Przezyc X TREME

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jago
x2

Post by Jago »

levisq wrote: qrka jest cos takiego jak spoiler, sorry ale psujesz wszystkim zabawe!!!pozdrowka
Straszecznie Cię levisq przepraszam - dałbym sobie lewe cojones uciąć, że wstawiałem spoilerka!!! Kajam się straszliwie :!: :!: :!: i proszę o wybaczenie :!: :!: :!: . A swoją drogą to wiem już chyba co jest dalej - po prostu ktoś ( BD ) spóżniał się z zawiadomieniem mnie.
Jeszcze raz bardzo przepraszam :!:
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jago wrote:Straszecznie Cię levisq przepraszam - Jeszcze raz bardzo przepraszam :!:
Jago, zamiast się tak kajać, lepiej byś zedytował (w przysżłości, bo juz poprawiony) swego posta i sprawdził co zrobiłes nie tak jak trzeba. Zaznaczasz text, który chcesz wstawić w spoiler i wciskasz przycisk na końcu po prawej str. menu (z napisem spoiler). :)
Pozdrowienia.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
xor
x2

Post by xor »

Coz, w niedziele byla posiedzenie przed x2 :P Ale niewiele sie wzbogacilem - ehh, walczylem mja Nova z Khaakami i piratami i debile kilka razy na mnie wpadli pod rzad i zostalo mi 20 % hulla :evil: Koszt odnowy ok 700tysiecy + kilka razy to samo z transporterem (jak ponownie wzialem sie za wydobycie nmineralow)... Przystopowalo mnie to mocno. Ale i tak troche sie powiekszyly stany mojego posiadania o kolejne transportowce : Diplo, Bronto i chyba cos jeszcze. Oczywiscie wszystkie sa regularnie usprawniane. Niestety, fabryki zarabiaja tyle co kot naplakal. Wiec wzialem sie ponownie solidnie za wydobycie - latam moim Teladi Vulture i rozbijam asteroidki, a moj rozpasiony boronski TS zbiera urobek i sprzedaje. Dzisiaj dokupie kolejnego - beda na zmiane lataly :)

Ale juz wiem co jest najwiekszym bledem X2 - zupelny brak informowania co sie dzxieje z Twoimi wlosciami ! Jedyne co mi podaja to to, ze costam zostalo zaatakowane. Sytuacja - kupilem nowa M5 Paranidan, pelne upgradey, itd. - wyslalem go do Argon Prime. Po czasie sam przylatuje na miejsce - nie ma go. Patrze na stan posiadania - tez go nie ma ! A zadnego komunikatu, nic. Powinien byc dokladny log wszystkich zdarzen. Oczywiscie konfigurowalny :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xor wrote:Ale juz wiem co jest najwiekszym bledem X2 - zupelny brak informowania co sie dzxieje z Twoimi wlosciami (...) Patrze na stan posiadania - tez go nie ma ! A zadnego komunikatu, nic. Powinien byc dokladny log wszystkich zdarzen. Oczywiscie konfigurowalny :)
W Dzienniku Wiadomości (logbook) jest dokładnie zapisane co się dzieje. Jeśli straciłeś jakiś statek jest tam napisane gdzie, kiedy i przez kogo został on zniszczony. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
xor
x2

Post by xor »

:oops: Jakze to mi moglo umknac :?: Jesli tak jest - to zwracam honor 8)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

LongOne wrote:Co jest niezbędnie potrzebne braci górniczej do pracy i życia? Po krótkim wahaniu podjęto jednomyślną decyzję: stawiamy gorzelnię :twisted:
:lol:

No dobra, jako ojciec chrzestny topicu wreszcie mam sie czym pochwalic. Wyszarpnalem pare chwil z czasu poswieconego na nauki i ustabilizowalem swoja sytuacje. Mam:

3 elektrownie sloneczne
2 wytwornie tub kwantowych
2 wytwornie krysztalow
1 piekarnie cahooona
1 kopalnie krzemu
na razie wszystko w systemach argonskich :D

W kazdej stacji co najmniej po trzy statki kupujace i sprzedajace - czyli w sumie ponad 20 transporterow (ach, te Ekspresy...)

