Gwiezdny Pamiętnik (Tylko Dla Udziałowców WFWK)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:Cóż, ja po prostu nie przyjmę sejwa, w którym nie będzie mojej stacji i aktywów takich jakie zostawiłem :P :twisted:
No to pięknie! Nasz kolega dorobił się i... Panowie piloci, Którzy Muszą Zarabiać. Od dzisiaj niecnym szantażem wymuszono na nas ochronę posiadłości Bogatych z WFWK!!! Zamiast uczciwie zarabiać zostaliśmy ZMUSZENI (oczywiście niecnie i podstępnie!) do siedzenia w pobliżu stacji Nippon Corp i ochraniania jej! :P
Pragnę zapytowywać, czy kolega, Który Nie Musi, nie posiada wystarczających środków by zapewnić ochronę swoim dobrom? Zamiast szantażem wymuszać (oczywiście niecnie i podstępnie!) ochronę na biedniejszych kolegach z WFWK? Czy tak się godzi?
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

No i nabrał wody w usta...

Dzięki Pilocie-Szefie za zmiany w moim kompie pokładowym, wszystko gra :) . Odkryłem właśnie, że mój nieczytelny zapis był listą łowców głów :twisted: . I stać mnie na nią :twisted: . I kupię ją :twisted: . Jak ktoś chce korzystać niech zgłosi akces, podzielimy koszty.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Mogget wrote:Czy mógłbyś mi przesłać również zawartość tego folderu, ponieważ w Teladiańskich dokoach mam tego samego Read texta :evil: I takie jeszcze małe pytanko, około ile kosztuje jeden taki droid naprawczy?
Wyslalem juz do Jonesa, teraz sle do Moggeta i na wszelki wypadek do Sau.
A droidy wystepuja pod nazwa droidy. Sa np. w spisie produktow Argonskiej Stacji Handlowej w Argon Prime. Tyle ze ich ilosc zawsze jest 0! Sa taniuskie, tylko ich nie ma! Kupie kazda ilosc ;) Droidy pojawiaja sie takze winnych stacjach handlowych, ale nie wszedzie, niestety.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dzięki, choć pliki z t rzeczywiście wymagają pilnego tłumaczenia :wink:

Btw pełna nazwa to "Droidy naprawcze i rekonfigurujące SI" :) Widziałem je już w większej liczbie kiedyś, zanim przystąpiłem do MMWM ale nie mogę sobie przypomnieć który to był sektor :(

A w sprawie dorobku to musze się zastanowić co kolegom odpowiedzieć. Wytoczyliscie cięzkie działa. W weekend aię wypowiem w tej sprawie 8)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Dzięki, choć pliki z t rzeczywiście wymagają pilnego tłumaczenia :wink:
Przetlumaczylem Bounty Huntera i wyslalem go do wszystkich z WFWK i chyba do Stalovego.
Natomiast najtrudniejsze sa pliki z tymi misjami, gdzie dana rasa prosi nas o pomoc w obronie sektora lub w ataku na sektor wrogow. Pliki tekstowe sa koszmarnie sformatowane, latwo popelnic blad. Sau, wiesz, o co chodzi - te wszystkie specjalne znaki, ktore cos oznaczaja, a latwo je przeoczyc lub zle napisac.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ok Marcy, jutro już weekend, przyjrzę się temu problemowi, może uda sie go jakoś szybko rozwikłać :mrgreen:

Edit:
Do kroćset, piloci, czy nikt nie jest zainteresowany wzięciem udziału w przetargu na uzbrojenie dla mojego Smoka? :roll: Toż to będzie z 3 mln warta transakcja :o Chyba już nie tylko ja jestem obrzydliwie bogaty w WFWK, skoro taką szansę się puszcza obojętnie :P
A lista potencjalnych oferentów kurczy się z każdą kolejną turą :roll:
Tu link dla wciąż zainteresowanych:
http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php ... 85#1259985
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

hehe Sau masz rację, kurczy się a kurczy tym bardziej, że po następnej turze najpewniej też będzie mnie stać na jakiegoś M6, więc będzie trzeba rozpisać konkurencyjny przetarg, chociasz ciebie nie przebiję :D

A tymczasem zamawiam, 3 kyony beta. Oferuje po 1 milion za sutukę, a za dostarczenie kompletu 3 dorzucam premię w wysokości 500 000.

Jest ktoś chętny?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Mogget wrote:...A tymczasem zamawiam, 3 kyony beta. Oferuje po 1 milion za sutukę, a za dostarczenie kompletu 3 dorzucam premię w wysokości 500 000.

