Czym aktualnie latacie ? :)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
-
A tak przy okazji - często zdarza mi się ratować pilotów, których dopadli bądź piraci, bądź inny wróg... a ci, zamiast mi dziękować za ocalenie kupra, zaczynają wzywać pomocy i stają się wrodzy (czerwoni) w stosunku do mnie! Ja rozumiem, niechcący zdjemuję im czasem w ferworze walki osłonkę (używam DJ), ale poza tym żadna szkoda im się nie dzieje (wróg traci zainteresowanie swoją ofiarą po tym, jak z myśliwego sam staje się zwierzyną łowną...). Według mnie nie powinno tak się dziać. Co innego celowe przypieczenie, a co innego przypadkowe muśnięcie. Ciekawe, czy 1.4 coś w tej gestii poprawi...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
-
No to za predko to ty sie nie dorobiszStalovy wrote:To mi pachnie piractwem. Ja piratem nie jestem i (na razie) nie chcę być. BTW, we Frontierze nie miałem ANI JEDNEGO wpisu w statystyce kryminalnej... a grałem w tą grę przez kilka dobrych lat.

Ale uprawianie piractwa na piratach? Oto jest rozkminka godna mojego psora od filozofii - niechaj mu się niebo nigdy nie rozchmurza, a deszcz lejena niego potokami...
Ja latam Nova, w niej irytuje mnie jej prędkość, w Perseuszu, jego ładowność. Chociaż zaraz i tak bede tyłek Herkulesem woził, może bym się przesiadł... Kto mnie przekona?
Temporalily suspended in a time lapse...
-
Vill, teraz latam 'Perseuszem Prime' (legalnym!) full wypas, mam Novę 'Ostrze Zagłady' full wypas (legalną!) i moje stare, dobre 'Orinoko' (pierwsze zdobyte i także full wypas, chcą je kupić w Borońskiej Stoczni za prawie 1300000). Nie wspominam o moich innych statkach i fabrykach, ani nie mówię ile zer mam na koncie
Tak więc widzisz, że jednak można się dorobić w legalny sposób. Może na początku jest trudno, ale to właśnie dodaje smaczq, co nie
??
BTW, strzelanie do piratów jest legalne (sic!) -> licencje!.

BTW, strzelanie do piratów jest legalne (sic!) -> licencje!.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Znaczy, ja też wszystko calkowicie legalnie zdobylemStalovy wrote:BTW, strzelanie do piratów jest legalne (sic!) -> licencje!.

-
Perseusz nie jest takim super statkiem, jakby się mogło wydawać. Mała ładownia, oprócz GFU inne bronie nie są aż takie skuteczne, ale co dla mnie zrobił to jego
Przesiadłem się dla porównania do Novej jakby ktoś pytał. Po lewej WMP beta, po prawej DJ. Taki zestaw dosłownie wymiata! Jeszcze tylna wieżyczka do obrony przed rakietami. Według mnie Nova, chociaż niezbyt szybka jest najlepsza 

-
Do pojedynków myśliwskich bez dwóch zdań najlepszy jest Khaacki M3 z Kyonami w wersji Beta. Wymiata wszystkie mniejsze latadła w kilka sekund. Poczekaj aż zasiądziesz za jego sterami.BArt_X wrote: Przesiadłem się dla porównania do Novej jakby ktoś pytał. Po lewej WMP beta, po prawej DJ. Taki zestaw dosłownie wymiata! Jeszcze tylna wieżyczka do obrony przed rakietami. Według mnie Nova, chociaż niezbyt szybka jest najlepsza

