Gwiezdny Pamiętnik (Tylko Dla Udziałowców WFWK)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Defakto z twoich postulatów SKS nie podoba mi się głównie postulat nr 1, a co do reszty nie mam zdania. No chyba, że ta strefa SKS była by jakaś ogromna, np 10 o promieniu 10 sektorów.
Rzeczywiście jesteśmy w korporacji i ja tylko wyrażam swoją opinie jak na demokracje przystało. Innymi słowy przegłosujecie wyłączanie produkcji w fabrykach poza turą to wyłącze, będe musiał wysadzić którąś ze swych stacji to wysadzę.
A tak właściwie mam w planach likwidacji wszystkich fabryk poza Argon Prime, ale dopiero w momencie kiedy zaczne stawiać jak na razie w bliżej nie znanym sektorze moje przyszłe fabrki broni.
Rzeczywiście jesteśmy w korporacji i ja tylko wyrażam swoją opinie jak na demokracje przystało. Innymi słowy przegłosujecie wyłączanie produkcji w fabrykach poza turą to wyłącze, będe musiał wysadzić którąś ze swych stacji to wysadzę.
A tak właściwie mam w planach likwidacji wszystkich fabryk poza Argon Prime, ale dopiero w momencie kiedy zaczne stawiać jak na razie w bliżej nie znanym sektorze moje przyszłe fabrki broni.
-
Mogget, właśnie w tym całym SKS chodzi o to byś nie stawiał własnych fabryk broni! Ponieważ fabryki broni staną w SKS, a ile z nich będzie należeć do Ciebie, zadecyduje Twoja agresywność w przetargu. Będą również fabryki dostarczające podprodukty do fabryk uzbrojenia i również część z nich może być Twoją własnością! A fabryki w SKS będą pracować non-stop. Natomiast pozostałe nie. Dzięki temu kosmos będzie czysty (powiedzmy czystrzy), co na pewno mnie i Sauronowi się spodoba. Tobie będzie się podobać, że Twoje fabryki w SKS dają nieprzerwany dochód, a Marcysiowi i tak się wszystko podoba
. No dobra, Marcy'emu spodoba się, że się zbroimy.
SKS na pewno nie będzie mieć zasięgu 10-u sektorów. Moim zdaniem najwyżej trzy (czyli Akeela i sektory o dwie bramy). Nie jest to oczywiście zasięg na jaki mogą latać statki, choć w tym wypadku, z bólem serca, wprowadziłbym ograniczenie do jednego skoku!
Czy mogę uznać, że jest 3:1? Wolałbym 4:0
. Naprawdę uważam, że to jedyny sposób by owca była syta i wilk cały
Czy dostanę w takim razie prerogatywę od Szefa WFWK? Mam zająć się dopracowaniem szczegółów?

SKS na pewno nie będzie mieć zasięgu 10-u sektorów. Moim zdaniem najwyżej trzy (czyli Akeela i sektory o dwie bramy). Nie jest to oczywiście zasięg na jaki mogą latać statki, choć w tym wypadku, z bólem serca, wprowadziłbym ograniczenie do jednego skoku!
Czy mogę uznać, że jest 3:1? Wolałbym 4:0

Czy dostanę w takim razie prerogatywę od Szefa WFWK? Mam zająć się dopracowaniem szczegółów?
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Hejże, panie kolego, a na jakiej podstawie mówisz pan, że "będzie ono wyłączone spod zakazu..."Jones Abrahams wrote:Moim zdaniem statki nie powinny NIGDZIE latać poza turą gracza. Jeśli wprowadzimy SKS, wówczas będzie ono wyłączone spod zakazu. Czyli w SKS swobodnie będą latały ze względu na cykl produkcyjny.

To żaden argumentJones Abrahams wrote:Przypomniał mi się jeszcze jeden argument (Marcysiowy) przeciwko używaniu oprogramowania Gildii. Marcy twierdzi, że to coś ładuje na statek Kyony, a to już jest nieporozumienie. Gdzie można Kyony nabyć?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Zwłaszcza Kyony GammaSauron11 wrote:...Kyony możesz nabyć tam, gdzie je po przejęciu możesz sprzedać hehe. Nie jesteś sam we wszechświecie i nie tylko Ty handlujesz Kyonami. Należy założyć, że statki NPC też się tym zajęciem parają i z tego źródła Buźka ma tego żelastwa spory zapas

