Gwiezdny Pamiętnik (Tylko Dla Udziałowców WFWK)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB podsunął dobrą myśl, skoro tamto konto na home.pl nie ma ograniczeń (pytanie czy wersja testowa też nie ma) to możnaby na okoliczność sejwów co rusz robić sobie nowe konto testowe i tak raz za razem nowe konto pod sejwa :roll:

Inny pomysł to jakieś miejsce na jakimś polskim serwie gdzie by było można wrzucać taki plik. Ja może bym sobie wygospodarował na moim Neostradowym, ale każdy z nas musiałby mieć własny serw i tylko podawałby linka do ściągania, a potem usuwałby plik z serwera :)

Edit: pomysł z dzieleniem pliku - czy to aby bezpieczne dla zawartości pliku? Nie giną jakieś dane w trakcie rozdzielania/składania pliku? Z punktu widzenia laika jakim jestem taka operacja jest szalenie niebezpieczna :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

BQB wrote:mam program Power Archiwer w wersji 6.1.
i jestes jak zwykle niezawodny. Czy mozesz mi przeslac instalatora? Sprobowalbym, jak to dziala.
BQB
x2

Post by BQB »

Nie, nie, tak prosto to nie jest, podajesz swoje dane osobowe, a w ciągu tych 14 dni testowych podsyłają Ci fakturę i albo bierzesz, albo nie. Więc dwa razy taki numer nie przejdzie. a programik jest tu www.stanbor.pl/BQB/powerarch61.exe
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

oki, mam, dzieks
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BQB wrote:Więc dwa razy taki numer nie przejdzie.
Szkoda :( Choć może do kilku tur by wystarczyło, taki mail przez 14 dni to dwie pełne tury i za każdym razem byśmy korzystali w czterech z tej samej skrzynki. Co by dawało 14 x 4 = 56 dni, czyli dwa miesiące grania :roll:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

E chyba lepiej nie kombinować i pobawić się w dzielenie.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ja juz podzielilem. Ustawilem, zeby dzieli od 6MB w gore. I wyszlo. Sau, przeslac Ci?
BQB
x2

Post by BQB »

Coś mi się przypomniało, że Outlook Express miał w opcjach dzielenie wiadomości, ale jak to działa i czy będzie działać pomiędzy różnymi wersjami, tego nie wiem. Lepiej chyba jednak dzielić przy pomocy tego programiku. A w razie gdyby ktoś nie miał/nie chciał/nie mógł użyć tego programiku, to zawsze można połączyć za pomocą polecenia copy. Czyli copy plik1 + plik2 + plik3 plik. Jak macie kilka filmów w czystym mpeg1 to możecie je tak bez problemów połączyć w jeden. Nie działa to oczywiście z wszelkimi divixami i innymi tego typu.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

wfwk@lobo.waw.pl

możecie puszczać z tego na to konto.
tylko w tytule piszcie od kogo i dla kogo. I informujemy się o wysłaniu i odebraniu sejwa poprzez forum. Mam mało miejsca na serwerze, dlatego spróbujcie proszę kasować od razu po zassaniu. Jeśli się nie uda, to ja skasuję.
Hasło pójdzie do każdego na priv.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jones Abrahams wrote:wfwk@lobo.waw.pl
Ale jak ja mam z tego korzystac? Sorki, niekumaty jestem, nie znam instrukcji obslugi... to adres mailowy, tak? I co ja mam zrobic z sejwem? I jak pozniej wejsc do tej skrzynki?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ja skumałem, że trzeba skonfigurować maila np. w Outlook Express, tylko trzeba podać chyba cos takiego jak POP3 i SMTP, Kurczę dawno tego nie używałem :oops:
Najlepiej załatwić sprawy z mailem na privie.

Marcy, nie przesyłaj mi tej podziałki, nie mam klienta odbiorcy, chyba tak się to zwie? :gruebel: Chciałbym uniknąć dzielenia sejwa, zaczną nam wychodzić jakieś kwiatki w MWM i zabawa sie sypnie.

Edit:dzwonił ktoś do mnie 4 razy, może to Ty Marcy? Oddzwoniłem ale nie podnosił :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:skonfigurować maila np. w Outlook Express, tylko trzeba podać chyba cos takiego jak POP3 i SMTP
Ze co? :o :o :o
Sauron11 wrote:Marcy, nie przesyłaj mi tej podziałki
Za pozno.
Sauron11 wrote:nie mam klienta odbiorcy, chyba tak się to zwie?
Ze co? :o :o :o
Sauron11 wrote:Edit:dzwonił ktoś do mnie 4 razy, może to Ty Marcy? Oddzwoniłem ale nie podnosił :)
To nie ja.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcy, mam propozycję, nie do odrzucenia :) .
Mi się nie uda dzisiaj pograć na sejwie (praca).
Zatrzymaj go u siebie jeszcze 1 dzień (jutro), możesz nadgonić straty :roll: . I prześlij mi jutro do popoludnia. Do tego czasu może uda mi się wyczaić jak z tym mailem/dzieleniem pliku.
Usunę z yahoo to co przesłałeś dziś.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Marcy, mam propozycję, nie do odrzucenia :) .
Mi się nie uda dzisiaj pograć na sejwie (praca). Zatrzymaj go u siebie jeszcze 1 dzień (jutro), możesz nadgonić straty :roll: . I prześlij mi jutro do popoludnia.
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiichaaaaaaaaaaaaa! :D :D :D
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Cóż ja też dawno nie konfigurowałem...

