[X3] X3.pl

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

boto
x3tc

Post by boto »

dzisiaj mam jakiegoś pecha ;(
gram sobie w x3
walcze z piratami (2 m4 3 m5) i w czasie tej walki udało mi się zdobyć myszołowa więc podlatuje w skafandrze i... zagapiłem się ;( pojawił się napis game over no to wczytuje sejwa i walcze jeszcze raz został mi już tylko jeden m5 strzelam do niego i... komputer mi sie zawiesił :evil:
twmax

Post by twmax »

Juz mam ...

wlasnie instaluje ...

pozdrawiam

MAX
Pendrak
x2

Post by Pendrak »

Hmm jest już jakiś dział pomocy technicznej do x3 pl?

Puki co pytanie dam tutaj. Co zrobić z filmami? Sama gra mi śmiga a filmy się tak tną że lepiej nie wspominać. Jakieś konkretne codeki albo coś ?
mimo2005
x2

Post by mimo2005 »

Mam, instaluję.
Dłuuugo to strasznie idzie! Jeszcze tak długo nie instalowała
mi się żadna gra na nowym kompie! Może mam coś z płytą?
Skopiuję ją sobie oczywiście jakby miała paść.

Kupiłem w Poznaniu w MM (niestety) w King Crossie.
Dopiero 2 osoby kupiły (!).
boto
x3tc

Post by boto »

http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php?t=113628
tu jest opis jak naprawić filmy żeby chodziły płynnie :D
BQB
x2

Post by BQB »

A ogólnie to gra się dosyć długo instaluje, nie mierzyłem, ale u mnie to trwało coś koło 20-30 minut chyba.
hanss
x3tc

Post by hanss »

BQB wrote:A ogólnie to gra się dosyć długo instaluje, nie mierzyłem, ale u mnie to trwało coś koło 20-30 minut chyba.
O kuźwa u mnie nawet HL2 na 5CD tyle się nie ładował :?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

A ja, kiedy ja sobie kupię swoją kopię X3PL...? :cry:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Oki, kilka faktów z mojej gry.
Wgrywała się ponad pół godziny.
Start X-treme jest naprawde hardcorowy, zwłaszcza że fabuła pojawia się od razu i na handlu za bardzo nie polega. Dziś wieczorem zginąłem już z 10 razy, wszystko przez brak środków na wyposażenie.
Znalazłem jednego Szerszenia w przestrzeni i gdy go sprzedawalem, czułem się, jakbym wygrał miliard w Totka.
Bramy nie są już takie łatwe do odnalezienia - dwa razy zgubiłem się w argońskim sektorze, mimo boi nawigacyjnych.
Mniejsze asteroidy można rozstrzeliwać zwykłymi lasearmi w jeszcze mniejsze.
Mam jedną radę, choć pewnie uznacie ją za spoiler. Postaram się być tajemniczy:
Spoiler
Show
Gdy ocknąłem się u Antygony, od razu poleciałem za dziewczyną. Potem bardzo żałowałem, że nie kupiłem przed tym ogniw, były przecież pod nosem.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Hmmm albo mi się wydaje, albo nazwy niektórych fabryk są jakieś inne - a moze poprostu dawno nie grałem w X2...
ale chyba rancza żadnego nie było :D

btw ktos wie w jaki sposób odblokowywuje się dodatkowe starty? Trza fabułe ukończyć?

Marcy --> z Extreme to się z tobą zgadzam :D - z powodu moich kiepskich umiejętności latania klawiaturą i kilkukrotnym zgonie w pierwszej misji :lol: odłozyłem extreme do czasu naprawy joya :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
LongOne
x2

Post by LongOne »

I po co mi było kupować X3? Znowu zaczynają się zarwane noce i spóźnienia do pracy...
Odpaliłem grę na X-Treme (wstyd inaczej...) i jest ciężko :) Zmieniły się sektory, zmieniły fabryki - zaraza, trzeba poznawać wszechświat na nowo. Nie ma chytrego patentu z dorobieniem się na wypożyczonym statku, układ fabryk się zmienił, a w co ciemniejszych sektorach trudno jest wypatrzyć stacje i trzeba latać co nieco na czuja...
Na razie porzuciłem myśli o handlu i zabieram się za karierę hieny pól bitewnych - ryzykowne, ale chyba nie ma innego wyjścia. Zlokalizować jakąś bijatykę, capnąć co wypadnie z zestrzelonych maszyn i w nogi!
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

LongOne wrote:Na razie porzuciłem myśli o handlu i zabieram się za karierę hieny pól bitewnych - ryzykowne, ale chyba nie ma innego wyjścia. Zlokalizować jakąś bijatykę, capnąć co wypadnie z zestrzelonych maszyn i w nogi!
Hehe, wraca ten dreszcz, gdy zielone rozbłyski plazmy są coraz bliżej, a adrenalina zaczyna krążyć w żyłach... :twisted:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
twmax

Post by twmax »

Witajcie mam pytanko odnośnie czasu. Czy mozna w jakiś sposob przyspieszyć uplyw czasu?. Nie ukrywam ze brakuje mi tego.

pozdrawiam

MAX
DYoda
x2

Post by DYoda »

jak dzisiaj wroce po pracy do domu i nie bedzie x3 to sobie zyly otworze albo polece do empiku...

P.S. Mieszkam pod Warszawa czy tylko tu nie dotarla paczka ???
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

twmax wrote:Witajcie mam pytanko odnośnie czasu. Czy mozna w jakiś sposob przyspieszyć uplyw czasu?. Nie ukrywam ze brakuje mi tego.

pozdrawiam

MAX
W opcjach masz przypisywanie klawiszy - poszukaj jaki przycisk odpowiedzialny jest za SETA...

btw to chyba jest w instrukcji... :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
BQB
x2

Post by BQB »

ja tam sobie zawsze sete wale x10. :D
twmax

Post by twmax »

BQB wrote:ja tam sobie zawsze sete wale x10. :D
he he he ...

Chodzi mi o co innego. To to wiem. :lol:

Jestes w doku i czekasz na obniżke cen produktu co wtedy. We frontierze nie bylo problemów a tutaj ?

pozdrawiam

MAX
BQB
x2

Post by BQB »

W X2 nie było można i pewnie w X3 nie jest to możliwe.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

W X2 było to możliwe - należało rozłaczyć się ale nie wylatywac ze stacji - i odpalić sete - i co jakiś czas sprawdzac towary :D

EDIT: BQB ściagnąłem coś od Ciebie :D
BQB
x2

Post by BQB »

Chociaż tek można być zarejestrowanym :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”