[X3] X3.pl

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

sonen
x2

Post by sonen »

Fireski wrote:A ja kupiłem X3 w MM za 38,90 zł :D :D :D
no to zbaraniałem...ja wczoraj kupiłem za 59,90
LongOne
x2

Post by LongOne »

W Empikach Centrum i Nowy Świat nie tylko nie mają X3 ale z wielkim trudem znalazłem w ogóle kogoś, kto wiedział o co pytam. Nie mają i nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będą mieli :evil: Czeka mnie dłuższa wyprawa do jakiegoś MM...
twmax

U mnie podobnie

Post by twmax »

W Poznaniu jest podobnie dzwonilem do Empiku i MM zero caly czas mowia ze nie ma i nie wiedza kiedy bedzie. :evil:

zazdrosze tym co juz graja ... :D

Moze jest ktos z Poznania ? To bym sie dowiedzial czy są jakies miejsca gdzie można kupic X3 ?

pozdrawiam

MAX
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

LongOne wrote:W Empikach Centrum i Nowy Świat nie tylko nie mają X3 ale z wielkim trudem znalazłem w ogóle kogoś, kto wiedział o co pytam. Nie mają i nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będą mieli :evil: Czeka mnie dłuższa wyprawa do jakiegoś MM...
W Empiku jest w Galeri Mokotów na 100 % za 59.90
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
twmax

Post by twmax »

Podskocze dzisiaj do King Crossa tam mam MM i Empic w jednym. Moze juz bedą mieli X3.

pozdrawiam

MAX
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Sklepy, które obniżają ceny X3, tną po prostu swój zarobek, licząc, że załatwią konkurencję. TopWare pewnie sugerował swoim dystrybutorom cenę (bo nie może jej narzucać) taką jak sam oferuje. Sprzedawcy tacy jak PLAY mają jednak własną politykę cenową, wg której lepiej sprzedać 20 tys. kopii w cenie 10 zł. i w kiosku ruchu, niż 3 tysiące w Empiku za 50 zł. :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Więc pierwsze co, to pudełko jest kiepskie, jak doniosłem do domu, to już się rozkleiło. Zastanawiam się, czy całkiem go nie wyrzucić, chociaż szkoda mi go ale chyba jednak je skleję.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ja byłem dziś w Enpiku i MM. W tym pierwszym nie mieli, a w drugim była cała paleta, ale jeszcze nie wyłożyli na półki, więc nie kupiłem. I dobrze, nie wiem jak bym później doniósł z tymi cegłami które później w księgarni kupiłem. Obydwie w formacie A4. Jedna 1240 stron, a druga 600. Razem 132 zł mniej. czyli zostało mi jeszcze 68 zł. Czyli wciąż stać mnie na X3.
Last edited by RAFIO on Wed, 11. Oct 06, 17:37, edited 1 time in total.
Lowell
x2

Post by Lowell »

Ja wczoraj kupilem w Playu za niecale 40zł. Milo zaglebic sie ponownie w ten swiat :)

PS. Jedna wade zauwazylem. Otoz Microsoft Sidewinder Pro nie centruje sie. Pierwszy raz sie z tym spotkalem. W X2 oraz w innych grach dziala poprawnie.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

za niecale 40 zl? to chyba kolega kupil wlasnie X2...
ja juz mam w domciu, paczuszka czeka az wroce i zainstaluje :)
...wszystko przemija...
...a przyszłosć jest niepewna...
...zachować czyste sumienie...
...tego pragnę...
Lowell
x2

Post by Lowell »

Kerrick wrote:za niecale 40 zl? to chyba kolega kupil wlasnie X2...
Otoz wlasnie X3 ;) Zerknij sobie w oferte Playa. Ja wyznaje zasade po co przeplacac :) a skoro Playa mam po drodze z pracy to...

PS. Inna sprawa, ze X2 tez kupilem w Playu. Zdaje sie, ze Play byl nawet oficjalnym dystrybutorem "dwojki". Kiedy to bylo? Ze dwa lata temu?
Fireski
x2

Post by Fireski »

Marcybiskup wrote:Nie wierze... :o w Empiku był za 59 zł! Ale to może przez jakiś pośrednikow...
U mnie rok temu wybudowali MM i od tej pory większośc gier jest o 20-30 zł tańsza. Myślałem, że będzie to trwało parę miesięcy, ale minął już prawie rok...
Ja też się nie spodziewałem, że X3 będzie tańsze o 20 zł.
Ale to jest fakt, 38.90 zł. Zapraszam do Rybnika.
Pozdrowienia.
Azzorek
x3

