"X3: Reunion" zamiast "X2: The Return"

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sonen
x2

Post by sonen »

DRACOOL wrote:Mówisz (piszesz :D ) o tej boronowatej (bez urazy) "rybie", czy o tym następnym?
Bo mnie się ryba kojarzy raczej z Mon Calmari :lol:
o nastepnym pieknym (pewnie) Argońskim M1...a w tle inne piekne olbrzymy...ide sie pociąć...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

...ide sie pociąć...
......do tego cięcia na pewno nie jesteśmy na tym forum jedyni... :lol:
pozdro dla wszystkich miłośników ostrych narzędzi tnących. :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

Patrzyłem właśnie w sklepach internetowych , Athlon 64 3000 + płyta na pcie ok 900 zl, gf7800 juz od 1600 zl...

ech, czas zacząć oszczędzanie :)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

ergo wrote:Patrzyłem właśnie w sklepach internetowych , Athlon 64 3000 + płyta na pcie ok 900 zl, gf7800 juz od 1600 zl...

ech, czas zacząć oszczędzanie :)
W moim przypadku dodatkowo zasilacz + kpl DDRamów, i kto wie czy nie twardziel, jeżeli płyta miała by SATA... :cry:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Wracając do głównego tematu: Greg opowiada tutaj o X3 i o aktualnym beta testing.

Dalsza informacja: X3 ma być za miesiąc gotowe.

klarix
BQB
x2

Post by BQB »

Ooooo :o
Hurraaaaaaaa :mrgreen:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

klarix wrote:Dalsza informacja: X3 ma być za miesiąc gotowe.
Zakładam, że w wersji oryginalnej ale nie w polskiej. Na nią trzeba będzie pewnie trochę poczekać. W sumie mnie to cieszy. Spodziewam się, ze będzie jak w przypadku X2-TheThreat - do pierwszej wydanej wersji trzeba będzie szybko dorabiać łatkę, a następne wydania z automatu już ją będą miały :roll:
A co do pana G. to jeśli tłumaczenie polskej wersji X3 się opóźni to będziemy to po części "zawdzięczali" właśnie jemu :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Podobno Reunion ma być gotowe już dziś :)
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Naprawdeeeeeee????? :o
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

BQB, spokojnie! Jak Sauron słusznie zauważył, warto poczekać gdzieś tak do drugiego patcha...

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones Abrahams wrote:BQB, spokojnie! Jak Sauron słusznie zauważył, warto poczekać gdzieś tak do drugiego patcha...
Ja myślę, że warto poczekać do wersji polskiej :roll:
Chociaż na razie głucho o tym, czy ta cała lokalizacja zaczęła się czy nie. Przypuszczalnie nie :wink:
BQB
x2

Post by BQB »

Dzwoniłem przed chwilą do Topware i być może będzie to koniec tego roku albo początek przyszłego, ale spytałem jak ona sądzi, to powiedziała, że znając realia tutaj, to raczej napewno początek przyszłego.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Odkręcam ten przywiercony topik, niech płynie z innymi w dal przeszłości.

Robię tym miejsce na nowe ogłoszenie, które wkrótce będzie przybite. [ external image ]

klarix [ external image ]
Wou
x4

Post by Wou »

Właśnie przeczytałem na angielskim forum, że statki nie będą miały kokpitów! Jak tu sie wczuć w role pilota bez kawału blachy zasłaniającej widok? Pół x2 przelatałęm w Orinko, z którego nie widać dokąd lecisz, i nie narzekam. Myśle, że to nie jest dobry pomysł, ale chyba, po prostu, nie chce im sie tekstur robić... :x
Image
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Moze sterowanie bedzie jak w eve-online....
ergo
x3tc

Post by ergo »

Nie bedzie kokpitu, ale czesc kadluba wystajaca przed kabine bedzie zaslaniac widok, widac to na screenach. Wlasciwie tak jest chyba lepiej,
prawde mowiac, niewielka strata, tych kokpitow bylo raptem pare , chyba dokladnie tyle ile bylo klas statkow :)
Wou
x4

Post by Wou »

Wystająca część kadułba? Jak to ma działać? będzie wyglądało jakbym jechał okrakiem na statku? Na słynnym ;) screenie z Black Templarem nie ma nic takiego...
http://www.totalvideogames.com/tvgloung ... eunion.htm
A wnioskując po tym HUD na środku, to jest to wnętrze statku...
Image
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Kurde wlasnie to zauwazylem... nie podoba mi sie :(
ergo
x3tc

Post by ergo »

Wou wrote:Wystająca część kadułba? Jak to ma działać? będzie wyglądało jakbym jechał okrakiem na statku? Na słynnym ;) screenie z Black Templarem nie ma nic takiego...
http://www.totalvideogames.com/tvgloung ... eunion.htm
A wnioskując po tym HUD na środku, to jest to wnętrze statku...
tak, to jest wnetrze statku, z tym ze jesli jakas czesc wystaje "przed" kabine, bedzie ja widac , po prostu w tym screenie siedzimy w statku w ktorym kabina jest wysunieta max do przodu . Wyobraz sobie ze kabiny sa zrobione na okolo z pola energetycznego albo szkla , na ktorym sa prezentowane dane na przezroczystych wyswietlaczach ... no przynajmniej ja tak sobie to tlumacze :)

Jest gdzies screen, w ktorym widac jak pilotuje sie statek tego rodzaju:
http://www.totalvideogames.com/tvgadmin ... /51359.jpg

i widac 'przed soba" w perspektywie te 2 przednie wystajace skrzydla/stabilizatory :) . Jak tylko uda mi sie to znalezc, od razu podesle, link byl na angielskim forum w ktoryms z kolei temacie wlasnie o braku tekstur wnetrza pojazdow ...

EDIT
statek:
http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_075.jpg

oraz widok z niego:
http://www.egosoft.com/games/x3/screens ... en_078.jpg

z drugiej strony, moze byc to widok z "zewnatrz" ale dosc zblizony ... hmmm :? :? :?
Wou
x4

Post by Wou »

BQB:
z drugiej strony, moze byc to widok z "zewnatrz" ale dosc zblizony ... hmmm
Wydaje mi się, że to widok zewnętrzny jednak. Nie ma żadnego śladu Hud'a.

Te dwa 'rogi' z przodu to zawsze coś, ale nie to samo co błyskające światełka, plątanina kabli, i kupa blachy. Pozwalało mi to się lepiej wczuć w grę. Grałem symulatory (o ile tak można nazwać X'y), nie tylko kosmiczne, ale też lotnicze, czy samochodowe (dobra - wyścigi, żeby nie brzmiało zbyt nadęcie), i zawsze jak był jakiś kokpit, to grało mi sie lepiej. Taki naprzykład starusienki Interstate'76. Widok z wnętrza mógł być z kokpitem lub bez, ale trzęsący się, wirtualny kokpit znacznie zwiększał adrenaline w grze. Przynajmniej w moim przypadku...

Na forum ang. ktoś się odgrarzał, że zrobi moda z kokpitami. O ile to prawda, i da rade, to bardzo by mi sie to podobało.
Image

Return to “Polskie / Polish X-Forum”