mapa Scorpa, ale nie każdy lubi takie ułatwiacze.
4. Teladianum kupisz w tym samym sektorze, gdzie otrzymałeś info że musisz mieć 200 sztuk tego towaru. Są tam 2-3 fabryki z tym towarem.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
- Moderator (Polski)
Załącz w sektorze obok. A jak to samo, to jeszcze jeden sektor dalej. Czasem nie ma możliwości na dobry handel (albo pilot ma za mało doświadczenia).Falshion wrote:[...]daje je a one odrazu sie wyłacza
klarix [ external image ]
-
Mod 500km nie ma nic wspólnego z handlarzem Mk3, pozwala on tylko Tobie z dalszej odległości, kontaktować się (poprzez opcję "Łączność") ze stacjami w celu podjęcia się dostępnej tam misji.
[ external image ]
[ external image ]
-
- Moderator (Polski)
-
Ups, sorry, źle odczytałem.
Co do problemów z Mk3, pisałem ci na forum xudb. Sprawdź w instrukcji jakie wyposażenie obowiązkowe musi mieć handlowiec i uruchom go w jednym z sektorów podanych w FAQ jako najlepsze sektory do szkolenia traderów.
Co do problemów z Mk3, pisałem ci na forum xudb. Sprawdź w instrukcji jakie wyposażenie obowiązkowe musi mieć handlowiec i uruchom go w jednym z sektorów podanych w FAQ jako najlepsze sektory do szkolenia traderów.
[ external image ]
[ external image ]
-