Jest ktoś chętny?
Nie ma :mrgreen: . Poprzednich Ci nie załatwiłem z dwóch przyczyn;
- przez całą turę (sic!) :o nie wpadłem na ani jeden klaster!
- ze zdziwieniem odkryłem, że w doku dają mi ponad 1 600 000 za szt., a nie tak jak myślałem poprzednio.
Jak zmienisz ofertę na po 2 mln. za szt. to mogę Ci 500 000 tys opuścić przy trzech :P

Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones: cos mi się wydaje, że kupując Twego khaackiego M3 za okrągłe 2 mln zamiast tyle ile w stoczni dawali (czyli nieco ponad 1,8 mln) i tak wyszedłem na swoje. Pomyślałem, że gdybyś sprzedawał osobno Khaaka i jego laser to wziąłbyś trochę więcej.
No ale już za późno na rekalkulacje kosztów :roll:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Umowa to umowa :)
A znając siebie i tak byłbym zbyt leniwy by wymontować mu osłony i latarkę i ożenić osobno :roll:

Pozdrawiam
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Aż tak to mi na tych latarkach nie zależy :P Zmieniam za tem zamówienie na 1 sztukę kyonu beta. Zapłacę 2 miliony.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Natomiast najtrudniejsze sa pliki z tymi misjami, gdzie dana rasa prosi nas o pomoc w obronie sektora lub w ataku na sektor wrogow.
Wprawdzie podałem już przed chwilą linka w "ogólnym" wątku MWM ale dla pewności dam też tutaj. tak więc pliki do przetestowania :) :

http://www.finsbud.neostrada.pl/x2/3.txt.mwmpl.zip
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Czy dziś może moi (czyt. mła)? :roll:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

No, udało mi się wreszcie dorwać do forum. Cały dzionek tylko praca i praca aż zapomniałem, że dziś tura Jonesa :roll:
Sorry JA za późne przesłanie sejwa. Mam nadzieję, że zdąrzysz jeszcze pograć :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Trochę pograłem :roll:
Pod koniec zostało mi w kieszeni ok. 1700 kredytów :D
I muszę przyznać, że wymiana monitorów w moim statku wpłynęła korzystnie na moje postrzeganie. Wszechświat jest PIĘKNY!!! I łatwiej się walczy WIDZĄC przeciwników...
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

AJ Udało ci się zdobyć jakiś kyon beta? I tak ogólnie ustrzelili mi coś podczas twojej tury?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Mogget, kyonów nie mam, jeszcze (?). Na razie odpoczywałem od awantur :wink:
A to co zostało z Twojej floty... już jutro będziesz mógł pozbierać :P
Ale chyba nie masz specjalnych ubytków :roll:

Pozdrawiam
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Koniec tury.
Konta po 4 500 000.
Upraszam kolegów o hojniejsze dotacje (nie dotyczy hojnych :mrgreen: )!
Stawiam formalny wniosek o CAŁKOWITY ZAKAZ lotów poza turą!
Moje statki, WSZYSTKIE, we WSZYSTKICH SEKTORACH dostały rozkaz dokowania. I proszę kolegów o to samo.
Lub chociaż wprowadźmy zakaz lotów z UM poza turą, szlag mnie o mało nie trafił gdy podczas misji kilerskiej przypałętał się jakiś statek moggetowy z UM :evil: .
Kosmos staje się mały... Coraz trudniej znaleźć spokojne, wolne od naszych działeń miejsce...
Mogget, nie mam dla Ciebie kyonów. SPotkałem chyba tylko ze dwa klastry i nie udało się. :(

edit JA: sejw poszedł do Moggeta.

Niegdyś padł wniosek o podział mapy między graczy, czy to aktualne?
Jeśli moje wcześniejsze wnioski nie przejdą, to ten wniosek stanie się aktualny.
Pytam, bo wyobraziłem sobie taką historię; jeden z nas stawia sobie kombinat produkcyjny, w którym niektóre fabryki mają zakaz handlu z "innymi rasami". Opodal ktoś inny stawia swoje fabryki i jego statki zaczynają zaopatrywać się w fabrykach z pierwszego kombinatu, co może zkłócić cykl produkcyjny.
Proszę ustalmy raz na zawsze przepisy tagoż dotyczące, bo jeśli tago nie zrobimy, a zobaczę jakiś statek w pobliżu moich fabryk... :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones Abrahams wrote:Konta po 4 500 000.
Upraszam kolegów o hojniejsze dotacje (nie dotyczy hojnych :mrgreen: )!
Hej no, a dlaczego nie dotyczy? :roll: Od dobrych kilku tazur zastanawiam się czy wobec marnych wpłat kolegów nie zasilić kont kwotami tak po pięćset milionów na jedno :P
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

I proszę kolegów o to samo.
Lub chociaż wprowadźmy zakaz lotów z UM poza turą, szlag mnie o mało nie trafił gdy podczas misji kilerskiej przypałętał się jakiś statek moggetowy z UM
Cóż to nie moja wina, ja działam zgodnie z regulaminem czyli nic automatycznego nie może latać do 3 sektorów od Akela. A co do tego zakazu lotów poza turą to jestem całkowicie przeciw!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”