Wyłączenie SKS spod zakazu lotów ma zachęcić do inwestowania w SKS!
Sau, to jest przetarg. Kto zechce kupić fabrykę i postawić ją w SKS za dodatkowe, powiedzmy, 3mln. na rzecz Centrali? Pomyśl, zrobiłbyś tak? Po co, przecież możesz postawić sobie fabryczkę w innym miejscu. Znacznie taniej.
Ponadto, jeśli w SKS będzie również zakaz lotów, wówczas trzeba będzie stawiać węzły produkcyjne (w innym wypadku cykl produkcyjny będzie zachwiany w stopniu nie pozwalającym na funkcjonowanie! Np. Fabryka JAKIEJŚ BRONI Marcysia potrzebuje do produkcji BoFu, a fabryki BoFu w SKS posiadają wyłącznie Mogget i AJ. Z ekonomicznego punktu widzenia wyjdzie totalna lipa!), zwane przez złośliwych monopolami

Myslałem konkretnie o SKS z zasięgiem 3 sektorów i po JEDNYM do TRZECH sektorów dla gracza na urbanizację. Sektory graczy, oczywiście obowiązywałby zakaz lotów. Reszta Kosmosu czysta.
-
Ano czemu by nie? Ileż to już było rozmaitych bitew z udziałem okrętów flagowych Khaaków, ile rajdów całych flot do wrogich sektorów, które wymienione były w dzienniku a z których przecież nie zawsze korzystamy. A może Argoni dokonali śmiałego ataku na stację zaopatrzeniową Khaaków i przejęli całkiem spory magazyn Kyonów Gamma? Kto to wie. Czy kontrolujemy ładownie wszystkich statkow we wszechświecie, czy kontrolujemy siły zbrojne innych ras. Przeważnie nie wiemy nawet co one robią. Jesteśmy małymi pionkami w tym wszechświecie a wokół nas dzieją sie rzeczy, o których nie śniło się filozofomJones Abrahams wrote:Zwłaszcza Kyony Gamma, które są dobrem wręcz powszechnym. Każdy pilot mysliwca przywozi sterty takich dużych, fajnych latarek do Doków Zaopatrzeniowych?

Zależy co chcesz sobie wyobrazić, a czego nie chcesz

Taniej nie znaczy lepiej, zgadzam się. Jesli zatem wszystkie sprawy zakupów stacji dla SKS będą rozpatrywane na zasadzie przetargów - przygotujcie się na wieczną przegranąJones Abrahams wrote:Wyłączenie SKS spod zakazu lotów ma zachęcić do inwestowania w SKS!
Sau, to jest przetarg. Kto zechce kupić fabrykę i postawić ją w SKS za dodatkowe, powiedzmy, 3mln. na rzecz Centrali? Pomyśl, zrobiłbyś tak? Po co, przecież możesz postawić sobie fabryczkę w innym miejscu. Znacznie taniej.

-
Troche w tym racji jest. No bo na czym dokladnie ma polegac konkurencyjnosc ofert?Sauron11 wrote:Jesli zatem wszystkie sprawy zakupów stacji dla SKS będą rozpatrywane na zasadzie przetargów - przygotujcie się na wieczną przegraną. Czyż ktoś może zaoferować warunki cenowe lepsze ode mnie?
![]()
A poza tym jesli nie specjalnie mi zalezy na postawieniu wytworni oslon akurat w SKS, to jaki sens ma udzial w przetargu? Jesli chcecie miec taka wytwornie pod nosem, to raczej wy - jako zainteresowani - namowcie mnie do postawienia jej w SKS

