Czym aktualnie latacie ? :)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

xor
x2

Post by xor »

Nie od parady mam wieksza ladownie od Novej... :D
To jest testowa wersja - jak nie bedzie funkcjonowala wystarczajaco sprawnie, zreorganizuje uzbrojenie na bardziej efektywne :D
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Właśnie podarowano mi paranidańskiego Perseusza, wyremontuję i się przesiadam :D
Że mu się wcześniej nie przyjrzałem :headbang: :headbang: :headbang:
Ma tyleż tarcz co Nova, jest szybszy i nieco mniej zwrotny, ale można na niego zapakować 3 x GFU Beta :!: a co to potrafi, zobaczcie co wyrabiał Sauron na Orinoko z dwoma GFU Alfa
:lol:
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Ja na razie skromnie, bo "szaleję" moim wypasionym do granic Disco, a czasem się przesiadam to równie zupgradeowanego Mercury (jak jakaś ciekawsza misja wpadnie :) ). Zamierzam się kiedyś przesiąść do Novy, ale to jeszcze trochę potrwa, bo najpierw trza infrastrukurę mojego imperium finansowego (1xSPP :lol: :lol: :lol: ) rozbudować, buhahahaha! :P

-3m cie się :)
-Piquś

EDIT: I już latam Borońskim Mako, bo mam zamiar w końcu trochę piratów wykosić... qrde, moja upragniona Wheat Farm znowu w odstawce :D

EDIT 2: Leciałem sobie z pewnej... "wyprawy krajoznawczej", aż tu w Ceo's Buckzoid trafiłem w końcu na Pirate Bayamon. No to ja po garach i po spuście... 2 minuty później biedny Splitek już dryfował w przestrzeni. :twisted: Efekt - przejęty Bayamon z 66% kadłuba. Wprawdzie kompletnie goły, ale już go zdeczka dopieściłem i tera sobie nim latam :D
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
sYs|FlyMASter
x2

Post by sYs|FlyMASter »

No po dziesiesieciu nieprzespanych nocach, eeee....
...chcialem powiedzieć:
po 3-05:40 ;P wrociłem do... Argon Prime
ale od poczatku..
po misji z expresem z 450 tys na koncie i dostaniu merkurego, myslalem ze juz z gorki, ale jak sie okazalo ze naprawa tej kupy zlomy pochalania wszystkie kredyty, to juz nie bylo wesolo:(
Wiec zwiedzilem cala przestrzen argonow handlujac czym sie da, nawet zachaczyelm o piracki sektor i kupilem oslony 5 MW.

I w tym momencie wpadlem na pomysł: ZROBIE SOBIE WYCIECZKE
- polecialem na połnoc, potem wschod, zwiedzilem sektory boronow, Teladi
- kupilem sempa (Teladi już nie maja asteroidow)
- zwiedzilem sektory splitow, kupilem oslony 25 MW
- dorobilem sie tytulu, eee... nieszkodliwego przemyslowca?? :D
- i w tym momencie podjalem decyzje, ze zamierzam byc szkodliwy!
- po przeanalizowaniu statkom M4, zdecydowalem sie na Teladiańskiego MYSZOLOWA; jego ogromna zwrotnoć i przyspieszenie jest nieocenione w walkach kolowych, jak wejdzie sie na ogon oriniko to juz po nim. Do tego oslony 15 MW
wady: szybkosc.. szybkosc, zwrotnosc(mozna w cos przysolic wylatujaz ze stacji :D
-potem polecialme na poludnie, ale nie dalo sie zawrocic na zachod, bo pełno piratow
- wiec dalej na poludnie: argoni, boroni; i na zachod paranidzi
- i na polnoc do domu
- po drodze handlowalem, jak byly dobre ceny, wydobywalem i walczylem

Jestem zmeczony, już mam dosyc sterowania kilkoma statkami:
Mam wypasione:
1 x Odkrywca
1 x Merkury
1 x Sep
1 x Statek Piracki
1 x Orinoko (jeszcze nim nie lecialem)
z 60 satelitow
i 2 mln kredytow na koncie

czas kupowac fabryki! przypisac im statki, i polatac sobie w spokoju
aaaah zapomnialem!, przed wycieczka mialem leciec do Gonerow

i chyba zrobie to myszolowem, bo do orinoko to musze dokupic dzialko jonowe, ale on jest tak malo zwrotny ze niechce mi sie nim latac, wystarczy ze juz latam wolnym, choc to akurat plus w walce, bo mam mniej kolizji
sYs|FlyMASter
x2

Post by sYs|FlyMASter »

co do NOVY, też mnie nie pociaga za bardzo, choc plusem jest wierzyczka,
ale już na MYSZOŁOWIE opanowalem co robic gdy statek jest wolniejszy od rakiet :( brać dodatkowo rakiety moskity, i stracac nimi rakiety lecace za nami :)
chyba gdzieć widzialem jakiec M3 z trzema slotami na broń, bede jeszcze musiał przeanalizowac ich parametry, choć to spiew przyszlosci, bo przez ta przedluzajaca sie wycieczke jestem tak zacofany gospodarczo ze az przykro
Czyli teraz fabryki i fabryki tzn EPP, i bedzie trzeba znalezc miejsce na wlasny sektor :roll:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

sYs|FlyMASter wrote: chyba gdzieć widzialem jakiec M3 z trzema slotami na broń, bede jeszcze musiał przeanalizowac ich parametry
To właśnie Perseusz - patrz wyżej.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
levisq
x3tc

