[X2] Problem z glupimi statkami flot sojuszniczych w czasie bitew

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nemezis jest bardzo wdzięcznym statkiem i na pewnym etapie gry był moim ulubionym M6. Podobał mi się bardziej niż Smok i Centaur, będąc czymś pośrodku i wyróżniając się właśnie możliwością montowania GFU Gamma.
Jak pamiętam walka przy użyciu GFU Gamma polegała zaś na strzałach w odstępie co 1-2 sekundy z odległości jakichś 2-3 km, tak aby zapas energii działa nie wyczerpał się zbyt szybko (salwa z przytrzymanego spustu wyczerpuje wszystko w mgnieniu oka, a tego przeca nie chcemy), w ten sposób szybko zbijały się osłony w każdym M3, TS i TP, potem szybkie przełączenie na WMP Gamma i wykańczamy kadłub.

W sektorze Mi Ton's Refuge mam Nemesisa z WMP Gamma/Beta jako patrolowca/obrońcę sektora - jest bardzo efektywny 8) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Khem khem, nie uwazacie panowie ze robi sie tu nam OT? :P
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

hmmm, nie? :P
Mani_
x2

Post by Mani_ »

To ja mam jeszcze jedno pytanie, co robicie jak "niechcac" :P uderzycie nie w te statki transportowe co trzeba, lub bezposrednia w jakas stacje kosmiczna i robi sie nagle dla was czerwona i wroga :| (znaczy sie mam na mysli Handlowe Stacje i Doki Zaopatrzenia). Bo qrcze niechcacy w czasie kilku bitew mi sie udalo tak zrobic i teraz od kilkunastu godzin swieca sie na czerwono, a czasami przydaloby sie zadokowac i cos kupic, bo sa to powiedzmy jedyne stacje w poblizu...

A co do M6, kazdy swoja technike posiada gry. Ja np jak kupilem sobie Smoka, pogralem nim troszke i jak zorientowalem sie, ze bardzo ciezko mi idzie z K i J, to zrezygnowalem. Dalej jest najsmieszniejsze to, ze postawilem go do patrolowania President's End i po jakims czasie jest sygnal, ze tam mi atakuja go, patrze na mape, i mysle sobie, ze zwyczajna Khaacka holota, ale po chwili bylo po Smoku.

Aha i co montujecie do Smoka, ja mialem WMP Gamma i na przodzie PDF Alfa.

A i przyznaje, ze mimo tego, ze Nemezis niczym sie nie wyroznia, to przetrzymala bardzo dlugo u mnie (moj pierwszy M6 podajrze :P) i patroluje sobie sektory i nikt jej krzywdy kadluba jeszcze nie zrobil. Choc jakbym mial ja wziac do Xenonskich sektorow nie wytrzymalaby :P.

A i prywatnie do niszczenia wszystkiego co sie rusza, to uzywam Rybolowa, ale wyposazony jest tylko w 2 GFU, na przodzie jeden i z tylu do niszczenia rakiet drugi :).

A kupna Centaura to nigdy nie rozwazalem :D. Jakos nie pociaga mnie :P
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Wyrzuć ze Smoka PDFa, ma tylko większy zasięg, a obrażenia małe. WMP Gamma zadaję najwięcej obrażeń w jednym strzale ze wszystkich broni.
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Problem z czerwonymi stacjami co? U mnie też w czasie paru większych bitew (x3) natrafiałem na jakieś neutralne kloce co sie gdzieniegdzie tam pojawiały znikąd (zazwyczaj w ore belt) i stawały sie czerwone. Potem wpadłem na pomysł żeby zmienić nastawienie do stacji tych ras na globalne i... wszystko niebieskie :)

Inny sposób to znaleźć hakiera w biuletynie na stacji pirackiej, czasem pomaga, czasem nie...
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Xenek wrote:Problem z czerwonymi stacjami co? U mnie też w czasie paru większych bitew (x3) natrafiałem na jakieś neutralne kloce co sie gdzieniegdzie tam pojawiały znikąd (zazwyczaj w ore belt) i stawały sie czerwone. Potem wpadłem na pomysł żeby zmienić nastawienie do stacji tych ras na globalne i... wszystko niebieskie :)

Inny sposób to znaleźć hakiera w biuletynie na stacji pirackiej, czasem pomaga, czasem nie...

Hm z tymi ustawieniami globalnymi to raczej nie pomoze, bo o ile pamietam, mam wszystko standardowo ustawione na globalne, ale sprawdze.
A co do piratow, to jeszcze nie probowalem :P. Poszukam.

A inni, co mi radza ?
Bo jest jeszcze sposob rozwalenia tej stacji, ale wtedy by spadnie zaufanie w danej rasy i nie mam pewnosci, czy caly sektor sie na mnie nie rzuci (nie ma problemu z punktu widzenia zbrojnego) i nie mam takze pewnosci, czy te stacje sie zrespawnuja :P.
MiG13
x3

Post by MiG13 »

No moim zdaniem to (globalne ustaw.) definitywnie powinno pomoc. Wystarczy to zmienic w opcjach glownych.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Shane: Tylko że on ma pewnie włączone "pokazuj jako wroga gdy jest wrogo do mnie nastawiony". Walnoł w stację o jeden raz za dużo i teraz ta go goni.

Mani:Muszis sobie polepszyć rangę u tej rasy, a potem rozalić tą stację. Albo jeśli z nimi niehandlujesz, to rozwal to stację a potem zacznij rozwalać im piratów i khaaków.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ale czy ta stacja sie zrespawnuje ? :P

Tu tkwi pytanie :D

//EDIT
Aha tu lazi o Dok Zaopatrzeniowy :|
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A rasa i sektor? Możliweże gdzieś niedaleko jest stacja piracka. Albo poprostu ją olej, kiedyś się odczerwienieje :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”