Tak naprawde coraz mniej podoba mi sie idea SKS i wszystkiego, co z nia zwiazane. Czy nie powinna byc jedna zasada: w SKS juz nic nie stawiamy? Chyba ze za pieniadze z Centrali i Mauzoleum. Czyli wspolne fabryki. I koniec.
-
Powtarzam: SKS ma być jedynym miejscem gdzie statki mogą latać bez chowania na noc! Czy naprawdę muszę przedstawić szczegółowe wyliczenia? JEDYNYM! W każdym innym miejscu statki mogą latać tylko w czasie tury gracza.
Oczywiście Sau może kupić dowolną ilość fabryk, jeśli będzie miał takie życzenie. Ponieważ wielokrotnie przewyższa nas zasobami finansowymi. Ale o co zakład, że po kilku(nastu) przetargach ten stan ulegnie zmianie? Na tym polega idea otwartego przetargu; jeśli zorientujemy się, że Sauron jest nazbyt chętny pozbawieniu nas przyjemności posiadania non-stop czynnych fabryk i z sobie tylko znanych powodów gotów jest władować w nie olbrzymie pieniądze, to staną się one rzeczywiście olbrzymie. Myślę, że we trzech bylibyśmy w stanie zebrać nawet już na najbliższy przetarg ok 50 mln. i za tyle musiałby Sau kupić fabrykę. A tych fabryk do postawienia jest kilkadziesiąt... Wierzę, że zdrowy rozsądek i myślenie ekonomiczne przeważy.
Powtórzę moje sugestie;
SKS ze swobodnymi lotami i po jednym do trzech sektorów gracza na stawianie fabryk. Tutaj nie ma swobody lotów!
Jeśli akceptujecie moje propozycje proszę o info, czy mam zajmować się dalej szczegółami. Jeśli nie, może ktoś uprzejmie przedstawi kontrpropozycję? Tylko sensowną i w miarę możliwości kompletną!
Do tego czasu wyłączam się z dyskusji. Do czasu ustalenia zasad funkcjonuję na starych, tzn. braku zasad. Proponuję szybko coś postanowić bo PRAWO NIE MOŻE DZIAŁAĆ WSTECZ!
Oczywiście Sau może kupić dowolną ilość fabryk, jeśli będzie miał takie życzenie. Ponieważ wielokrotnie przewyższa nas zasobami finansowymi. Ale o co zakład, że po kilku(nastu) przetargach ten stan ulegnie zmianie? Na tym polega idea otwartego przetargu; jeśli zorientujemy się, że Sauron jest nazbyt chętny pozbawieniu nas przyjemności posiadania non-stop czynnych fabryk i z sobie tylko znanych powodów gotów jest władować w nie olbrzymie pieniądze, to staną się one rzeczywiście olbrzymie. Myślę, że we trzech bylibyśmy w stanie zebrać nawet już na najbliższy przetarg ok 50 mln. i za tyle musiałby Sau kupić fabrykę. A tych fabryk do postawienia jest kilkadziesiąt... Wierzę, że zdrowy rozsądek i myślenie ekonomiczne przeważy.
Powtórzę moje sugestie;
SKS ze swobodnymi lotami i po jednym do trzech sektorów gracza na stawianie fabryk. Tutaj nie ma swobody lotów!
Jeśli akceptujecie moje propozycje proszę o info, czy mam zajmować się dalej szczegółami. Jeśli nie, może ktoś uprzejmie przedstawi kontrpropozycję? Tylko sensowną i w miarę możliwości kompletną!
Do tego czasu wyłączam się z dyskusji. Do czasu ustalenia zasad funkcjonuję na starych, tzn. braku zasad. Proponuję szybko coś postanowić bo PRAWO NIE MOŻE DZIAŁAĆ WSTECZ!
-
Ja mam 2 pytania odnośnie przyszłego SKS:
1. Czy można będzie stawiać fabryki z bronią gdzieś poza strefą SKS?
2. Ile statków będzie mogło w tej strefie obsługiwać jakąś fabrykę?
I powtórze pytanie do Saurona, a mianowicie czy myślisz jakiejś możliwości wynajęcia twego słonia do transportu fabryk??
Acha i wsprawie SKS wstrzymuje się na razię od głosu, do czasu uzyskania odpowiedzi na pytania.
1. Czy można będzie stawiać fabryki z bronią gdzieś poza strefą SKS?
2. Ile statków będzie mogło w tej strefie obsługiwać jakąś fabrykę?
I powtórze pytanie do Saurona, a mianowicie czy myślisz jakiejś możliwości wynajęcia twego słonia do transportu fabryk??
Acha i wsprawie SKS wstrzymuje się na razię od głosu, do czasu uzyskania odpowiedzi na pytania.
-
Hmm sami widzicie, jak ja mam być tutaj uczciwym handlowcem skoro chce się mnie narażić na straty (sztuczne windowanie ceny ponad wartość rynkową) z powodu zawiązywania z gruntu nieuczciwych handlowych związkówJones Abrahams wrote:Na tym polega idea otwartego przetargu; jeśli zorientujemy się, że Sauron jest nazbyt chętny pozbawieniu nas przyjemności posiadania non-stop czynnych fabryk i z sobie tylko znanych powodów gotów jest władować w nie olbrzymie pieniądze, to staną się one rzeczywiście olbrzymie. Myślę, że we trzech bylibyśmy w stanie zebrać nawet już na najbliższy przetarg ok 50 mln. i za tyle musiałby Sau kupić fabrykę.