Zarówno SMTP, jak i POP3 to
mail.lobo.waw.pl
podaję tutaj bo to żadne tajne dane. Wszystko gania na zwykłych połączeniach. Uwierzytelnianie normalne, dla SMTP takie jak dla POP3.

Marcy, zgaduję że z poczty korzystasz włażąc na stronę wp.pl?
I nie masz żadnego klienta do maili?
Wygooglaj sobie Thunderbirda. Prosty i łatwiutki w obsłudze. Chyba że wolisz w Outlooka? Tak czy tak, bezczelnie wskażę nieubłaganym palcem na... BQB jako tego, który niezawodnie pomoże skonfigurować :fg:
Ależ jestem podstępny :D
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Sorki, że się ponownie wtryniam...
Koledzy z konkurencyjnej drużyny również mieli problemy dotyczące przesyłania sejwa z powodu coraz większego rozmiaru...polecam prześledzić tamten wątek pod tym kątem.
O ile wiem konto na www.o2.pl posiada ograniczenie do 20 MB na jedną wiadomość, a ponadto ktoś tam znalazł nawet takie konto o pojemności 50 MB na jednego maila( tyle że skrzynka miała pojemność bodaj 100 MB0.
Oczywiście mówimy o darmowych kontach :)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jones Abrahams wrote:Marcy, zgaduję że z poczty korzystasz włażąc na stronę wp.pl?
No jeszcze znam Pocztę Polską, a co... :o :o :o
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Drodzy z WFWK - przeslalem wam poczta z wp.pl ( :P ) na wasze normalne poczty moj projekt zasad swiata WFWK. Moj jak moj, pelno tam inspiracji z JA i SA. Przejrzyjcie i skomentujcie. Z powodów technicznych mamy wieczor przerwy przed nowa tura. Zobaczcie, czy to ma sens.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

DRACOOL wrote:Sorki, że się ponownie wtryniam...
...O ile wiem konto na www.o2.pl posiada ograniczenie do 20 MB na jedną wiadomość ...
Jajks! ..na śmierć zapomniałem, że mam konto na tlenie :o Fajnie, że o tym napisałeś :D
Znalazłem właśnie w skrzynce 56 nowych wiadomości, które się uzbierały od początku października, w tym maila od Marcysia z sejwem z 13.10.05 :) No i jeszcze Donald Tusk do mnie napisał hehe :P

Edit: i potwierdzam wielkość wiadomośći na tlenie:
http://tinyurl.com/8qtly

Także sprawa się rozwiązała. Marcy prześlij mi na: sauron1_1@o2.pl
No i dzieki JA za dobre chęci w użyczeniu własnego płatnego konta :D
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

No to znowu zmiana konta a raczej powrót do pierszego czyli w moim przypadku:

staszek007@o2.pl

Jest tylko jedna rzecz co mnie martwi, mianowicie konto w wp też ma limit wielkości załącznika 20 mb, więc czyli na nie nie chciał sejw wejść to podob ny problem może pojawić się z o2.

Edit:

Marcy, przejrzałem twój zbiór zasad i ogólnie wydaje się całkiem niezły mam tylko zastrzeżenia do paru punktów i parę propozycji:

Zastrzeżenia:
1. Mam do punktu 3, sugeruję małą modyfikację, a mianowcie: piloci WFWK mają absolutne pierwszeństo przy zakupie broni z tych fabryk, ale w wypadku braku zamówień przez powiedzmy 2 tury może ta broń pujść na rynek komercyjny.
2. do 4. Ograniczenie, Ok tylko prosiłbym o sprecyzowanie, a mianowicie czy chodzi o statki poza turą czy w turze gracza :?
3. do 5, sugeruje zwiększyć nieco ilość tych stacji albo wyjąć spod tego limitu stacje Splitów, żeby można było spokojnie robić rezerwy ich technologi.
4. punkt 7. Zgadzam się z tym co do ogółu sektorów, ale sugeruję, żeby każdy gracz mógł mieć, jakieś 3 sektory koło siebie, które miałby na wyłączność i mógł stawiać by tam dowolną ilość fabryk.

Propozycję:
1. Całkowity zakaz używania przymytu od Buźki. Inaczej stawianie naszego imperium zbrojeniowego nie będzie miało sensu.
2.Patrz ostatni i przedostatni punkt zastrzeżeń.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”