Czym aktualnie latacie ? :)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Z moich obserwacji wynika ze lepiej kupowac wersje L. Dokupienie tarcz, broni itd wynosi o wiele drozej przy wersjach S. Pomijajac juz stracony czas na np. przygotowanie frachtowca S do kursowania ( np. wyslanie go po oslony ) Zawsze kupuje L, Mam rostawione satelitki we wszystkich sektorach gdzie sa stocznie budujace moje ulubione modele, jesli nie ma L w jednym na pewno jest w innym, nawet jesli jest dalej i tak taki zakup to czysty zysk 

Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
-
Mam do wyboru Nove, Barrakude lub Jastrzebia co mi bardziej radzicie ?? Sorki, ze tak sie pytam, ale chcem wybrac najlepiej.
Ja tak mysle, miedzy Nova i Barrakuda.
Bylbym wdzieczny o rade.
I dzieki za rade z wyposazeniem.
Ja tak mysle, miedzy Nova i Barrakuda.
Bylbym wdzieczny o rade.
I dzieki za rade z wyposazeniem.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Przeszukaj trochę forum, nieraz było to omawiane. http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=59193
Niechybnie dostaniesz kilka różnych odpowiedzi. Z tych trzech radziłbym... Perseusza. No dobra, Nova.
Pozdrawiam
Niechybnie dostaniesz kilka różnych odpowiedzi. Z tych trzech radziłbym... Perseusza. No dobra, Nova.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Ja tam polecam nove (eee jak to sie odmienia? nova'e?
) a uzbrojenie do niej, to 2xjony i 2xplazma beta. Czemu tak? bo 2xjony szybko zdejmuja tarcze np baza piracka, a potem przelaczasz na 1xjony +1xplazma i niszczysz baze (troche to trwa ale co tam) 2xplazma, jak walczysz w tloku i nie chcesz nikogo trafic niechcacy. A nove polecam ze wzgledu na duza ladownie. Montujesz jump drive ladujesz ogniwka i jestes w stanie poleciec wszedzie. Perseusz jest super, ale ma wade - mala ladownia
a nova ma wade - niezbyt szybka i nie mozna zainstalowac GFU. Ja nova odwiedzilem wszystkie sektory i byl to moj pierwszy mysliwiec m3.
EDIT
Dzisiaj kupilem sobie rybolowa, ponad 2 godziny szukalem uzbrojenia do niego (normalnego czasu) i mam teraz 4xplazma gamma +2xplazma beta + 4xGFU beta i jak zobaczylem co sie dzieje jak podleci sie do stacji pirackiej, to bylem w szoku. Wada - mala sterownosc, ale co tam
Ps. To moj pierwszy m6 - chyba dobry wybor

EDIT
Dzisiaj kupilem sobie rybolowa, ponad 2 godziny szukalem uzbrojenia do niego (normalnego czasu) i mam teraz 4xplazma gamma +2xplazma beta + 4xGFU beta i jak zobaczylem co sie dzieje jak podleci sie do stacji pirackiej, to bylem w szoku. Wada - mala sterownosc, ale co tam

Ps. To moj pierwszy m6 - chyba dobry wybor

Last edited by BQB on Sun, 17. Oct 04, 00:00, edited 1 time in total.
-
Zgadzam sie z BQB-em, Nova to potega
Jones tez ja lubi tylko sie nie przyznaje
Propaganda kaze mu pisac o Perseuszu 
Ale powaznie, Perseusz jest swietny, ale: A) Ladownia B) brak oslony z tylu, co ma spore znaczenie przy rakietach. Perseusz to mysliwiec dla zawodowcow
Dlatego nim nie latam 

Ale powaznie, Perseusz jest swietny, ale: A) Ladownia B) brak oslony z tylu, co ma spore znaczenie przy rakietach. Perseusz to mysliwiec dla zawodowcow

-
Kupilem M6 i co dalej?
moze to glupie pytnie, ale jak zbieracie misje BBS latjąc M6. Ostatnio dorobiłem sie na tyle, ze stac mnie na taki zakup. Przetestowałem wszystkie m6 i powiedzmy, że wybrałem sobie statek dla siebie. I co dalej? nie moge żadnej misji zdobyć. Jak to zrobć? np misje "kilerskie"? zadokować do stacji nie można, a jak dokuje posiadanym M5 to mowią ze mam statek za słaby. Teoretycznie moge wziac misjie jakims M3, np Nova, i urządzeniem transportowym wrocić do M6, ale czy to ma sens? nie chce mi sie ciągnąć za soba M3, szczególnie w dalekie sektory. Macie na to jakiś sposób? Do czego wy używacie swoich M6?
-
-
Tylko po co się przesiadaćBQB wrote:Wlasnie w taki sposob jak piszesz. M3 bierze zlecenie i potem teleport i lecimy