Mogget: rozmyślałem nad tym pytaniem. Myslę, że mógłbym wypożyczać Słonika dla potrzeb WFWK jednak z zastrzeżeniem kontroli nad tym co przewozi. Tzn. chcesz coś przewieźć piszesz co to ma być i skąd dokąd lecisz (dokładny cel podróży i ładunek). W zamian nie musiałbys nic płacić za wypożyczenie. Czyli formalnie przed każdą podróżą musisz uzyskać zgodę na pokierowanie Słoniem

Last edited by Sauron11 on Tue, 6. Dec 05, 17:58, edited 1 time in total.
-
Nazywajmy to na razie Projektem SKS, bo nic nie wskazuje by miał on kiedykolwiek wyjść poza fazę projektowaniaMogget wrote:...1. Czy można będzie stawiać fabryki z bronią gdzieś poza strefą SKS?
2. Ile statków będzie mogło w tej strefie obsługiwać jakąś fabrykę?..

ad.1. Tak, gracz miałby do dyspozycji Trzy (jeden to jednak utopia) Własne sąsiadujące ze sobą sektory. To co tam postawi jest jego sprawą. Warunek; poza turą statki grzecznie śpią

ad.2. Jeden statek na dwa surowce zaokrąglając w górę (czyli na trzy surowce dwa statki). Oczywiście z BPH. Ilość sprzedawców wstępnie szacowałem na 0. Ale to chyba będzie musiało ulec zmianie. Na 1.
-
Poproszę o jedno małe uzupełnienie, a mianowicie czy mogły by to być 3 dowolne sektory, które ze sobą sąsiadują? Czyli przykładowo mogła by to być rodzina Wrex? I te sektory mielibyśmy na wyłączność??ad.1. Tak, gracz miałby do dyspozycji Trzy (jeden to jednak utopia) Własne sąsiadujące ze sobą sektory. To co tam postawi jest jego sprawą. Warunek; poza turą statki grzecznie śpią
-
Tak. A konkretnie jeden z nas. Każdy miałby swój zakątek. A który, to już do dogadania.Mogget wrote:Poproszę o jedno małe uzupełnienie, a mianowicie czy mogły by to być 3 dowolne sektory, które ze sobą sąsiadują? Czyli przykładowo mogła by to być rodzina Wrex? I te sektory mielibyśmy na wyłączność??
edit JA: Sau, oczywiście podałeś właściwy sposób na przeciwdziałanie z Twojej strony praktykom zmowy, ja po prostu uważam, że do zawyżania przetargów nie dojdzie.
-
-
Prosze nie brac tego do siebie, bo szacun za proby wprowadzenia porzadku jest - ale to wszystko coraz mniej mi sie podoba.Jones Abrahams wrote:Tobie będzie się podobać, że Twoje fabryki w SKS dają nieprzerwany dochód, a Marcysiowi i tak się wszystko podoba. No dobra, Marcy'emu spodoba się, że się zbroimy.
Ale sie nie odzywam, bo nie wiem, co powiedziec. Zaraz...
Wiem, ze chce postawic wytwornie oslon.
Nie wiem, czy chce to zrobic w Akeela.
Wiem za to, ze chcialbym moc zrobic to tam, gdzie zechce.
Wiem, ze jakies przetargi mnie zniechecaja.
Wiem, ze nie chce sobie wybierac TYLKO trzech sektorow na ewentualne budowy.
Wiem takze, ze nie chce w ten sposob nikogo ograniczac.
Wiem, ze nie przeszkadza mi spora obecnosc statkow innego gracza, wrecz podoba mi sie, gdy je mijam.
Wiem, ze z powodow spowalniania kompa podczas rozpoczynania tury moznaby wylaczyc statki w Akeela - ale tylko ten techniczny szczegol uwazam za powod, bo kazdy inny przeczy idei wspolnego grania.
Wiem, ze coraz bardziej podoba mi sie idea rozproszenia graczy - spotykamy sie tylko w Akeela, ale interesy prowadzimy gdzie indziej. I nikt nie musi zamykac statkow na noc (ture).
Ale poniewaz to wszystko oznacza powrot do punktu wyjscia, to tego nie napisze