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
A ja ostatnio sprawilem sobie teladianskiego Rybolowa bo kocham latajace czolgi, z teladianskim M5 na pokladzie. Dalem mu full wypas i mam 46000 w dzialkach i 375000 w oslonach. Lubie wlatywac w stado khakow jak lis do kurnika, walka trwa wtedy tylko 10 sekund. Oprocz tego mam 32 merkurki ktore obsluguja moje 19 fabryk i kopalni. Mialem eskadre zdobycznych stakow pirackich pod wodza Novy ale przehandlowalem je na nowe fabryki. Teraz w sektorach lataja jeszcze tylko 3 Disco i ostrzegaja mnie o niebezpieczenstwie jak cos wleci w sektor i zagraza. Zbieram tez na jakis M1.
Pozdrawiam wszystkich prezesow wielkich korporacji wszechswiata X
Pozdrawiam wszystkich prezesow wielkich korporacji wszechswiata X
-
Zgadzam się z Sauronem Khaak M3 to po prostu potwór! Na dodatek świetnie skręca i ma nie byle jaką prędkość jak na takie monstrum i jeszcze ładownia pozwalająca na sporo skoków... no i ten ZASIĘG!!!
Ja na razie wsiadlem do rybołowa (D.I.W. Bird of Prey) i poleciałem do sektora xenonów... pobawić się
Tylko, kurcze nie wiem za bardzo czemu nie za wszystkie k i j dostaję punkty do rangi. Ostatnio wypatroszyłem dwa k a ranga stoi na 88%
pozdro od prezesadla prezesa

Ja na razie wsiadlem do rybołowa (D.I.W. Bird of Prey) i poleciałem do sektora xenonów... pobawić się

Tylko, kurcze nie wiem za bardzo czemu nie za wszystkie k i j dostaję punkty do rangi. Ostatnio wypatroszyłem dwa k a ranga stoi na 88%

pozdro od prezesadla prezesa

-
Khaacki M3 ... cuuuudo. Nie wiem co to są Kyony (brak rangi) ale "znaleźnie" działka są idealne. Z pasją poluję sobie na korwetki z eskortą. Tylko skubańcy nie chcą się katapultowaćSauron11 wrote:Do pojedynków myśliwskich bez dwóch zdań najlepszy jest Khaacki M3 z Kyonami w wersji Beta. Wymiata wszystkie mniejsze latadła w kilka sekund. Poczekaj aż zasiądziesz za jego sterami.BArt_X wrote: Przesiadłem się dla porównania do Novej jakby ktoś pytał. Po lewej WMP beta, po prawej DJ. Taki zestaw dosłownie wymiata! Jeszcze tylna wieżyczka do obrony przed rakietami. Według mnie Nova, chociaż niezbyt szybka jest najlepsza

-
Kyony to właśnie te znaleźne działka.Alloces wrote:...Nie wiem co to są Kyony (brak rangi) ale "znaleźnie" działka są idealne...
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
-
-
Nie wiem czy bylo to pytanie, ale nie mam czasu na przeszukiwanie tych 13 stron, czy lepiej jest miec Teladianskiego Sepa, czy Boronskiego Delfina, czy Mercurego ??
A moze TL, ale one na dluzsza mete, maja mniejsza pojemnosc i wieksza szybkosc, ale w sumie na to samo wychodzi z TS i TL.
Powiedzcie co sadzicie ??
A moze TL, ale one na dluzsza mete, maja mniejsza pojemnosc i wieksza szybkosc, ale w sumie na to samo wychodzi z TS i TL.
Powiedzcie co sadzicie ??
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Mani_HC wrote:A moze TL, ale one na dluzsza mete, maja mniejsza pojemnosc i wieksza szybkosc, ale w sumie na to samo wychodzi z TS i TL.

TL mają mniejszą pojemność od TS

Moim zdaniem najlepszym TS jest Sęp. Może i nikt się ze mną nie zgodzi, ale on jest jednym z najszybszych i najbardziej ładownych TS we Wszechświecie X. Dobry jest też Delfin, jeśli chodzi o dużą ilość towaru, lub Statek Piracki. Za darmochę i do tego często spotykany!

-
Mialem na mysli Liniowca :/. Zle zem napisal sorki. Ale niektorzy pisza, ze prawie tylko na nich zarabiaja i uzupelniaja fabryki.
I nastepne pytanie, czy lepiej kupowac juz wypasione statki czy lepiej kupic najubozsza wersje i samemu ja ulepszac. Jak taniej wyjdzie ??
I nastepne pytanie, czy lepiej kupowac juz wypasione statki czy lepiej kupic najubozsza wersje i samemu ja ulepszac. Jak taniej wyjdzie ??
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam