X2 - poczatek :)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

ąlbo sprubój wpisać kod dużymi literami ale ten w lewym górnym rogu. Ja właśnie kupiłem X2 i zarejestrowałem się tym kodem (wersja z airlines 2 znaczy się gold. :wink: tera zaczynam instalować. :mrgreen:
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Dayhemous
x3

Post by Dayhemous »

Wiencek14 napisał:
...Ja właśnie kupiłem X2 i zarejestrowałem się...
Super ! Miło że dołączasz do braci X'owej, w legalny sposób :wink:
Teraz to cię już tylko przygody czekają...

PS - Proponuje, zmień sobie siga, przecież teraz już masz... :)
Jabu
x2

Post by Jabu »

NIestety w mojej instrukcji, na pierwszej stronie, jest tylko jeden klucz własnie prawym górnym rogu(z dopiskiem "CD2 musi być w CDROM").
W poniedziałek skontaktuję się z PLAYem.
Ech, a było tak pięknie :) .....
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

EDIT: nie mogłem się doczekać, wysłałem właśnie maila do obu Panów z Play'a. Kurde czuję się tak jakbym zepsuł nowa zabawkę ...

EDIT2 : Sauron11 - dziękuję bardzo :)
Last edited by Jabu on Sun, 29. Jan 06, 12:13, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jabu: Jakbys miał kłopoty z PLAYem to pisz, nie zostawimy Cię w potrzebie. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Mam lekki problem z głosami postaci. :? wina płytki nie jest bo sprawdziłem na laptopie i wszystko działa ale na zwykłym nie chce z góry dzięki za pomoc.
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Opisz pokrótce ten problem - postaramy się pomóc. Swego czasu wątek traktujący o rozwiązywaniu problemów z dźwiękiem w X2 był stale przyklejony...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Dobra nie ma głosów postaci nawet po zainstalowaniu wmfdist.exe (to są chyba jakieś sterowniki do windows media player) na laptopie jest wszystko ok no aloe grać się za bardzo nie da, a na domowym kompie nie ma głosów.
Zastanawiam się czy to nie jest wina nowszej wersji windows media bo na laptopie mam v.9 a na zwykłym v.10.
Spiter
x3ap

Post by Spiter »

Heh, z tymi kodami do rejestracji online przy 'X2 gold' jest generalnie jakas delikatna k.i.c.h.a ;) U mnie na instrukcji rowniez widnieje jedynie cd-key, przy probie rejestracji (po zainstalowaniu) pojawia sie info, ze kod nie pasuje do plytki, a PLAY milczy - przyjdzie chyba skladac oficjalna reklamacje.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wiencek14: Tesz niedawno tak miałem. Znalazłem jeszcze jeden sposób: w Media Player>Ustawienia>"Preferowane Urządzenie odtwarzania" (chyba) jest ustawiony Direct, to zmień to na twoją dźwiękówkę. U mnie pomogło![/b]
Jabu
x2

Post by Jabu »

-> Spiter: no to niezłe wieści przynosisz, ja narazie niema równiez żadnej odpowiedzi, ale to chyba jeszcze za wcześnie, więc jestem dobrej mysli.
Czy ktoś z Was pamietam jak to jest ujęte w umowie licencyjnej, czy producent zobowiązuje się do udostepniania uaktualnień do produktu? Jeśli tak, to chyba mozna bedzie się na to powołać, przyjmując że do pobrania uaktualnienia ze strony egosoftu potrzebna jest rejestracja.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jabu: Nie pamiętam treści umowy licencyjnej (zresztą była napisana jakoś tak mało zrozumiale) ale imo nie musisz się na nic powoływać. Nie masz na instrukcji kodu online, więc prosisz o podanie/przesłanie kodu i koniec. Byc może będzie trzeba zeskanować pierwszą stronę manuala i im przesłać do weryfikacji legalności, być moze rachunek z zakupu, ale to juz raczej szczegóły.
Jeśli PLAY nie odpowiada - może warto skorzystać z telefonu, jest podany w instrukcji chyba na drugiej stronie przy adresie.
Odnośnie takich zobowiązań producenta czy wydawcy - to szczerze wątpię. :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Spiter
x3ap

Post by Spiter »

Nawet jeśli sprzedawca uzna, iż cd-key bądź kod rejestracji online nie jest wymagany w celu uznania zamówienia za zrealizowane, to zawsze (i wszędzie przy zakupach online) można zwrócić towar w ciągu 10 dni od daty jego otrzymania (bez podania jakiejkolwiek przyczyny).
IMHO jednak oba te kody są częścią zamówionego towaru i jako taką sprzedawca ma obowiązek je dostarczyć (jako, że chociażby możliwość otrzymania pomocy technicznej/upgreadów/patchy jest od nich uzależniona, a jednocześnie gwarantowana przez producenta).
Cóż - ja dalej czekam na odpowiedź z PLAY'a.

P.S. Jakby nie było pewnie i tak czeka mnie wyprawa do PLAY'a, jako że prócz braku kodu online wygląda to tak, jakby kod (weryfikacji legalności offline) był 'z zupełnie innej beczki'.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

RAFIO: wielkie dzięki. :mrgreen:
Jabu
x2

Post by Jabu »

W umowie nie ma nic na temat uaktualniania produktu ...
Rozmawiałem dziś na temat kodu z p. Krzystofem z PLAYa, był zdziwiony brakiem kodu, ale obiecał że dostanę go najóźniej w ciągu 7 dni. Ponoć wyprzedali już wszystkie i czekają na nową partię, z której to własnie mam otrzymac kod. Ogólnie b. miła rozmowa, przeprosił za kłopot ...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Podobny numer zrobiła Cenega z Sacred: Underworld. W wielu egzemplarzach nie było kodu do gry multiplayer - tylko puste miejsce na niego :D
Ale uczciwie to załatwili i szybko - wystarczyło zadzwonic, odpowiedziec na kilka pytań żeby się przekonali że masz oryginał i podawali kod...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Spiter
x3ap

Post by Spiter »

Pytanie do osob, ktore nie dostaly wraz z X2 (z play'a) kodu rejestracji online - czy zostaly one doslane? Jesli tak to czy sa poprawne?
Jabu
x2

Post by Jabu »

Ja wczoraj otrzymałem klucz, tylko niestety po wpisaniu i wybraniu opcji wyslij dostaje info ze jest niepoprawny. Dostałem klucz który się składa z 4 czteroznakowych grup. Czy miejscem na wpisanie tego klucza jest, w profilu, sekcja EGOSOFT, CD-klucz ? Zgłupiałem !!!!

Spiter -> czy z twoim kluczem tez jest coś nie tak ?
Spiter
x3ap

Post by Spiter »

Jabu - mam dokładnie to samo - klucz niepoprawny. Właśnie sprawę kluczy próbuję jakoś wyjaśnić z play'em (a oni z Egosoftem, skąd owe ostatnio dostali). Najlepiej również to zgłoś pisząc na adres krzysztof@play.com.pl.
Jabu
x2

Post by Jabu »

Tak, juz wysłałem maila do p. Krzysztofu, to od niego zreszta dostałem klucz. Czekamy ;(((

EDIT:

odpowiedz z PLAYa:
"
OK

DZIALAM Z NIMI

SPRAWDZALEM SAM - I TEZ WIDZE TEN PROBLEM

RANO NAPISALEM - CZEKAM NA ODPOWIEDZ

SORRY ZA TO - CZEKAMY
"

tak więc nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać

edit2: kody działają :))

Return to “Polskie / Polish X-Forum”