Gdzies w nowych systemach boronskich czeka na mnie KRET i KRET 2, czyli Teladianski Sep z wiertlem i szufelka oraz Delfin z szufelka turbo ;)

Ja latam sobie wspaniala cudowna kochana i supercoolerska Splicka Mamba i wlasnie bezpiecznie odprawilem AP Gunnera.

Plany? Wpadl mi w oko paranidianski M3 i chce go miec. Chce wyprobowac, jak spektakularnie dziala Miotacz Materii w mojej Mambie (ktos wie???) Chce TLa, by kontynuowac dzialalnosci Gildii Lowcow Asteroidow na o wiele wieksza skale. Chce najpierw TLa, potem Dragona ;) . I chce zniszczyc wszystkich Khaakow, bo z powodu ilosci fabryk i statkow zdazylem juz ich znienawidziec!

Fabryki to podstawa. W czasie godziny grania daja mi tyle kasy, ze spelnie wszystkie swoje marzenia. Pozdrawiam wszystkich piratow i pilotow w goracej wodzie kapanych :P
levisq
x3tc

Post by levisq »

Marcys!!
to poprosze te info na PW z lokalizacja twoich dóbr....

:evil: :D
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
levisq
x3tc

Post by levisq »

Cos nam wątek extremalny przysnął, czas go troszku odświerzyc. Słuchajcie to X-treme to jakas wielka kicha... Moze mam złe nastawienie...
ale oprócz tego ze:
1. startujesz z golutkim Disco,
2. w sklepach pusto jak za Gierka (mlodziezy przypominam, ze to taki gostek, który o mało naszej kochanej RP z torbami nie puscil) trzeba całe X-uniwersum zlatac coby rakiety kupic, chyba ze sobie sam postawisz fabrykę.
3. trudniej (troszke) zap... piratom statek, mniej sa chetni do wyskakiwania ze swych blaszanek.
poza tym sie nic nie dzieje, mam nadzieje ze Patch 1.4 przyniesie jakies konkretne zmiany, bo ile razy mozna latac i rozwalac bazy pirackie, albo ile mozna postawic baz i kupic statkow, w pewnym momencie zacznie sie to nudzic i Gra pójdzie w kąt, nawet zamiłowanie do X-ow nic nie pomoże...
Spoiler
Show
AP Gunner juz uwolniony, no wlasnie i co dalej?
pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
LongOne
x2

Post by LongOne »

Na innych niż x-treme poziomach nie grałem, więc nie mam pewności, ale gracze z X-Uniwerse twierdzą, że tak naprawdę to różnic nie ma żadnych poza nieszczęsnym disco i stanem konta...

A co do tego, że właściwie nie ma co robić - hmm, wydaje mi się, że na początku gry trzeba sobie postawić jakiś własny cel do osiągnięcia. Kiedy go osiągniesz - koniec gry i zaczynamy nową z innym celem. A cele mogą być różne - np. całkowita eksterminacja Teladich, ewentualnie oczyszczenie sektorów pirackich i postawienie w każdym własnego M2 na straży porządku :)
Można samemu sobie narzucic ograniczenia: np. stawiamy tylko fabryki żywności (i handlujemy też tylko żywnością), albo prowadzimy przedsiębiorstwo górnicze - tylko wydobycie i kopalnie. Możliwości mnóstwo.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
ergo
x3tc

Post by ergo »

mozna postawic sobie za cel zniszczenie jakiejs rasy, mozna walczyc z khhakami na ich wlasnym terytorium :).
Inna sprawa ze wszystko nudzi sie po pewnym czasie, w kazdej grze dochodzi sie do momentu kiedy odkryje sie wszystkie mozliwosci, sztuczki i kruczki :)

Dlatego czekamy na X2OL :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Moze przyda sie gielda pomyslow - pomyslow na cele w grze, na wlasne misje wymyslone przez gracza? Mam juz pare... Moze nowy watek?
LongOne
x2

Post by LongOne »