Post by Azzorek »

Witajcie. Tak jak obiecałem mimo iż mam oryginalną wersję X3 Reunion kupiłem również jej polskie wydanie które właśnie się ukazało. Decyzję argumentuję chęcią poznania i mam nadzieję docenienia pracy jaką włożył Sauron w jej polonizację ;) . Ponieważ jestem fanem serii X nie mogło zabraknąć i wersji PL w mojej kolekcji :). Grę kupiłem nówkę w folii za 39zł90gr w markecie RTV/AGD SATURN w centrum handlowym SILESIA w Katowicach. Na półce były jeszcze trzy sztuki, ale możliwe że na magazynie mają więcej. Dziwię się tylko że gra nie była wystawiona na półce w dziale nowości, tylko tak na uboczu na samym końcu (trochę to smutne :( ). Jak dowód zamieszczam fotkę mojego X3 PL. Zdjęcie jest w bardzo wysokiej rozdzielczości (1712x2288, zajmuje 801 KB) więc widać będzie cenę dla niedowiarków. SATURN z tego co wiem jest też w Warszawie. Wg mnie jest to najtańszy sklep ze sprzętem RTV/AGD i wszelkimi multimediami. Zaopatruję się w gry i sprzęt do kompa (peryferia) tylko w nim. Kupiłem tam ostatnio skaner HP ScanJet 3800 za 239zł (u polskiego dystrybutora HP około 330zł!). A oto zdjęcie:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 3253c.html

Pozdrawiam

Azzorek

P.S.

A oto dowód że jestem fanem serii i porównanie z wersją angielską:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 46f53.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... a3bbf.html
Last edited by Azzorek on Wed, 11. Oct 06, 18:53, edited 1 time in total.
Sięgaj tam gdzie wzrok nie sięga!!!
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Azzorek wrote:y jaką włożył Sauron w jej polonizację
i Marcybiskup, cholera. To że chłopak jest skromny i siedzi w cieniu, to nie znaczy że nie wolno o nim zapominać! ;)

Marcy, wyjdź z cienia ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Tak jest, nie zapominajmy o Marcybiskupie :D .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SwenGi
x2

Post by SwenGi »

No zakupiłem X3 w MM w Toruniu, cena niestety wyższa niż wasza, nie dużo ale zawsze ;) 44.90. Czy to normalne że nie ma w środku żadnego kodu ani do samej gry ani forumowego ? Tak powinno być czy mam jakąś niekompletną kopię ?
[edit] ok, już doczytałem w wątku, nie ma kluczy ;)
Last edited by SwenGi on Wed, 11. Oct 06, 19:04, edited 1 time in total.
Azzorek
x3

Post by Azzorek »

RAFIO wrote:i Marcybiskup, cholera. To że chłopak jest skromny i siedzi w cieniu, to nie znaczy że nie wolno o nim zapominać! ;)
Oczywiście, przepraszam najmocniej - I również nieoceniony wkład Marcybiskupa w polonizację X3 Reunion.

Pozdrawiam

Azzorek
Sięgaj tam gdzie wzrok nie sięga!!!
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

X3 mam już od wczoraj i... sądziłem że grę będzie mi przycinać podczas większych walk a, grę przycina jak narazie tylko w Argon Prime (swoją drogą gram na normalu, X-treme pójdzie jak już będe wiedział nieco więcej o grze niż teraz) A polonizacja jest wykonana Perfecto bardzo dobrze i jak na razie nie znalazłem żadnych błędów. Ok wracam do gry. :D :D :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

kurde, czuje sie oszukany, ja rozumiem ze Wawa i wogole ale zeby dwie dychy drozej... :(
...wszystko przemija...
...a przyszłosć jest niepewna...
...zachować czyste sumienie...
...tego pragnę...
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

twmax wrote:Podskocze dzisiaj do King Crossa tam mam MM i Empic w jednym. Moze juz bedą mieli X3.
pozdrawiam
MAX
...więc jeśli to zrobiłeś to wiesz, że tam jest, w MM. Cena standardowa - 59 zł. Doniesienia ze "stolycy" szokuja mnie - w King Crossie Empik i MM są pod jednym dachem, a ci ostatni wcale się nie przejmowali walka cenową. Może dlatego, że Empik w innym miejscu nie ma X3 i nie wiedzą, kiedy będzie. Ci z KC pewnie też nie.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).

Return to “Polskie / Polish X-Forum”