-
Marcy, to co pisałem o SKS stanowi próbę osiągnięcia kompromisu.
Mamy dwie całkowicie sprzeczne wizje rozwoju. A gdzieś na przecięciu leży SKS.
Jedna zakłada całkowity zakaz lotów poza turą gracza i całkowity zakaz stawiania fabryk, żeby nie zaśmiecać kosmosu. Poparta została realną groźbą postawienia stacji w KAŻDYM sektorze!
Druga mówi o nieskrępowanym rozwoju i industrializacji na całego. Słowem "Róbta co chceta"!
Jeśli czegoś z tym nie zrobimy, któraś z tych koncepcji zwycięży. Przeciwnicy zaś przestaną się dobrze bawić. Co wtedy zrobią? Ano mogą na przykład grzecznie podziękować za dalszą współpracę (bo jaki jest sens w zabawie, która nie bawi?). Dlatego właśnie usilnie staram się przeforsować projekt uregulowania lotów i stawiania fabryk. Niekoniecznie SKS. A ma ktoś inny, który uwzględniałby WSZYSTKICH? Jeśli tak, proszę by się nim podzielił!
Albo osiągniemy jakiś kompromis, albo, prędzej czy później się rozstaniemy.
Mamy dwie całkowicie sprzeczne wizje rozwoju. A gdzieś na przecięciu leży SKS.
Jedna zakłada całkowity zakaz lotów poza turą gracza i całkowity zakaz stawiania fabryk, żeby nie zaśmiecać kosmosu. Poparta została realną groźbą postawienia stacji w KAŻDYM sektorze!
Druga mówi o nieskrępowanym rozwoju i industrializacji na całego. Słowem "Róbta co chceta"!
Jeśli czegoś z tym nie zrobimy, któraś z tych koncepcji zwycięży. Przeciwnicy zaś przestaną się dobrze bawić. Co wtedy zrobią? Ano mogą na przykład grzecznie podziękować za dalszą współpracę (bo jaki jest sens w zabawie, która nie bawi?). Dlatego właśnie usilnie staram się przeforsować projekt uregulowania lotów i stawiania fabryk. Niekoniecznie SKS. A ma ktoś inny, który uwzględniałby WSZYSTKICH? Jeśli tak, proszę by się nim podzielił!
Albo osiągniemy jakiś kompromis, albo, prędzej czy później się rozstaniemy.
Jest do zrobienia, tylko potrzebne są konkrety. Opracujesz?Marcyś wrote:Wiem, ze coraz bardziej podoba mi sie idea rozproszenia graczy - spotykamy sie tylko w Akeela, ale interesy prowadzimy gdzie indziej. I nikt nie musi zamykac statkow na noc (ture).
-
Sau, daj znac znac, czy sejw doszedl. Jest coraz wiekszy i martwie sie, czy poczta jeszcze go przepusci.
Pare spraw technicznych:
1) Sau, badz wyrozumialy dla mojej korwety - dalem jej komende zadokowania, ale nie zdazyla jeszcze doleciec do doku w Nowej Kolonii.
2) Nie wiem dlaczego, ale wystapily u mnie straszliwe bledy w polskim tlumaczeniu tych nowych misji. Pare razy i na na rozne sposoby sa schrzanione. Dowody sa w dzienniku. Musze sprawdzic, co jest i jestem ciekaw, czy u Was tez tak jest.
3) Wplacilem na oba konta po 1 mln.
4) Sau, jesli mozesz i masz ochote, zniszcz te dwie stacje do zniszczenia. Albo niech zrobi to ktos, kto jest w stanie (moze Rudy 102?). Po co one tak migaja? I tak pozytku z nich nie bedzie.
5) PYTANIE DO WSZYSTKICH - korzystanie z dziennika staje sie uciazliwe. Moze bysmy go wyczyscili?
6) Na razie wstrzymalem sie z wytwornia oslon, dopoki nie wyjasni sie sprawa SKS. Mam nadzieje, ze to uszanujecie.
A teraz postaram sie zastanowic nad SKS itp...
EDIT: Sau, wlasnie wirtualna polska mi powiedziala, ze plik jest za duzy, by go przeslac. Co robimy?
Moge jeszcze sprobowc go rarem, moze sie zmniejszy.
Pare spraw technicznych:
1) Sau, badz wyrozumialy dla mojej korwety - dalem jej komende zadokowania, ale nie zdazyla jeszcze doleciec do doku w Nowej Kolonii.
2) Nie wiem dlaczego, ale wystapily u mnie straszliwe bledy w polskim tlumaczeniu tych nowych misji. Pare razy i na na rozne sposoby sa schrzanione. Dowody sa w dzienniku. Musze sprawdzic, co jest i jestem ciekaw, czy u Was tez tak jest.
3) Wplacilem na oba konta po 1 mln.
4) Sau, jesli mozesz i masz ochote, zniszcz te dwie stacje do zniszczenia. Albo niech zrobi to ktos, kto jest w stanie (moze Rudy 102?). Po co one tak migaja? I tak pozytku z nich nie bedzie.
5) PYTANIE DO WSZYSTKICH - korzystanie z dziennika staje sie uciazliwe. Moze bysmy go wyczyscili?
6) Na razie wstrzymalem sie z wytwornia oslon, dopoki nie wyjasni sie sprawa SKS. Mam nadzieje, ze to uszanujecie.
A teraz postaram sie zastanowic nad SKS itp...
EDIT: Sau, wlasnie wirtualna polska mi powiedziala, ze plik jest za duzy, by go przeslac. Co robimy?
Moge jeszcze sprobowc go rarem, moze sie zmniejszy.
-
Marcy:Ad.1) Oki, postaram się powstrzymać moją załogę artyleryjską
Ad.4) Postaram się nie zapomnieć, mnie też to nieco denerwuje i jeszcze zabiera cenne bity pamięci
Ad.5) Jestem za wyczyszczeniem. I tak wpisów wstecz poza jedną turę nikt (?) nie czyta. To może ja dostąpię tego zaszczytu na początku swej turki?
ad.EDIT) Sejw nie przeszedł. Rada jest taka, że albo zgrasz na płytkę i podrzucisz/umówimy sie jakoś wieczorem na mieście albo coś innego
Nie wiem czy moje Yahoo przyjęłoby taki plik (też ma limit wysyłania). Co do wysyłania to maile płatne w pracach chyba zwykle nie mają limitów - mają raczej tylko te bezpłatne skrzynki. Ja ze swojej pracy mogę wysyłać, ale nie chcę przyjmować bo jeszcze wpadnie w niepowołane ręce
.