Słuszna uwaga - zakładaj wątek. Wydaje mi się też, że może są tu tacy hardcorowi gracze, którzy zgodzą się przyjąć misje wymyślone na forum i w osobnym wątku (taki kosmiczny blog) zdawać relację z postępów w realizacji? Osiągnięcie celów i stosowanie się do narzuconych ograniczeń było by dokumentowane stosownymi zrzutami ekranu przesyłanymi "sędziemu" (ew. publikowanymi w formie linków, jeśli ktoś ma gdzie umieszczac pliki).
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
sYs|FlyMASter
x2

Post by sYs|FlyMASter »

Musze przyznać ze zarzadzanie statkami mnie bardzo denerwowalo, majac 4 fabruki i za malo statkom (o 2) ciagle musialem interweniowac, plynnosc byla zachowana, ale ciegle musialem o tym myslec.
Po przeczytaniu o skryptach adama, zdecydowalem sie zaczac od poczatku, ale ze juz poznalem podstawy gry, to dlaczego nie trudniej?

Od rana gram na poziomie X-treme.
Od poczatku odpalilem "modified" i mam w tej chwili zainstalowane wszytkie udostępnione skrypty adama.
Choć sa to skrypty ulatwiajace, są one logicznym rozrzerzeniem gry, nie zmieniajacym jej charakteru, a majace na celu elimainacje glupoty oprogramowania statkow.
W przyszlosci chce zainstalowac jeszcze oprogramowanie obslugi fabryk, i obrony sektorow. Wszystko po to, żeby z wiekszym luzem paletac sie po kosmosie.

Oczywiscie skrypty urozmaicajace i utrudniajace gre, tez sa mile widziane.

Podsumowanie 6 godzin gry.
Dobrze ze choc troche bylem przygotowany co mnie czeka bo bym sie zalamal ;P . Choc jak mialem 22 ladownie i SETA, to mi sie poszcescilo, wlazlem w sam srodek bitwy i zwinalem troche latajacego towaru. dzieki czemy rozszerzylem ladownie i udalo mi sie zrobic pierwsza misje.

p.s. W miedzyczasie przeczytalem poł ksiazki, dobrze ze wzialem ja ze soba do disco :D
aurigia
x2

Post by aurigia »

Zacząłem na X-Treme, bez poruszania misji fabularnych. No wiecie, extremalnie cieżko, z tymi 100 kredytkami na koncie, statek szybki jak........ chyba 60 prędkość na początku była. Dorabiałem się misjami z BBS na przewiezienie osób. Uff, dozbierałem na Mante. Uff, dorobiłem się na handelku krzemem :). Potem M3 Borońska Barrakuda - ( moim zdaniem: The Best ) i pierwsze walki :evil: Następnie pierwsza SPP w Kingdoms End. Potem za jakiś czas pojawił się filmik z fabuły, że President's End zostało dezintegrowane :). Ale nie tykam fabuły hehe
Stan obecny:
Profesjonalny Przedsiębiorca
As Trzeciego Stopnia
ok.16 mln
6xSPP
1xWF
14xTS Boroński Delfin; 7xTP Borońska Manta;
1xM3 Borońska Barrakuda - do walki
1xM6 Splicki Smok - do zabaw w pacyfikowanie stacji
1xM5 Paranidiański Pegaz - do wycieczek krajoznawczych
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Ja na razie przerwałem gre w X-treme, ale początek miałem trochę ułatwiony. Oczywiście bez żadnych cheatów. Po prostu
Spoiler
Show
znalazłem ukryty kontener w Terracorpie. Były tam 3 sztuki ziela marzeń (więcej się chyba nie zmieściło). Poleciałem do Ore Belt, sprzedałem w Bazie Pirackiej, teraz mam jakieś 9k kredytów na koncie :D
Niezłe :D
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Handlujesz zielem :?: :twisted: :?: Nie lepiej zapalić :D :twisted: Lepsza jazda. A poza tym to ja jestem za piraceniem. Jest dużo fajniej niż zwalczać piratów. Dlaczego? Bo piratów jest mało i mają przeciwko sobie prawie wszystkie rasy. A i zabawa lepsza :twisted:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”