Pozdrawiam
-
M6
można robic misje Nova a jeszcze lepiej bayamon'em (4 dziła z przodu na raz), ale np. zestrzelenie 4xM6 z misji BBS jest fajniejsze np Dragon'em, albo Osprey'em.
Ogólnie M6 jest niezły jako osobisty statek, albo ochrona sektora, a nawet do poważnej walki. W Osprey'u nigdy nie straciłem nawet połowy osłon.
Odnosnie wątku czym latacie: czy ktoś zauważył ciekawą własnsc zapomnianego Centaura? POdczas moich testów statków M6 okazało się że jest to jedyny statek który w górnej i dolnej wiezyczki strzela praktycznie prosto do przodu, co daje możliwosc ostrzału celu z 4 poteznych dział jednoczesnie. Stacja piracka padła mi najszybciej właśnie Centaurem. Naprawde jako jedyny może strzelać z 4 dział do przodu, czy nikt tego nie docenił?
pozdrowienia
Ogólnie M6 jest niezły jako osobisty statek, albo ochrona sektora, a nawet do poważnej walki. W Osprey'u nigdy nie straciłem nawet połowy osłon.
Odnosnie wątku czym latacie: czy ktoś zauważył ciekawą własnsc zapomnianego Centaura? POdczas moich testów statków M6 okazało się że jest to jedyny statek który w górnej i dolnej wiezyczki strzela praktycznie prosto do przodu, co daje możliwosc ostrzału celu z 4 poteznych dział jednoczesnie. Stacja piracka padła mi najszybciej właśnie Centaurem. Naprawde jako jedyny może strzelać z 4 dział do przodu, czy nikt tego nie docenił?
pozdrowienia
-
Bayamon ma jak na mój gust cokolwiek za słabe osłony. Przypadkowe zderzenie lub trafienie i po sprawie. Np. bawiąc się z Osprey'ami musisz siedzieć mu na ogonie, gdyż zbyt szybko regeneruje swoje potężne osłony i czasem, ze względu na niewielką prędkość, trzeba przyjąć Horneta w kuper. I warto być stosunkowo blisko Rybołowa by uniknąć zalecenia z boku (co może się równać przykrej kolizji) przez kolegów. Coś co ma mało tarcz tego nie przeżyje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
-
Krótko sypiam. Tak do 5-u godzin. I z powodu refleksów świetlnych nie jestem w stanie grać w X za dnia. No ale teraz już jesień więc jedyną przeszkodą w dłuższym graniu jest żonaBQB wrote:OT
Jones Abrahams Co ty robisz nocami, ciagle widze, ze piszesz prawie zawsze noca i do tego pozna noca

Pozdrawiam
-
-
-
-
Jak bylem mlodszy, to kiedys bylem na imprezie do 6 rano i na 8 do roboty, ale stwierdzilem, ze nigdy wiecej - do 12 to byl koszmar, ale pozniej jakos poszloBoba_Fett_ wrote:No to witam w klubie szanownych kolegowZdazalo mi sie nie spac o 4 rano a do pracy na 8

A pozniej byla impreza do 5 i do pracy na 8 i pospalem 2 godzinki i bylo zdecydowanie lepiej, ale po pracy do domku i w kimono.
-
-
Myślę, że spokojnie! Jeśli ktoś umie latać Iguaną, ja niestety sobie dobrze nie radzę
. Ale jeśli misje nawet z pięcioma M6 można zrobić M3 to Iguaną również, to wspaniały statek!
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Co do Iguany, postanowilem sprobowac jakiejs misji wycieczkowej, kupilem Iguane, wyposazylem (w standardzie wersji L miala juz 3 lufy na pokladzie) chcialem wziosc misje a gosciu mowi mi ze moj statek jest pelny
i nie ma miejsca. O co tu chodzi ? Dodam ze nie bylo na pokladzie nic oprocz softu.

-
Pasażerów było więcej niż wolnych miejsc na pokładzie...
Edit: W świecie X chyba nie słyszeli o przepełnionych autobusach
O, pardon; statkach pasażerskich 
Jak np. olsztyńska 15 w godzinach szczytu, lub rano, pełna studentów jadących z Jarot (dzielnica) do Kortowa (miasteczko studenckie).
Edit: W świecie X chyba nie słyszeli o przepełnionych autobusach

Jak np. olsztyńska 15 w godzinach szczytu, lub rano, pełna studentów jadących z Jarot (dzielnica) do Kortowa (miasteczko studenckie).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