Ad.4) Postaram się nie zapomnieć, mnie też to nieco denerwuje i jeszcze zabiera cenne bity pamięci

Ad.5) Jestem za wyczyszczeniem. I tak wpisów wstecz poza jedną turę nikt (?) nie czyta. To może ja dostąpię tego zaszczytu na początku swej turki?
ad.EDIT) Sejw nie przeszedł. Rada jest taka, że albo zgrasz na płytkę i podrzucisz/umówimy sie jakoś wieczorem na mieście albo coś innego

-
Ja mam konto na www.home.pl prywatne płatne. Jest też możliwość przetestowania tego konta przez 14 dni bezpłatnie. Ja wiem, czy 61 zł za rok za konto bez limitów, o pojemności 1GB, bez reklam i z kilkoma innymi dodatkami to dużo? Konto mam chyba ze 3 lata.
-
Wlasnie probowalem wyslac z pracowego maila do Ciebie, ale tez przyszedl zwrot. Moge sprobowac z mojego pracowego na Twoj pracowy.Sauron11 wrote:ad.EDIT) Sejw nie przeszedł. Rada jest taka, że albo zgrasz na płytkę i podrzucisz/umówimy sie jakoś wieczorem na mieście albo coś innegoNie wiem czy moje Yahoo przyjęłoby taki plik (też ma limit wysyłania). Co do wysyłania to maile płatne w pracach chyba zwykle nie mają limitów - mają raczej tylko te bezpłatne skrzynki. Ja ze swojej pracy mogę wysyłać, ale nie chcę przyjmować bo jeszcze wpadnie w niepowołane ręce
.
Trzeba ten problem jakos rozwiazac, bo do Moggeta nikt nic osobiscie nie podrzuci, a wtedy upadnie WFWK.
Moze mozna jakos podzielic plik? Ja sie nie znam, ale moze ktos podesle jakies info o programiku, ktory dzieli?
-
No problemo, mam program Power Archiwer w wersji 6.1. Kompersuje do np zipa i dzieli na kawałki. A wersja jest ważna, bo w tej jest darmowy, a w wyższych już płatny. Z tym dzieleniem, to np winzipem go już nie złożymy - coś nie tak z kompatybilnością - robi to poprostu nieco inaczej. Więc na obu komputerach trzeba mieć go zainstalowanego.