Post by levisq »

najlepszy do turystyki jest Pegaz....

a ja dalej latam raz nova, raz vulturkiem z drylownica, w zaleznosci od humorku czy mama ochote na piratow czy na krzem, a tak generalnie to sie juz napewno turlam na samym koncu peletonu :fg:

:))

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

A ja latam sobie Argon Busterem, albo Vulturem Teladich. Ale Argon Buster jest nawet mocny jak na M4 Inne M4 rozwali bez problemu, a na M3 też się czasem można szarpnąć (z różnym skutkiem) :lol: Na lepsze mnie na razie nie stać (może kiedyś... ech Teladi Osprey chce cię mieć :D )
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Ja zaś mam:

1. Główna duma mojej floty -M2- Khaacki Niszczyciel (zdobyty jakimś cudem :twisted:) (właściwie to latam tylko nim, bo jestem tam bezpieczny :D) :thumb_up:
  2. 4 M6 :D
    • 2 Paranidiańskie Nemezisy
    • 2 Teladiańskie Rybołowy
  3. 10 M3
    • 5 Paranidiańskich Perseuszy :thumb_up:
    • 3 Khaackie Myśliwce (używane tylko do zadokowania na SPP, gdzie pilnują tejże stacji) :thumb_up:
    • 2 Argońskie Novy
  4. 16 TS
    • 8 Splickich Kajmanów :thumb_up:
    • 4 Argońskich Merkurych
    • 4 Borońskie Delfiny
  5. 1 TL - Argoński Mamut
Ikonka :thumb_up: oznacza, że ten statek przejąłem :twisted:!
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Aktualnie latam na zmianę: albo Osprey, albo Hercules. Novę miałem przez dosłownie 15 minut i sprzedałem ten szajs (IMHO, co by poniektórych nie urazić :D ). A jak muszę do M3 wskoczyć, to najczęściej jest to Perseus lub Orinoco. :)

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ostatnio kupiłem Novą. Jazda się zaczęła... :D Miałem rangę Kapitan, która zdobyłem Pogromcą, ale teraz mam już Strzelec Wyborowy 8) Po jej zakupie musiałem coś rozwalić, więc pokusiłem się na misję BBS i rozwalenie jakiegoś Paranidianina. Dobra. Miałem rangę 97%, spadła do 85% :lol: Poleciałem do Piest Pity i zrobiłem zadymę teraz jest już w porzo.
Wg. mnie Nova to super maszynka do zabijania, ale nie latałem jeszcze Perseuszem :lol:
O$$I
x2

Post by O$$I »

Bart_x, jezeli myslisz ze Nova to maszynka do zabijania, to polataj sobie Perseuszem: to jest bron masowej zaglady :D
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Ta... Perseusz to pełen odlot :D :lol:
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Novą to w zasadzie kupiłem, bo nie miałem zabardzo nic innego do wyboru. Z Paranidianami musiałem się dopiero zaprzyjaźnić, więc trzeba było coś rozwalić. No to Nova była najlepsza z dostępnych jednostek. A Perseusza to sobie może kiedyś kupie chociaż 3xGFU Beta po 400k sztuka na pewno daje w kość. :lol:
ergo
x3tc

Post by ergo »

BArt_X wrote: A Perseusza to sobie może kiedyś kupie chociaż 3xGFU Beta po 400k sztuka na pewno daje w kość. :lol:
perseusz to obowiazkowy zakup. Przedsmak tego co cie w nim czeka daje Orinoko :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja na Orinoko doszedłem na razie do Admirała... i jak dotąd nie zamierzam się przesiadać. Może później, jak natrzepię kasy (jeszcze nie miałem 1M na liczniku - góra 0.5M :) )... Perseusz, powiadacie? Hmm... ile trzeba mieć, aby go kupic i wyposażyć na maxa?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Stalovy wrote:Perseusz, powiadacie? Hmm... ile trzeba mieć, aby go kupic i wyposażyć na maxa?
Jakieś 2-3 mln., w zależności od konfiguracji i różnorodności uzbrojenia.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dziękki Sau11! :D

...skąd ja wezmę tyle kaski :?
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Stalovy wrote:Dziękki Sau11! :D

...skąd ja wezmę tyle kaski :?
Bierz za darmo! Latają sobie po sektorach paranidów , jak sprawdzisz jego bazę i nie będzie żadnej to bierz kolesia! Żadna ze stacji się nie obrazi a i ranga spadnie ci chyba troszkę mniej ( nie zabijaj pilota).
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

To mi pachnie piractwem. Ja piratem nie jestem i (na razie) nie chcę być. BTW, we Frontierze nie miałem ANI JEDNEGO wpisu w statystyce kryminalnej... a grałem w tą grę przez kilka dobrych lat.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”